folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder EYT Konusu Meclise Geliyor, Varmı EYT Li Olanlar?

EYT Konusu Meclise Geliyor, Varmı EYT Li Olanlar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Erkek

Ya ben şimdi anlayamadım çocuk 1998 yılında doğuyor ve es kaza bir dizi, film , tiyatroda oynuyor ve sigorta başlangıcı yapılıyor, 18 yaşından sonrada 5000 gün 14 yıl sigortalı olarak çalışıyor.

şimdi bu 32 yaşına geldiğinde emekli mi olacak :)

sahinka tarafından 29/Ara/22 11:49 tarihinde düzenlenmiştir

imza
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek
    sahinka bunu yazdı

Ya ben şimdi anlayamadım çocuk 1998 yılında doğuyor ve es kaza bir dizi, film , tiyatroda oynuyor ve sigorta başlangıcı yapılıyor, 18 yaşından sonrada 5000 gün 14 yıl sigortalı olarak çalışıyor.

Hayır 18 yaş öncesi sigorta girişi olmaz, sadece çalışma gün sayısına etki eder.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    AslanAmca bunu yazdı

Bir çalışan abi 41 günle kaçırmış adam isyanlarda 

1-2 günle kaçıran binlerce insan vardır.

goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Https
    Https's avatar
    Erkek

Eğer askerlik sigorta girişinden önce yapıldıysa sigorta girişi geriye çekilmiyor mu?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Erkek
    qoqo bunu yazdı
    sahinka bunu yazdı

Hayır 18 yaş öncesi sigorta girişi olmaz, sadece çalışma gün sayısına etki eder.

tamam hocam zaten emekliliğe etkisi 25 yılı tamamlaması, pirim gün sayısı zaten 5000 gün 14 yıl yapıyor 18 yaşından itibaren 14 yıl çalışmış olsa 32- 33 yaşında tüm şartları sağlıyor 

imza
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

https://vm.tiktok.com/ZMFcJDy2W/

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shia
    shia's avatar
    Erkek
    Https bunu yazdı

Eğer askerlik sigorta girişinden önce yapıldıysa sigorta girişi geriye çekilmiyor mu?

1999 Eylül öncesi bu oluyordu. Yani askerlik hizmeti sigorta girişi öncesi yapılmışsa, askerliği saydırınca gün olarak hesaplandığı gibi yıl olarakda geriye dönük etki ediyordu. Ama şu an aynı şekliyle işleyecekmi yasa çıkınca bakmak lazım.

" Live like Ali and Die Like Hussain "
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shia
    shia's avatar
    Erkek
    sahinka bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı
    sahinka bunu yazdı

tamam hocam zaten emekliliğe etkisi 25 yılı tamamlaması, pirim gün sayısı zaten 5000 gün 14 yıl yapıyor 18 yaşından itibaren 14 yıl çalışmış olsa 32- 33 yaşında tüm şartları sağlıyor 

Üstat; 18 yaşından önce çalıştığı hizmet sadece gün olarak sigorta gün sayısına eklenir. Yıl ise 18 yaşından itibaren hesaplanmaya başlanır. Erkekler için 18 yaş+25 yıl sigortalılık süresi=43 yaş olur en erken emeklilik yaşı

" Live like Ali and Die Like Hussain "
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

EYT’liler: “En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Olsun” 

eytliler çıtayı arttırdı :D 

In every job there is a no
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Https
    Https's avatar
    Erkek
    shia bunu yazdı
    Https bunu yazdı

1999 Eylül öncesi bu oluyordu. Yani askerlik hizmeti sigorta girişi öncesi yapılmışsa, askerliği saydırınca gün olarak hesaplandığı gibi yıl olarakda geriye dönük etki ediyordu. Ama şu an aynı şekliyle işleyecekmi yasa çıkınca bakmak lazım.

bilgilendirmelerin için teşekkür ederim hocam.

Toplam Hit: 17983 Toplam Mesaj: 189
eyt emeklilikte yaşa takılanlar emeklilik