Deepseek
-
deepseek e “ chatgpt den daha iyi misin? “ diye sordum verdiği cevap ;
Ben, OpenAI tarafından geliştirilen GPT-4 modeliyim ve ChatGPT'nin bir versiyonuyum. Her iki model de yapay zeka teknolojisine dayanır, ancak farklı özelliklere ve yeteneklere sahip olabilir.
"ChatGPT'den daha iyi miyim?" sorusu, kullanım amacınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır. GPT-4, daha büyük bir model ve daha gelişmiş dil işleme yeteneklerine sahip olabilir, bu da daha karmaşık sorulara daha doğru ve tutarlı yanıtlar verme potansiyeli taşıdığı anlamına gelir. Ancak, her iki model de sizinle sohbet etmek, bilgi sağlamak ve sorularınıza yanıt vermek için tasarlanmıştır.
Eğer özel bir kullanım durumunuz varsa veya belirli bir alanda karşılaştırma yapmak istiyorsanız, daha detaylı bilgi verebilirim! 😊
aklıma arka planda google u kullanan yerli arama motoru geldi 😂
-
Chatgpt ye teknik sorun, korkunc akiyor pezevenk
Elektronik sorular sormustum gecen orospu cocugu iki dk da elektronik muhendisi etti beni
Malzeme muhendisligi, makine muhendisligi teknik sorular sorun.
Bence cok basarili
Ozetle , asagi gibi degil gpt de.
Su kadar para harcadik bu kadar enerji harciyoz da çinlilerin kendi beyanları. Çin e ne kadar guvenilir muamma.
-
Medyaya yansıdı yansıyalı hiçbir şekilde kullanamıyorum.
Devamlı server busy.
Kişisel deneyimim chatgpt 4'e göre daha mantıklı cevaplar veriyor ama o1'in yanına yaklaşamaz.
Ama çok iyi bir giriş yaptılar piyasaya, 6 ay'a kalmaz o1'i tumanında sallayacak versiyonu da piyasaya sürebilirler.
-
KaptaN bunu yazdı
şunun raspiye kurulur sürümü olsa varya süper olur :)
kesin manyağın biri yapmıştır da 16 gb ramle kurduğum versiyonundan randıman alamıyorum raspi'den ne verim elde edeceğiz ki?
bu arada nabıyon, ondan iyi misin, bunun götünü elledin mi diye sorup bir de bunu paylaşan arkadaşlar benim bilmediğim birşey mi biliyor? amacı anlayamadım.
bir de şundan iyi bundan kötü yazanlar lütfen sebebini de yazsın da deneyelim görelim. burası için demiyorum da ekşiyi okudukça deliriyorum. adam server busy dedi diye çin malı falan yazıyor aklınca kötülüyor. verilerimiz gidiyor ayrı bi muhabbet. ister ameriga'ya vurdurun ister çin'e ama çinlinin en azından daha küçüktür. bildiğimden değil de öyle duyum aldım. isterseniz bi chatgptye sorun.
-
Olay; chatgpt / deepseek mi daha iyi? ve/veya aralarındaki yarış değil.
Deepseek R1 açık kaynak ve bir makale ile birlikte yayınlandı. Deepseek avantajı; kendi geliştirdikleri ve "açık kaynak" olan algoritmalarla çok daha düşük işlem güçü ile hızlı yapay zeka eğitebilmek. Chatgpt'nin eğitimi için 500M $ fazla para harcandığı tahmin edilirken, deepseek ise bunu 5-6M yaptılar ve bunu nasıl başardıklarınıda makalede yazmışlar. Açık kaynak olduğu için denemesi bedava. Düşünürken hangi adımları, nasıl düşündüğünü yazıyor zaten.
Gelecekte bu model kullanılarak pc, cep telinde yani düşük işlem güçü ile offline olarak yapay zeka çalıştırmanın yolu "açık kaynak" olarak gösterilmiş oldu. Belki chatgpt daha iyidir, daha kötüdür kimse bu konuda yorum yapamıyor çünkü kapalı kaynak, neyi nasıl yaptığını veya düşündüğünü bilmiyor.
Deepseek bir çıkış kapısı oldu. Açık kaynak olduğu için bunun üstüne koyarak çok farklı proje geliştirebilir. Asıl olay bu. Amerikalıların "-kaynaklar bizde, bu iş bizim tekelimizde, avrupa ve diğer ülkeler ai trenini çoktan kaçırdı" derken, deepseek hepsine kapak oldu.Çinliler, abd nin chip ambargosunu yanıtı gibi oldu birazda. "-Bize nvidia chip vermiyorsun ama aslında çokta gerek yok, yine daha ucuza hallederiz." dedi. Bu nedenle nvidia hisseleri çakıldı.
Not: Bu arada deepseek serverlarını aşırı derecede ddos saldırı olduğunu, bu nedenle sunucuların "busy" hataları verdiğini belirtti. Gidip huggingface en ufak mini modelini bile indirip pcde deneyebilirsiniz.
-
cukurova bunu yazdı
Olay; chatgpt / deepseek mi daha iyi? ve/veya aralarındaki yarış değil.
Deepseek R1 açık kaynak ve bir makale ile birlikte yayınlandı. Deepseek avantajı; kendi geliştirdikleri ve "açık kaynak" olan algoritmalarla çok daha düşük işlem güçü ile hızlı yapay zeka eğitebilmek. Chatgpt'nin eğitimi için 500M $ fazla para harcandığı tahmin edilirken, deepseek ise bunu 5-6M yaptılar ve bunu nasıl başardıklarınıda makalede yazmışlar. Açık kaynak olduğu için denemesi bedava. Düşünürken hangi adımları, nasıl düşündüğünü yazıyor zaten.
Gelecekte bu model kullanılarak pc, cep telinde yani düşük işlem güçü ile offline olarak yapay zeka çalıştırmanın yolu "açık kaynak" olarak gösterilmiş oldu. Belki chatgpt daha iyidir, daha kötüdür kimse bu konuda yorum yapamıyor çünkü kapalı kaynak, neyi nasıl yaptığını veya düşündüğünü bilmiyor.
Deepseek bir çıkış kapısı oldu. Açık kaynak olduğu için bunun üstüne koyarak çok farklı proje geliştirebilir. Asıl olay bu. Amerikalıların "-kaynaklar bizde, bu iş bizim tekelimizde, avrupa ve diğer ülkeler ai trenini çoktan kaçırdı" derken, deepseek hepsine kapak oldu.Çinliler, abd nin chip ambargosunu yanıtı gibi oldu birazda. "-Bize nvidia chip vermiyorsun ama aslında çokta gerek yok, yine daha ucuza hallederiz." dedi. Bu nedenle nvidia hisseleri çakıldı.
Not: Bu arada deepseek serverlarını aşırı derecede ddos saldırı olduğunu, bu nedenle sunucuların "busy" hataları verdiğini belirtti. Gidip huggingface en ufak mini modelini bile indirip pcde deneyebilirsiniz.
Basit bir şekilde özetlenmiş. Odaklanılması gereken gelişmeler bunlar.
Rakamlar milyon milyar dolarlar bireysel olarak çok gözükse de Chatgpt ye kıyasla çok çok az bir maaliyetle piyasada bir alternatif oluştu ve bu yeni modeller açık kaynaklı olarak yayınlandı. Bu sebeple bir panik havası oluştu.
-
Prometheus bunu yazdıKaptaN bunu yazdı
şunun raspiye kurulur sürümü olsa varya süper olur :)
kesin manyağın biri yapmıştır da 16 gb ramle kurduğum versiyonundan randıman alamıyorum raspi'den ne verim elde edeceğiz ki?
bu arada nabıyon, ondan iyi misin, bunun götünü elledin mi diye sorup bir de bunu paylaşan arkadaşlar benim bilmediğim birşey mi biliyor? amacı anlayamadım.
bir de şundan iyi bundan kötü yazanlar lütfen sebebini de yazsın da deneyelim görelim. burası için demiyorum da ekşiyi okudukça deliriyorum. adam server busy dedi diye çin malı falan yazıyor aklınca kötülüyor. verilerimiz gidiyor ayrı bi muhabbet. ister ameriga'ya vurdurun ister çin'e ama çinlinin en azından daha küçüktür. bildiğimden değil de öyle duyum aldım. isterseniz bi chatgptye sorun.
Yapılmış. 1.2 token/sn gibi hızı vardı sanırım :D
External gpu takviyesi ile 12 token/saniye'lere çıkıyor yanlış hatırlamıyorsam
-
qwen'i niye kimse konnuşmuyor ya? tamam deepseek gibi opensource muhabbeti fazla olmadı, deepthink muhabbeti olmadı ama canavar gibi ai. beleşe görsel ve video da üretiyor ve de oldukça iyi. websearch desen var. mutlaka kullanın. tabi özellikle video tarafında yoğunluk sebepli sıkıntılar var. amerikalılar ddos yapmayıp rahat bırakırsa çok işinizi görür.
-
iki gündür
deepseek'i deniyorum ama " The server is busy. Please try again later." uyarisi veriyor ve donuyor!
-
Çin, önümüzdeki beş yıl içinde yapay zeka endüstrisini desteklemek için 1 trilyon yuan (yaklaşık 138 milyar dolar) yatırım yapacağını duyurdu.