folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Boyun Sağlığınıza Dikkat Edin Hocalar !

Boyun Sağlığınıza Dikkat Edin Hocalar !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Monitörü göz hizasından biraz yükseğe koyun

kafanız biraz geriye atarak bakar olun.

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    x sLeymN bunu yazdı

Hocam yastık kullanmayı bırakıyorsun iki ay içerisinde ağrıların bitiyor. Yaklaşık 4 yıldır yastıksız ya da çok ince yastıkla yatıyorum

Sülocan, sanki bunun için de iyi şey söylemiyorlardı. Yastık kullanmak zorunluluğunu söylemişlerdi.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Hocam çağın hastalığı bu, bende de var, yoldan geçen 10 adamın 9 unda da var. Şaşırmamak lazım ki erkeklerde daha çok var. Amele takımı olduğumuz için bizi etkiliyor. Çok fazla hareketsiz işler neticesinde, kötü uyuma pozisyonları ve boynunu soğuktan koruyamama gibi durumlarla da boyun zarar görüyor, fıtıklaşmalar oluyor.

Yastık para tuzağı bence çok pahalı, ben ufak yastıklardan alıp boynuma yerleştiriyorum çok da rahat oluyor. O da yoksa yastıksız devam.

Bu işin en temel ve en net çözümü elbette ki şaşırtmayacaktır ki, spor aktiviteleri :)) Dönüyor dolaşıyor yine iş spor aktivitelerine geliyor.

2009 yılı ile 2020 arası kesintisiz bir şekilde spor aktiviteleri ile doluydu hayatım, uzun mesafe koşu, fitness, yakın dövüş, kick boks... Daha sonra kızım dünyaya geldi ve 3 sene kadar spor aktivitelerine ara verdim. Ne hikmetse bu süreçte boynum düzleşme ve fıtıklaşma başladı.

Son 6 aydır fitness ile yeniden hayata döndüm vesselam. Yine arada hafif ağrılar tutuyor ama eskisi gibi kitlenmeler, zonklamalar, uyuşmalar olmuyor. 

Ha bir de su için su. 

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek

Ek bilgi: Kambur durunca çeneye baskı yapıyor, istemsiz olarak dişlerini sıkıyor insan. Dişler birer ikişer kırılmaya başlıyor.

Bitti mi bitmedi ne alakası var diyeceksiniz ama diş sıkmak kulak ağrısı yapıyor bazen. kulak komple iptal atoyorum sağ tarafta komple ses yok patlak hoparlör gibi oluyor. doktora gittiğinizde kulağınızda bir şey yok dişlerini sıkmakyan kaynaklı diyor. Vs vs.

Hepsinin kaynağı boyun,. bir de omuz ve kol kaslarına dikkat edin. Belki yaşayan vardır ama böyle bir ağrı yok kas yırtığı gibisi. 

Kurşun yemiş cüneyt arkın gibi dolaşıyor insan kolunu tuta tuta.

Boyun + omuz için mr da 15 dk bile zor dayanabildim sabit pozisyonda. Öyle böyle bir ağrı değil sabit duramadım 15 dk ağrıdan tekmelemeye başladım her yeri. Boyun omuz kol bir diş kulak mide hepsi birbirini tetikliyor.

Konudan bağımsız Bu vesile ile tüm müritlere sağlıklı mutlu huzurlu nice senelere.

Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Boyun ağrısının ilacı sıcak su torbası hocalar. Ben çok faydasını gördüm.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    x sLeymN bunu yazdı

Hocam yastık kullanmayı bırakıyorsun iki ay içerisinde ağrıların bitiyor. Yaklaşık 4 yıldır yastıksız ya da çok ince yastıkla yatıyorum

yastıksız nasıl yatıyorsun hocam? bence biz insanların çoğu nasıl uyuması gerektiğini bilmiyor. 30 yıllık yatıcıyım, doğru pozisyonu halâ bulamıyorum. sert yumuşak yatak yastık hiç biri rahat gelmiyor. maksimum alışılmışlık oluyor.

koluna mı yatıyorsun?

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihgs
    salihgs's avatar
    Erkek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bu konuyu da linkteki konuyu da okudum hepimizde aynı SORUNLAR mr'a giremediğim için tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama inanılmaz derecede boynum ağrıyor sizinki gibi sanırım biraz egzersiz yapmam lazım ve ilk fırsatta MR'a girip net olarak öğrenmem gerekiyor sorunu.

Boynumu bu kadar rahatsız eden şeyin telefon olduğunu düşünüyorum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    x KaptaN bunu yazdı

bu konuyu da linkteki konuyu da okudum hepimizde aynı SORUNLAR mr'a giremediğim için tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama inanılmaz derecede boynum ağrıyor sizinki gibi sanırım biraz egzersiz yapmam lazım ve ilk fırsatta MR'a girip net olarak öğrenmem gerekiyor sorunu.

Boynumu bu kadar rahatsız eden şeyin telefon olduğunu düşünüyorum

Fizik tedavi egzersiz çok faydalı..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 1506 Toplam Mesaj: 20
ortopedik boyun düzleşmesi yastık philadelphia boyunluk fıtık