Çikolatalı Lokma Furyası
-
mkyb bunu yazdı
@yolbulucu
Haklısın. Kokoreç ve tavuk döner 2000'lerin başında ucuza karın doyurmak için birebirdi. 1 milyona tavuk döner + ayran zamanlarını hatırlayın.
Bakın mesala adam 16 liraya 1 kilo tavuk kızartıyor.
Bizim burada her kose basinda var bu rahatlik oluyor. Adamlara guvenmiyorsan kendin evde hazirliyorsun tavuk ciger kofte kafana gore adamlar kilosunu 3 5 liraya pisirip teslim ediyor mis.
-
rakkoc bunu yazdıCesnist bunu yazdı
Deniz canlılığını anlatan bir belgesel izleyin sonra midye yemezsiniz
Mutfak kültürümüzde löp et değilde sakatat doğranmış etin ağır olmasını tarih hocamız anadolu insanının çok fakir olmasına devletin milleti fakir bırakmasına bağlamıştı, düşününce mantıklı gelmiyor değil.
Normal et varken kim kokoreç yapar ?
hocanın cebinde et alacak parası olmadığı için protein eksilikliğinden saçamalamaya başlamış bence. Kokoreç gibi düzel bir nimet var iken emin ol löp et dediğin kavrama gündüz vakti (öyle yemeği vs) de bakmam. akşam sarap ile et evet. ama gündüz kesinlik ile bira koko, üstüne de 10 tane filan fazla abartmadan midye. oh mis.
Tabi tercih meselesi de ilk çıkışı olarak yorumlamak lazım birde, hani adam durup dururken dur şunan barsaklarını pişireyim dememiştir :S yada demiş midir ?
-
DaSpOnGe bunu yazdıCesnist bunu yazdıDaSpOnGe bunu yazdıCesnist bunu yazdı
Deniz canlılığını anlatan bir belgesel izleyin sonra midye yemezsiniz
Mutfak kültürümüzde löp et değilde sakatat doğranmış etin ağır olmasını tarih hocamız anadolu insanının çok fakir olmasına devletin milleti fakir bırakmasına bağlamıştı, düşününce mantıklı gelmiyor değil.
Normal et varken kim kokoreç yapar ?
ya hocam kanserde yapsa spremde öldürse yiyeceğiz mideyi koko yu bi salın bizi ya
Midye diyince aklıma da hep askerde yaşadığım bir olay aklıma gelir
Askerde Mardinli çoçuk Diyarbakırlı arkadaşına denemesi için midye getirmişti, çocuk midye nedir hiç bilmiyor zaten okuma yazması vs de yoktu. Hayatı tarlalarda geçmiş ne bilsin
Çocuk midyeyi bir kere yemiş ve çok beğenmiş, geldi bize anlatıyor
-Abi devrem midye getirdi bana şöyle iyi böyle iyi ama biraz sertti zor yedim ama çok güzel değdi yani.
Önce anladım nasıl sert oluyor sonra öğrendim ayı kabuklarıyla yemiş midyeyi.
Sevimli bişiydi
anaskm kabukla nasıl yemiş ya
midesini deler keser lan adamın :W
Çocuk eliyle kompozit başlığın vidalarını söküyordu hocam ona bişey olmaz :D
-
Cesnist bunu yazdırakkoc bunu yazdıCesnist bunu yazdı
Deniz canlılığını anlatan bir belgesel izleyin sonra midye yemezsiniz
Mutfak kültürümüzde löp et değilde sakatat doğranmış etin ağır olmasını tarih hocamız anadolu insanının çok fakir olmasına devletin milleti fakir bırakmasına bağlamıştı, düşününce mantıklı gelmiyor değil.
Normal et varken kim kokoreç yapar ?
hocanın cebinde et alacak parası olmadığı için protein eksilikliğinden saçamalamaya başlamış bence. Kokoreç gibi düzel bir nimet var iken emin ol löp et dediğin kavrama gündüz vakti (öyle yemeği vs) de bakmam. akşam sarap ile et evet. ama gündüz kesinlik ile bira koko, üstüne de 10 tane filan fazla abartmadan midye. oh mis.
Tabi tercih meselesi de ilk çıkışı olarak yorumlamak lazım birde, hani adam durup dururken dur şunan barsaklarını pişireyim dememiştir :S yada demiş midir ?
tarım ve hayvanciliğin yoğun oldugu bir coğrafyadayız. sürekli but yemekten bikip acaba bunu yesem nasil olur diye de düşünmüş olabilir.
ters bir örnekten gideceğim gerci ama aklıma o geldi..
sürekli güzel kızlar ile takilan erkekler bir süre sonra biseksüel oluyor. Bence benzer nedenler :)
-
rakkoc bunu yazdıCesnist bunu yazdırakkoc bunu yazdıCesnist bunu yazdı
Deniz canlılığını anlatan bir belgesel izleyin sonra midye yemezsiniz
Mutfak kültürümüzde löp et değilde sakatat doğranmış etin ağır olmasını tarih hocamız anadolu insanının çok fakir olmasına devletin milleti fakir bırakmasına bağlamıştı, düşününce mantıklı gelmiyor değil.
Normal et varken kim kokoreç yapar ?
hocanın cebinde et alacak parası olmadığı için protein eksilikliğinden saçamalamaya başlamış bence. Kokoreç gibi düzel bir nimet var iken emin ol löp et dediğin kavrama gündüz vakti (öyle yemeği vs) de bakmam. akşam sarap ile et evet. ama gündüz kesinlik ile bira koko, üstüne de 10 tane filan fazla abartmadan midye. oh mis.
Tabi tercih meselesi de ilk çıkışı olarak yorumlamak lazım birde, hani adam durup dururken dur şunan barsaklarını pişireyim dememiştir :S yada demiş midir ?
tarım ve hayvanciliğin yoğun oldugu bir coğrafyadayız. sürekli but yemekten bikip acaba bunu yesem nasil olur diye de düşünmüş olabilir.
ters bir örnekten gideceğim gerci ama aklıma o geldi..
sürekli güzel kızlar ile takilan erkekler bir süre sonra biseksüel oluyor. Bence benzer nedenler :)
hahahaha :D bkz arap seyhin partide ölmesi (küçük bir araştırma ile ölüm şekilini öğrenebilirsiniz)
-
ben her yerde esnaf lokantası tarzı ev yemekleri arıyorum. doğru düzgün bulamıyorum. Bence en sağlamı ev yemekleri. Her yer dönerci pideci, hemeroid olduk amk. ev yemekleri candır.
-
kuytul bunu yazdı
ben her yerde esnaf lokantası tarzı ev yemekleri arıyorum. doğru düzgün bulamıyorum. Bence en sağlamı ev yemekleri. Her yer dönerci pideci, hemeroid olduk amk. ev yemekleri candır.
+1
-
kuytul bunu yazdı
ben her yerde esnaf lokantası tarzı ev yemekleri arıyorum. doğru düzgün bulamıyorum. Bence en sağlamı ev yemekleri. Her yer dönerci pideci, hemeroid olduk amk. ev yemekleri candır.
Bu işi İstanbul'da doğru düzgün yapan tek bir yere rastladım, o da Pendik'te, 14 TL. Diğerlerinin kullandıkları malzemeler çok kötü olmalıki birkaç gün üstüste yediğimde midemde rahatsızlıklar başgösteriyor.
7 yıldır Kadıköy'de yaşıyorum. Bu kadar düşük ücrete 3 çeşit yemek sunan yer bulamadım, 3 çeşit yemek esnaf lokantasında bile en azından 20 tl tutar. Onu geçtim, etrafta birçok lokanta, fastfood vs. dükkanları olduğu halde tek çeşit olsa bile eve 15 TL altında sipariş getiren işletme yok. Yani bizi burada iyi öpüyorlar.
-
micropin bunu yazdıkuytul bunu yazdı
ben her yerde esnaf lokantası tarzı ev yemekleri arıyorum. doğru düzgün bulamıyorum. Bence en sağlamı ev yemekleri. Her yer dönerci pideci, hemeroid olduk amk. ev yemekleri candır.
Bu işi İstanbul'da doğru düzgün yapan tek bir yere rastladım, o da Pendik'te, 14 TL. Diğerlerinin kullandıkları malzemeler çok kötü olmalıki birkaç gün üstüste yediğimde midemde rahatsızlıklar başgösteriyor.
7 yıldır Kadıköy'de yaşıyorum. Bu kadar düşük ücrete 3 çeşit yemek sunan yer bulamadım, 3 çeşit yemek esnaf lokantasında bile en azından 20 tl tutar. Onu geçtim, etrafta birçok lokanta, fastfood vs. dükkanları olduğu halde tek çeşit olsa bile eve 15 TL altında sipariş getiren işletme yok. Yani bizi burada iyi öpüyorlar.
Pendik'te nereden bahsediyorsun @micropin
-
Gecen yedim. 8 ay daha yemem. Tatli komasi garantili yiyecek amk