Bu Böcekler Nedir? Doğal Yolla Nasıl Kurtulabilirim?
-
Merhaba arkadaşlar. Evin tabanında laminat parke mevcut. Pervazların hemen üzerinde duvarda, bazen yukarı taraflarda ve laminat üzerinde geziyorlar. Neredeyse gözle görülemeyecek kadar küçükleri de var resmini çektiğim gibi neredeyse susam büyüklüğünde olanları da. En büyüğü sanırsam susam büyüklüğünde felan çünkü daha büyüğünü görmedim. Nedir bunlar?
Evde bebekte olduğu için doğal yolla nasıl bir çözüm bulabilirim? En olmadı kimyasal ilaç kullanacağım önereceğiniz öncelikli doğal ve kimyasal yöntemleri önerebilir misiniz?
Ek olarak Belirteyim ben beyaz sirkeyi fıs fıs a koyup pervaza ve duvarda iken direk üzerlerine 2-3 gün sıktım ama sirke ya içeriye tam gitmediği için ya da böcekler bundan etkilenmediği için tükenmediler. Birde görsellerde siyah gözüküyor ama öyle koyu siyah değiller.
-
Kimyasal olarak K-Othrine ile çözebilirsin. Eczanelerde falanda satılıyor. Camsil şişesine bir parmak koyup üstüne su ekleyip kullanabilirsin. Kokusu yok, içmediğin sürece insana bir zararı yok. Böceklerin üstüne yapışıp yuvalarında virüs gibi yayılıp hepsini öldürüyor. O yüzden geçtiği yerlere fıs fıs sık olay tamam.
-
-
mkyb bunu yazdı
Kimyasal olarak K-Othrine ile çözebilirsin. Eczanelerde falanda satılıyor. Camsil şişesine bir parmak koyup üstüne su ekleyip kullanabilirsin. Kokusu yok, içmediğin sürece insana bir zararı yok. Böceklerin üstüne yapışıp yuvalarında virüs gibi yayılıp hepsini öldürüyor. O yüzden geçtiği yerlere fıs fıs sık olay tamam.
Teşekkürler hocam doğal yöntem önerisi olmaz ise denerim bunu.
Megalados hocam hamam böceği değil bu. Görseldekiler yetişkin halleri olmalı evde daha büyüğünü görmedim çünkü.
-
2 kere başıma geldi. K-Othrine ile çözmüştüm. Sonuncu farklı evdeydi mutfakta oldu, mutfağı komple boşaltıp ilaç firması çağırmıştım akşam eve girdiğimde hepsi yerde ölüydü sonra iyice sirkeyle falan temizleyip vileda çekmiştim eşyaları koydum bidaha olmadı.
doğal yöntem çıkarsa ilerde olursa yine denerim takipteyim:)
-
Bunlar tozakarı. Un, pamuk, toz gibi şeylerle besleniyorlar. Tavsiyem mutfaktaki un, makarna vs şeylerin içini kenarını falan kontrol edin. Çok sinsi yaratıklar; karanlıkta piyasaya çıkıp, ışıktan kaçıyorlar. Sirke, defne yaprağı, karanfil vs bunlarda pek işe yaramıyor. Ne yazık ki en temiz çözüm kimyasal. :/
-
Akar ( book lice da deniyor , zararsizdir insana. Duvarlarda takilir parkede takilir genelde yuksekte dolasir ama yani duvarlarda. ) kankam bu , bu konuda uzun cozumsel mesajim vardi gozunden kacmis konuyu bulup linkini vericem
Evin rutubetli ,nemli muhtemelen
-
Benim mesajlarimi oku
https://www.tahribat.com/forum/imdat-tahtakurusu-yuzunden-perisan-oldum-nasil-k-257853
DEHUMIDIFIER anahtari isin.
-
LaNCeLoT bunu yazdı
Akar ( book lice da deniyor , zararsizdir insana. Duvarlarda takilir parkede takilir genelde yuksekte dolasir ama yani duvarlarda. ) kankam bu , bu konuda uzun cozumsel mesajim vardi gozunden kacmis konuyu bulup linkini vericem
Evin rutubetli ,nemli muhtemelen
Teşekkürler hocalarım
Hocam burada bir kaç konuya baktım da sizin attığınız konu denk gelmedi.
Kars- Sarıkamış'tayım rutubet yok ama genel anlamda serin. Dışarıda kar var evde Kombi çalışıyor ev ısınmış vaziyette ama pervazların oralar doğal olarak serin kalıyor, bundan dolayı bilmiyorlar, üremeleri devam ediyor. Nasıl geldi eve bilmiyorum. Eve ilk giren kiracı da benim hani öncesinde girmiştie diyemiyorum.
K-Othrine aldım fis fıs ile deneyeceğim.
-
Yılllar yıllar önce üniversitesi öğrencisiyken evde bu hayvanlarla yaşıyorduk biz. Her yaz eve gitmeden evi zirayi ilaçla ilaçlıyordum bitiyor sanıyorduk sonra tekrar ürüyorlardı. Akşam karanlıkta bıd bıd gezinirler. Çok sinir bozucular.
Üniversite bittiğinde meğer sorunun o eski buzdolabının kompresörü olduğunu anlamıştık. Ama 4 yıl geçti böceklerle. -
laminat parkenin altinda yuvasi larvasi yumurtasi olabilir laminat parkeyi kaldirip ilaç yapmakta daha kesin bir çözüm olabilir diye düşünüyorum