Herkes Yalaka Olabilir Mi?
-
Bi ortamda bir arkadaş yöneticisine yazdığı mesajı gösterdi şok oldum aq.
"Bakın size tekrar söylüyorum bu kadar çalışırsanız çok yorulursunuz sağlığınız sıkıntıya girer sizle çalışmaktan ayrı kalmak istemiyoruz" tarzı şeyler yazmış.
Her gün kılık kıyafetini övdüğünü nerden aldığını filan soruyormuş.
Dayanamadım indirsinde yala lan madem dedim.
32 yaşına geldim "iyi anlaştım güven verdim" ama kimseyi yaladığımı hatırlamıyorum. Ama bu yalakaların sırtı yere de gelmiyor. Hayır bunlar gece nasıl uyuyor ben tiksiniyorum böyle insanlardan.
Ama şu çok net yalaka ve işinde başarılı adamlar yerinde durmuyor. Sadece başarı yetmiyor.Öylesine tartışmak için açtım uygun değilse silinebilir.
-
yalaka insan korkak insandir. bunlar hayatin her yerinde olurlar herkes yalaka olabilir mi olabilir evet.
cok yakin bir arkadasim var altindaki eleman sayisini kendisi bile bilmiyordur cesitli sektor ve alanlarla birlikte toplam 500 den fazla calisani olduguna eminim konustugumuz da hep sunu der saygili ve guven veren calisan her zaman basariyi getirir.
insanin once kendine saygili olmasi lazim bu kriter yalakalarda yer almaz yer alsaydi zaten yalaka olmazdi.
Martech tarafından 16/Şub/25 01:37 tarihinde düzenlenmiştir -
ben eskiden ülke neden bu halde yok şu şöyle yönetti şu böyle diyordum ama kafam biraz çalışıp böyük resmi görünce bu toplum bundan ötesini kaldırmaz.
bu memlekette net ve dik olmak demek toplumsal baskıya sonuç verir.Siyah yada beyaz vardır ama toplumsal olarak gri yi aşırı seviyoruz
-
Ona aşağıdaki fotoğrafı gönder hocam = )
helyum_pasha tarafından 16/Şub/25 03:25 tarihinde düzenlenmiştir -
bence bu biraz kişilikle de alakalı. örneğin ben; kazam öncesi kendi işimi yapıyordum tam olarak yalakalık değilde herhangi bir işi yapabilmek için birilerine para yedirmemmi lazım, gönlünü hoş etmemmi lazım ucunda rüşvete girmediği işleri yapmışımdır. atıyorum; herhangi bir yerde teknik eleman var basit bir işi yaptırmaya 1 paket sigara alırım, hem işimi yapmış olurum hemde yapan kişinin gönlünü hoş etmiş olurum ama öyle büyük işlerde böyle işimi yap yemekler benden gibisinden işler yapmadım yapmamda. dediğin bu "yalakalık" işini galiba devlet işinde veya benzeri durumlarda soruyorsun. bu konuda bi görmüşlüğüm yok. olmasın zaten. kimsenin yediği şeyi "b.ku" bilmek istemem (; under. amcamız saygılar sevgiler (((;
-
Bazı adamlar doğuştan yalakadir hocam.
Sonradan yalaka olana denk geldiğimi hatırlamıyorum ama ezelden beridir ağzı hiç boş kalmayan birkaç kişiyi tanıyorum.
Yaladiklari kişi şartlara göre degisiyor, ama yalama eylemleri kendimi bildim bileli var.
Hep bir menfaat uğruna yapıyorlar, orası da çok belli zaten.
Ama çoluk çocuğa karismislar, para kazanacagim diye öyle hallere giriyorlar ki taniyamiyorum adamları.
Zerre kadar kişilik sahibi değiller, ama yalakaliklari onlara çok para kazandırıyor.
Etrafına zerre kadar faydası olmaz böyle insanların. Yaladiklari insanların gozunde dünyanın en güzel sevgi pitircigi olmak için ellerinden geleni yaparlar.
-
edit:
hypnot1c tarafından 16/Şub/25 10:00 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben hiç yalakalık yapmadım yöneticilere ama bana insiyatif alıp da iyiliği dokunan iş arkadaşım da olsa yönetici de olsa yapılanı hiç unutmadım. Yeri geldiğinde hemen o adama yardım etmek için öne çıktım.
-
Ya bu ülkede bakkalı cekip ceviremeyecek adamlar
bakan oldu milletvekili oldu ve bizi yönetiyor.
Balık bastan kokar... Halkın maalesef %80 ni birilerinin önünde eğilmeden bir yere gelinemeyeceğini kabul etmis durumda.
bir kisi ne kadar vasıfsız ise o kadar yalaka olur
çünkü o işten ayrıldığında bilgisi tecrubesi vizyonu olmadigindan bir yerde sadece bu sekilde tutunacagini düşünür...
-
herkes yalaka olabilir elbette ama karakter meselesi. sağlam karakterin varsa yeltenmezsin bile.
yönetici açısından ise egosuna yenilmeyen zeki yönetici hiçbir yalakayı sevmez. karakterine göre yeri gelir onu kullanır ama karşılığında istediğini vermez. az daha zekisi yalakayı kullanır üstüne azıcık imkan koklatır kendine bağlar istediğini daha güzel yaptırır.
-
Herkes yalaka olamaz. Bırakın yalakalığı yalan bile söyleyemez....
Ama anadoluda insanlar hayatta kalabilmek adına böyle bir strateji geliştirmiş ve genlerine bu işlemiş. Yalakalık yapmayanın yaşam hakkı yokmuş adeta. Bugün bile öyle değil mi ? Yalaka olup , bir yerlere yanlamayan adam kolay kolay iş bulamıyor.
Ha arayan bulur. Karakter meselesi bu işler. Para yok diye herkes Onlyfans modeli olmuyor sonuçta değil mi ? Haysiyet şeref gibi kavramlara sahip olmayan ve tek gayesi yaşamak olan , amip gibi bile yaşar. O yüzden yalakaları çok üzmeyin. Onların genleri karakterleri böyledir. Fırsat bulunca arkadan da vurmayı iyi bilirler. O yüzden makam mevki sahibi olunca bunları etrafınızda barındırmamaya özen gösterin.