HDD, USB Bellek Vs. Her Türden Cihazı Pert Eden Bir Virüsten Kurtulamıyorum.
-
Tüm dosya ve klasörleri anahtarliyor işte..
Virus tüm dosya ve klasörleri ve alt klasörleri etkilemiş ise tümünün uzerinde operasyon yapıyor ve özelliklerini görünür hale getiriyor..
-
Kaç yıllık virüs :) hala olması şaşırtıcı. İnternette bir sürü yerde var nasil nasizlemen gerektiği
-
ltcelik bunu yazdı
Tüm dosya ve klasörleri anahtarliyor işte..
Virus tüm dosya ve klasörleri ve alt klasörleri etkilemiş ise tümünün uzerinde operasyon yapıyor ve özelliklerini görünür hale getiriyor..
Dostum benim gördüğüm; o Attrib d: ile başlayan komutun amacı, senin de dediğin gibi Takılı olan medya(USB flaşdisk ) gibi cihazların içindeki dosyalarıve/veya klasörleri ve altdizinlerini Sistem Gizli sadeceOkunabilir özelliklerini ortadan kaldırıyor, arşiv(?) özelliğini ekliyor.
Ama Klasör açma gibi bir komut göremedim, sorumun nedeni bu.
-
Var olan bir klasördür o..
-
ltcelik bunu yazdı
Ama @McHacker şöyle demiş: " ...harici bağlantı biriminde ismi olmayan bir klasör açacak. .."
Bu ifadeden ben, medyada var olmayan bir Klasör yaratıldığını anlıyorum. Eğer bu anlamda kullanılmamışsa, demekki ben yanlış anlamışşım.
Ha bu arada, ben bu yöntem işe yaramaz da demiyorum, aksine üzerinde işlem yapılamayan dosyalar ve gizli dosyaları ele almak için uygun bir ortam yaratıyor bu komut.
Gerçi , bu dosyalardaki -Arşiv bayrağı ya da parametresi ne işe yarıyor onu da anlamış değilim. Pratikte ne fayda sağlıyor.
-
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıltcelik bunu yazdı
Ama @McHacker şöyle demiş: " ...harici bağlantı biriminde ismi olmayan bir klasör açacak. .."
Bu ifadeden ben, medyada var olmayan bir Klasör yaratıldığını anlıyorum. Eğer bu anlamda kullanılmamışsa, demekki ben yanlış anlamışşım.
Ha bu arada, ben bu yöntem işe yaramaz da demiyorum, aksine üzerinde işlem yapılamayan dosyalar ve gizli dosyaları ele almak için uygun bir ortam yaratıyor bu komut.
Gerçi , bu dosyalardaki -Arşiv bayrağı ya da parametresi ne işe yarıyor onu da anlamış değilim. Pratikte ne fayda sağlıyor.
Tak flaşlı formatla..
Attrib .. komutunu çalıştır..
Vır bir vır vır bir bir bir bır bır bır..
😁
-
ltcelik bunu yazdı.
Tak flaşlı formatla..
Attrib .. komutunu çalıştır..
Vır bir vır vır bir bir bir bır bır bır..
😁
^^P`)
-
Hocam o konuya baktım ve kendi mesajımı gördüm.
%99,9 ihtimalle mesajı atıp sonrasında bakmamışımdır. Sende sonra beni alıntılamışsın. Niye öyle sert çıkışmışsın anlamadım ama sevdiğim müridsin, canın sağolsun :)
tabiki üzerinden çok vakit geçti, bugün yazılan yöntemler çalışmıyor yada bypass edilebilir halde olabilir. Ama sen o konuda mevcut virüsleri temizlemekten bahsetmişsin, ben blogda virüsler bulaşmasın diye alınabilecek önlemlerden bahsetmişim.
-
Hocamlar şimdi ben sanırım sorunu anlatamadım.
Zaten bu virüslenen flashları ben çöpe attım gitti, onları geçtim. Bilgisayarımda bu virüs kalsın istemiyorum.
Yani o yüzden flashları takayım, belirli yöntemlerle flashları yahut hddleri temizleyeyim gibi bir derdim yok.
Bilgisayardan kalıcı yok edeyim, yok edeyim ki bundan sonra alacağım yeni cihazlara ve arşivimi aktardığım başka bilgisayarlara da bu virüsü yanımda götürmeyeyim isteğindeyim.
Zannımca bu virüs bilgisayarda da mevcut, sıfır taktığım her türlü alete de bu boku sallayacak hiçbir şey değişmeyecek o yüzden benim arzum bilgisayarı temizlemek.
Eset falan bilmemne free sürüm antivirler indirip tarattım ama tırışka. Bence hiçbir çözüm olmuyor.
Yukarıda hocamızın önerdiği malwarebytes'i deneyeceğim ama bakalım. Gel gelelim bu virüsü temizleyip - temizlemediğimi anlayacak skillere de sahip değilim ki anasını satim cehalet ne zor iş.