Polislerin Askerlik Yapmama İsteği
-
Olayın özü aslında bu değil hiç tartışmaya gerek bile yok :) . Olay şu kısa ve öz askerlik eğer gerçekten askerlik ise üzerinde tartışılmayacak kadar kutsal ve özel bir görevdir.Yani askere gitmek nöbet tutmak tatil değil,ASKERLİK olduğu içindir bilmem anlatabildimmi.
-
Botulinum bunu yazdı:
-----------------------------
Yazarken bazı şeyleri dikkatli olmak gerekiyor.
"Gitmek istemezle, asker tutuklamaya bayılıyorlar" demek hoş değil. Bilmiyorsanız da öğrenin. Terörün yoğun yaşandığı kentlerde operasyona askerle polis birlikte çıkar yeri geldiği vakit. Yeri gelir Polis Özel Harekat Jandarma karakolunda gelir sabahlar oradaki askere moral vermek için.
Ne yapmalarını istiyorsunuz? Savcı tutuklama emri verince hayır demelerini mi? Siz mi bakacaksınız o adamların çocuklarına, karılarına? Biraz makul konuşun. Kaç yaşına gelmiş insanlarsınız, ayıptır.
Çalışma mevzusunda da sağlıklı değerlendirme yapmak gerekiyor. Emniyette işler nasıl yürüyor bilseniz böyle konuşmazsınız. Bir 4. sınıf emniyet müdürü, 3-4 şubeyi idare ediyor kimi yerlerde. Kolay mı bu? Hadi müdürü geçelim, üst rütbe . Asayiş şubede çalışanların çektikleri sıkıntıdan haberiniz var mı? Kimlik sorarken bile hayatları tehlikede adamların.
TEM şubede çalışan polislerin duyduğu kaygı,yaşadığı sıkıntılarda haberiniz var mı hiç? İşten yeni gelmiş, tam çocuğuna sarılacak adam yükseliyor silah sesleri, geliyor telefon alıp silahını gidiyor evden. Çocukları okula servisle gidiyor kimi zaman servisler taranıyor. Bu işi hanginiz para ile yaparsınız? Bunun bedeli 1.800 lira mıdır?
Benim babam TEM şubede çalışmış polisti. Tayin oldu, batıya geldi, şubesi değişti (haber merkezi) ama evin içinde AK-47 saklıydı. Saldırı gelme endişesinden olmasın bu? Polis Özel Harekatçıların yaşadıkları sıkıntılara girmiyorum. 1-2 ay evlerine uğramazdı adamlar. Birileri kalkmış hala orman mühendisiyiz , araziye çıkıyoruz diyor. Sen araziye cetvelle, metvelle çıkarken bizim babalarımız şehir merkezinde bile çelik yelekle geziyordu. Araziye M16larla gidiyordu. Kendinizi kıyasladığınız adamların kimisi şehit oldu , kimisinin bacağı koptu. Kimisinin aile hayatı mahvoldu doğu görevi yüzünden. Hala bu adamların aldığı para mı canınızı yakıyor? Yaptığınızın tutar yanı yok. Bu kafayla giderseniz teröristle çatışmaya gidecek adam bile bulamazsınız .
Masa başı çalışanların suçu mu var? Herkes belde silah suçlu mu kovalayacak? Pasaport işleri ne olacak ayıptır sorması? Hukuk işleri ne olacak? Ehliyet, ruhsat hizmetleri?
Afedersiniz ama dediğinizi bilmiyorsunuz.
-----------------------------bu işi kimse babasını hayrına yapmıyor maası alıyorlar demi ozaman sorunyok bu meslegi secerkende ilerde ne olcagıda belli eee ozaman askerlik yapacakar
sence hepsi dediğin gibi işine meslegine sagdıkmı rüşvetleri işcilermi yiyor
15 aylık askermi yiyor ben polis düşmanı filan deyilim onuda söyleyimde
-
uz-i bunu yazdı:
Botulinum bunu yazdı:
Yazarken bazı şeyleri dikkatli olmak gerekiyor.
"Gitmek istemezle, asker tutuklamaya bayılıyorlar" demek hoş değil. Bilmiyorsanız da öğrenin. Terörün yoğun yaşandığı kentlerde operasyona askerle polis birlikte çıkar yeri geldiği vakit. Yeri gelir Polis Özel Harekat Jandarma karakolunda gelir sabahlar oradaki askere moral vermek için.
Ne yapmalarını istiyorsunuz? Savcı tutuklama emri verince hayır demelerini mi? Siz mi bakacaksınız o adamların çocuklarına, karılarına? Biraz makul konuşun. Kaç yaşına gelmiş insanlarsınız, ayıptır.
Çalışma mevzusunda da sağlıklı değerlendirme yapmak gerekiyor. Emniyette işler nasıl yürüyor bilseniz böyle konuşmazsınız. Bir 4. sınıf emniyet müdürü, 3-4 şubeyi idare ediyor kimi yerlerde. Kolay mı bu? Hadi müdürü geçelim, üst rütbe . Asayiş şubede çalışanların çektikleri sıkıntıdan haberiniz var mı? Kimlik sorarken bile hayatları tehlikede adamların.
TEM şubede çalışan polislerin duyduğu kaygı,yaşadığı sıkıntılarda haberiniz var mı hiç? İşten yeni gelmiş, tam çocuğuna sarılacak adam yükseliyor silah sesleri, geliyor telefon alıp silahını gidiyor evden. Çocukları okula servisle gidiyor kimi zaman servisler taranıyor. Bu işi hanginiz para ile yaparsınız? Bunun bedeli 1.800 lira mıdır?
Benim babam TEM şubede çalışmış polisti. Tayin oldu, batıya geldi, şubesi değişti (haber merkezi) ama evin içinde AK-47 saklıydı. Saldırı gelme endişesinden olmasın bu? Polis Özel Harekatçıların yaşadıkları sıkıntılara girmiyorum. 1-2 ay evlerine uğramazdı adamlar. Birileri kalkmış hala orman mühendisiyiz , araziye çıkıyoruz diyor. Sen araziye cetvelle, metvelle çıkarken bizim babalarımız şehir merkezinde bile çelik yelekle geziyordu. Araziye M16larla gidiyordu. Kendinizi kıyasladığınız adamların kimisi şehit oldu , kimisinin bacağı koptu. Kimisinin aile hayatı mahvoldu doğu görevi yüzünden. Hala bu adamların aldığı para mı canınızı yakıyor? Yaptığınızın tutar yanı yok. Bu kafayla giderseniz teröristle çatışmaya gidecek adam bile bulamazsınız .
Masa başı çalışanların suçu mu var? Herkes belde silah suçlu mu kovalayacak? Pasaport işleri ne olacak ayıptır sorması? Hukuk işleri ne olacak? Ehliyet, ruhsat hizmetleri?
Afedersiniz ama dediğinizi bilmiyorsunuz.
-----------------------------bu işi kimse babasını hayrına yapmıyor maası alıyorlar demi ozaman sorunyok bu meslegi secerkende ilerde ne olcagıda belli eee ozaman askerlik yapacakar
sence hepsi dediğin gibi işine meslegine sagdıkmı rüşvetleri işcilermi yiyor
15 aylık askermi yiyor ben polis düşmanı filan deyilim onuda söyleyimde
Kimse babasının hayrına yapıyor demedim farkındaysan. Elbette içinde bir sürü rüşvet yiyen de var ama bu neyi değiştiriyor?
Doktorların içinde bıçak parası alanlar yok mu? Ya da görüntleme merkezlerine müşteri yollayan?
Askerlerden bir İlhami Erdil vardır bilir misin bilmem, yolsuzluklara karışan.
Daha sayabilirim meslekler içerisindeki "kötü" insanları ama bu bir şeyi değiştirmez. Kaldı ki polis askere gitsin ya da gitmesin konusunda bir fikir belirtmedim. Zira çok mühim bir tartışma değil işin bu kısmı Bana kalırsa ama özel harekat, asayiş, narkotik, TEM, kaçakçılık ve organize ile istihbarat şubelerinde görev almakta olan ya da almış olan polisler askere gitmemelidir. Bu benim fikrim, çok büyük ısrarcısı değilim bunun, önemli bir tartışma değil çünkü.
Benim derdim askerlik ve polislik gibi meseklere sıradan meslekler gözüyle bakılması. Sana bir soru soruyorum işte, askere gidip gitmeme olayını geç. Her gün ekip otonun kurşunlanma olasılığının çok yüksek olduğu, ailenin, çocuklarının yaşadığı yerin sürekli saldırı tehdidi altında olmasının şehir değiştirsen de önemli bir ihtimal olduğu işin karşılığı 1.800 müdür?
Aynı soruyu tershane işçilei için de sorarım, öğretmenler için de. Konumuz polislik olduğu için söylüyorum bunu. Mesleği nasıl veya neden seçtikleri önemli değil, karşılıklarını alıp alamamaları önemlidir. İstediğim biraz "vefa". Yaşamayan, görmeyen insanların anlaması zor orada olanları (doğu) bitenleri. Ne fedakarlıkla mücadele edildiğini. Bu insanların aldığı parada olmasın gözümüz yeter. Ne polisin, ne askerin, ne öğretmenin... -
polis düşmanları yine sahnede.
terör saldırılarının özellikle son yıllarda polisler üzerine yoğunlaştığı gözönüne alındığında sanki polislerin askere gitme problemi vatan hizmeti yapılmıyor havasına bürünmüş.o polis düşmanları,polislerin hangi görevleri yaptıklarını biliyor mu ?
son yıllarda giderek artan sayıda askere henüz gitmemiş polis var teşkilatta.eğer bunlar askere alınırsa sokakta polis göremezsiniz ülke güvenliği sağlanamaz,herşey alt üst olur.bunu gören polisler kendileri de zaten askeri görev yaptıklarından ayriyetten askere gitmenin gereksiz olduğunu görüp kendi işlerini yapmaları gerektiğini söylüyorlar.Askere gitmekten maksat kamu düzenini sağlamak değil olası bir savaşa karşı önceden askeri eğitimi almış olup savaşabilecek konuma gelmektir.polisler zaten askerdir.buna çok garip anlamlar yükleyip polislerin askerden kaçtığı gibi gerizekalıca sözler söyleyenler geceyarısı bir sapığın saldırısına uğradıklarında imdat polis diye bağırmasınlar.
-
acikistihbarat bunu yazdı:
terör saldırılarının özellikle son yıllarda polisler üzerine yoğunlaştığı gözönüne alındığında sanki polislerin askere gitme problemi vatan hizmeti yapılmıyor havasına bürünmüş.o polis düşmanları,polislerin hangi görevleri yaptıklarını biliyor mu ?
son yıllarda giderek artan sayıda askere henüz gitmemiş polis var teşkilatta.eğer bunlar askere alınırsa sokakta polis göremezsiniz ülke güvenliği sağlanamaz,herşey alt üst olur.bunu gören polisler kendileri de zaten askeri görev yaptıklarından ayriyetten askere gitmenin gereksiz olduğunu görüp kendi işlerini yapmaları gerektiğini söylüyorlar.Askere gitmekten maksat kamu düzenini sağlamak değil olası bir savaşa karşı önceden askeri eğitimi almış olup savaşabilecek konuma gelmektir.polisler zaten askerdir.buna çok garip anlamlar yükleyip polislerin askerden kaçtığı gibi gerizekalıca sözler söyleyenler geceyarısı bir sapığın saldırısına uğradıklarında imdat polis diye bağırmasınlar.
üstad hepsini topluca alacak değiller zaten sırası gelen gidecem aten yeni mezuların çoğu açık öğretim okuyor 3. sınıftan başlıyor sonra 4 yıllık ünv. mezunu olduğu için 5 ay askerlik yapacak. Polis Askerliğini yapacak abi. ona bakarsan doktorda askerlik yapmasın amaliyatı kim yapacak. nüfüs dairesindeki memura gitmesin kayıtları kim girecek böyle düşünmen mantıksız bence. Devlet her sene binlerce polis memuru alıyor.Polis Düşmanıda Değilim üstad
-
CyberAngel bunu yazdı:
polisler askerlik yapmak istemez tabi.. çoğu asker düşmanı olmuş duurmda..bayılıyorlar askerleri içeri atmaya.. cemeat resmen polis örgütü kurdu...
----------------------------- -
x-files bunu yazdı:
-----------------------------acikistihbarat bunu yazdı:
üstad hepsini topluca alacak değiller zaten sırası gelen gidecem aten yeni mezuların çoğu açık öğretim okuyor 3. sınıftan başlıyor sonra 4 yıllık ünv. mezunu olduğu için 5 ay askerlik yapacak. Polis Askerliğini yapacak abi. ona bakarsan doktorda askerlik yapmasın amaliyatı kim yapacak. nüfüs dairesindeki memura gitmesin kayıtları kim girecek böyle düşünmen mantıksız bence. Devlet her sene binlerce polis memuru alıyor.Polis Düşmanıda Değilim üstad
-----------------------------ülkede güvenlik zaafiyeti varken ve üstelik teşkilatın büyük çoğunluğu henüz askere gitmemişken onları askere almanın bir anlamı yok zaten onlar güvenlikten sorumlu askeri eğitimlerini alıyorlar maksat hasıl oluyor.
ülkede eğer doktor sıkıntısı varsa doktorlar da alınmasın askere.memur sıkıntısı varsa memurlar da alınmasın.polisler askere gitmediler diye kıyamet kopmaz.zaten özel harekatçılar doğrudan terörle mücadelede kullanılıyor.
son olarak bu konu baştan yanlış açılmış.her polis aynı zamanda askerdir ayriyetten asker olduğunu belli etmesi gereksizdir.
-
TorNaVida bunu yazdı:
TheGoFReT bunu yazdı:
kardeş sen hiç postallarla uykusuz ayakta 16 saat bekledinmi de saçma diyosun. bekara karı boşamak kolay tabi
Peki siz o postallarla 5-6 gün yürüyüp hain kovaladınız mı? -30 larda karın içinden geçtinizmi? Ölümü her dakika ensenizde hissettinizmi? 16 Saat ayakta durup 3 gün istirahat ediyosunuz.Askerin öyle bi şansı yok.Siz bunu yapıp 2200 maas alıyosunuz o bunu yapıp 180 lira maas alıyo.
ben 3 gun ıstıharat edenı gormuyorm.madem polislik o kadar basit herkes yatıyor neden 30 yasında polis memurları 40 yasında gibi gözukuyor fiziksel açıdan?askerlıkle polisliğin ortak noktası ülkenın guvenlıgını saglamaktır.asker dıs polis iç neden iç güvenlıge hızmet eden birisine gel bakayım birde dıs hizmette görevli ol densinki? askerlikten kaçtıkları falan yok kımsenın cunku yaptıkları işin askerlikten farkı olmadıgını dusunuyorlar, çünkü dağda olan tehlıke şehir göbeğinde de var ne yapsalar sorun olabilecek bir şartta çalışıyorlar yani pamuk ipliğine bağlı.öernek veriyorm adamın ne b.k oldugunu bılıyorsun yani pkk lı ama gidip adama sen butun vatanseverliğinle birşeyler yapmaya kalkarsan hadi sana eywllah kanun böyle diyor sen ne yapıyorsn diyor.ama yinede ben polislerin merkezdeki o şerefiszlere neler yaptıgını biliyorum herkesin gözune batan 1800 tl yi de anasının ak sutu gıbı helal oldguna inanıyorm.bu gun ısıne gıden bir polis memuru böyle birşeyle karsılasamayacagıın garantisini kim verebilr?
http://www.internethaber.com/konyada-polise-silahli-saldiri-281158h.htmbak bu olay doguda bile değil.
merak etme bizim askerle falan hiç sorunumuz yok.yeri gelir muhabbetimiiz edereiz yeri gelir beraber operasyona cıkarız bu sorunu yaratanlar sadece ve sadece rant elde etmeye çalışan fitne fesat sahibi insanlardır.
-
Askere istihbaratı veren polis vurmayan asker dikkatinizi çekerim...
-
gerçekten işini yapanları ayırarak söylüyorum.Polis kadar avantacı bi kurum söyleyebilcek varmı.adam taksiyi çevirio bizi de kızılaya kadar at dio varmı böyle bişey ya.arkadaşım spor polisi mi neydi adam senede 280 tane maç izliomuş şimdi bu adam askerlik yapmazsa ötekilere büyük haksızlık olmuo mu...