Iphone 15 Pro-Promax Kullanan Var Mı?
-
Hocalar selam,
Androidden bıktım artık samsung mamsung canıma tak etti ben de apple kölesi olmaya hazırım.Iphone 15 pro ya da promax alayım diyorum almışken.
Youtube'daki bütün inceleme videolarını izledim. Özellikle "ısınma problemi, altı ay sonra bataryanın bir günü çıkarmaması, titanyum malzemedeki kasanın eskiye nazaran daha dayanıksız olduğu" başlığı altında yerden yere vuranlar var.
Aynı zamanda bunlar yazılımsal sorunlardı hepsi süreçte çözüldü diyen de var. Yakın tarihli iki videoda birbirinden farklı şeyler söylüyor adamlar.
Güncelde kullanan yahut şikayeti olan var mı? Beni bi çıtır bilgilendirebilirse sevinirim.
Saygılar.
-
Eğer en kalitelisi, en iyisi olacak fetişin yoksa ve büyük ekran istiyorsan 15 Plus al geç derim. Şarjı çok iyi. 👍🏻
-
Merhabalar yaklaşık 6-7 aydır promax modelini kullanıyorum.
yine iostan geçtiğim için arayüz vs konusunda bir şey diyemeyeceğim lakin şirket telefonu android en basit şey bile yapsam başıma ağrılar giriyor.
Durduk yere ısınma problemi ilk aldığımda vardı güncelleştirmeleri yükleyince gitti. İşin özü güncel tutmakta sanırım.
Kamerası - özellikle video çekimi diyecek bir şey yok muazzaamm. Ön kamerası daha iyi olabilirdi.
Şarj konusunda elimden düşürmüyorum bildiğiniz aklınıza ne gelirse yapıyorum gün içinde, günü çıkartıyor. Normal bi kullanıcıya 1.5-2 gün gider tahminim.
Hızlı şarjda ve çok aşırı yoğun kullanımda bazen ısınma yapabiliyor. (render-oyun vs)
Dayanıklılık konusunda o kadar parayı verdikten sonra haliyle nazik davranıp (2 tane aldım, aynı paraya 2 sene önce ww polo araba almıştım) buff şeffaf kılıf ve ekran koruyucu aldım, cepte eğilme vs söz konusu olmadı.
Telefon biraz ağır geldi, belkide önceki telefonum çok hafifti.
Ekran oldukça iyi, menuler arası takılma vs söz konusu hiç olmadı.
Yan tuşu özelleştirme olayını sevdim.
Face ıd adeta devrimsel, çok hızlı ve uzaktan yandan bile tanıyor, ip11 kullanıyordum onun çok ötesinde
Biraz büyük geliyordu en başta ama alışınca bayağı sardı, işten dönerken maç-film vs keyifli oluyor.
Ses şiddeti - kalitesi muazzam. Başka soracağın bir şey varsa sorabilirsin, istersen gel bi deneme sürüşü yap bak kurcala :D -
mkyb bunu yazdı
Eğer en kalitelisi, en iyisi olacak fetişin yoksa ve büyük ekran istiyorsan 15 Plus al geç derim. Şarjı çok iyi. 👍🏻
15 plus diye bişi var mı yav. benim anladığım 15 var, 15 pro var, 15 promax var
-
PlayForFree bunu yazdı
Merhabalar yaklaşık 6-7 aydır promax modelini kullanıyorum.
yine iostan geçtiğim için arayüz vs konusunda bir şey diyemeyeceğim lakin şirket telefonu android en basit şey bile yapsam başıma ağrılar giriyor.
Durduk yere ısınma problemi ilk aldığımda vardı güncelleştirmeleri yükleyince gitti. İşin özü güncel tutmakta sanırım.
Kamerası - özellikle video çekimi diyecek bir şey yok muazzaamm. Ön kamerası daha iyi olabilirdi.
Şarj konusunda elimden düşürmüyorum bildiğiniz aklınıza ne gelirse yapıyorum gün içinde, günü çıkartıyor. Normal bi kullanıcıya 1.5-2 gün gider tahminim.
Hızlı şarjda ve çok aşırı yoğun kullanımda bazen ısınma yapabiliyor. (render-oyun vs)
Dayanıklılık konusunda o kadar parayı verdikten sonra haliyle nazik davranıp (2 tane aldım, aynı paraya 2 sene önce ww polo araba almıştım) buff şeffaf kılıf ve ekran koruyucu aldım, cepte eğilme vs söz konusu olmadı.
Telefon biraz ağır geldi, belkide önceki telefonum çok hafifti.
Ekran oldukça iyi, menuler arası takılma vs söz konusu hiç olmadı.
Yan tuşu özelleştirme olayını sevdim.
Face ıd adeta devrimsel, çok hızlı ve uzaktan yandan bile tanıyor, ip11 kullanıyordum onun çok ötesinde
Biraz büyük geliyordu en başta ama alışınca bayağı sardı, işten dönerken maç-film vs keyifli oluyor.
Ses şiddeti - kalitesi muazzam. Başka soracağın bir şey varsa sorabilirsin, istersen gel bi deneme sürüşü yap bak kurcala :DSağ olasın hocam benim oyundu renderdı işim yok max youtube netflix spotify :D
-
bataryaları arasında bi fark var mı biliyorum da 14pro max kullanıyorum 1 seneyi geçti sanırım, hiç de günü çıkaramama gibi bir durum göremedim. Bu ara telefon sürekli elimde iş yüzünden, akşam eve gittiğimde hala şarjı oluyor şarj etmeyi ertesi gün öğleden önce bitmiş oluyor.
-
15 plus kullanıyorum gayet memnunum
-
Eşimde 15 Pro Max var. Isınma sorunu hiç olmadı. Bataryası gayet de günü çıkarıyor.
Fotoğraf kalitesi konusunda sanki yazılımsal bir hata var gibi. Son yazılıma henüz güncellemedik ama sanki önceki yazılımlarda çok kaliteli foto çekmiyor gibi düşünüyoruz. Gerek odaklama olsun gerek netlik olsun. Sorun tahminin yazılımsal ama vakit bulup temiz bir kurulum yapamadık. Onun haricinde gayet memnunuz.
-
Ephesus bunu yazdımkyb bunu yazdı
15 plus diye bişi var mı yav. benim anladığım 15 var, 15 pro var, 15 promax var
Evet var 15'in büyük ekranlısı. İçinde 14 Pro'nun işlemcisi var. Düz kullanıcının işini düz modeller rahat görür. Pro serisinin en büyük olayı 120 hz ekran ve daha yeni nesil işlemci o kadar.
İşlemci farkı zaten artık anlaşılmıyor. 11-12 kullanan tanıdıklarım var telefonları hala yağ gibi akıyor. Kamera desen o da gayet iyi.
-
Ephesus bunu yazdı
Hocalar selam,
Androidden bıktım artık samsung mamsung canıma tak etti ben de apple kölesi olmaya hazırım.Iphone 15 pro ya da promax alayım diyorum almışken.
Youtube'daki bütün inceleme videolarını izledim. Özellikle "ısınma problemi, altı ay sonra bataryanın bir günü çıkarmaması, titanyum malzemedeki kasanın eskiye nazaran daha dayanıksız olduğu" başlığı altında yerden yere vuranlar var.
Aynı zamanda bunlar yazılımsal sorunlardı hepsi süreçte çözüldü diyen de var. Yakın tarihli iki videoda birbirinden farklı şeyler söylüyor adamlar.
Güncelde kullanan yahut şikayeti olan var mı? Beni bi çıtır bilgilendirebilirse sevinirim.
Saygılar.
15 Pro Max kullaniyorum ciktigindan beri, isinma sorunu hic olmadi, telefonda Resident Evil Village oynadim, ki konsol oyunudur, normalin ustu bir isinma hic olmadi. Ben bir power user olarak yazilimdada bir problem yasamadim, baska bir cihaza gecmeyi (ozellikle Android) dusunemiyorum bile. Isim geregi surekli elimin altinda Android telefonlar var, hic bir sekilde tahammul edemiyorum acikcasi.
15 Pro ve 15 Pro Max ozelinde Apple'in aciklamasina gore 2 kat daha dayanikli batarya kullanilmis, normalde 500 sarj dongusunde %80 kapasite garantisi verilirken simdi 1000 sarj dongusunde %80 veriyor deniliyor.
https://www.theverge.com/2024/2/21/24078576/apple-iphone-15-pro-max-battery-health-charging-ios-17-4
Not: Kisisel tecrubeler ve aliskanliklar kisiden kisiye degisir, zevkler ve renkler tartisilmaz fakat, kalite olculebilir bir seydir.
-
kendimi bildim bileli androidçiydim 2aydır 15 pro max kullanıyorum
sadece eksilerini söyleyeyim =>
1) NFC ile isteidğim bankanın uygulamasını seçip direkt olarak karttan ödeme yapıyordum. iphone da nfc sadece applecüzdan ile kullanılıyor ve apple cüzdan türkiyede yok. önce curve denilen uygulama ile uğraştım yurt dışına kart gönderdim denedim çalıştırdım ama her ödemede komisyon alıyordu sonra wise ile yd hesabı açtım ingilteredeki arkadaşa kart gönderdim prepaid kartiçine tl yüklüyorum en azından komisyon ödemiyorum. andoridde çok basit iş yıl olmuş 2024 saçma sapan çözümlerle uğraştım.
2-) rehberde aynı anda hem kişi ismi hem de tlefon numarası ile arama yok :) önceden 8279 yazdığım zaman numarasının içinde 8279 geçen veya adında TARZ geçenler ekrana geliyordu fuzzysearch ile. iphone da ya numara arican ya kişinin adını arican saçma sapan bir durum
3-) en sağa kaydırdığımda uygulama arşivi diye saçma bir ekran var. kaldıramıyorsun :) içine ne koyacağına karar veremiyrsun. ben zaten ekranda herşeyi kategoriledim filan ama o da orda durmak zorundaymış.
4-)yıllardır google haritalar kllanıyorum konum geçmişim açık gittiğim ülkeler ve şehirleri ordan takip ediyorum. iphone haritaları kaldırdım. siriye beni eve götür dediğim zaman zorla iphone haritaları açmaya çalışıyor uygulamayı bulamadığı için hata veriyor. google haritaları siri ile kullanamıyorum.
ben one plus 9 prodan iphone 15 promaxe geçtim. kamera dışında çok bişey farketmedim. kılıfı cam filmi magsafe istasyonu filan herşeyi normal telefonlardan 4-5 kat daha pahalı :)
neden aldım ? lighting gibi saçma birşarj ucunu bıraktılar ve typec ye geçtiler diğer bütün alet edevatı şarj eden bir yapıya geçtiler.
titanyumkasa öncekilerden daha sağlam.
appletv de akıllı ev ile kolay entegre olacak ve eşimde de iphone vardı. konum bul telefon gönder vb dertlerden kurtulduk.
oğluma da apple iphone 7s black aldım. konum paylaşımını başlattım. artık okulda kursta oyunda vb nerde olduğunu direkt görüyoruz :)
ekosistem olarak geçceksen bence mantıklı ama eğer yok para vermeyeyim deren yarı fiyatına telefon alıp 4-5 yıl kullanabilirsin