folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Firewall Cihazı Önerileri

Firewall Cihazı Önerileri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    Kaptan bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı

Bi müşterimize 30 kullanıcı için firewall cihazına ihtiyacımız var bu cihaz bir call center için kullanılacak draytek diye bi firma sürekli karşıma cıkıyor bu firmanın cihazmı iyi olur yoksa baska bi firmadanmı secmeliyim. birde model verebilirseniz sevinirim.

PFsense kur geç.

15 pc olan bi şirkette domain yapısı,group policy filan yok kullanabilirmiyim ? Bunun için nasıl bir makine lazım ? Ne yapmam lazım standart olarak istedigim ayarlar var belirli sitelere girme belirli yerlere erişme tabiki bide kim nereye girmiş çıkmış mümkünmüdür?

Rdp saldırıları için bi önlem olur mu ? 

1- windows tabanlı firewall alırsın Fortigate gibi... bu yavaş çalışan boktan bir cihaz. (server kurmadan kullanıcı grupları oluşturursun, yönetirsin)

2- server 2008 veya server 2012 kurar makineleri domain içine alırsın , firewall sadece filtreleme yapar, burada sıkıntı cihazların pro işletim sistemine sahip olmak zorunda olması ve xp olmaması gerekliliği, en az win7 olmalı

3- yine windows tabanlı firewall alırsın fortigate gibi... active directory destekli alırsın senkron çalışır konuşurlar (ben pek tercih etmiyorum)

4-  pfsense veya unix-linux türevi firewall kullanırsın active directory ye ihtiyaç duymadan name bazlı yönetim yaparsın, gruplar oluşturur listelerle sistemi yönetirsin bunun avantajı win8 single language gibi etki alanına (domaine) giremeyen makinelere de dibine kadar kısıtlama getirebilmek, logu tek kaynakta tutabilmek, win tabanlı firewallardaki yüzde 25-30 arası hız düşüklüğü yaşamamak.

Senin bütçen ne ve ne amaçla kullanacaksın, güvenlik seviyesi ne olacak mesele budur her şey ihtiyaca, zaman-para ve beklentiye göre şekillenir. 15 kullanıcı için domain yapısı kullanmaya ne gerek var. Ben şubelerde sadece pfsense kullanıyorum, Sadece 384 pc olan merkezde domain yapısı kullanıyorum, he buna bağlı vpn lerden de etki alanına giren oluyor 300 civarı kullanıcı da o şekil geliyor. Dediğim gibi olay senin ihtiyaçlarını tam olarak

5- İyi yapılandırılmış Pfsense ile RPD saldırganlarıyla taşak bile geçebilirsin, geçen sene sanal pc ye yönlendirme yapıp ekranı kaydettiriyorduk.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

@sandman 

call centera surekli ddos atackları oluyor onları engellemek amac serverları vs yok bide call center voip üzerinden calışıyor amaç onu korumak.

@scrn

hocam bu soylediğin markalarda panel arayuzu ve duruma gore loglama yaptırabiliyormuyuz birde içlerinde antivirus mevcutmu? birde hocam bu zyxel de modemlerınde ve acsses pointlerindeki gibi data şişmesinden dolayı kitlenme olmuyor değilmi?

Zywall şuan da kullanıyorum daha önceki şirketimde de kullandım şişme v.b. bir durum söz konusu olmadı ki sunucuya gerek duymadan, gruplar oluşturup yönetebileceğin, loglama yaptırabileceğin, browser ile paneline erişebileceğin ve zararlı yazılım tespitide yapabilen v.b. akla gelecek herşeyi yapabileceğin bir cihaz ki USG 300 zaten ZyWall içerisinde ki en iyi cihaz zaten gözün kapalı alabilirsin Norton SGS genellikle büyük kurumsal yapılar tercih eder asıl amacı güvenliktir ancak ZyWall' a nazaran çok yavaştır ve VOIP 5060 portunda ne hikmetse portu direk konuşma bitince kapatmaz, beklemeye alır ardından aynı ipye sahip VOIP telefon yeni bir arama yapmak istediğinde ya SP.Kayıt Hatası alırsın yada görüşme geç düşer. Bu sebeple ZyWall rullz...

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

pfsense ile ücret ödemeden işini fazlası ile halledersin retretin dediği gibi.

3500 kişilik otelde pfsense idare ediyorsa 30 kişilik bir şirkette anasını ağlatır :D

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

pfsense  ile alakalı döküman veya sevabına 1 kerelik kurulum yapacak babayiğit varmı ?

Edit ; 

Windows server üzerinde nasıl kullanabilirim.

Dökümanlar hep linux üzerine ?

HoLyCat tarafından 24/Haz/15 15:28 tarihinde düzenlenmiştir

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    UTHO bunu yazdı

pfsense  ile alakalı döküman veya sevabına 1 kerelik kurulum yapacak babayiğit varmı ?

Edit ; 

Döküman nette zibil gibi. İlk bir kaç kurulumda bayağa uğraştırıyor sonra ezberliyorsun.

Server üzerinde kurulum diye bir şey yok, pfsense i iso olarak indirip boş bir kasaya işletim sistemi gibi kuruyorsun.

Uyumlu 2 adet 1000 lik ethernet kartı, log için biraz alan, 2gb ram tavsiye ederim. Hurda kasaya kurma sonra ileride ulan bunu neden hurdaya kurmuşum diye kendine kızarsın.

Why did pfSense fork from m0n0wall

m0n0wall is a great system, but with a different focus. With its focus towards embedded systems, m0n0wall's design makes it difficult to take advantage of the capabilities of faster hardware with more storage capacity. The one main area where this is apparent is additional functionality. pfSense has packaging functionality that allows nearly limitless expandability of functionality. m0n0wall's file system design, while perfect for embedded systems, makes similar functionality in m0n0wall virtually impossible. In addition pfSense features multiple WAN support, high availability, and much more.

There may be some situations where m0n0wall will be more suitable than pfSense, primarily with very limited hardware resources.

RETRET tarafından 24/Haz/15 15:39 tarihinde düzenlenmiştir

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    UTHO bunu yazdı

Edit ; 

Döküman nette zibil gibi. İlk bir kaç kurulumda bayağa uğraştırıyor sonra ezberliyorsun.

Server üzerinde kurulum diye bir şey yok, pfsense i iso olarak indirip boş bir kasaya işletim sistemi gibi kuruyorsun.

Uyumlu 2 adet 1000 lik ethernet kartı, log için biraz alan, 2gb ram tavsiye ederim. Hurda kasaya kurma sonra ileride ulan bunu neden hurdaya kurmuşum diye kendine kızarsın.

Why did pfSense fork from m0n0wall

m0n0wall is a great system, but with a different focus. With its focus towards embedded systems, m0n0wall's design makes it difficult to take advantage of the capabilities of faster hardware with more storage capacity. The one main area where this is apparent is additional functionality. pfSense has packaging functionality that allows nearly limitless expandability of functionality. m0n0wall's file system design, while perfect for embedded systems, makes similar functionality in m0n0wall virtually impossible. In addition pfSense features multiple WAN support, high availability, and much more.

There may be some situations where m0n0wall will be more suitable than pfSense, primarily with very limited hardware resources.

hacim su pfsense kurulumunu nasıl yapacaguk bi dokuman yazsan da ayarların nasıl yapıldıgını öğretsen tbt ye nasıl olurki?

delimiyim ben?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

draytek çok iyi bir marka bilgin olsun çok çok iyi

Kurtlar tasma takmaz....
Toplam Hit: 14762 Toplam Mesaj: 18
firewall draytek