Rusların Taktığı Bu Örtü Nedir?
-
Eski USSR afişlerinde görüyorum bu tür şeyleri hep.Başlarını örttükleri bu örtü nie bilen var mı ?Hristiyanlarda kiliseye giderken baş örtülür ama burda öle bir durum yok.Böle bişey ilk defa burda dikkatimi çekti.Hani fabrikalarda calısan işcilerin taktığı türden bişey diye düşündüm ama trendeki kadında nie var o zaman.
Yukardaki afişde " Boş konuşma !" diyor.
Bunda da "Bütün aile dinleniyor ( tatilde ) " yazıyor.Yine kadınlardan birine dikkat.
"Çalışma alanı (Tarla) beklemez"
-
ben orta avrupada kaldım bir süre, orada da vardı bu durum. Kız arkadaşa sorduğumda, bazı yaşlıların taktığını söylemişti.. Genç görmedim ben.. Ama hatırladığım kadarıyla köylüler takıyor bunu
-
belki müslümandır
-
avrupa , balkanlar ve rusya tarafında genellikle ciftcilik hayvancılıkla ugrasan kesimler takar, fabrikada çalışan bayan işciler takar. birazda kominizm döneminden kalma olduğunu düşünüyorum rusyada. bildiğin yazma gibi birşey. ama onların tekstil olarak daha kalın dokunmuş ve kısa boyutludur. arkadanda saçları görünür. öndende alnındaki saçları görünür. bir tür kadın işciliğinin simgesi diye düşünüyorum.
-
ershn bunu yazdı:
-----------------------------belki müslümandır
-----------------------------nerden çıkardın şimdi hristiyanlarda takıyor. başortüsü sadece
-
avrupanın bazı bölgelerinde baş örtüsü takıyorlar.müslüman olmasalarda..
-
acaba başındaki şapka olsaydı bu konu açılırmıydı?
-
Hocam SSCB döneminden kalma bir gelenek işci,emekçi ve genellikle varoş kesim kullanır.
-
Ortodoksların bazıları dini gereği takıyor.Yaşını almış kimseler de takıyor,eurovision da vardı.Ya da cagatay ın dediği gibi olabilir.
-
x-files bunu yazdı:
-----------------------------ershn bunu yazdı:
-----------------------------belki müslümandır
-----------------------------nerden çıkardın şimdi hristiyanlarda takıyor. başortüsü sadece
-----------------------------
belki hristiyandır -
Siyasi simge...