Mühendisler Hep Mutsuz Mudur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SüperSperm.
    evsiz
    evsiz's avatar
    Erkek

Gemi mak. müh. okuyorum geldik son sinifa artik yaş oldu 28 amk. Bu mutsuzluk olayı okul da başlıyor kardeşim. Adama bakiyorum ben bu isi yapmayacağım diyor sevmediği bölüm okuyor ve başlıyor mutsuz olmaya. Dersler de ağır zaten, yarim dönemde 15 ders aldığım oldu bıktık mk diyorsun bittik mk diyorsun ama bölümü seviyorsan hepsi gelip geçiyor. bitse de gemiye gitsek artik diye bekliyoruz yaptığımız işi sevdiğimiz için (Hoş gemi de yeri geliyor tikanan boklu devreyi açıyorsun ama olsun :D ) Canın neyi istiyorsa onu oku yoksa pişman olursun kesin ve net.

Bazı İnsanLar AnıLarıyLa AnıLıR Bazı İnsanLar AnaLarıyLa...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Arkadaşların dediğine katılıyorum. Ben herhangi bir işi yaparken mutlu olacağımı sanmiyorum mesela. Şu loto bi çıksa faiziyle yaşar giderim mis. 

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    Pisibaliqi bunu yazdı

git kaynakçı ol mühendis olma, bu ülke cahillerin ülkesi mühendis olacaksın da saygı falan mı göreceksin sanıyosun?

Devlette çalışan herhangi bir temizlikçi dahi senden fazla maaş alacak sende ben mühendisim diye dolaşacaksın.

Mühendis olupta TR de mutlu olan 1 tane adam görmedim. Telmaşa diploma mühendislerini saymıyorum. Gerçek anlamda mühendis olupta bu ülkede mutlu olman imkansız. Bizim büyük mühendislerimizin alayı niye yabancı ülkelerde çalışıyor diye bir sor kendine. Mühendisliği kıyısından kapan adam bile bu ülkede durmuyor.

Kesinlikle sağlığa falan yönel yada ilahiyat falan oku skmişim mühendisliği ne üretiliyorki ülkede neyin mühendisi olacan?

Not:yüksek mühendisspor

Aynı ülkede yaşamıyoruz sanıyorum. 

Gel bi ara tanışalım bir tane görmüş olursun en azından. 

Etrafimda en az 100tane işine aşık mühendis vardır. 

Onlarca defa yurtdışına yerlesme imkanim oldu, hala da var ama İstanbul'dayım. 

Maaşını sen kendin belirlersin, 3. Sınıf öğrencisi 2 asgari ücrete çalışan insanlarin sayisi çok fazla.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı

Tek söyleyecegim, sevdigin isi yap.

Hayatta basarili olmanin tek sarti budur. Isini seviyorsan yilmadan, bikmadan, usanmadan ve mutlu sekilde calisiyorsun.

Ya sevdigin isi yap veya yaptigin isi yap.

Bak onlar zamanında meslekleri revaçta diye seçim yapmışlardır ve sevmedikleri iş olduğu için mutsuzdurlar

En önemlisi bu hayatta hangi meslek olduğu değil sevdiğin işi yapmaktır hırsızlıkta olsa sevdiğin iş sabah kalktığında o işe isteyerek gitmek mi önemli of bu günde işe gidicez demek mi ben kim ne derse desin sevdiğim işi seçtim hayatımda ve sabah işe isteyerek gidiyorum mutluyumda çok 10yıl sonrada olsa aynı işi yaparım çünkü seviyorum

Kim sorarsa ilk ve tek cevabım bu sevdiğin işi yap mutlu ol. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    evsiz bunu yazdı

Gemi mak. müh. okuyorum geldik son sinifa artik yaş oldu 28 amk. Bu mutsuzluk olayı okul da başlıyor kardeşim. Adama bakiyorum ben bu isi yapmayacağım diyor sevmediği bölüm okuyor ve başlıyor mutsuz olmaya. Dersler de ağır zaten, yarim dönemde 15 ders aldığım oldu bıktık mk diyorsun bittik mk diyorsun ama bölümü seviyorsan hepsi gelip geçiyor. bitse de gemiye gitsek artik diye bekliyoruz yaptığımız işi sevdiğimiz için (Hoş gemi de yeri geliyor tikanan boklu devreyi açıyorsun ama olsun :D ) Canın neyi istiyorsa onu oku yoksa pişman olursun kesin ve net.

Aşırının aşırısının aşırısı yüksek geliriniz / maaşınız var yahu , keyifle okunur hiçbir zorluk yıldırmaz yapma gözünü seveyim :D

Kurtlar tasma takmaz....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

Bir daha dunyaya gelsem bir daha muhendis olurum. 

Yukarıda birisi soylemis olay tamamen vizyon meselesi her muhendis mutlu olacak diye bir sey yok meslegi bilerek isteyerek tercih edenler mutlu olabiliyor geri kalani zorunlu olarak meslegi yaptigindan mutsuzdur. 

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    EdepsizPenguen bunu yazdı

bence iyi bir üniversitede okuyup, (yıldız teknikde buna dahil) bide kafayı çalıştırıp bilgi birikimi yaparsan kesinlikle tıp, sağlık flnn tüm mesleklerden daha avantajlı mühendislik, dünyayı gezebilirsin, bilgi donanımın yeterince iyi ise istediğin ülkede iş bulabilir kurabilirin, o tıp sağlık diyen arkadaşlar hayatı yan gelip yatma yeri devletden bedavaya para alma yeri olarak görüyor, mühendislik mesleği enaz doktorluk kadar kutsal bi meslektir bence, tabi türkiyeye bakarsan bunu hakkı ile yapan çok fazla mühendis göremezsin ama bende başta deim iyi bir üniversite ve biraz kafayı kullnarak birçok rakip mühendisin arasından sıyrılabilirsin, dahası uzmanlaşmak istediğin alana göre dünyada, tıppa göre daha fazla iş olanağı var, bunların hepsi bir kariyer planı, bence gidip tıp okuyup insanla uğraşıcağıma, mühendislik okuyup, makinaya yazılıma, elektronik karta hükmetmeyi daha rahat buluyorum ben, nitekim öylede yaptım.. bide son olarak mühendisin mutsuzu ancak tembel olandır, çalışmaya öğrenmeye gönüllü bir mühendis mutsuz olmaz, olamaz.!

Hocam normalde kimsenin nasıl yazdığına karışmam ama sayfayı hızlıca scroll ettiğim halde gözüme takıldı. Doğrusu tıbba olacak :)

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    A_REX bunu yazdı

Mühendislikte sen mezun oldugunda minumum 4 yıl sonra saglam bir yıgılma olacak. Şu anda 1700 2000 e çalışan mühendisler gördüm dogalgaz işinde. Saglık sektörü bence daha mantıklı. Mühendislik çok sorunlu ve sıkıntılı. Şantiyesi ayrı dert  evinden uzakta kro adamlarlasın. Fabrikada ne olursa olsun üretim durmayacak her işin üstesinden gelmelisin stress had safhada. İşin kötü tarafı bu işlere girebilmek için torpil lazım. Saglık sektörü öylemi. Doktorum de sana heryer paris. Güzel bir bmlümde seçersen.

+ bukadar yükü çekicene doğrudan sağlık okuyup mezun ol işin hazır olsun. İş aramada stresi çekme. İş için Mecbur buyuk şehra göç vs gerek olmasın. 

+öğretmen ol atan yaz tatilinde dunya yı gez mk

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Erkek

Türkiye şartları ve Yurtdışı şartları göz önüne almalısın önce. Ben Türkiye de mi kalacağım yoksa yurt dışına açılıp hayatımın bir bölümü orada mı yöneteceğim diye düşünmelisin öncelikle sonra sevdiğin işi yapmalısın. Benim yaşım senden baya büyük su anda sırf sevdiğim ve merakım olduğundan dolayı geçen sene yks mi neydi ona girdim. (Benim zamanımda ÖSS vardı bir kere giriyorsun bitiyordu.) ve Sakarya üniversitesi 2 yıllık. Mekatronik kazandım. (Uzem) 4 yıllığı da puanı yetiyor Du ama çalıştığım dan dolayı iş düzeneği bozmak istemedim. Şu anda okuduğum bölümü seviyorum ama okulun ey m sistemini sevmiyorum alanım yapay zeka ve teknoloji ama gel gelelim okul beni bu işten soğuttu okul bitse de kurtulsam modundayim. Kısacası öyle okullar seçmelisin ki hocası iyi olmalı mesleğin alanında. Yani işin özü hayat senin sen yön ver yok ben memur olacağım dersen arkadaşların dediği gibi ilahiyatci ol yüzde yüz memur olursun. (Ülkenin durumu bu) çevremde işini seven mühendisler var ama okul tarafı kaliteli olduğundan dolayı ve adamlar gerçekten mesleğe aşık.

Dipnot: ben sistem network cuyum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SüperSperm.
    evsiz
    evsiz's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı
    evsiz bunu yazdı

Aşırının aşırısının aşırısı yüksek geliriniz / maaşınız var yahu , keyifle okunur hiçbir zorluk yıldırmaz yapma gözünü seveyim :D

Yok canım o kadar da çok değil anca karin tokluğu :D

Bazı İnsanLar AnıLarıyLa AnıLıR Bazı İnsanLar AnaLarıyLa...
Toplam Hit: 6733 Toplam Mesaj: 57
mühendislik mühendislik okunur mu