Boyun Sağlığınıza Dikkat Edin Hocalar !
-
Yeni yılınız güzel, sağlıklı ve sevdiklerinizle geçsin.
Bugün 6. gün. 5 gecedir uyku uyutmadı 5 dakika rahat nefes aldırtmadı namussuz ağrı. Hastaneye gittim ve öğrendiklerimi sizinle de paylaşayım istiyorum.
Sorun şuymuş : Boyun Düzleşmesi
Bunun olayı da, boyundaki omurların normalde olması gereken şekilde olmaması gereken şekle dönmesi ve bunun neticesinde sinirlere vs baskı uygulayıp ağrılar, sancılar ve ileri seviyelerde duyu kaybına sebeb olmasıymış.
2 adet resim ekleyeceğim. Birisi 2020 yılında çekilen görüntü.
Diğeri de dün yani 31/12/2024 tarihinde çekilen görüntüdür.
İkisi arasında fark net olarak görünüyor. 3 yılda ağdakinden sola dönmüş. Allaha şükür boyunluk ile 1.5 - 2 aya düzelebilecek bir durummuş. Ayrıca ortopedik yastık kullanmamı söyledi doktor.
O da bu resimdeki oluyor.
Uzun lafın kısası boynunuz ileri doğru uzanıyorsa ve toplamakta güçlük çekiyorsanız, bir doktora görünün. Beyin ve sinir cerrahisi bölümünden randevu alıp bir adet MR ile sorun var mı yok mu görünüyor.
Şu resimdelerden soldaki gibi olmak lazım, sağdaki zürafaya benziyor :D
Kalın sağlıcakla !!
-
Benim boyun ağrısı bir ayda geçti.
Çoğu kişide varmış bendede var. Aynı sorundan gittim streste yapıyor dikkat edin.
Ortapedik olan Visco yastıkmı oluyor , sırt üstü yatmak mı gerekiyor?
DE5TROY3R tarafından 01/Oca/25 12:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Doğru valla hocam. Postürünü gün içinde insan çok fazla farkedemiyor ama uzun vadede zararını görüyor.
-
DE5TROY3R bunu yazdı
...
Çoğu kişide varmış bendede var. Aynı sorundan gittim streste yapıyor dikkat edin.
Lrtapedik olan Visco yastıkmı oluyor , sırt üstü yatmak mı gerekiyor?
Ortopedik yastık önerdi, Visco oluyor diye biliyorum ama ben de çok yeniyim konuya, yanlış yönlendirme yapmayayım.
Ayrıca evet, sırt üstü yatacaksın dedi bana. Ben ömrümde yatmadım sırt üstü, gece denedim 2 saat kadar sürdü uyumam ama ağrıyı da eklemek lazım, o da etkiliyor uyumamı.
-
gecmis olsun hoca saglik her seyden onemli dikkat etmek lazim
-
benin gibi yazılımcıların baş belası bir hastalığı bu. Hareketsiz insanlarda daha çok oluyor.
Geçmiş olsun bendede var. Hem bel hem boyun.
-
Bende de boyun fıtığı var, ortopedik yastık aldım 5 yıl önce, hala onu kullanırım, İstanbul dan taşınınca yanımda getirdiğim herhalde tek ev eşyası :)
Visco ama şekli normal düz yastık gibi. Kafanı koyunca direkt o ağırlığa göre biraz çöküyor, kaldırsan direkt düzeliyor. Garip Bişey içindeki ama çok memnunum.
-
Sevikal lardoz düşmemesi olup ağrı olmuyorsa peki ?
-
Telefona bakmamak ve sırtüstü yüzmek sürekli boynu aşağı eğip pc ya da telefonda olunca kaçınılmaz bir hastalık. yazın bol bol sırt üstü yüzün.
-
Hocam yastık kullanmayı bırakıyorsun iki ay içerisinde ağrıların bitiyor. Yaklaşık 4 yıldır yastıksız ya da çok ince yastıkla yatıyorum
-
Bendeki düzleştirici fıtığa dönüştü.. Fizik tedavinin verdiği boyun egzersizlerini uygulayın.. faydasını görürsünüz..