Diş Kliniği İçin Reklam Sorunu Ve Çözümleri?
-
Merhabalar, bir tanıdığım Yüklü bir yatırım yaparak 4-5 hekimli bir diş kliniği açtı. Tabi ki kendi müşterileri var fakat yeni müşteri ve kliniğin tanıtılması şart. Yasal düzenlemeler reklam konusunda ciddi bir kısıtlama ve ceza öngörüyor. Çeşitli röportaj vb. çalışmalarla sosyal medya da varlık göstermeye çalışacağız ama biraz araştırdığımda, instagramda bir sürü klinik tanıtım filmleri, öncesi-sonrası fotoğraflar gibi kendini övücü reklam çalışmaları yapmış. bunlar yasal sınırların dışında diye biliyoruz.
Bu reklam çekimleri, diş kliniği reklamı konusunda fikir verebilecek tavsiye verebilecek biri var mıdır acaba ?
-
Selamlar hocam.Reklamın en doğal yöntemlerinden birisi mevcut müşterilerine yorum yaptırmak(yada yakın çevrelerine).. r10 da bir çok yöntem var bende onları inceliyorum bu iş gerçekten ciddi bir iş.Benim naçizane tavsiyem bu tarz işleri yapan bir ajans ile anlaşmak olacaktır.Normal birisinin altından kalkabieceği bir yöntem değil.Ek olarak sosyal medya hesabı ne kadar profesyonel olursa hasta(müşteri) gözünden o kadar profesyonel bir klinik olarak görünecektir.
-
Dostum ajanslarla çalışacak yasal düzenleme diye bir şey yok varsa da nedir onlar? iş yapıyorum aha bu da reklamı kardeşim video çektir ve yaptığı işi ince detayları gösteren reelsler gibi videoları birleştirecek ve reklam verecek..
-
Zeytun-i bunu yazdı
Dostum ajanslarla çalışacak yasal düzenleme diye bir şey yok varsa da nedir onlar? iş yapıyorum aha bu da reklamı kardeşim video çektir ve yaptığı işi ince detayları gösteren reelsler gibi videoları birleştirecek ve reklam verecek..
1219 sayılı kanunun 40. Maddesinde diş hekimlerinin yalnızca hasta kabul edilen yer ve muayene saatlerini bildiren ilanlar verebileceği, bunun dışında hiçbir şekilde reklam yapamayacağı düzenlenmiştir.
böyle bi durum var ama bunun içine n eler giriyor neler girmiyor tecrübe eden birisi var mı diye sormak istemiştim. mesela hasta kabul edilen yer derken ben kliniğin ve teknolojik alt yapısını detaylı reklamını çekip sonuna da adres bildirip gelin desem sıkıntı olur mu ?
ben kendim videographerım. reels ve reklam videolarını, stratejisinin tillahını yaparım ama sınırlarımı bilmek için araştırıyorum. bazı klinikler allah ne verdi reklamını yapıyor bazıları sadece röportaj ve bilimsel metin şeklinde ilerliyor.
Ceza gelirse doktor arkadaş için baya sıkıntı oluyormuş, belgesini elinden almaya kadar gidebiliyormuş. titiz davranıyorum o yüzden
-
1 senedir diş klinikleriyle çalışıyoruz ilk defa duydum bangır bangır reklam yapıyorlar bu bildiğin şapka kanunu gibi bir şey:)
Genelde kliniklerde bir ekran olur ve daha önceki hastaların konuşmaları ve gülümsemeleri yayınlanır sokaklarda afiş görmezsin ama İnternet ortamında bir çok reklam var ve hiç ceza yiyen duymadım...
Bana kalırsa yt ye sözde eğitim veriyormuş gibi videolar atsınlar örneğin diş teli yaparken kısa çekimler ve arkadan uzman TV gibi işte diş teli şöyle böyle vs deyip en sona da kendi reklamını koydu mu mis gibi..
Şimdi özellikle senin için diş teknisyeni bir arkadaşı aradım Bizim İş yaptığımız birini, dedim böyle böyle bir kanun var mı, kliniğin fotoğraflarını çekip işte sizi bekliyoruz gibi reklamlar yapmadığı sürece sıkıntı yok diyor Benim bildiğim kadarıyla diye dipnot düştü. Yani işte klinik fotoğrafını çekip Biz buradayız demediği sürece hastasıyla video çekebilir yaptığı işi anlatabilir vesaire falan deyip açıklama yaptı bu zamana kadar da hiç ceza yiyen duymamış o da.
Zeytun-i tarafından 16/Şub/25 16:31 tarihinde düzenlenmiştir -
Zeytun-i bunu yazdı
1 senedir diş klinikleriyle çalışıyoruz ilk defa duydum bangır bangır reklam yapıyorlar bu bildiğin şapka kanunu gibi bir şey:)
Genelde kliniklerde bir ekran olur ve daha önceki hastaların konuşmaları ve gülümsemeleri yayınlanır sokaklarda afiş görmezsin ama İnternet ortamında bir çok reklam var ve hiç ceza yiyen duymadım...
Bana kalırsa yt ye sözde eğitim veriyormuş gibi videolar atsınlar örneğin diş teli yaparken kısa çekimler ve arkadan uzman TV gibi işte diş teli şöyle böyle vs deyip en sona da kendi reklamını koydu mu mis gibi..
Şimdi özellikle senin için diş teknisyeni bir arkadaşı aradım Bizim İş yaptığımız birini, dedim böyle böyle bir kanun var mı, kliniğin fotoğraflarını çekip işte sizi bekliyoruz gibi reklamlar yapmadığı sürece sıkıntı yok diyor Benim bildiğim kadarıyla diye dipnot düştü. Yani işte klinik fotoğrafını çekip Biz buradayız demediği sürece hastasıyla video çekebilir yaptığı işi anlatabilir vesaire falan deyip açıklama yaptı bu zamana kadar da hiç ceza yiyen duymamış o da.
anladım hocam, videoların sonuna yer bildirimi yapmadığı durumda sıkıntı olmaz diyosun, son soru konuyla alakalı, bu videoların olduğu instagram sayfasında bio kısmında adres tel bilgileri yazacak sayfada, hesapta videolar var biı da yer bildirimi var diye ceza da gelmez heralde..
Ve bu ceza olayını şundan diyorum.. Bu diş Hekimi arkadaşın üniversiteden yeni mezunken açtığı kliniğin ortağı başka bir doktor buna düşman.. durduk yere tabi ki ceza gelmez ama Adam benim tanıdık doktorun açığını arıyormuş sürekli..
Şikayet halinde sıkıntı olmasın diye titiz davranıyoruz.. klinik bölgeleri aynı mahalle.. Şikayet edebilir çünkü beklenir yanii
-
Zeytun-i bunu yazdı
Doktor, Eczacı ve Avukatların reklam yasağı vardır. Belli kaidelere dayanık sınırlamalar.
-
diş sağlığı videoları çekerek
-
29.07.2023 tarih ve 32263 sayılı Resmi Gazete’de Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik ile hepsi yasaklandı normalde yasak ama kimse takmıyor. Rakipler şikayet ederse savunma alınır reklamları vs. kapatmak zorunda kalırsın. İl sağlık müdürlükleri arada denetim yapıyor çalıştığım bir çok doktor klinik var denetlendi. 1 tanesi hariç sorun olmadı. Onuda muhtemelen rakipler şikayet etti reklamları kapadık, instagramda ki türkçe tüm içerikleri kaldırdık, web sitesinde bulunan rekabet içeren içerikleri kaldırdık. Para ceza, kliniği kapatma gibi yaptırımları var.
https://dosya.co/qn134lel723m/Sağlık_Hizmetlerinde_Tanıtım_ve_Bilgilendirme_Faaliyetleri_Hakkında_Yönetmelik.pdf.html
g3da tarafından 16/Şub/25 23:55 tarihinde düzenlenmiştir -
bodrumda oturuyorum ve yol kenarındaki panolara her gün dişçilerin reklamını (büyük poliklinikler) görüyorum.
-
Reklam bütçelerinin içinde yenilebilecek cezalar da dahil oluyor genelde. yiyeceği ceza, getireceği hasta miktarını düşünerek ceza yesem de sıkıntı yok diyor olabilirler reklam veren diş klinikleri.