Linux Dersleri Görsel Eğitim
-
hea windows mu pazar payına sahip çünkü çift click mantığı.
Öyleyse sen söyle dünyanın en büyük siteleri neden linux kullanıyor ??
Neden linux server daha fazla ?? Performans yüzünden olmasın.
edit:
çift click mantığı dediğim alışkanlık kolaylığa alıştırma...Fakat herşey kontrol altında olmuyor o zaman.
Sistem geçersiz bir işlem yürütüyor çünkü kararlı değil,
öte yandna bi cmd birde konsola bakalım hangisi daha sağlam kullanılır ?? Hangisinden program kurabilirsin
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------hea windows mu pazar payına sahip çünkü çift click mantığı.
edit:
çift click mantığı dediğim alışkanlık kolaylığa alıştırma...Fakat herşey kontrol altında olmuyor o zaman.
öte yandna bi cmd birde konsola bakalım hangisi daha sağlam kullanılır ?? Hangisinden program kurabilirsin
-----------------------------windows server ın fiyat aralığı neydi ya:|?
-
Windows 2008 5 client için 700-800 dolar arasıydı.
Pazar payına gelince server konusunda Linuxların tuttugu toplam data Windows serverlardan fazladır.Üstelik yine pazar payı acısından Britney Spears Mozarttan daha fazladır. -
Komik mi ?!
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------hea windows mu pazar payına sahip çünkü çift click mantığı.
edit:
-----------------------------Dünyanın en büyük siteLeri derken googLe+yahoo'yu kastediyorsan Linux kuLLanıyor çünkü rakipLeri microsoft adamLar kaLkıpta windows kuLLanıcak değiL heraLde mantıkLı oLurmuydu?
Ayrıca Linux Server konusunda dünya'da windows kuLLanıcıLarı daha fazLa.. serverLar+diğer kuLLanım pcLer için yazıLıyor trojan-virüs vs ve haLiyLe windows etkiLeniyor..Bu yüzden sunucuLar Linux oLuyor saLdırıLardan daha az etkiLenmesi için..
Birde çift kLik mantığından şikayetci oLan varmı biLmiyorum hem daha rahat hem daha koLay bir sorun çıktığında 50 tane yere kod yazıp 50 yere tıkLamıyorsun herşey 2şer cLick uzağında oLuyor şu dos cmd konusunda da Linuxun çekirdeği farkLı oLduğu için Linuxa göre rahat program yükLersin windowsun çekirdeği farkLı oLduğu içinde windowsta rahat yükLersin istediğini örneğin rip oyunLar ms-dostan yükLeniyor 7-8 gbLik oyun yükLediğim oLdu hem rahat hem hızLı hemde sorunsuz..Rahat batmıyor yani batan oLuyorsada Linux'a geçer :)
-
neyse şöyle düşünüyorum
bence linux hakkında bilgim yokken geçmeye çalışırken küfür bile etmiştim.HEr yeni geçen bune diyor.Fakat dayım, dayımın arkadaşı, 2 arkadaşım yani toplamda 4 kişiyi (normal hayattan sırf) linuxa geçirdim.Şimdi pardustalar alıştılar seviyorlar...
Rahat ettiklerini söylüyorlar.İsteyen istediğini kullansın fakat yok linux mu windows mu, yok firefox mu explorer mı zart zurt....
Arkadaşım hangisi hoşu na giderse, hangisinde rahat edersen onu kullanırsın.Linux bana daha profesyonelce ve daha zevkli geliyor.Evet windows kadar görselliğe hitap etmiyor olabilir.Gerekte yok.Benim için önemli olan performansı.Rahat, hızlı olsun.
edit: mesajını sonradan gördüm
Dostum linuxun az kullanıldığı için açık olmadığı falan yok :D onu siz çekemediğiniz için söylüyorsunuz.Yok neymiş işte linux kullanılmıyor muş ondan linux servermış çünkü açıkları daha belli değilmiş.
Ya bi bas git.Şu anda bile binlerce hacker linux serverlara sızmak için uğraşıyor.Sen ne az kullanılıyor diyorsun ?? Linux ev pclerinde çok fazla yaygın değil.
Microsoftuda görüyoruz.Google her dakika takır takır açaren microsoft bitik.Bak bakalım youtube a, yahooya, google a, wikipedia ya..NE alemde..Facebooka bak.HArikalar nasıl yaratılır gör.
daha kodlarında ne olduğunu bilmyorsun bana linuxa geçtiğimizde 5 kb lık internet hızının neryee gittiğini açıklayamıyorlarsa o zaman kimse kusura bakmasın.Bne paronoyak bir insanım.
Türkler kazansın diye tübitak'ı destekliyorum, linuxun da windowsun mna bile koyacağına inanıyorum.Çünkü linux kullanan adam yada daha profesyonelleştirirsek unix kullanan insan zamanını boşu boşuna oyunla harcamaz.Computerwolf var oracle çalışmıştı..Sandman var bir çok şey ypaıyor.Bu insanlar linux üstünden para kazanıyor.
Her 100 kişiden 98 i wndowsu kullanırım diyorsa bu iş hayatında şirketlerde pek sağlıklı olacak demek değildir.Uni bilen, linux bilen yok.İşini bu yöne doğru kaydırırsın profesyonel çalışmalar yaparsın programlama, sistemler, ağ vs.. vs.. İşte o zaman linux unixe geçersin.
Oyun manyağıysan windowsta kal.İşin görsellikle ilgiliyse buda demektir ki işte windowstasın.Fakat performans, kodlama, bilgisayar üzeirne uzmanlık, iş geleceği mi istiyorsun ??
O halde seni dizginleyen windowsunla bir kaç bin kişi arasından şirkete girmeyi bekleyebilirsin.Yada linuxta uzmanlaşıp şirketleri sıfır kuruşla yükselte bilirsin.NEden mi ?
Bizim dükkanda babamlara söylememe ramen iki bilgisayar + muhasebe programı aldılar birincisinde 4 milyar verdler ikincisinde 2 milyar.Bunlar ekstra tutarlar.Bilgisayar parsı değil.Bilgisayar parsı içindende windows payı vardır.
Linux ile yasalarda bir kaç milyarlık muhasebe programı ne kadar ?? 0 kuruş.İnternetten indiriyorsun.Peki ya diğer orjinalliği gerektiren programlar ?? sıfır kuruş.Sen windowsu seviyorsan başarılar.
Fakat sırf windows seviyorsun diye windows linuxu döver muhabbeti yapma.HEm linuxu 1-2 kere deneyip windowsta 5 sene geçir hemde linux ve windows üstünde bilgili olmadan ikisini kıyasla olamz öyle şey.Bana göre kral takım galatasaray çünkü ben galatasaraylıyım ee ???
Git iki işletim sisteminide iyice bilen adamlara danış.Ben linuxun üstünlüğü konusunda tatmin oldum.İlk başlarda küfür etmeme ramen.Şimdide mutluyum.
-
Hoca haLa neyden bahsediosun ya hem Linux'un neyini çekemiyim? Benim windows gibi her ihtiyacımı karşıLasın seve seve geçerim akıL var mantık var bide ben windows ürünLeri satmıyorum veya windows'u övdüğüm için adamLar bana para vermiyor :D Benim işimi hangi sistem görüyorsa hangisinde rahat ediyorsam onu kuLLanırım dediğim gibi kimse bi sistemi methetti diye ona geçmem zikLemem yani..
Sen kod yazıosundur sürekLi kodLar hoşuna gidiyordur işin koLayına kaçmıyorsundur Linux kuLLanıosundur ama şöyLe diyim benim koLayıma geLio kod mod uğraşmıorm istediğim zaman istediğim programı-oyunu çaLıştırmak istiyorum çift kLiği seviyorum ve haLa ısrarLa windows diyorum..Bu böyLe uzayıp gider sen LinuxunLa devam et bende xp'mLe ne zaman Linux windowstan daha kararLı oLur ne zaman daha çok performansLı oLur ozaman geçerim :)
-
RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------
......Linux windowstan daha kararLı oLur ne zaman daha çok performansLı oLur ozaman geçerim :)
-----------------------------:) linux kararlı işletim sistemidir.Windows kararsız o halde 2 şıkkından birisi tuttu.
İkincisine geçersek linux windowsa göre performanslıdır.
Performans nedir ?? PErformans başarma gücüdür.Yani işletim sisteminin başarma gücüdür.Sana göre performans oyun, çift click ile kurma olabilir.Burası göreceli.Benim isteklerime karşılık veren yani benim için başarma gücü yüksek olan linux.
Sana dediğimde o herkes istediğini kullansın fakat yukarıdaki gibi linux windowstn performanssız mantığınla tartışırsan oho....
http://www.google.com.tr/search?q=linux+vs+windows&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr-TR:unofficial&client=firefox-a
ingilizcen varsa ilk sayfaları oku ona göre sistemi değerlendir.Windowsu kullanabilirsin, windowsta programlama vs.. daha basit olabilir fakat bu windowsun linuxtan üstün olduğunu göstermez !!
-
RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------Hoca haLa neyden bahsediosun ya hem Linux'un neyini çekemiyim? Benim windows gibi her ihtiyacımı karşıLasın seve seve geçerim akıL var mantık var bide ben windows ürünLeri satmıyorum veya windows'u övdüğüm için adamLar bana para vermiyor :D Benim işimi hangi sistem görüyorsa hangisinde rahat ediyorsam onu kuLLanırım dediğim gibi kimse bi sistemi methetti diye ona geçmem zikLemem yani..
Sen kod yazıosundur sürekLi kodLar hoşuna gidiyordur işin koLayına kaçmıyorsundur Linux kuLLanıosundur ama şöyLe diyim benim koLayıma geLio kod mod uğraşmıorm istediğim zaman istediğim programı-oyunu çaLıştırmak istiyorum çift kLiği seviyorum ve haLa ısrarLa windows diyorum..Bu böyLe uzayıp gider sen LinuxunLa devam et bende xp'mLe ne zaman Linux windowstan daha kararLı oLur ne zaman daha çok performansLı oLur ozaman geçerim :)
-----------------------------eywallah hoca bu konudaki tüm yorumlarına can-ı gönülden katılıyorum
-
zumsuk
-----------------------------hoca harfi noktası virgülüne kadar katılıyorum sana açıklaman süper olmuş =)