Namusunla Üç Kuruşa Türkiyede Yaşamakmı? Yoksa; Gidip Yabancıya Teslim Olmakmı?
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
drexler bunu yazdı:
anamı da vursalar babamı da assalar idam sehpasına da götürseler sonuna kadar TÜRKİYE.....
Devam...
Biz eşek olmayı kabullendikten sonra semer vuran çok olur...
-----------------------------?
-
ExcellencE bunu yazdı:
SeRDaR bunu yazdı:
drexler bunu yazdı:
anamı da vursalar babamı da assalar idam sehpasına da götürseler sonuna kadar TÜRKİYE.....
Devam...
Biz eşek olmayı kabullendikten sonra semer vuran çok olur...
-----------------------------?
-----------------------------vatanini en cok sevene, onun en pis isini yaptirisin
( tirtlarr vadisi mode on ) :)
-
bir insan nasıl memleketinden ayrı yaşaya bilirki?
düşünün herkes farklı dil konuşuyor herkes farklı.
bir bayram düşünün memlketimde heryede bayram sokağa çıktığında anlıyorsun bayramı. peki avrupa ülkelerinde böyle mi? yada bir ramazan ayı düşünün yurt dışında hiç çekilir mi? zamanında bi kız bulmuşlar avusturyadan tutturmuşlar kakalayalım sana da git oraya diye. neymiş efendim günlük 8- sat çalışıp saatine 10 euro alıp günde 80 euro kazanacakmışız da falan da filan da
ben sokağa çıktığımda iş yerime yürüyerek giderken en az 15 esnafı görüp selamın aleyküm deyip o güler yüzü görmek için değil 80 euro kazanmak üste 80 euro veririm.
belki çok para kazanmıyorum ama bir cumhuriyet bayramında sokakta gezerken bir çok evin dükkanın kapısında Türk bayrağını görmek herşeye bedel
kısacası avrupada yaşayıp zengin olacağıma memleketimde yaşarım çöp toplarım an azından benim memleketimin çöpü derim..
-
maximuss bunu yazdı:
ben olaya kendi acimdan , gecenlerde bir mesajda yazdim , buna benzer bir konuda .
Acikcasi Turkiyeyi artik gozumde buyuttugum Turkyie degil, Amerika , avrupa gibi ulkelerin madarasi olmus bir ulke. Her ne kadar Osmanlici kesim , Turkler avrpali degil demeleri icin osmanliyi ornek gosterselerde. Osmanli avrupaliydi . bosunami osmanliya " avrupanin yasli adami " unvanini verdiler . Bunu yazmamin sebebi , avrupa denildiginde sacma bir dusuncenin arkalarina siginmamalari. Ama i$ Ataturke gelince , sanki turkiye AB ye girmeli demis gibi yansitilmakta ! Ataturk asla turkiye Batiye uye olsun , batidan bir parcadir dememistir ! Ataturk Turkluk tanimini , Tuna sigirinde yazmistir ( Tuna ezelden beri turkturk diyerek , Turkiyenin avrupadan daha medeni ve oncedende bu topraklara sahip oldugunu belirtmistir ") . Ataturkun bize dedigi ; batinin seviyesine ulasin. Avrupaya sevdasi olsaydi Atanin , Turk ogun ogun-calis-guven yerine Avrupali ogun-calis-guven derdi .
ben acikcasi ileride ingilterede yasamak istiyorum , en son ingiltereye gittigimde , Zengin ulke ne demek , zengin bir ulkenin vatandasi olmak ne demek anladim. Hakikatten cok fark var ve benim AB vatandasligimda var ( Cift vatandasim ).
Turkiyeye artik saygimda kalmadi , neden derseniz. Ben 2004 deki askerlik yoklama kagidina "gonullu komando olmak isterim " secenegini secmis biriydim. o zamanlar toyduk , Turkiye aski vardi icimizde. Sonucta benim anam babam buyuklerim Turk olduklari icin zulm gormusler. Turk olmak gurur vericiydi. Ama ailem buna cok kizmisti . Dayim hatta " vatanini seviyorsun , ama neden basbakanin oglu degilde sen gidicen " dediginde dayimla nerdeyse kavga edicektik . bugun dayimin ne demeye calistigini anliyorum . Son gelinen nokta bunu gosteriyor . Dagdan inen kopeklere devlet el acicak , is vericek . O kopekleri defetmek ugruna ayagini , bacagini , gozunu , elini kolunu vermis askerleri , bir emniyet muduru azarliycak ! boyle askin izdirabini s*kerim acikcasi. Kendi sehidine gazisine onem vermeyen bir devlet icinmi olucem ? Basbakanlarin , vekillerin ne ustunlugu var ? Benim anam ana , babam baba degilmi ? zaten anadoluda temiz turk yok acikcasi. Benim baba tarafindan dedem on turklerden geldigi dusunulen pomaklardan , babamin anne tarafi sarisin cekik mavi gozlu tatarlardan. anne tarafida tatar ( Gali denilen bir soy unvanlari varmis ) . yani biz anadolu turku degiliz , Ama Ataturk bunu basardi , Anadoluda turk olmayan cerkez , laz , abaz gibi milletleri Turk adi altinda topladi . Bugun Turkiyede Ataturk diye birsey kalmadigi icin benimde Turkiye devletine sevgim yok, yani beni kendisine bagliycak birseyi yok acikcasi Turkiye adina. Bir bayragi var gercide . Turkiye devletinde turk bayragi yakilabiliyorsa , ben baska birsey demiyorum . Turkum gurur duyuyorum ama Turkiyeye karsi artik cok buyuk sevgim yok.
acikcasi planim kendimi unv bitirip, meslek uzerine de gelistirip , ingilterede master yapmak . sonrasinda hayatimi orda surdurmek . Kardesimide Turkiyeden kurtarmak istiyorum , yoksa bir kac sene sonra unvteye basladiginda ya yobaz yada komunist diye kendinden olmayan akimlara kapilir .
mesaji yazan arkadasa sunu oneririm ,git avrupaya , yasam standartlarini gor sonra milliyetci dusunursun .
he bizim gurbetciler gibi amele olarak gidersen birsey yapamazsin .
-----------------------------EN İYİSİNİ YAPARSIN... Bu şartlar altında gidip gitmeme tercihi tabi ki sende.
Bağlayan bir şeyler yoksa gitmen daha mantıklı gözüküyor...
@Oliwer
Bak örnek ve Türk (çoğu geleneksel ) düşünüş tarzı aynen böyle:
-Anne sarhoş kocam beni her gün dövüyor.
-Artık kocan o senin kızım, sabret düzelir.
-Ama anne benimle evle hatta hiçbir şeyle ilgilenmiyor. Varsa yoksa içki ve dayak.
-Sus bakim nasıl konuşmak öyle, kocan o senin.
Belli süre sonra
- Anne artık dayanamıyorum. Çok kötüyüm anne.
- Kızım doğru söylüyorsun ama belki düzelir. Biraz sabır etsen,hoşgörü göstersen..
- Of anne ya... ( ağlama sesleri )
Belli süre sonra:
Gazete manşet: ... İntihar etti ya da ... sarhoş kocasını bıçakladı ya da ... dayakçı koca karısını doğradı.
Sonuç: Örneğe göre ya kocanı düzeltirsin ya da kendiliğinden düzelmesini umarsın, olmuyorsa ya annenin dediğini yaparsın ya da artık bırakıp kendine yeni yol çizersin.
Maximuss; sen kalbinden geçtiği gibi, bildiğin gibi yap. HAYAT senin be hoca...
-
drexler bunu yazdı:
-----------------------------wayy aynen bız burada dogduk burada oluruzz....
-
Türk isen yerine yurduna sahip çıkarsın.o zaman amerika da avrupa da kaybolmaya gerek yok.İngiliz dünyanın coğrafyasını değiştirmiştir ama ingiliz olarak kalmıştır.o zaman biz de nasıl türk olunacaksa öyle olmak zorundayız.türk olmaktan gurur duymak zorundayız başkası olursak yok oluruz.eşek olmaya hiç gerek yok.günümüzün bu karanlık bulutları başımızdan dağılacak elbette.geldikleri gibi giderler sözünü iyi biliriz.
-
drexler bunu yazdı:
-----------------------------hıhı
-
avrupada kazan TR de ye mantığı varya
onu
Tr de kazan avrupada ye olarak değişrirsek tadından yenmez hea
düşünsene
avrupada minimum ücretle çalışan işçi kesimleri bile Tr de 5 yıldızlı de lux otellerde haftalarca kalıp istediği yerleri çok tahat gezip görebiliyo
şimdi
657 ye tabi olan bi devret memurunun yıllk izninde romaya parise amsderdama vs. gittiğini düşün?
yada bir arkadaşının izin dönüşü "bak paris ten sanada bunu aldım" diye bi cümle kurduğunu
evet belki hiç bir 657 ye tabi memurların azından bunları duyamıcaz
ama TR
-
drexler bunu yazdı:
-----------------------------aferin genç :) sen böyle düşündükçe senin anneni babanı asan çok olur rahat ol o konuda :)
-
Yaklasik 4 ay once Cin'e geldim..Dil egitimi almak uzere..
Suana kadar bana herhangi bir saygisizlik yapilmadi..Turklugumle ilgili..Zaten yapilsa da tepkimi veririm..
Sadece alisveris yaparken yabanciyim diye kaziklamaya calisiyorlar okadar..Bunu ulkemizde de en guzel sekilde yapiyoruz yabancilara..Pek farki yok..
Ulkemi tabi ki seviyorum..Ama is hayati oldukca zor..Burada calismadigim icin hala bilmiyorum tabi ki..Burada daha kotudur belki,emin degilim..
Ben cince ogrendikten sonra para kazanip guzel bir hayata sahip olmak icin geldim buraya..
Turkiye'de 24 yil yasadim ve geriye donup baktigimda hicbirsey goremiyorum..Bunda tabi ki benim de beceriksizliklerim var..
Kendi hayatimda birseyleri degistirmek namina ulke degistirdim..Ha degistiririm ya da degistiremem o ayri..
Insan nerede rahat ve nerede mutluysa bence orada yasamali,aslini inkar etmeden..
Elbette ozlemler oluyor,ama ozlemek de guzeldir..