Mühendisler Hep Mutsuz Mudur?
-
Konu mühendis ve mutluluk kelimelerini içerdiği için Herkesten farklı bir düşüncem var benim.
Eğer mühendis olup mutlu olmak istiyorsan hayatının kadınını iyi seçmelisin. Seni mutlu edicek tek şey o kadının kendisi olacaktır.aksi takdirde hayatın bok olur.
Bekar bir mühendisim:)
-
Mühendis olmak icin iyi bir İngilizce iyi bir matematik öğrenin atin kendinizi sanayiye cirakliktan yetişin. Diplomaya gerek yok. Ayrıca konunun mutlulukla alakasi yok.
Not: bekar mühendis vol2 mk
-
@noktalivirgul eyvallah hocam bende öyle düşünüyorum insan sevdiği mesleği yapmalı diye ama yinede görmüş geçirmiş kişilere bir sorayım istedim cevabımı da aldım :)
@holyone eyvallah abi hem zevk alıyorum bu elektronik-yazılım işlerinden (helede gömülü sistemler çok ilgimi çekiyor) hemde yurt dışı hayalim var. teşekkür ediyorum yorum için :)
@ilteris hocam benim amacım işim hazır olsun değil ama anneminki o :) ben sevdiğim meslek uğruna zorluk çekmeye hazırım. Birde sırf sevdiğim için seçeceğim prestiji vs. hiç ilgilendirmiyor beni yorum için teşekkür ederim :)
@nautilus önce bir burda okuyayım bitireyim hedefim yurt dışı zaten hocam :) ancak şu an için yurt dışına nasıl gidebilirim neler yapmam gerekli bunları bilmiyorum :D
@ayhun bencede hocam :D
@yazilimci tavsiye için eyvallah hocam bende öyle düşünüyorum
@kajmerpac teşekkürler hocam bende öyle yapacam galiba
@blackapple aynen hocam kişisel gelişim önemli olduğunu düşünüyorum ayrıca ilgi alanım olduğu için çalışırken sıkıntıda yaşayacağımı düşünmüyorum yorum için teşekkür ederim
@sandman eyvallah hocam yorum için
@samaccc saolun hocam
@underzero bende öyle düşünüyorum sevdiği işi yapmalı insan
@dryrock hocam 4-5 senedir aklımda elektrik-elektronik ya da elektronik ve haberleşme vardı zaten ama insan yüzüp yüzüp kuyruğuna gelince sorgulamıyor değil. Sonuçta bu mesleğe yıllarımı harcıyacağım araştırmam sektördeki insanlara sormama lazımdı sordum ve cevabımı aldım :) yorum için saolun
@izzmarit saolun hocam :)
@kaan :D
@a_rex sağlıktada 2020 gibi yığılma olacağı söyleniyor sonuçta her yıl binlerce doktor mezun oluyor gerçi bi kısmı doğu görevi yapıp sermaye kasıp sonra esanfcılık yapıyor ama olsun :D yorum için teşekkür ederim :)
@mavitutku hocam benimde hedefim yurt dışında çalışmak :D
@1234567b yıldız sizce dahil mi bunlara ?
@mizahi eyvallah hocam öncelikle matematiğim iyidir ve severim ayrıca elektronik ve haberleşmeye ilgim var yani bitirebileceğimi düşünüyorum ayrıca müsait olursanız pm'den konuşmak isterim sizinle hem haberleşme hakkında hemde yurtdışı vs. hakkında bilgi edinmek isterim :)
@tosun :D:D:D:D:D bu tavsiyeye kesinlikle uyacağım hocam :D
@makets diploma cidden bu kadar değersiz mi ya ?
-
Hocam insaat sektörü için mühendislerin şantiyelerde pek mutlu olduğunu görmedim.büyük bir firmada beyaz yakalıların mesai almadığını ve bu sebeple formenlerden düşük maaş aldığını gördüm santiye şeflerinin.ayrica bizim şantiyede bir işçimiz iş kazası sebebi ile vefat etti bundan dolayı çok fazla sıkıntılar çekildi bir taraftan iş yetiştirme baskısı bir tarafta ölen bir işçi bunlar büyük baskılar.Birde işçiler ile uğraşmak gerçekten zor adamlar çılgınca hareketler yapıyor ben korkuyorum o hareketleri gördükçe uyarıyorum başka bir noktaya gittiğimde adam tekrar yapıyor ceza felan umurlarında değil zaten.Kısacası ben ne hak ettikleri paraları aldıklarını düşünüyorum ne de mutlu olduklarını.belkide bu benim ilk şantiyede çalışmam oluşundan ve 3. havalimanı gibi büyük bir şantiye olmasından kaynaklanıyor olabilir.Ömürlük bir iş değil bence.
-
logas bunu yazdı
Hocam insaat sektörü için mühendislerin şantiyelerde pek mutlu olduğunu görmedim.büyük bir firmada beyaz yakalıların mesai almadığını ve bu sebeple formenlerden düşük maaş aldığını gördüm santiye şeflerinin.ayrica bizim şantiyede bir işçimiz iş kazası sebebi ile vefat etti bundan dolayı çok fazla sıkıntılar çekildi bir taraftan iş yetiştirme baskısı bir tarafta ölen bir işçi bunlar büyük baskılar.Birde işçiler ile uğraşmak gerçekten zor adamlar çılgınca hareketler yapıyor ben korkuyorum o hareketleri gördükçe uyarıyorum başka bir noktaya gittiğimde adam tekrar yapıyor ceza felan umurlarında değil zaten.Kısacası ben ne hak ettikleri paraları aldıklarını düşünüyorum ne de mutlu olduklarını.belkide bu benim ilk şantiyede çalışmam oluşundan ve 3. havalimanı gibi büyük bir şantiye olmasından kaynaklanıyor olabilir.Ömürlük bir iş değil bence.
bu inşaat mühendisliği için geçerli bir durum sanki ben elektronik ve haberleşme istiyorum
-
-
SweetyVolty bunu yazdı
iyiymiş hocam bu :D
-
Khan23 bunu yazdıSweetyVolty bunu yazdı
tabikisi de. otur bi sakin yerde bi çimenlikte, daya sırtını bi ağaca. tak kulaklıklarını. aç güzel bi parça kapa gözlerini ve ne istediğini düşün. ne yazarsan mutlu olursun? ne gelirse sevinir ne gelirse üzülürsün hep bunları düşün. ben mesleğimi seviyorum, makine mühendisiyim ben. sadece metalle değil doğada olan olmayan tüm malzemeler ile uğraşmayı, şekil vermeyi, birşeyler yapmayı seviyorum ama sen bunu sevmeyebilirsin. Bu konu 100 sayfa da olsa herşey senin içinde bitiyor.
-
SweetyVolty bunu yazdıKhan23 bunu yazdıSweetyVolty bunu yazdı
tabikisi de. otur bi sakin yerde bi çimenlikte, daya sırtını bi ağaca. tak kulaklıklarını. aç güzel bi parça kapa gözlerini ve ne istediğini düşün. ne yazarsan mutlu olursun? ne gelirse sevinir ne gelirse üzülürsün hep bunları düşün. ben mesleğimi seviyorum, makine mühendisiyim ben. sadece metalle değil doğada olan olmayan tüm malzemeler ile uğraşmayı, şekil vermeyi, birşeyler yapmayı seviyorum ama sen bunu sevmeyebilirsin. Bu konu 100 sayfa da olsa herşey senin içinde bitiyor.
benim düşüncemde bu yönde ama çevremden mühendislik yazmamam için ilginç,garip ve fazlaca bir baskı var sanki bu hayat onlarınmış gibi. Ancak onlarıda anlıyorum iyiliğim için felan istiyorlar ama onlara mühendis ne iş yapar diye sorunca cevaplayamazlar çünkü kafalarında mühendislik algısı show tv'deki mezun olan 100 mühendisten bilmem ne kadarı işsiz algısı ile dolu (Yanlış anlaşılmasın kötülemek için söylemiyorum bunu).Bu yüzden ben yine de konu açayım bilen,çalışan, bu konuda görmüş geçirmiş insanlardan bilgi alayım istedim. Ve istediğimide aldım mühendis olacağım :)
-
Yıldız Teknik Elektronik ve Haberleşme mezunu 10'dan fazla arkadaşım var, istisnasız tamamı bilgisayar mühendisliği mezunlarının işlerini yapıyorlar. Çoğu da keşke bilgisayar mühendisliği okusaymışız diyor.
Yüzlerce mezundan 10 kadarını tanıyıp böyle bir istatistik çıkardım, geneli yansıtmıyordur muhtemelen. Yine de belki bir işe yarar, buraya yazayım dedim.