Boyun Sağlığınıza Dikkat Edin Hocalar !
-
Monitörü göz hizasından biraz yükseğe koyun
kafanız biraz geriye atarak bakar olun.
-
-
Hocam çağın hastalığı bu, bende de var, yoldan geçen 10 adamın 9 unda da var. Şaşırmamak lazım ki erkeklerde daha çok var. Amele takımı olduğumuz için bizi etkiliyor. Çok fazla hareketsiz işler neticesinde, kötü uyuma pozisyonları ve boynunu soğuktan koruyamama gibi durumlarla da boyun zarar görüyor, fıtıklaşmalar oluyor.
Yastık para tuzağı bence çok pahalı, ben ufak yastıklardan alıp boynuma yerleştiriyorum çok da rahat oluyor. O da yoksa yastıksız devam.
Bu işin en temel ve en net çözümü elbette ki şaşırtmayacaktır ki, spor aktiviteleri :)) Dönüyor dolaşıyor yine iş spor aktivitelerine geliyor.
2009 yılı ile 2020 arası kesintisiz bir şekilde spor aktiviteleri ile doluydu hayatım, uzun mesafe koşu, fitness, yakın dövüş, kick boks... Daha sonra kızım dünyaya geldi ve 3 sene kadar spor aktivitelerine ara verdim. Ne hikmetse bu süreçte boynum düzleşme ve fıtıklaşma başladı.
Son 6 aydır fitness ile yeniden hayata döndüm vesselam. Yine arada hafif ağrılar tutuyor ama eskisi gibi kitlenmeler, zonklamalar, uyuşmalar olmuyor.
Ha bir de su için su. -
Ek bilgi: Kambur durunca çeneye baskı yapıyor, istemsiz olarak dişlerini sıkıyor insan. Dişler birer ikişer kırılmaya başlıyor.
Bitti mi bitmedi ne alakası var diyeceksiniz ama diş sıkmak kulak ağrısı yapıyor bazen. kulak komple iptal atoyorum sağ tarafta komple ses yok patlak hoparlör gibi oluyor. doktora gittiğinizde kulağınızda bir şey yok dişlerini sıkmakyan kaynaklı diyor. Vs vs.
Hepsinin kaynağı boyun,. bir de omuz ve kol kaslarına dikkat edin. Belki yaşayan vardır ama böyle bir ağrı yok kas yırtığı gibisi.
Kurşun yemiş cüneyt arkın gibi dolaşıyor insan kolunu tuta tuta.
Boyun + omuz için mr da 15 dk bile zor dayanabildim sabit pozisyonda. Öyle böyle bir ağrı değil sabit duramadım 15 dk ağrıdan tekmelemeye başladım her yeri. Boyun omuz kol bir diş kulak mide hepsi birbirini tetikliyor.
Konudan bağımsız Bu vesile ile tüm müritlere sağlıklı mutlu huzurlu nice senelere.
-
Boyun ağrısının ilacı sıcak su torbası hocalar. Ben çok faydasını gördüm.
-
x sLeymN bunu yazdı
Hocam yastık kullanmayı bırakıyorsun iki ay içerisinde ağrıların bitiyor. Yaklaşık 4 yıldır yastıksız ya da çok ince yastıkla yatıyorum
yastıksız nasıl yatıyorsun hocam? bence biz insanların çoğu nasıl uyuması gerektiğini bilmiyor. 30 yıllık yatıcıyım, doğru pozisyonu halâ bulamıyorum. sert yumuşak yatak yastık hiç biri rahat gelmiyor. maksimum alışılmışlık oluyor.
koluna mı yatıyorsun?
-
https://www.tahribat.com/forum/boyun-agrilarina-giden-yolu-kesmek-249044
şu konuyu oku hocam. -
x salihgs bunu yazdı
şu konuyu oku hocam.bu konuyu da linkteki konuyu da okudum hepimizde aynı SORUNLAR mr'a giremediğim için tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama inanılmaz derecede boynum ağrıyor sizinki gibi sanırım biraz egzersiz yapmam lazım ve ilk fırsatta MR'a girip net olarak öğrenmem gerekiyor sorunu.
Boynumu bu kadar rahatsız eden şeyin telefon olduğunu düşünüyorum
-
x KaptaN bunu yazdıx salihgs bunu yazdı
şu konuyu oku hocam.bu konuyu da linkteki konuyu da okudum hepimizde aynı SORUNLAR mr'a giremediğim için tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama inanılmaz derecede boynum ağrıyor sizinki gibi sanırım biraz egzersiz yapmam lazım ve ilk fırsatta MR'a girip net olarak öğrenmem gerekiyor sorunu.
Boynumu bu kadar rahatsız eden şeyin telefon olduğunu düşünüyorum
Fizik tedavi egzersiz çok faydalı..