Okumadan Ölmemek Gerek Dediğiniz Kitaplar Nelerdir?
-
Hakan gündayın kitapları ve mesnevi (2. Ciltte ağır geldiği için bıraktım tekrar başlayacağım) fantastik seversen çağlayan yılmazın kitapları hepsi kaliteli
-
Tami Hoag ' in bütün serisi tavsiye ederim...
-
Nutuk : Ülkenin geçmişini ve geldiği yeri daha iyi anlayabilmek için
Kuran : Yaşadığımız kültürde insanların ve inanç sistemlerinin nasıl yozlaştırıldığını görebilmek için
1984 - George Orwell : 3. dünya ülkelerindeki yönetimlerin mevcut halini daha iyi anlayabilmek için.
Zamanın Kısa Tarihi : Stephen Hawking : Araya biraz bilim katmak ve ufkunu genişletmek için
Sorgulayan Denemeler - Bertrand Russell : Rasyonel düşünceye meraklı, farklı bakış açılarını tadabilmek için
Edgar Allan Poe'nun Tüm Kitapları : Sıra dışı, gothic esintili edebiyata merakı olanlar için altın değerinde kitaplar.
Scrum: İki Katı İşi Yarı Zamanda Yapma Sanatı - Jeff Sutherland : Yazılım sektöründeyseniz okumanızı tavsiye ediyorum, scrum, agile gibi methodların doğumunda katkısı olan bir adam Jeff Sutherland. İlk elden çok güzel örneklerle durumu izah ediyor.
-
Yaşar Kemal - İnce Memed
Ek;
Bilimkurgu seviyorsanız Isaac Asimov bu alanda efsanedir.
kazasker1 tarafından 01/Nis/23 17:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Ray bradbury fahrenayt 451
-
@unbalanced hocam aklınızdan geçen bütün kitapları yazın lütfen ince memed hayatın kaynağı 59 saniye ekledim
-
konuyu favorilere ekledim. tavsiye edilenlerin çoğunu okudum.
ben de liste çıkarıp ekleyeceim buraya :) arada okumadıklarımı not ettim.
edit ilk aklıma gelenleri yazayım.
Jack london - beyaz diş
stefan sweig - satranç
tess geritsen - Rizzoli & Isles serisi
Harari, Yuval Noah - sapiens
robert kiyoaski - yoksul baba zengin baba
cengiz aytmatov - cengiz hana küsen bulut
kubbenin altında - stephen king
kara kule serisi - stephen king
kategori söylersen daha çok yardımcı olabilirim.
2022 yılında 139 kitap bitirmişim goodreads profilime göre :)
manglerman tarafından 01/Nis/23 22:10 tarihinde düzenlenmiştir -
1984 kitabnı okumaya gerek var mı?
Zaten içindeyiz.
-
CISSP bunu yazdı
@unbalanced hocam aklınızdan geçen bütün kitapları yazın lütfen ince memed hayatın kaynağı 59 saniye ekledim
hangi konularla ilgileniyorsan onlari söyleseydin iyi olurdu hocam :) bu arada senin kitabi taramaya basladim 50 sayfadayim ama zaman buldukca yapiyorum
Ama bence bosuna yapiyoruz cünkü okunacak gibi bir kitap degil, acayip kücük yazmis, renksiz tatsiz tutsuz bir kitap. Istersen taradiklarimi yollayayim bir bak. O adamin kitaplari nedense hep böyle..
Tavsiye ettigim kitaplari yazayim o halde, bazilarini okudum bazilari benim de listemde
Ekonomi
Trading in the Zone
bu kitabin türkce'si de cikmis güvenli trade sanati ismi sanirim. Ben ingilizcesini okumustum, güzel tavsiyeleri vardi, bir kac seye katilmasam da insana bir seyler katacaktir. Bir cok iyi trader da bu kitabi tavsiye ediyor. Türkiye'ye gelince türkce'sini de alip okurum.
Bir borsa spekülatörünün anilari
Baya ilginc ve zevkli bir kitapti benim icin. 100 yil önce amerikan borsasinda yapilan islemleri falan anlatiyor, bir cok seyin aslinda günümüzde hala gecerli oldugunu gösteriyor. Ekonomiyle ilgilenenler okumali
Borsa Sihirbazlari, akilli yatirimci, karar ani, herkes icin ekonomi
bu kitaplar kalin kitaplar ve henüz ben de okumadim ama kitaplikta duruyor. Islerimi düzenledikten sonra tekrar baslayacagim. Borsa Sihirbazlari cesitli konularda farkli borsacilarin anlatimlarindan olusuyor baya ilginc bir kitaba benziyor. Akilli yatirimci ve karar ani kalin kitaplar ve biraz sikici kitaplara benziyor ama ekonomi ile ilgilenenler okuyabilir. Herkes icin ekonomi de türk bir yazarin kitabi, tavsiye üzerine aldim onu da.
Teknik analiz mi hadi canim sende serisi
4 ciltlik bir seri, ben 3ünü bitirdim baya bir sey ögrendim, en azindan ne ne degildir, trade nasil yapilir, indikatörler nelerdir hangi indikatör ne ise yarar formülleri nedir vs gibi konulari sikmadan anlatiyor. Pdfleri de ortalikta var, bulamazsaniz veririm. Ama basili kitap almanizi tavsiye ederim.
zengin baba fakir baba
cok fazla övülen bir kitap ama ben cok iyi bulmadim kitabi. Güzel bir kac tavsiye disinda faydalanmadim. Ama sikici bir kitap degildi yine de. Belki bazi bildigim seylerden dolayi bana basit geldi.
----
Kisisel Gelisim
Fazla kisisel gelisim okuyan biri degilim ancak eger ille bir kitap okunacaksa, bildigim kadariyla popüler dönemlerin kisisel gelisim kitabinin ilki olan dale carneige'in dost kazanma ve insanlari etkileme sanati kitabini tavsiye ederim. Bir cok öneri türkiye gibi ülkelerde ise yaramayabilir ama benim icin harika bir kitapti. özgüven sorunu, insanlara yaklasmada sikinti yasayanlar, kendini daha iyi ifade etmek isteyenler, karsidaki kisiye kendini sevdirmek isteyenler icin cok iyi öneriler var.
Asagidaki kitaplar kisisel gelisim olarak düsünülen kitaplar degil ama sanirim o kategoriye giriyor. Ama bunlar daha cok bilimsel temelli kitaplar
Aliskanliklarin Gücü
Bunu henüz okumadim, almamin sebebi ise, bir isi belirli bir süre yaptiktan sonra o isin artik aliskanliga dönüsmesi üzerine bir kitap.
Zaman Yaratmak
Benim gibi zamanin yetmediginden sikayet eden biriye okumaniz gereken kitap. Kitaba basladim ama henüz tamamlamadim cünkü not alarak okumak istiyorum. Yazarin biri yanlis hatirlamiyorsam google, digeri de youtube calisani. Akici bir kitap.
Nicin Uyuruz
Normalde 4-5 saat uyuyan birisiyim ve maalesef pek saglikli degil ama zaman sikisikligi sebebiyle böyle oluyor. Bu kitap uykunun önemini anlatiyor. Bu kitabi da henüz okumadim sadece göz gezdirdim ancak ilerde sikinti yasamamak icin uykuya dikkat etmek gerek ve en önemlisi verimli uyku uyuyabilmek lazim
Unutmadan -- Aklinda Kalsin
Bunlar iki kitap, bellegi nasil daha islevli kullanabiliriz ile ilgili. Okuduklarinizi daha iyi hafizada tutmak icin, daha iyi ögrenmek icin teknikler iceriyor. Bunlari da henüz okumadim.
Stres Yönetimi (Stephen Palmer)
Bu kitabi da okumadim ama bazen isten kaynakli stresle basa cikabilmek icin aldim.
Psikoloji
Eski mesajimdan harici olarak türkiye'de cok bilinmeyen benim de kücük arastirmamin sonucu denk geldigim Robert Greene'in kitaplaridir. Ingilizce bilenler youtube'da videolarini bulabilir. Cok degisik bir adam, eksisözlükte adam hakkinda yazilanlari okumak kitaplarini almak icin yetecektir..
Insan manipülasyonu üzerine kurgulanmis kitaplar.
Tarih
Tarihe az cok ilgim var ama öyle cok fazla bilgim yok. Ancak ortadogu, türkiye tarihi ile ilgilnenler icin en büyük kaynak Bernard Lewis'in kitaplaridir. Bir kitabini okudum ve cok fazla sey ögrendim. Bir sürü kitabi var, ilgi alaniniza göre bakabilirsiniz
Hristiyanlikla ilgili bilgiler icin Zafer Duygu hoca'yi tavsiye ederim. Burdan kendisine selamlar :)
Bilim- Tarih
Iki set önerecegim bununla ilgili, cok popüler ve bilgi hazinesi kitaplar
Tüfek, Mikrop ve Çelik Üçlemesi Kutulu Özel Seti (3 Kitap) (Ciltsiz)
Yuval Noah Harari Set (Ciltli)
Bunlarin ciltsizlerini bulursaniz daha uygun fiyatli olacaktir.
Ulusların Düşüşü
Ayrica gururmuz Daron Acemoglu'nun bu kitabini da ekliyorum ;)RomanMater SerisiIlk mesajimdaki romanlara ek olarak ciddi ciddi Serkan Karaismailoglu'nun mater serisini tavsiye ediyorum. (Pia Mater Arachnoid Mater Dura Mater) Dedigim gibi elma yayinevinin kitaplari begenme garantilidir. Begenmediginiz kitabi iade aliyorlar.Hani bazi insanlara Allah bir yetenek verir, iste bu adama Allah öyle bir yetenek vermis ki, benim okudugum en iyi yazarlarin basinda geliyor. Bu kadar akici bir dil kullanan, 1000 sayfalik kitabi soluksuz okutturabilen bir kalem.. Bir kitabini okuduktan sonra dedigimi daha iyi anlayacaksinizAlgernon'a CiceklerDegisik bir kitapti :) düsük zekali bir cocuk var charlie, bu cocugun zekasini bilim adamlari arttiriyor.. Mükemmel bir kitapti diyemem ama ne okuyayim diyenler icin güzel bir kitapSaatleri Ayarlama EnstitüsüKonusunu cok hatirlayamasam da begendigim bir kitapti.Asagidaki kitaplarin konularini yazmayacagim sadece hosuma giden bir kac kitabin ismini yazayacagimKumarbaz (dostoyevski)Fatih Harbiye (güzel kitap)Fareler ve InsanlarAmok KosucusuIcimizdeki Seytan,Aclik (ramazan ramazan iyi gider :)) )Ben Kirke (mitoloji sevenler icin, bu kitabin devami da var Akhilleus’un Sarkisi),insan ne ile yasar,yabanci,sineklerin tanrisi (okurken korkmustum o veletlerden),hayvan ciftligi (süper bir kitap)sofie'nin dünyasi (filozoflari ögreneyim ama sikilmayayim diyenler icin)daha cok okumak gereken kitap var.. keske tek isim kitap okumak olsaydi :)) yazdigim liste umarim faydali olur birilerine.. -
https://www.kitapyurdu.com/kitap/bilincaltinin-gucu-zihinsel-ve-bedensel-iyilesme/579761.html