KKTC De 50 Bin Türk, Türkiye`Ye Has.Ktir Pankartı Açtı
-
YasamaK bunu yazdı:
-----------------------------
Herkezin Tanıdığı Var Şuyu Var Buyu Var KKTC de Ben Bizat 38 Gün Anket Yaptım Sıgara Anketi Herkez Yazmış Bunların Suyunu Keseceksin Maaşını Keseceksin Stareteji Bölgesi Falan Filan Acaba Şu Durumda Biz Ne OLuyoruz?? Veripde Başlarına Kakan oluyoruz sanırım 3tane Densiz Cıkmış Pankart Açmış Diye Bütün Kıbrıs Türkleri BöyLemidir?? Hayır Bir OLay AnLatim Size Lefkoşede Girne Kapısında Bir Berbere Girdim Anket Yapa Bilirmiyiz Dedim ALLAH Razı Olsu Kabul eti Beyfendinin Biri O Arada Müşderi Geldi Ankete yaklaşık40 Dakka Sürüyordu Adam Kızını İngiLiz Kültürü Öğrenmesi İçin ingiltere ye Gönderiyormuş Berber Kızdı Niye Türkiyeye Göndermiyorsunda Kendi Atalaraının Kültürünü Öğrenmeye değilde ingiliz kültürünü öğretmeye gönderiyorsun diye kızıp trajı yarıda bırakdı ve şok oldum siz diyor nankörsünüz savaşda ne acılar cekdik biz bize kim yardım eti şuan bizi sömüren bu ingiliz şerefsizleri değilmi falan filan bundan önce bende gördüm türkleri nasıl sevmediklerini özelikle lapta tarafında bazı şerefsizlerin yunanları övdüklerini gözlerimle kulaklarımla şahit oldum Kısacası Şu 3 Tane İbine İçin Bütün Bir Toplumu Lekelek Bize Bizim Miletimize Yakışmaz Onlarda Bizim Kardeşimiz Hernekadar Kardeşimiz Bize Artist Artist Konuşsa Biz Altan Almayıda Hadini Bildirmeyide Biliriz
-----------------------------o ingiliz kültürü ögrenmesi için kızını ingiltereye gönderen adamın amk ben..
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
-----------------------------Kimi kimin yerinden kovuyosun diyen arkadaşa hatırlatırım senin bi yerin yok orası seninse biz alıp sana verdiğimiz için senin şuan yoksa kendi götünü kurtaracak halin yok TR ye kafa tutuyorsun...
-----------------------------Seni bilmem ama bana Türkiyenin Kıbrısa "Kıbrıslı Türklerin" hakkını savunmak için Türkiye adaya geldi diye öğretildi.. Bizim kendi gtumuzu kurtaracak halimiz olmadıgı için bizi kurtardınız doğrusun.. Yanlış oldugun nokta burasının hernekadar sen alıp vermiş olsanda Benim Topraklarım olmuş olmasıdır.. Sadece senin değil benimde askerlerimin kanı aktı bu topraklarda ve sen geldiginde kendin için değil bizim için geldin buraya zaten..Ama bu zamanla değişmiş gibi görünüyor.
-
@ garga :
bende kıbrısta okuyorum.Yazları ne kadar az çalıştıklarını, asgari ücretin 1.400 tl olduğunu, Bizim okuldaki memurların bile 8-11.45, 13.30-17.00 arası çalıştıklarını biliyorum.
Erdoğana kin gütme sebeplerinin, erdoğan yardımı kesince devletin halktan topladığı vergileri arttırdığı için milletin galeyana geldiğini biliyorum.3 senedir orda yaşıyorum.
Asfaltlar 25 senelik, belediyede asfalt döktürecek para yok.Devlete gelen para millete gidiyor.3 kişilik ailede 5 araba var.
İşin özü : rum tarafına gidip , sonra kendi ülkelerine gelip bakınca, rum tarafına daha bi hayran olan ama tr ye 1 gün gelmemiş adamlar pankart açtı.Erdoğana bok atmasınar.Erdoğandan tiksinirim ama olay parayı kesmesi.Ceplerine girmeyen para için rahatsızlar.
---
50 binin suçu 200 bine kesilemez.Ama o 50 binin ettiği hakarete de göz yumulamaz.Türkiye yi, erdoğanı, Türkleri beğenmeye bilirler.Fakat hakaret etmek nedir ?
benzin 2 tl den 2.300 oldu diye etmedikleri küfür kalmadı.İstiyorlarsa bi zahmet rum tarafına geçip geri gelmesinler.
-
zamanında o topraklar icin sehit Düsen Dedemin kuru kemikleri pankart açanlara girsin..
-
hemen türkiyenin ili yapıcaksın orayı.plakayı yapıcaksın 82 beğenmeyen gidip rum tarafında yaşayacak.
-
Knightkib bunu yazdı:
ToR5 bunu yazdı:
Knightkib bunu yazdı:
ToR5 bunu yazdı:
Kimliksizler !
Kendilerini tanımlandıramayan, sadece para ve kumar için yaşayan, küçük devletin küçük insanları !
(Türkiye'yi amacını aşarak protesto edenler için söylüyorum)
-----------------------------kendinle karıştırdın bence sen hacı..
-----------------------------Ne alakası var ki şimdi senin söylediğinin. Bak;
Türkiye ile Kıbrıs arasında ki ilişki, duygusaldır. Kıbrıs'ı sadece 1970'lerdn ibaret olarak görmemeli Kıbıslılar, Türkiyeliler. Kıbrıs 1965 olayları, 1955'deki uluslararası angajmanı, Lozan sırasında yaşananlar, Doğu Akdeniz'de İngiltere ile yaşadığımız mücadeleler, Rusya'nın Türkiye'yi kuzeyden bastırmasıyla ilişkiler, İnebahtı Deniz Muharebesi, Selahatin Eyyübi 'nin girişimleri, Memlükler... Kıbrıs, bizim tarihimizin ve Kıbrıslıların (Türklerin) ana tarihidir.
Sırf Kıbrıs'a müdahale için neler çektk biz. ABD'yi karşımıza aldık, yıllarca silah ve ekonomik ambargo uygulandı. Yunanistan'la sıcak savaşı göze aldık, İngiltere ile bütün köprüleri attık. AB ile ilişkilerimizin hala ana temasını oluşturur Kıbrıs. SSCB'ye karşı tek başına savunmasız bırakıldık. Daha sonra 1980 darbesine kadar Türkiye'yi karıştırdılar. Yıllarca kardeş kardeşi katletti burada.
Ya Kıbrıslı kardeşlerimiz. Rumlara karşı kahramanca savaştılar. Türkiye ile kendilerini hep beraber gördüler. Ambargo uygulandı, yinede Enosis'e karşı durdular. Üniveriste öğrencileri en verimli çağlarında Türk Ordusuyla beraber çarpıştı, beraber silah tuttu.
Şimdi benim alttaki parantezimi gördün. Amacını aşarak dedim. Çünkü böyle bir protesto, böyle bir döviz, tarihini görmezden gelmektir. Kıbrıs bizim için ve Kıbrıslı Türkler için onur meselesidir. Ne strateji, ne ekonomi, ne aynı ırk, ne aynı kan, ne aynı idea, ne farklı hükümet, ne farklı vatan, ne anavatan, ne yavru vatan.. Bunlar da önemlidir ama en önemlisi onurdur.
Bunları görmezden gelipte o dövizi açan, o pankartı destekleyen kişi kimliksizdir, küçük düşüncelidir, çıkarcıdır
-----------------------------Hocam söylediklerin doğru ama o gün Barış Harekatını gerçekleştiren Türkiye ile bu gün Türkiyesi arasında dağlar kadar fark var.. Kimse aynı demesin değil işte.. O günlerde belki temiz amaçlar ugrunda gelindi ama gidişat hiç öyle olmadı.. Zamanla Kıbrıs Türkiyenin arka bahcesi halini aldı.. Mafya mı istersin ? Kara paramı ? Uyuşturucu mu? hertürlü pislik burdan yürütülüyor çünkü KKTC zaten tanınmıyor..
Kumarhaneler kimin sanıyorsun kıbrıslı türklerin mi ? Büyük oteller kimin ? Memur devletine döndürülmemizin sorumlusu sizlerin kahramanı sn. Rauf Denktaştır bu konu bir pankart acıldı bizi istemiyorlar kadar basit bir konu degil. Biz Türkiyenin yanımızda olmasını elbette istiyoruz ama bu şekilde değil.. Ağırıma giden her kıbrıs konusu açıldıgında kıbrıs türk toplumunun herseferinde Türkiye şartlarıyla kıyaslanması, her tartışmada kıbrıslı türklere nankör, aç gözlü, tembel yakıştırmalarının yapılması..
-----------------------------İşte olay bu duygusallıktan(yukarıda bahsettiğim tarihin hafızalarda bıraktığı tüm olgular) kaynaklanıyor zaten. Ben genellemelerden hep korkarım zaten. Benim tepkim pankarta-dövize ve pankartın anlamına. Ve tabiiki destekleyenlere. Pankartın-dövizin çağrıştırdığı anlamın (ki s.in gidin diyor basitçe) nelere (kendi tarihine) gönderme yapacağını kestirmeden fütursuzca kullanılması son derece onur kırıcı bir şey. İki toprakta yaşayanlar için de onur kırıcı.
Senin durumunu anladım. Dediklerinin çoğunu birinci ağızdan duydum (en yakın arkadaşım Kıbrıs'ta asker. Kız arkadaşım da orada). Haklı olduğunuz noktalar ve sıkıntılarınız var. Özellikle bir milleti toptancı bir üslupla genelleştirip olumsuz bir-veya daha fazla sıfatla nitelendirmek çok ayıp bir şey. Haklısın. Özellikle suç örgütleri ve aşırı bürokrasi SSCB döneminden kalma bir refah kıtlığına sürüklüyor. Kaynaklar yok denecek kadar az. Dış dünyada tanınabilirlik ve meşruluk yok. Kimlik krizi var. Bunlar önemli sıkıntılar.
Böyle şeyleri konuşmalıyız tabiiki. Ancak bizim konuşmamız gibi olmalı. Agresif tonda ve bir şeyin ne anlama geleceğini düşünmeden pankarta yazıp açmak son derece fütursuzca. Yoksa bizim için senin gibi Kıbrıslıdan, Ankaralının farkı yok. Arada denizin olması vatanımızın farklı olduğunu göstermez. (duygusal bağlar açısından. Yoksa somut koşullar ve hukuki olarak yurttaş değiliz ama kopmaz bağlar var arada.)
Ancak bir şey daha var. Misallen anlatayım; varsayalım yıllardır dostun olan bir insan var. Kardeş gibisiniz, hukukunuz var, yaşanmışlıklar var. Biri diğerine 1 ay kadar gerekli önemi vermiyor. Onu görmezden geliyor. Bu durumda diğeri de ona mağdem öyle si.ttir lan benle muhatap olma diyor. Ya bunca yaşananlar var, arada hukuk var. 1980 den itibaren bakarsak bir arada bağ kopukluğu olduğu aşikar. Ancak devletler ve milletler için 20 yıl, yukarıda bahsettğim 1 ay gibidir. Bir boşvermişlikle tüm köprüleri atmak vefasızlıktır.(pankartçılara diyorum)
Ki Türkiye'de zor dönemlerden geçti. Hala da geçiyor. Orta Doğu be kardeşim burası burada birbirinden ayrılanı kurtlar yer. Kıbrıs bizim için de Kıbrıslılar için de onur meselesi oldu artık. Vazgeçmek yok. Velev ki(çağrışım yapmasın bunu daha önce de kullanırdım ben:D) iki tarafta bunu istesin.
-
Knightkib bunu yazdı:
Her kıbrıs konusunda olduğu gibi..
Duyan duymayan bilen bilmeyen "biz onları kurtardık onların yaptıgına bak" "gavur tohumları" vs vs vs klavyesi olan yazmaya, insanlarıma gelişi güzel kaymaya başlamış...Türkiye kara kaşımıza, kara gözümüze adaya gelmediği gerçegini açık açık dile getiren arkadaşlara teşekkürü borc bilirim. Stratejik önemimiz olmasa 1974 de o çıkarma yapılırmıydı ? Pek sanmıyorum..
Kıbrıs söz konusu oldugunda konu basitçe rumların adadaki Kıbrıslı Türkleri katlettigi, Kıbrıslı Türklerin yardım çağırısına kulak veren Türkiyenin de adaya müdahale ederek Kıbrıslı Türkleri kurtardığıdır.
Peki ölesiye Türkiyeye minnettar kalması gereken Kıbrıs Türkleri neden bu gün Has...ktir diye pankart açıyor ?? Hiç bu soruyu sordunuzmu kendinize ? Neden bu insanlar bu hale geldi diye hiç aklınızın ucundan geçtimi ?? Yıllardır Türkiyenin her isteğini yerine getirip son 10 yılda Türkiyeye karşı hareket etmeye başlayan Vatan haini, Yünan Tohumu, Kanı Bozuk Piçler diye bahsettiğiniz bu insanların NEDEN böyle davrandığını acaba hiç düşündünüzmü??Size göre biz kendini beğenmiş, gözü paradan başka birşey görmeyen,tembel, bencil, soysuz, çıkarcı, kanı bozuk bir toplumuz. Daha önce bu yorumları umursardım ama artık acıkca söylemek gerekirse s1kmde degil.
Beni kurtardığı için yıllarca "Orası bizim Yavru Vatanımız" diyerek benim duygularımı sömüren, "Adaya Barış için Geldik" diyerek Stratejik olarak kendi çıkarlarını gözetleyen, "Biz sizi tanıyoruz, başka ülkeler tanımasa da olur" sözleriyle 40 yıldır KKTC yi kendileri bile resmi olarak tanımayan bir Halkın görüşü neden beni ilgilendirsin ki? Bana mantıklı bir neden söyleyin??
Çooooooookkk kez anlattık tahribat forumlarında.. Bir Kıbrıslı Türk olarak benden iyi kimse bu adada neler döndügünü neler bittigini bilemez.
"Kurtarıldık mı ?? Has...ktir." Pankartına gelince.. Pankartın anlatmak istedigi herkesin bakış açısına göre değişir.. 20 yıl önce sorsanız Kurtarıldıkmı diye, evet derdim.. ama bu gün Kurtarıldık mı sorusu soruldugunda bende düşünüyorum.. Bir halkı kurtarmak can güvenligini sağladıktan sonra kendi vatandaşlarının yerel halk sayısından fazla olmasına göz yummak, ambargolar yüzünden zaten ezilen halka "siz üretmeyin biz size bakarız" mantıgını aşıladıktan sonra YATTIKLARI yerden para yiyen TEMBEL bir halk yakıştırmasını yapmakmıdır! Kurtarma anlayışınız bumudur sizin ? Evet 1974 de Türkiye bizi kurtardı, ama KKTC üzerinde yürütülen politikalar Kıbrıs Türklerini "Keşke bıraksalar da ölseymişiz" dedirtecek kadar bunalttı.
Geleceğinin belirsiz oldugu bir Emperyalist güçlerin gözünü diktigi küçük ama önemli bir adada yaşamak hiç kolay degil.. Merak etmeyin, bu düzen 5 sene daha değişmezse 40 yıl önce Rumların yapmaya çalışıp yapamadıgını Türkiye başarmış olacak ve Kıbrısda hiç Kıbrıslı Türk kalmayacak, ozaman rahat rahat baglarsınız KKTC yi TC ye. Bunu da gururlana gururlana anlatırsınız KKTC halkının özgür iradesi diye..
-----------------------------stratejik önem falan hikaye.ada ''kıbrıslı'' diye tanımlayacağımız insanların falan değil.ada Türk milletinin adasıdır.2.selim'den beri.öyle bir yazmışsınki, sanki ada sizin, siz ayrı bir milletsiniz, zamanında gidip orayı kendiniz aldınız, sonra bazı sıkıntılar oldu Türkiye sizi kurtardı.alakası yok.ada zaten Türkiye'nin.Türkiye'nin özbeöz malına, toprağına o zaman kötü gözle bakıldı, Türkiye'de cevabını verdi.olay sadece bundan ibaret.siz biz de nedir.istanbul'da nasıl Türk milletinin bir kısmı yaşıyorsa, bir kısmı da kıbrıs'da yaşıyor.olay sadece bu.''Türkiye adaya barış için geldik diyor'' gibi talihsiz bir cümle kullanmışsın.bizzat Osmanlı'nın devamı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kökleri, oraya 450 sene önce geldi : ) dün gelmedi...
sonuç olarak, böyle kabadayıvari, asarız keserizli cümleler kurmayı hiç sevmem.ama burada kullanılacak kelimeler maalesef ki sadece bunlardan ibaret.Türkiye isterse oranın yönetimin ilhak eder.ayrı bi cumhuriyet falan kalmaz.oranın yerel halkından öyle bir bahsediyorsunki, sanki onlar ayrı bir ırk, Türkiye cumhuriyeti onları asimile ediyor.hiç alakası yok.istanbul neyse, ankara neyse kıbrıs'da odur.kimsenin kimseyi asimile ettiği falan yok.bi önceki mesajımda da yazdığım gibi, eğer elimde olsaydı yapacağım tek şey orayı Türkiye Cumhuriyeti'nin ili yapmak olurdu.
-
ToR5 bunu yazdı:
Knightkib bunu yazdı:
ToR5 bunu yazdı:
Knightkib bunu yazdı:
ToR5 bunu yazdı:
Kimliksizler !
Kendilerini tanımlandıramayan, sadece para ve kumar için yaşayan, küçük devletin küçük insanları !
(Türkiye'yi amacını aşarak protesto edenler için söylüyorum)
-----------------------------kendinle karıştırdın bence sen hacı..
-----------------------------Ne alakası var ki şimdi senin söylediğinin. Bak;
Türkiye ile Kıbrıs arasında ki ilişki, duygusaldır. Kıbrıs'ı sadece 1970'lerdn ibaret olarak görmemeli Kıbıslılar, Türkiyeliler. Kıbrıs 1965 olayları, 1955'deki uluslararası angajmanı, Lozan sırasında yaşananlar, Doğu Akdeniz'de İngiltere ile yaşadığımız mücadeleler, Rusya'nın Türkiye'yi kuzeyden bastırmasıyla ilişkiler, İnebahtı Deniz Muharebesi, Selahatin Eyyübi 'nin girişimleri, Memlükler... Kıbrıs, bizim tarihimizin ve Kıbrıslıların (Türklerin) ana tarihidir.
Sırf Kıbrıs'a müdahale için neler çektk biz. ABD'yi karşımıza aldık, yıllarca silah ve ekonomik ambargo uygulandı. Yunanistan'la sıcak savaşı göze aldık, İngiltere ile bütün köprüleri attık. AB ile ilişkilerimizin hala ana temasını oluşturur Kıbrıs. SSCB'ye karşı tek başına savunmasız bırakıldık. Daha sonra 1980 darbesine kadar Türkiye'yi karıştırdılar. Yıllarca kardeş kardeşi katletti burada.
Ya Kıbrıslı kardeşlerimiz. Rumlara karşı kahramanca savaştılar. Türkiye ile kendilerini hep beraber gördüler. Ambargo uygulandı, yinede Enosis'e karşı durdular. Üniveriste öğrencileri en verimli çağlarında Türk Ordusuyla beraber çarpıştı, beraber silah tuttu.
Şimdi benim alttaki parantezimi gördün. Amacını aşarak dedim. Çünkü böyle bir protesto, böyle bir döviz, tarihini görmezden gelmektir. Kıbrıs bizim için ve Kıbrıslı Türkler için onur meselesidir. Ne strateji, ne ekonomi, ne aynı ırk, ne aynı kan, ne aynı idea, ne farklı hükümet, ne farklı vatan, ne anavatan, ne yavru vatan.. Bunlar da önemlidir ama en önemlisi onurdur.
Bunları görmezden gelipte o dövizi açan, o pankartı destekleyen kişi kimliksizdir, küçük düşüncelidir, çıkarcıdır
-----------------------------Hocam söylediklerin doğru ama o gün Barış Harekatını gerçekleştiren Türkiye ile bu gün Türkiyesi arasında dağlar kadar fark var.. Kimse aynı demesin değil işte.. O günlerde belki temiz amaçlar ugrunda gelindi ama gidişat hiç öyle olmadı.. Zamanla Kıbrıs Türkiyenin arka bahcesi halini aldı.. Mafya mı istersin ? Kara paramı ? Uyuşturucu mu? hertürlü pislik burdan yürütülüyor çünkü KKTC zaten tanınmıyor..
Kumarhaneler kimin sanıyorsun kıbrıslı türklerin mi ? Büyük oteller kimin ? Memur devletine döndürülmemizin sorumlusu sizlerin kahramanı sn. Rauf Denktaştır bu konu bir pankart acıldı bizi istemiyorlar kadar basit bir konu degil. Biz Türkiyenin yanımızda olmasını elbette istiyoruz ama bu şekilde değil.. Ağırıma giden her kıbrıs konusu açıldıgında kıbrıs türk toplumunun herseferinde Türkiye şartlarıyla kıyaslanması, her tartışmada kıbrıslı türklere nankör, aç gözlü, tembel yakıştırmalarının yapılması..
-----------------------------İşte olay bu duygusallıktan(yukarıda bahsettiğim tarihin hafızalarda bıraktığı tüm olgular) kaynaklanıyor zaten. Ben genellemelerden hep korkarım zaten. Benim tepkim pankarta-dövize ve pankartın anlamına. Ve tabiiki destekleyenlere. Pankartın-dövizin çağrıştırdığı anlamın (ki s.in gidin diyor basitçe) nelere (kendi tarihine) gönderme yapacağını kestirmeden fütursuzca kullanılması son derece onur kırıcı bir şey. İki toprakta yaşayanlar için de onur kırıcı.
Senin durumunu anladım. Dediklerinin çoğunu birinci ağızdan duydum (en yakın arkadaşım Kıbrıs'ta asker. Kız arkadaşım da orada). Haklı olduğunuz noktalar ve sıkıntılarınız var. Özellikle bir milleti toptancı bir üslupla genelleştirip olumsuz bir-veya daha fazla sıfatla nitelendirmek çok ayıp bir şey. Haklısın. Özellikle suç örgütleri ve aşırı bürokrasi SSCB döneminden kalma bir refah kıtlığına sürüklüyor. Kaynaklar yok denecek kadar az. Dış dünyada tanınabilirlik ve meşruluk yok. Kimlik krizi var. Bunlar önemli sıkıntılar.
Böyle şeyleri konuşmalıyız tabiiki. Ancak bizim konuşmamız gibi olmalı. Agresif tonda ve bir şeyin ne anlama geleceğini düşünmeden pankarta yazıp açmak son derece fütursuzca. Yoksa bizim için senin gibi Kıbrıslıdan, Ankaralının farkı yok. Arada denizin olması vatanımızın farklı olduğunu göstermez. (duygusal bağlar açısından. Yoksa somut koşullar ve hukuki olarak yurttaş değiliz ama kopmaz bağlar var arada.)
Ancak bir şey daha var. Misallen anlatayım; varsayalım yıllardır dostun olan bir insan var. Kardeş gibisiniz, hukukunuz var, yaşanmışlıklar var. Biri diğerine 1 ay kadar gerekli önemi vermiyor. Onu görmezden geliyor. Bu durumda diğeri de ona mağdem öyle si.ttir lan benle muhatap olma diyor. Ya bunca yaşananlar var, arada hukuk var. 1980 den itibaren bakarsak bir arada bağ kopukluğu olduğu aşikar. Ancak devletler ve milletler için 20 yıl, yukarıda bahsettğim 1 ay gibidir. Bir boşvermişlikle tüm köprüleri atmak vefasızlıktır.(pankartçılara diyorum)
Ki Türkiye'de zor dönemlerden geçti. Hala da geçiyor. Orta Doğu be kardeşim burası burada birbirinden ayrılanı kurtlar yer. Kıbrıs bizim için de Kıbrıslılar için de onur meselesi oldu artık. Vazgeçmek yok. Velev ki(çağrışım yapmasın bunu daha önce de kullanırdım ben:D) iki tarafta bunu istesin.
-----------------------------Hemfikir oldugumuzu görmek güzel.
-
garga bunu yazdı:
tc, kktcye parayi ESSEK gibi yollamak zorunda.
50 senedir uygulanan beyinsiz tc politikalari yuzunden gunumuzde kktcye ambaargoyu uygulayan ulke TC olarak gorunmektedir.
bi bok bilmeden konusmaya devam edin, normal biz alistik.
50 bin kiside 50 kisi acmis o pankarti, a adi serefsiz kopek soylari (bu haberi yapan kendini turk diye tanimlayan satilmistan bahsediyorum) acilan diger pankartlari neden gostermiyorsun?
ayrica genc mucahitlerin actigi pankart ne kadar guzel ve manaliysa, bu pankartta demoktarik bir ortamda o kadar manalidir.
kktc yi gittim gordum, biliyorum diyen butun hiyarlarada selamim olsun, 5 sene degil 10 senede orda okusan, calissan kktcyi anlaman o kadar kolay degil.
bunu bilen bilir, bir ulkeyi anlayacaksan, ilk once oraya dahil olacaksin, kahvesine gidip muhabbet edeceksin, marketine gidip alisveris yapacaksin, arabani alip koylerini bir gezeceksin...
bakalim kurtarildik mi, agzimiza sicildimi?
bu ulkenin amina koyan, cebinde 5 kurusu olmadan, bu adaya kendinin bile tuvaletten sonra kicini silecek kadar saygi gosterdigi TC kimligini gosterip buraya giren, sonrada birakin 15-16 yasindaki kizlari, sokaktaki kopeklere tecavuz eden insanlar.
o kadar haberleri okuyorsunuz, birde kibris gazetesinde hergun cikan, ev acma, dukkan acma, adam yaralama, uyusturucu kacakciligi, tecavuz olaylarini yapanlarin kim olduklarinida bir okuyun gotunuz yiyorsa...
hepsi turist olarak tanimlandigini goreceginiz bu suclari isleyenlerin nereden geldiklerini goreceksiniz. buna bile dur deyemiyorsunuz...
maaslarinizi biz oduyoruz :)
ESSEK GIBI...
-----------------------------hazin ama gercek(
-
50 senedir uygulanan politikalar felan değinilmiş ama o 50 senedir uygulanan politikalar yüzünden Türkiye'de eğitim kötü, vergiler yüksek, yaşam standardı vasat.
yani o politikaların bırakın Kuzey Kıbrıs'ı Türkiye'ye bile faydası yoktu. Hala daha devam ediyor. Galeyana gelmeyin Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. hem sizin için hem bizim için akıldan çıkmaması gereken bir kural olmalı bu. Emperyalistlerin istediği iki tarafin kavga edip ayri düşmesi. böyle yemesi daha kolay!