Okumadan Ölmemek Gerek Dediğiniz Kitaplar Nelerdir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    numune
    numune's avatar
    Erkek

Hakan gündayın kitapları ve mesnevi (2. Ciltte ağır geldiği için bıraktım tekrar başlayacağım) fantastik seversen çağlayan yılmazın kitapları hepsi kaliteli 

Götüyle inatlaşan donuna sıçar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

Tami Hoag ' in bütün serisi tavsiye ederim...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Erkek

Nutuk : Ülkenin geçmişini ve geldiği yeri daha iyi anlayabilmek için

Kuran : Yaşadığımız kültürde insanların ve inanç sistemlerinin nasıl yozlaştırıldığını görebilmek için

1984 - George Orwell : 3. dünya ülkelerindeki yönetimlerin mevcut halini daha iyi anlayabilmek için.

Zamanın Kısa Tarihi : Stephen Hawking : Araya biraz bilim katmak ve ufkunu genişletmek için

Sorgulayan Denemeler - Bertrand Russell : Rasyonel düşünceye meraklı, farklı bakış açılarını tadabilmek için

Edgar Allan Poe'nun Tüm Kitapları : Sıra dışı, gothic esintili edebiyata merakı olanlar için altın değerinde kitaplar.

Scrum: İki Katı İşi Yarı Zamanda Yapma Sanatı - Jeff Sutherland : Yazılım sektöründeyseniz okumanızı tavsiye ediyorum, scrum, agile gibi methodların doğumunda katkısı olan bir adam Jeff Sutherland. İlk elden çok güzel örneklerle durumu izah ediyor.

|~_~|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Yaşar Kemal - İnce Memed

Ek;

Bilimkurgu seviyorsanız Isaac Asimov bu alanda efsanedir.

kazasker1 tarafından 01/Nis/23 17:12 tarihinde düzenlenmiştir

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonamebiri
    nonamebiri's avatar
    Erkek

Ray bradbury fahrenayt 451

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CISSP
    CISSP's avatar
    Erkek

@unbalanced hocam aklınızdan geçen bütün kitapları yazın lütfen ince memed hayatın kaynağı 59 saniye ekledim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

konuyu favorilere ekledim. tavsiye edilenlerin çoğunu okudum.

ben de liste çıkarıp ekleyeceim buraya :) arada okumadıklarımı not ettim.

edit ilk aklıma gelenleri yazayım.

Jack london - beyaz diş

stefan sweig - satranç

tess geritsen - Rizzoli & Isles serisi 

Harari, Yuval Noah - sapiens

robert kiyoaski - yoksul baba zengin baba

cengiz aytmatov - cengiz hana küsen bulut

kubbenin altında - stephen king

kara kule serisi - stephen king

kategori söylersen daha çok yardımcı olabilirim.

2022 yılında 139 kitap bitirmişim goodreads profilime göre :)

manglerman tarafından 01/Nis/23 22:10 tarihinde düzenlenmiştir

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

1984 kitabnı okumaya gerek var mı?

Zaten içindeyiz. 

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    CISSP bunu yazdı

@unbalanced hocam aklınızdan geçen bütün kitapları yazın lütfen ince memed hayatın kaynağı 59 saniye ekledim

hangi konularla ilgileniyorsan onlari söyleseydin iyi olurdu hocam :) bu arada senin kitabi taramaya basladim 50 sayfadayim ama zaman buldukca yapiyorum

Ama bence bosuna yapiyoruz cünkü okunacak gibi bir kitap degil, acayip kücük yazmis, renksiz tatsiz tutsuz bir kitap. Istersen taradiklarimi yollayayim bir bak. O adamin kitaplari nedense hep böyle.. 

Tavsiye ettigim kitaplari yazayim o halde, bazilarini okudum bazilari benim de listemde 

Ekonomi

Trading in the Zone

bu kitabin türkce'si de cikmis güvenli trade sanati ismi sanirim. Ben ingilizcesini okumustum, güzel tavsiyeleri vardi, bir kac seye katilmasam da insana bir seyler katacaktir. Bir cok iyi trader da bu kitabi tavsiye ediyor. Türkiye'ye gelince türkce'sini de alip okurum.

Bir borsa spekülatörünün anilari

Baya ilginc ve zevkli bir kitapti benim icin. 100 yil önce amerikan borsasinda yapilan islemleri falan anlatiyor, bir cok seyin aslinda günümüzde hala gecerli oldugunu gösteriyor. Ekonomiyle ilgilenenler okumali

Borsa Sihirbazlari, akilli yatirimci, karar ani, herkes icin ekonomi

bu kitaplar kalin kitaplar ve henüz ben de okumadim ama kitaplikta duruyor. Islerimi düzenledikten sonra tekrar baslayacagim. Borsa Sihirbazlari cesitli konularda farkli borsacilarin anlatimlarindan olusuyor baya ilginc bir kitaba benziyor. Akilli yatirimci ve karar ani kalin kitaplar ve biraz sikici kitaplara benziyor ama ekonomi ile ilgilenenler okuyabilir. Herkes icin ekonomi de türk bir yazarin kitabi, tavsiye üzerine aldim onu da.

Teknik analiz mi hadi canim sende serisi

4 ciltlik bir seri, ben 3ünü bitirdim baya bir sey ögrendim, en azindan ne ne degildir, trade nasil yapilir, indikatörler nelerdir hangi indikatör ne ise yarar formülleri nedir vs gibi konulari sikmadan anlatiyor. Pdfleri de ortalikta var, bulamazsaniz veririm. Ama basili kitap almanizi tavsiye ederim.

zengin baba fakir baba

cok fazla övülen bir kitap ama ben cok iyi bulmadim kitabi. Güzel bir kac tavsiye disinda faydalanmadim. Ama sikici bir kitap degildi yine de. Belki bazi bildigim seylerden dolayi bana basit geldi. 

----

Kisisel Gelisim

Fazla kisisel gelisim okuyan biri degilim ancak eger ille bir kitap okunacaksa, bildigim kadariyla popüler dönemlerin kisisel gelisim kitabinin ilki olan dale carneige'in dost kazanma ve insanlari etkileme sanati kitabini tavsiye ederim. Bir cok öneri türkiye gibi ülkelerde ise yaramayabilir ama benim icin harika bir kitapti. özgüven sorunu, insanlara yaklasmada sikinti yasayanlar, kendini daha iyi ifade etmek isteyenler, karsidaki kisiye kendini sevdirmek isteyenler icin cok iyi öneriler var. 

Asagidaki kitaplar kisisel gelisim olarak düsünülen kitaplar degil ama sanirim o kategoriye giriyor. Ama bunlar daha cok bilimsel temelli kitaplar

Aliskanliklarin Gücü

Bunu henüz okumadim, almamin sebebi ise, bir isi belirli bir süre yaptiktan sonra o isin artik aliskanliga dönüsmesi üzerine bir kitap. 

Zaman Yaratmak

Benim gibi zamanin yetmediginden sikayet eden biriye okumaniz gereken kitap. Kitaba basladim ama henüz tamamlamadim cünkü not alarak okumak istiyorum. Yazarin biri yanlis hatirlamiyorsam google, digeri de youtube calisani. Akici bir kitap.

Nicin Uyuruz

Normalde 4-5 saat uyuyan birisiyim ve maalesef pek saglikli degil ama zaman sikisikligi sebebiyle böyle oluyor. Bu kitap uykunun önemini anlatiyor. Bu kitabi da henüz okumadim sadece göz gezdirdim ancak ilerde sikinti yasamamak icin uykuya dikkat etmek gerek ve en önemlisi verimli uyku uyuyabilmek lazim

Unutmadan -- Aklinda Kalsin

Bunlar iki kitap, bellegi nasil daha islevli kullanabiliriz ile ilgili. Okuduklarinizi daha iyi hafizada tutmak icin, daha iyi ögrenmek icin teknikler iceriyor. Bunlari da henüz okumadim.

Stres Yönetimi (Stephen Palmer)

Bu kitabi da okumadim ama bazen isten kaynakli stresle basa cikabilmek icin aldim. 

Psikoloji

Eski mesajimdan harici olarak türkiye'de cok bilinmeyen benim de kücük arastirmamin sonucu denk geldigim Robert Greene'in kitaplaridir. Ingilizce bilenler youtube'da videolarini bulabilir. Cok degisik bir adam, eksisözlükte adam hakkinda yazilanlari okumak kitaplarini almak icin yetecektir..

48 Güç Kanunu, Baştan Çıkarma Sanatı, 33 Savaş Stratejisi, 50. Kanun, Ustalık ve İnsan Doğası Kanunları

Insan manipülasyonu üzerine kurgulanmis kitaplar. 

Tarih

Tarihe az cok ilgim var ama öyle cok fazla bilgim yok. Ancak ortadogu, türkiye tarihi ile ilgilnenler icin en büyük kaynak Bernard Lewis'in kitaplaridir. Bir kitabini okudum ve cok fazla sey ögrendim. Bir sürü kitabi var, ilgi alaniniza göre bakabilirsiniz

Hristiyanlikla ilgili bilgiler icin Zafer Duygu hoca'yi tavsiye ederim.  Burdan kendisine selamlar :) 

Bilim- Tarih

Iki set önerecegim bununla ilgili, cok popüler ve bilgi hazinesi kitaplar

Tüfek, Mikrop ve Çelik Üçlemesi Kutulu Özel Seti (3 Kitap) (Ciltsiz)

Yuval Noah Harari Set (Ciltli)

Bunlarin ciltsizlerini bulursaniz daha uygun fiyatli olacaktir.

Ulusların Düşüşü

Ayrica gururmuz Daron Acemoglu'nun bu kitabini da ekliyorum ;) 

Roman 

Mater Serisi
    Ilk mesajimdaki romanlara ek olarak ciddi ciddi Serkan Karaismailoglu'nun mater serisini tavsiye ediyorum. (Pia Mater Arachnoid Mater Dura Mater) Dedigim gibi elma yayinevinin kitaplari begenme garantilidir. Begenmediginiz kitabi iade aliyorlar.
    Hani bazi insanlara Allah bir yetenek verir, iste bu adama Allah öyle bir yetenek vermis ki, benim okudugum en iyi yazarlarin basinda geliyor. Bu kadar akici bir dil kullanan, 1000 sayfalik kitabi soluksuz okutturabilen bir kalem.. Bir kitabini okuduktan sonra dedigimi daha iyi anlayacaksiniz

Algernon'a Cicekler

Degisik bir kitapti :) düsük zekali bir cocuk var charlie, bu cocugun zekasini bilim adamlari arttiriyor.. Mükemmel bir kitapti diyemem ama ne okuyayim diyenler icin güzel bir kitap

Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Konusunu cok hatirlayamasam da begendigim bir kitapti.

Asagidaki kitaplarin konularini yazmayacagim sadece hosuma giden bir kac kitabin ismini yazayacagim

Kumarbaz (dostoyevski)
    Fatih Harbiye (güzel kitap)
    Fareler ve Insanlar
    Amok Kosucusu
    Icimizdeki Seytan,
    Aclik (ramazan ramazan iyi gider :))  )
    Ben Kirke (mitoloji sevenler icin, bu kitabin devami da var Akhilleus’un Sarkisi),
    insan ne ile yasar,
    yabanci,
    sineklerin tanrisi (okurken korkmustum o veletlerden), 
    hayvan ciftligi (süper bir kitap)
    sofie'nin dünyasi (filozoflari ögreneyim ama sikilmayayim diyenler icin)

daha cok okumak gereken kitap var.. keske tek isim kitap okumak olsaydi :))  yazdigim liste umarim faydali olur birilerine..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

https://www.kitapyurdu.com/kitap/bilincaltinin-gucu-zihinsel-ve-bedensel-iyilesme/579761.html 

MhmdAlmz tarafından 02/Nis/23 00:34 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 6742 Toplam Mesaj: 78
kitap önerisi