Rolex Saat Satın Almak ?
-
Pahalı saatlerin en sevdiğim tarafı sanki radyoaktif bir maddeden yapılmış gibi çok daha uzun süre fosforlarının yeşil kalması. Ucuz saatlerin fosforları 5 dakikada sönüyor.
-
x Kaan bunu yazdı
Modeli önceden belirle, bir hikayen olsun. Atıyorum ilk milyon dolarını yaptın kendini ödüllendireceksin.
İsmini yazdır, gerisi şans.
Çakma saat tavsiye etmem, otantik saat takan adam 2metre öteden anlar.
bir laf var zengin çakma giyse bile orjinal, fakir orjinal giyse bile çakma derler. mesela ali koçun kolundaki saate çakma diyecek adam çıkarmı ? olay o saati alabilme gücün var mı yok mu onda bitiyor iş. bende zengin olsam bu kadar parayi keriz gibi kolumda taşımam çakmasını alırım.
-
Uzakdoğu ülkeleri son yıllarda Rolex vb. markalara pirana gibi saldırdığı için bekleme süreleri önceye nazaran daha da uzamış.
@mkyb, fosforu çok daha uzun süre giden pahalı olmayan saatler de var. Seiko'nun diver'larının hiç de fena olmayan fosfor süreleri var
Sieko Srp serisi veya Seiko skx serilerine bakabilirsin
-
Arkadaşlar, tekrar selamlar.
Her bir arkadaşın fikrine ve değerlendirmesine saygı duyuyorum.
Ancak, genelleme yaparak "Rolex alınır mı, Rolex almak saçmalık" gibi yorumlar yapmak çok da doğru bir yaklaşım değil diye düşünüyorum.
Bu konu, bireysel tercihler ve satın alma motivasyonlarıyla ilgili olabilir.
Mesela, Rolex satın almak için farklı nedenler sıralanabilir:- Gösteriş veya hava atnak için kullanmak
- İçerisinde bulunduğunuz iş dünyasının bir gerekliliği
- Geleceğe yatırım yapmak veya bir yadigar bırakma isteği
- Başarı veya hedeflerin simgesi olarak almak
- Kolay taşınabilir ve global kabul gören bir değer
- Bazı durumlarda para yerine geçebilen bir hediyeDolayısıyla, satın alma motivasyonu yalnızca gösteriş yapmaksa, bu tercih kişiye göre eleştirilebilir ya da bir replikasını almak daha mantıklı olabilir.
Ancak işin içinde farklı sebepler veya amaçlar varsa, bu tercihi eleştirirken daha geniş bir açıdan bakmak gerekir.Sonuç olarak kararın mantıklı veya mantıksız olması, ona yüklenen anlam ve kişinin yaşam tarzı ile bağlantılıdır.
Birde bunun yanında mühim olmayan bir not olarak, Rolex saat satın almayı düşünmüyorum.
Castaway tarafından 21/Oca/25 01:29 tarihinde düzenlenmiştir
Sadece böyle bir şey duydum, aslı astarı nedir diye merak ettim. Tecrübeli arkadaşlar varsa bizleri aydınlatsınlar diye. -
tecrübem yok ama hobim olduğundan takip ederim. güncelde avrupa bayilerinden bir çok model girip alınabiliyormuş. tabi geçmişte bile alınamayan bazı özel modeller var. sıraya girmek, bayi ilişkileri vb bu modellerde etkili olabiliyor. altın daytona mesela.
2. el (grey market) almak bugün için mantıklı değil. o yoğun sıralar pandemide oluşmuştu ve artık o kadar bi durum yok. genelde başta rolex gelmek üzere satıcı taktiklerinden biri de bulunmuyor hikayesi. ama marka modeline göre hakkaten de bulunmadığı oluyor. model özelinde konuşmak lâzım. ama rolex, imaj verdiği kadar nadir bir saat değil. güzel mi o ayrı.
satın almaya gelince, giriyorsun istediğin özel model varsa söylüyorsun. diyelim mevcutta yok, sıraya alıyorlar. kapora falan yok. pandemide 4 yıla kadar çıkmış sıralar ama meselaa sırası gelen almadı, sıradakini arıyorlar vb. talebin neden bu kadar arttığı ayrı konular. sebepleri var.
sorular varsa alayım.
-
x Prometheus bunu yazdı
tecrübem yok ama hobim olduğundan takip ederim. güncelde avrupa bayilerinden bir çok model girip alınabiliyormuş. tabi geçmişte bile alınamayan bazı özel modeller var. sıraya girmek, bayi ilişkileri vb bu modellerde etkili olabiliyor. altın daytona mesela.
2. el (grey market) almak bugün için mantıklı değil. o yoğun sıralar pandemide oluşmuştu ve artık o kadar bi durum yok. genelde başta rolex gelmek üzere satıcı taktiklerinden biri de bulunmuyor hikayesi. ama marka modeline göre hakkaten de bulunmadığı oluyor. model özelinde konuşmak lâzım. ama rolex, imaj verdiği kadar nadir bir saat değil. güzel mi o ayrı.
satın almaya gelince, giriyorsun istediğin özel model varsa söylüyorsun. diyelim mevcutta yok, sıraya alıyorlar. kapora falan yok. pandemide 4 yıla kadar çıkmış sıralar ama meselaa sırası gelen almadı, sıradakini arıyorlar vb. talebin neden bu kadar arttığı ayrı konular. sebepleri var.
sorular varsa alayım.
Para verip alamıyon mu yani şunu? Firma satıyor altın daytonayı.
-
x Castaway bunu yazdı
Ancak, genelleme yaparak "Rolex alınır mı, Rolex almak saçmalık" gibi yorumlar yapmak çok da doğru bir yaklaşım değil diye düşünüyorum.
Mesela, Rolex satın almak için farklı nedenler sıralanabilir:- Gösteriş veya hava atnak için kullanmak
- Bazı durumlarda para yerine geçebilen bir hediyeDolayısıyla, satın alma motivasyonu yalnızca gösteriş yapmaksa, bu tercih kişiye göre eleştirilebilir ya da bir replikasını almak daha mantıklı olabilir.
Ancak işin içinde farklı sebepler veya amaçlar varsa, bu tercihi eleştirirken daha geniş bir açıdan bakmak gerekir.Sonuç olarak kararın mantıklı veya mantıksız olması, ona yüklenen anlam ve kişinin yaşam tarzı ile bağlantılıdır.
Birde bunun yanında mühim olmayan bir not olarak, Rolex saat satın almayı düşünmüyorum.
Sadece böyle bir şey duydum, aslı astarı nedir diye merak ettim. Tecrübeli arkadaşlar varsa bizleri aydınlatsınlar diye.Hocam bu yaziyi %80 oranında AI mi yazdı?
-
x zeybekustasi bunu yazdıx Prometheus bunu yazdı
sorular varsa alayım.
Para verip alamıyon mu yani şunu? Firma satıyor altın daytonayı.
Rolex mağazası 20k usd'ye satarken grey markette 38k usd civarı satılır. Chrono24 kara borsaciligin babasi konumunda.
-
x Kaan bunu yazdıx Castaway bunu yazdı
Sadece böyle bir şey duydum, aslı astarı nedir diye merak ettim. Tecrübeli arkadaşlar varsa bizleri aydınlatsınlar diye.Hocam bu yaziyi %80 oranında AI mi yazdı?
Mesajı okurken bende de aynı düşünce oluştu.
-
x mataramasuko bunu yazdıx CiRKiN bunu yazdı
İşin içinde başka iş yoksa bir saate 20 binden fazla vermek bana saçma geliyor
mevcutta 2 saatim var biri hugo boss diğeri kinetix son 5 yıldır spor yada klasik hugo boss u takıyorum kadranı çok beğeniyorum sadece o
bişeyi alırken ben bunu kırsam kaza yapsam çaldırsam bi şekilde elimden gitse koyar mı diye düşünüyorum koyacak bişeyse bana göre değildir
hocam düşününce sende gerçek anlamda "0" saat var dolayısıyla bir saate 20binden fazla vermenin sana saçma gelmesi normal :d
ekonomik duruma göre saat güzel bir aksesuardır
Mantık doğru da mesela ben taksam kimse woo rolex takıyor demez kesin sahtedir der sınıfsal biraz, o sınıfta olmadığım için dediğin doğru fakat bende 2 saat var zamanı gösteren :))