İtü Mü Odtü Mü (Bilgisayar Mühendisliği)
-
ODTU farklıdır. Eğitimi de aşırı iyidir. Yalnız İTU derim. Şehrin avantajları yeter. Ankara büyük bir köy
-
q0x bunu yazdı
ODTU farklıdır. Eğitimi de aşırı iyidir. Yalnız İTU derim. Şehrin avantajları yeter. Ankara büyük bir köy
hocam o konuda da konuştuğum herkes odtüyle ankarayı ayrı tutuyor resmen. kampüsü çok methediliyor.
-
q0x bunu yazdı
Hocam o dediğini anca İstanbul'da yaşayanlar diyor. İzmir, Adana ve diğer illere göre oldukça büyük duruyor Ankara.
Ayrıca şehrin avantajları diyorsun da, merak ettim neymiş avantajları. Ayrıca evet doğru olsa bile İstanbul'un artıları yanında kalabalık, trafik ve pahalılık gibi eksileri de var ona bakacaksan.
Bence üniversiteye ve eğitim kalitesine yoğunlaşması lazım. Mesela İngilizce ve yabancı dil durumlarına baksın, İTÜ %100 İngilizce eğitimden caydı diye biliyorum, iyi bir İngilizce temeli şart bence.
edit: ufak yazım düzeltme.
cem-engine tarafından 02/Tem/14 00:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Cevaplıyayım madem öyle,
Ankaranın ayazında o kampüsün cimlerinde uzanmayacaksın :) ODTÜ'ye bok atmıyorum senin durumunda olsam bende düşünür ODTÜ yazma fikri aklımdan çıkmazdı öyle anlaşılmasın. İstanbul trafik denilmiş cevaplıyayım. İstanbul'un en modern metrosu İTU'nün kapısından geçiyor. sarıyer'den taksime kadar olan bölgeyi içine alan metro İTU onunden geçer. Trafik sorunu olmayacaktır. Öğrenci adam zaten istanbulda gideceği yerler bellidir. Avantaj konusunda bahsettiğim ise her hafta bilişim ile konferanslar seminerler ve ilişkilerini geliştirebilir. Ankara bu tür etkinlikler konusunda İstanbul'un arkasında kalır. Yalnız öğrenci havasını yoğun yoğun hissetmek istiyorsan Ankara seçmelisin.
-
İtü bilgisayarda okuyan ve odtü bilgisayarı görmüş birisi cevaplayıp da İTÜ daha iyi desin ve sebeplerini söylesin gözünü seveyim :) biz arkadaşla pm yoluyla görüştük kafadan atmayla itü bilgisayar demeyin. Eğitim alası odtü'de verilir, gidip 1. sınıfta sayısal loto programı yazıcam sevinecem haha diyeceğim diyorsan hadi itüye git ama 1. sınıfı bitirdiğimde itü'de 3. sınıfa geçen abilerle aynı masada oturup sohbet edebilmek isterim dersen gel odtünün kapıları açık sana. Açık ve net olarak söylüyorum bunu, Göktürk Üçoluk der kenara çekilirim. Bilen bilir zaten :)
-
cem-engine bunu yazdı
ODTÜ bilgisayarda ZoRKaYa var. Ben de ODTÜ'deyim ama farklı bölümdeyim o yüzden çok yorum yapmak istemiyorum ama en azından şunu söylüyüm benim gördüğüm kadarıyla öğrenci profili sakat biraz, geneli ders çalışmayı sevmez, online oyunlarda takılan nerd tayfa. Birde ODTÜ özel olarak bigisayar müh. ile önplanda değil.
İTÜ'lüler genelde kendi ünilerini çok fazla överler ve ODTÜ'yle kıyaslarlar.
Bunların harici ODTÜ ile ilgili sorun olursa cevaplayabilirim.
edit: Puanın tutsa ben de direkt Bilken'e git derdim.
Yok öyle bir dava :D
İtülüyüm(ehb) ve her zaman okulumu eleştiririm, şimdiye kadar gördüğüm bir çok bölümdaşım da aynı şeyi yaptılar ve yapıyorlar..
soruya cevap: Eğer ikisinden birisi kesin cevap olsaydı diğer üniverstenin bölümü kapanırdı değil mi? :)
Demek istediğim senin kişisel amaçların ve düşüncelerin ve yaşantı şekline göre kendinin karar vereceğin bir durumdur bu. Senin için önemli şeyler nelerdir önce bunları belirle.
Misal= Ben eğer iki üni arasında bilgisayar müh için tercih yapacak olsaydım, Konyaya yakın olmasından dolayı ne kadar da nefret etsem de Ankara'nın üniverstesi odtüyü tercih ederdim. Üniverste de iyi zaten
-
Çizdim
-
hocam sayet buralarda okuma firsatin varsa bitirince amacin amerikaya gitmek olsun. Ya da genel anlamda amacin yurtdisi olsun. Bu yuzden iki uniden hangisinin amerikadaki master programlarinda daha gecerli olduguna bak bence oncelikli olarak. Cunku buralari bitiripte Turkiyede calismak vakit kaybi. Ornek vereyim. Abimin yakin arkadasi odtu-makineyi bitirip almanya'da celik rulman arabalar icin ureten bi firmaya giriyo. 3 yil calisti. simdi hollanda'da dunya patent ent. ise basladi. Sana tavsiyem yurtdisi
-
@nurulmac11
Hocam sen kafanda ODTÜ kararı vermişsin zaten,bence sadece kendi düşüncenin 4-5 kişi tarafından onaylanmasını istiyosunki için daha rahat bir şekilde yazasın tercihini.Elbette ODTÜ diyicek insanlar çıkar o 4-5 kişiyi bulur ODTÜ yazarsın :)
Peki neden İTÜ diyoruz İstanbulda olduğu için.Bilgisayar Müh için okuldan çok daha önemli olan hangi şehirde okuduğun bence.Andrei diğer başlıkta yazmıştı "üniversite seni java yazılımcısı yapmaz, cisco uzmanı yapmaz, sistem yöneticisi yapmaz" diye.Yani okulun bi önemi yok kendini geliştirmene bakıyor.İstanbul her anlamda Ankaradan önde olan bir şehir bu yüzden İTÜ diyorum.
-
Okullar hakkında yorum yapamam ama şehir faktörü önemlidir. Ankara C ise İstanbul C++ dır. İstanbulu seçmelisin.
-Bir Trabzonlu olarak tabikide denizi olan yeri seç. Sivasta 1,5 sene yaşadım, deniz yoktu ilk başlarda yön duygum karıştı. Deniz ve tabi deniz.
-Ankara kışın çok soğuk. Dondum desem yeridir.
-Ankara bozkır, yeşil yok. Sonradan ekilme çimler yada i.melik gökçeğin sökmeye çalıştığı ağaşlar nere istanbul boğazının yeşilliği ormanları nere..
-Odtu kız isterken 60 yaş ve üstü kayınpeder adaylarının ooov odtu mezunusun demek diyeceği biryerdir. Odtu palamut buğlama gibidir, ilgili ilgisiz herkes bilir. İtü kaşarlı eşkina gibidir, lezzete ve kaliteye önem verenler bilir.
-İstanbul şirketlerin merkezidir. Staj olsun, seminer, toplantı tanıtım olsun İstanbulda olman sana ciddi şeyler katar.Okul bittiğinde hangi şirkete geçeceğine %90 karar vermiş olursun zaten. Ankarada bu olanaklar çok azdır.
-Bu dünyada kaç tane boğaza kurulmuş şehir varki? Güzel ülkemde 2 tane var. Çanakkaledekinde ben yaşıyorum, İstanbulda senin mekanın olsun. Öğrenclik özellikle ilk 2 sene zordur. Anan baban yok, her işini sen halledeceksin. Deniz insanı sakinleştirir. Hele boğaz dahada sakinleştirir. Boğazda balık ekmek uskumru satıyorlar, hem yer hemde kafayı null değerine getirirsin.
-Ankarada Odtuye kıllanan Belediye başkanı var ama İstanbulda İtüye kıllanan belediye başkanı yok. İtü ye göre Odtü isyanı,protestosu bol bir okuldur. İtü sakindir.