Nodejs - Mongodb Blog Yapımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

konuya bir çizik wp cidden ne yaparsan yap sürekli oynamak istiyor performans kısmında ghost blog admin panel falan bir incelemek lazım ama eklendi olayı nasıl wp artık sürükle bırak oldu ancak özel sunucu atmak gerekiyor.

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek
    JpnTr bunu yazdı

Özel yazılım olunca güvenlik açıkları, hatalar, optimizasyon vs bin tane dert ile uğraşmak ve sürekli güncel tutmak gerek. 

Tam tersi. Özel yazılım olunca neden güvenlik açıkları olsun ki? Veya neden optimizasyon sıkıntısı olsun?

Aksine wordpress gibi sistemlere sürekli güncelleme geliyor. Ve bir şeyler değişiyor, yeni özellikler ekleniyor. Eklenen bu yeni özellikler beraberinde güvenlik açıkları getirebiliyor.

Özel yazılım yaptırırsa kafası rahat olur. 5 yılda 10 yılda takır takır çalışır. Wordpress olayına girerse uğraşıp duracak.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı
    JpnTr bunu yazdı

Özel yazılım olunca güvenlik açıkları, hatalar, optimizasyon vs bin tane dert ile uğraşmak ve sürekli güncel tutmak gerek. 

Tam tersi. Özel yazılım olunca neden güvenlik açıkları olsun ki? Veya neden optimizasyon sıkıntısı olsun?

Aksine wordpress gibi sistemlere sürekli güncelleme geliyor. Ve bir şeyler değişiyor, yeni özellikler ekleniyor. Eklenen bu yeni özellikler beraberinde güvenlik açıkları getirebiliyor.

Özel yazılım yaptırırsa kafası rahat olur. 5 yılda 10 yılda takır takır çalışır. Wordpress olayına girerse uğraşıp duracak.

buna katılıyorum birde her güncellemede acaba eklentiler çakışacak mı acaba sitem çöker mi diye her güncelleme öncesi yedek almak falan birde kullanıcısı fazla olunca daha fazla göze batıp daha çok açık aranıyor bulunan bir eklenti açığında binlerce siteyle beraber kim vurduya gitme ihtimalin var falan

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JpnTr
    JpnTr's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı
    JpnTr bunu yazdı

Kullandığın kütüphanelerde, methodlarda vs güvenlik açığı çıkacak. Bunları düzeltmek için kütüphane güncellemek istediğinde bir yeri düzeltirken diğerini bozacaksın. Bir hata alındığında bunu halletmesi için kodu yazdırdığın kişiye gideceksin, onun istediği fiyatı vermek zorundasın. Özel yazılım dediğimiz şeyi 1 kere kodlasınlar bir daha dokunmayız olarak düşünmemek gerek. Blog gibi her zaman güvenli ve güncel olması gereken sistemlerde özel yazılım bir yere kadar işinizi görür. WordPress'te 10 dolara alacağın eklentiyi özel yazılım için 150-200 dolara yaptıracaksın. WordPress güvenlik güncellemesini bedava sunarken sen sistemde açık olduğunu bilmeden hackleneceksin, sonra güncellenmesi için ayrıca ücret ödeyeceksin. 

Bir cinayet işleniyorsa tek suçlu katil değildir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kelebeksim
    kelebeksim's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    TheAvenqer bunu yazdı
    Ccaglayan bunu yazdı

anlattığından olay nasıl mongodb ye geldi çözemedim :D 

mongodb ile saatte 100 milyon ürün işliyorum, baya aşinayım, ezbere mql, aggregation falan yazabilirim rahatça. buna rağmen blog için tercihim mongodb olmazdı 

üstteki arkadaşın dediği gibi 4gb pek büyük bir rakam değil.

postgres + düzgün bir cache mekanizması yeterde artar.

illa macera arıyorsan cloudflare workers + cloudflare D1 + cloudflare r2 ile de baya ucuza çözülür

workers baya hızlı, coldstartı yok gibi. gelen requestleri r2 ye cacheleyip ordan serve edebilirsin gayet. blog yazısı update oldukça da r2 deki cache i güncellersin  vs.

Adam mongo istemiş, canı sadece öyle istemiş de olabilir? Ne farkedecek db'nin ne olduğu günlük 100-1000-10000 veri için de bu kadar sorguladın?
    Adamın canı bir blog sitesi yaptırmak istemiş ve bunu nodejs ve mongo ile istemiş. Yarın sadece C ile yazılan bir blog da isteyebilir ya da verilerin txt dosyasında saklamasını isteyebilir, adamın keyfini niye sorguluyon?
    Yapabiliyorsan al işi yap.
    Adam işveren konumunda şu an yani patron o. Nasıl isterse öyle yapılır.

Konu sahibine; Mongo ile blog yapmakta "macera"'lık bir durum yok kardeşim, bakma sen elaleme. Canın neyle yaptırmak istiyorsa onunla yaptır, bahsettiğin için mongo çok güzel çalışır. Tatlı tatlı yaptıracak birini bulursun inşallah.

kelebeksim tarafından 22/Oca/25 09:19 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek

Güncelleme dışarıdan işi yapabilecek biri ile anlaşıldı teşekkürler hepinize

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    TheAvenqer bunu yazdı

Güncelleme dışarıdan işi yapabilecek biri ile anlaşıldı teşekkürler hepinize

Fiyat komik değilse ben yaparım yazmak için girmiştim. 

ne kadara anlaşıldı?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Mongodb roket gibi çalışıyor ama çok fazla kişi girdiğinde o performansı vereceğini sanmıyorum

Blog falan için tercih etmezdim.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Mongodb roket gibi çalışıyor ama çok fazla kişi girdiğinde o performansı vereceğini sanmıyorum

Blog falan için tercih etmezdim.

Yaw sen de mi sayın Sih hazretleri.:)

Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Erkek

Manava gidiyorsun iki kilo elma istiyorsun eğer manavci tahribat müridiyse müsteriye portakal al diyecek al ulan portakal daha iyi :)) Müsteriyle samimi esnaf ilişkisi böyle olmalı. 

Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
Toplam Hit: 1779 Toplam Mesaj: 27
nodejs blog mongodb