folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Küpe Takan Müridler..

Küpe Takan Müridler..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

Dünya değişiyor ,

Türkiye değişiyor ,

eskidendi o küpe takan adam olur mu? sorusu, bizim burda küpe takana top bile derlerdi eskidendi ama.

şimdi entel üç kişiden ikisinde var.

bana göre ise; ben çağdaş yenilikçi bir insanım ama küpe çağdaşlığın sembolümüdür hayır ! 

takana, taktırana, takmayana bişey demem kendileri bilirler, ancak tamamen özentidir.

ve tüm gençliğimizi saran bir özenti olarak görüyorum, üçbeş sene sonra da eski haline döner.

bide şunu soracam, mesela beş on yıl sonra kulak deliği kapanır mı? yok eğer kapanmazsa

moda küpesizlik olduğunda o insanlar kapatmanın yönmetimini arayacak :)

///______________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

soyle bir kupe takiyorum.

----
    1. selim icin soylenen soyle bir rivaet var

Konu ile ilgili bir rivayet ;

Kulağı küpeli tek padişahtır. Mısır seferi sırasında, paşaların kullarını tanıyabilmek için (her paşa farklı renkte küpe kullandırırmış) kullarına küpeler taktırdıklarını görmüş, bunun üzerine kendisinin Allah'ın kulu olduğunu manasını taşıyan küpesi, kendisinin isteğiyle Mısır seferi sırasında takılmıştır. Yavuz Sultan Selim, Mısır'ı fethettiğinde bakıyor ki insanların kulaklarında küpeler var . "Bu küpeler ne?" diyor. Renk renk küpeler; bir kısmı siyah küpe, bir kısmı beyaz küpe. Bir kulaklarına bir küpe takmışlar; siyah, demirden küpe. "Bu" diyorlar, "Siyah olanlar Süleyman Paşa'nın kulları; beyaz olanlar Hasan Paşa'nın kulları" (Bunlar hep Paşaların kullarını tanımak için kulaklarına taktığı şey.) "Getirin!" diyor "Hangi renk yok, o renkten bir tane de benim kulağıma takın" diyor. "Eeee" diyorlar, "Hangi paşanın rengini takacaksın?" "Ne paşası?" diyor "Orası var. Allah var. Onlar paşaların kulları olmaya devam etsinler. Ben Allah'ın kuluyum." diyor. Ve herkes Yavuz Sultan Selim'i küpeli olan o resmiyle görünce, "Allah Allah, ne biçim padişah bu!" diyorlar, "Gayri ciddi bir padişah, kulağı küpeli padişah." Oysa ki; orada çok derin bir mana var. O küpe onun Allah'ın kulu olduğunu ispat ediyor herkese.

Diğer taraftanda küpeli resim ile ilgili rivayetde şu şekildedir.

Şu anda Topkapı Sarayı’nın Portreler Bölümünde 17/66 numara ile 70 x 65 cm ebadında bulunan küpeli Yavuz Portresi ile Macar bir ressâma ait olduğu söylenen küpeli resme gelince; Evvela, Yavuz’un minyatürlerde ve elimizde bulunan resimlerinde, bunun gibi küpeli olan üçüncü bir resmi bulunmamaktadır. Kaldı ki, bu resimler arasında resmî nakkaşlar tarafından yapılanları vardır. İkincisi, Yavuz’a isnad olunan, ama tamamen hayalî ve uydurma olan Avrupalı ve İranlı ressâmlara ait resimler çokça bulunmaktadır. Tarih kaynakları bu noktanın altını çizmektedirler. Bu küpeli resmin de, uydurma resimlerden biri olması kuvvetle muhtemeldir. Zira Sultânın kulağında küpe , boynunda incili madalyon, sarığında tac bulunmaktadır. Osmanlı Padişahlarının kıyâfetleri ile bağdaşmayan bu süsler, tablonun yakın tarihlerde yapıldığını göstermektedir. Zaten 1926 yılında Dolmabahçe Sarayından getirilmiştir. Dolma Bahçe Sarayına ne zaman konulduğu da bilinmemektedir. Üçüncüsü, bazı araştırmacılara göre, bu küpeli resim Şah İsmail’e aittir. Zira başında Şi’î Mezhebinin alâmeti olan kızıl börk ve bunun üzerinde İran Şahlarına mahsus taç vardır. Ayrıca küpe de Şi’a mezhebinde câiz görülmektedir.
    -----

tabi bu iki riaveyette her zaman tartisilir.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    kkkcakmak bunu yazdı:
    -----------------------------
    ben takmam walla... söz meclisten dışarı (top, oğlan) işi bence...
    erkek işi ne hocam? tesbih falan mı ya da sivri burun ayakkabı falan ahaha komiksin :)

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    Quetzalcoatl bunu yazdı:
    kkkcakmak bunu yazdı:
    erkek işi ne hocam? tesbih falan mı ya da sivri burun ayakkabı falan ahaha komiksin :)

gömlek pantolon :D

///______________
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

Quetzalcoatl bunu yazdı:
    kkkcakmak bunu yazdı:

+++++++

Nerde o eski TBT...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek
    Küpeyi takan,takmayanların yorumlarını takıyor mu hayır..Takmayanlar takanların fikirlerini takıyor mu takmıyor.Bu durumda kim kime takıyor belli değil.En iyisi mi herkes kafasına göre takılsın :D
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

takmadım takmayı düşünmüyorum takmam :)

takana yakın arkadaşımda olsa karışmam sadece fikrimi söylerim

top mu olacan len başımıza diye :)

kişisel tercihtir  

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

Playboy küpesi takan erkekler piyasadan kalksın da başka bir diyeceğim yok =))

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

homofobi, bastırılan bir homoseksüellik belirtisidir. yolda yolakta her küpeli, uzun saçlı ya da kibar bir erkeğe "top, ibne, yuvarlak" vs diye dalga geçen, gülen, bağıran, çağıran, laf atan, yada hiç bunları yapmasa bile kendi kendine sinir yapan adam kendi içindeki bastırdığı homoseksüelliğine gıcık oluyordur aslında. bu tüm psikoloji çevrelerince kabul edilmiş, bilinen ve doğruluğu su götürmez bir gerçektir.

erkekliğinden şüphesi olmayan adam, bırak böyle küpeyi kılı tüyü, bizzat homo olduğunu bildiği birine bile gıcık olmaz, saygısızlık etmez, kısacası ilgilenmez. böyle saçma sapan şeylerden erkeklik ispatlamaya çalışan adamın erkeklik sorunu vardır kendi içinde. 

ben açıklayayım da darısı homofobik arkadaşlarımızın başına, başlarını iki avuçları arasına alıp yüzleşsinler bence kendileriyle:D

küpe takacaksan da özenmeyi falan filan boşver, git dürüstçe değerlendir kendini, aklı başında arkadaşlarına sor, yakışadabilir, yakışmayadabilir, giysi gibi bişey yani aksesuar sonuçta. yakışırsa takarsın, henüz tek hücreliden insana evrilememiş bazı ara formların yaşadığı şehirlerde çıkartırsın, sinirin bozulmasın boştan yere. e yakışmıyosa da hiç gereği yok zaten öyle bi kalabalığın.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

n2 bunu yazdı:

homofobi, bastırılan bir homoseksüellik belirtisidir. yolda yolakta her küpeli, uzun saçlı ya da kibar bir erkeğe "top, ibne, yuvarlak" vs diye dalga geçen, gülen, bağıran, çağıran, laf atan, yada hiç bunları yapmasa bile kendi kendine sinir yapan adam kendi içindeki bastırdığı homoseksüelliğine gıcık oluyordur aslında. bu tüm psikoloji çevrelerince kabul edilmiş, bilinen ve doğruluğu su götürmez bir gerçektir.

erkekliğinden şüphesi olmayan adam, bırak böyle küpeyi kılı tüyü, bizzat homo olduğunu bildiği birine bile gıcık olmaz, saygısızlık etmez, kısacası ilgilenmez. böyle saçma sapan şeylerden erkeklik ispatlamaya çalışan adamın erkeklik sorunu vardır kendi içinde.

ben açıklayayım da darısı homofobik arkadaşlarımızın başına, başlarını iki avuçları arasına alıp yüzleşsinler bence kendileriyle:D

küpe takacaksan da özenmeyi falan filan boşver, git dürüstçe değerlendir kendini, aklı başında arkadaşlarına sor, yakışadabilir, yakışmayadabilir, giysi gibi bişey yani aksesuar sonuçta. yakışırsa takarsın, henüz tek hücreliden insana evrilememiş bazı ara formların yaşadığı şehirlerde çıkartırsın, sinirin bozulmasın boştan yere. e yakışmıyosa da hiç gereği yok zaten öyle bi kalabalığın.

küpe takmayan kısmın en az yüzde ellisi homofobik yani ? 

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
Toplam Hit: 22836 Toplam Mesaj: 139