EYT Konusu Meclise Geliyor, Varmı EYT Li Olanlar?
-
Gündeme yazdım da burada konu varmış kaçırdım buraya da sorayım bilgili abiler var ;
Abiler ben eyt'den anlamam da
Babam zamanında annemin sigorta olaylarını da yakmıştı.
Kadın emekli olamıyordu. Dışarıdan prim ödemesi falan gerekiyordu bizimde malum o gücümüz yok.
O da yakınıp duruyor, kardeşlerinin kocaları hem teyzelerimi emekli ettiler.
Annem bir güvencem gelirim yok diyordu içime oturuyordu.
Ömür boyu bize muhtaç hissediyor kendini finansal özgürlüğü yok.
Ben anlamıyorum eyt emeklilik işlerinden.
e-devlet çalışma hayatım kısmından bilgilerini aldım.
Acaba anlayan birileri bu eyt olayından anneme bir şans falan çıkıyor mu,
Yoksa biz bu işi unutalım mı bakabilir mi ?
Varsa bir ihtimal şu kadına bir mutlu haber vermek isterdim.
Bizde o şans nerede tabii :)
Gene de oy moy yok, açlıktan nefesimiz kokuyor öldük öleceğiz sonumuz hayır olsun.
Annem şuan 50 yaşında.Bu 4A BİLGİLERİ
BUDA 4B BİLGİLERİ
Şimdiden teşekkür ederim 🙏🙏
Edit ; Haberleri okudum da anlamadım ki bir şey.
Burada tek artı gördüm, oda bağ-kur ssk farkı ayrımı olmayacak diyor. Bir bu olumlu geldi.
Ondan da nasıl olacak anlamadım.
Lan bir şey çıksa şu kadına dünyalar benim olurdu anasını avradını ya.
Biz zaten öldük bare o nefes alaydı azıcıkNot ; Prim gün sayısı çok düşükmüş ya, gözüm hep diğer yeşillerde kaldı. 1618'miş.
EricNorthman tarafından 29/Ara/22 01:05 tarihinde düzenlenmiştir
Yeni fark ettim moralim yerlerde es geçin beni siz devam edin :/ -
Hocam dışarıdan prim ödeme varsa gerekrise kredi çekip öde sonra kapatırsın dicem de prim olarak çok eksik var.
EYTliyse sadece prim günü biraz düşecektir ama zaten kadınların prim günleri çok düşük. Doğum borçlanması falan 1-2 sene ödersin ama 3600 prim günü demek 10 sene falan çalışması lazım demek
-
HolyOne bunu yazdı
Hocam dışarıdan prim ödeme varsa gerekrise kredi çekip öde sonra kapatırsın dicem de prim olarak çok eksik var.
EYTliyse sadece prim günü biraz düşecektir ama zaten kadınların prim günleri çok düşük. Doğum borçlanması falan 1-2 sene ödersin ama 3600 prim günü demek 10 sene falan çalışması lazım demek
Şeyh valla gecenin vehametine kapıldım sanırım, 1618'in sahip olduğu gün sayısı olduğunu fark ettim. Kafadan 15 yıl falan lazım. Kredi çeksek ölürüz sanırım.
Gece tek başıma girip bulup, sabaha güzel bir haber verip mutlu edeyim diye düşündüm de fazla düşükmüş :/
Ne yapak, alışacağız :) Teşekkür ederim -
kaygusuz bunu yazdı
daha ucuz krediler gelecek, özellikle konut kredisini merak ediyorum.
-
Konut kredisi çıksa ne olacak ertesi günü müteahhit ve ev sahipleri hemen zam yapacak. Şuanda ülke genelinde konut sahibi olmak aşırı sıkıntılı. Hem fiyatlar aşırı uçuk hemde o parayı temin etmek çok zor. Bankalar kredi vermiyor.
-
EricNorthman bunu yazdı
Gündeme yazdım da burada konu varmış kaçırdım buraya da sorayım bilgili abiler var ;
Kadın emekli olamıyordu. Dışarıdan prim ödemesi falan gerekiyordu bizimde malum o gücümüz yok.
Gene de oy moy yok, açlıktan nefesimiz kokuyor öldük öleceğiz sonumuz hayır olsun.
BUDA 4B BİLGİLERİ
Burada tek artı gördüm, oda bağ-kur ssk farkı ayrımı olmayacak diyor. Bir bu olumlu geldi.
Biz zaten öldük bare o nefes alaydı azıcıkNot ; Prim gün sayısı çok düşükmüş ya, gözüm hep diğer yeşillerde kaldı. 1618'miş.
Yeni fark ettim moralim yerlerde es geçin beni siz devam edin :/3600 gün 50 yaş kadınlarda emekli olma durumu vardı. Sen bunu araştır . Çocuk borçlanması ile prim ödemesi yapabilirsiniz.
-
Yasa çıkmadan konuşmak için erken.
Ama yine de mezarda emekli arkadaşlar için dualarımı eksik etmeyeceğim. İnsala ahirette hayal ettikleri emekliliğe kavuşurlar
-
kaygusuz bunu yazdı
Varan 3 loading...
%40'tan asagi gelirse aluminyum!
-
EricNorthman bunu yazdı
BUDA 4B BİLGİLERİ
Yeni fark ettim moralim yerlerde es geçin beni siz devam edin :/Moralini bozma hocam. Yasa ile beraber bayanlar 4.500 günde emekli olacaklar gibi. Sizin 1.618 gün var gördüğüm kadarıyla. Bu durumda 2.882 güne ihtiyacınız var. Her çocuk için 24 ay borçlanma yapılabiliyor. Ama en fazla 3 çocuk borçlanması yapılabilir.
SGK'dan kaç çocuk borçlanması hakkınız olduğunu öğrenip ona göre kalan gün sayınızı bulabilirsiniz. Eğer 3 çocuk borçlanma hakkınız var ise 2.190 gün borçlanır, geri kalan 692 günü çalışır emekli olursunuz.
-
Bir çalışan abi 41 günle kaçırmış adam isyanlarda