HDD, USB Bellek Vs. Her Türden Cihazı Pert Eden Bir Virüsten Kurtulamıyorum.
-
Hocalar selam, öncelikle nasılsınız? Hayat meşgalesine düştük buraları unuttuk vallahi. Herkese saygılar, sevgiler.
Gelelim mevzuya.
Ofisteki bilgisayara ve arşive belalar belası bir virüs bulaştı. ( Hep bu müvekkil flashlarından oluyor,bi daha da takarsam pc'ye iki olsun.)
Sorun şu ki:
Flash bellek yahut herhangi bir harici veri depolayıcıyı bilgisayara taktığın andan itibaren o cihazı perte çıkarıyor. Bilgisayarıma girdiğinde bilgisayara taktığım cihaz gözüküyor ancak tıkladığımda doğrudan içerisine giremiyorum, tekrar başka bir klasör şeklinde flash diskin dosyasına tıklayıp içine girmem gerekiyor. Cihazı bilgisayardan söküp geri taktıktan sonra da bazen çalışıyor, bazen komple perte çıkmış oluyor. Kaç tane virüs programı denedim hiçbir fayda etmedi. İşin kötüsü elimdeki taşınabilir harddiski de bozdu, aletten de olduk. Hadi harddiski geçtim, 7 yıllık mesleki çalışmalarımın arşivi var, genellikle word/pdf/excel gibi dosyalara bulaştığını düşünüyorum işimin %99'u bu dosyalarla çünkü.
Rica etsem beni bu illetten kurtarabilir misiniz?
Sevgilerle.
-
Aklıma musallat.exe geldi. 360 Total Security ile bir tarat derim.
-
hocam önce hirenboot cd yi usb yükle https://www.hirensbootcd.org/ sonrasında pc yi usb den başlat içinde bir çok tool var önce bir antivirüs taraması yap bak bi dene düzlecekmi düzelmezse yeniden usb den başlat dosyalarını yedekle sonra çak formatı gitsin (dosyalarını geri yüklerken mutlaka başka bir av ile tarat) format benim gözümde son çaredir ama bazen en baştan yapmak gerekli hangi işletim sistemini kullanıyorsun ? birde çok fazla usb tak çıkart yapıyorsan http://www.zbshareware.com/lang/turkish/download.html kullanabilirsin güzeldir.
-
eset kur sıfır sıkıntı
-
Nerdesin hacı gelim temizliyim
-
Malwarebytes kur tara temizleyecektir.
-
yolbulucu bunu yazdı
Nerdesin hacı gelim temizliyim
hizmettte sınır yok evlere temizliğe gidilir.
-
echo off echo lutfen bekleyin, gizli dosyalar echo gorunur hale getiriliyor. attrib d:*.* /d /s -h -s -r +a echo echo islem tamamlandi.. pause
Yukarıdaki kodu notepade kopyalayıp uzantısını bat yap. Harici bağlantı birmini tak ve antivirus ile tarat bulduklarını sil. sonra bat uzantılı doysayı sağ tıkla ve düzenle de ve attrib d: olan yeri flashdisk veyahut harici harddiks taktığında ne veriyorsa sistem onunla değiştir ve çalıştır. Sana harici bağlantı biriminde ismi olmayan bir klasör açacak. Normalde kök dizinde olması gerekne ne varsa o klasörün içinde.
-
Bilgisayarın diskini çıkartıp bir usb kutuya bağladıktan sonra, Windows updateleri tam yapılmışve antivirüs updateleri tam yapılmış bir bilgisayarda diskini temizleyebilirsin. Ancak uzman biri yaparsa iyi olur, bilgisayarına tekrar taktığında oturum açılamama olasılıklarını düşünebilecek tecrübede be yedek alarak iş yapmanın gerektiği bilincinde olan bir bilgisayar uzmanı çözebilir.
2. Yöntem cd ile boot olabilen antivirüs yazılımları ile boot edip bilgisayarını işetik sisteminden bağımsız temizlemek.
-
mchacker bunu yazdı
echo off echo lutfen bekleyin, gizli dosyalar echo gorunur hale getiriliyor. attrib d:*.* /d /s -h -s -r +a echo echo islem tamamlandi.. pause
Yukarıdaki kodu notepade kopyalayıp uzantısını bat yap. Harici bağlantı birmini tak ve antivirus ile tarat bulduklarını sil. sonra bat uzantılı doysayı sağ tıkla ve düzenle de ve attrib d: olan yeri flashdisk veyahut harici harddiks taktığında ne veriyorsa sistem onunla değiştir ve çalıştır. Sana harici bağlantı biriminde ismi olmayan bir klasör açacak. Normalde kök dizinde olması gerekne ne varsa o klasörün içinde.
bende bu yöntemi kullanırım hep ve işe yarar.
-
DrKill bunu yazdımchacker bunu yazdı
Yukarıdaki kod'u notepad'e kopyalayıp uzantısını ".bat" yap.
Harici bağlantı birimin'i tak ve antivirus ile tarat, bulduklarını sil.
sonra ".bat" uzantılı doysayı sağ tıkla ve düzenle de. ve " attrib d: " olan yeri flashdisk veyahut harici harddiSK'i taktığında ne veriyorsa sistem, onunla değiştir ve çalıştır.
Sana harici bağlantı biriminde "ismi olmayan" bir klasör açacak. Normalde "kök dizinde "olması gereken ne varsa o klasörün içinde.
bende bu yöntemi kullanırım hep ve işe yarar.
Normalde bunu @McHacker 'e soracaktım ama, sen de cevap verebilirsin tabi.
Bu yukarıda koyu yaptığım yerin anlamı nedir? Yukarıdaki yeni yapılan ".bat" uzantılı dosya ile ne ilgisi var.
"Klasör " ne alaka, "Kök dizin" ne alaka,?
Ha tamam, flaşdisk üzerindeki dosyaların bir takım özniteliklerini kaldırıyor, birini ekliyor. Sonuç itibariyle ; Kök dizin ile Klasör durumla ne alaka?
tşkler.