Rusların Taktığı Bu Örtü Nedir?
-
The_Cure bunu yazdı:
-----------------------------IRET bunu yazdı:
-----------------------------Bolat bunu yazdı:
-----------------------------Aslında her dinde basını örtme vardır 23 nisanda ülkemize gelen cocukların geleneksel kıyafetlerine baktıgımızda da herkesin kafasında bişe var.
-----------------------------Klasik Türklerin genelde bağladıkları usül
-----------------------------Hocam Bu klasik türklerin örtünme yöntemi değil
1960'lı yıllarda gelen Şulebaş örtünme şekli. Şule Yüksel Şenler adlı bi kadından çıktı bu yöntem. Ondan önce sadece başörtüsü vardı, türban yoktu.
Mehmet Şevki Eygi ile Şule Yüksel Şenler adındaki iki (misyoner mi desem ne desem bilemedim) kişi anadoluyu fellik fellik gezip bu örtünme şeklini yaymaya çalıştılar. Başardılar da.
Sonra 90'larda da Merve Kavakçı adında bi kadın çıktı milletvekili oldu vs onun da etkisi var.
İşi siyasete çekmeyelim de bu stil onlardan çıktı
-----------------------------zuhaha mehmet şevket eygi misyonermiş. allahtan adamın hergün yazılarını gazeteden okuyorum da biliyorum.
-
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------The_Cure bunu yazdı:
-----------------------------Bolat bunu yazdı:
-----------------------------Aslında her dinde basını örtme vardır 23 nisanda ülkemize gelen cocukların geleneksel kıyafetlerine baktıgımızda da herkesin kafasında bişe var.
-----------------------------Klasik Türklerin genelde bağladıkları usül
-----------------------------Hocam Bu klasik türklerin örtünme yöntemi değil
1960'lı yıllarda gelen Şulebaş örtünme şekli. Şule Yüksel Şenler adlı bi kadından çıktı bu yöntem. Ondan önce sadece başörtüsü vardı, türban yoktu.
Mehmet Şevki Eygi ile Şule Yüksel Şenler adındaki iki (misyoner mi desem ne desem bilemedim) kişi anadoluyu fellik fellik gezip bu örtünme şeklini yaymaya çalıştılar. Başardılar da.
Sonra 90'larda da Merve Kavakçı adında bi kadın çıktı milletvekili oldu vs onun da etkisi var.
İşi siyasete çekmeyelim de bu stil onlardan çıktı
-----------------------------zuhaha mehmet şevket eygi misyonermiş. allahtan adamın hergün yazılarını gazeteden okuyorum da biliyorum.
-----------------------------edit.
Profildeki resmi gördükten sonra ne anlatırsam anlatayım boş olacak. Tartışma çıakcak sonra siyasetçlere güle güle..
Haklısın, çooook haklısın.
-
yok yok hepiniz dediği yanlış ... rusyada birçok özerk cumhuriyet var . onların çoğuda müslüman buda orada kalan bi gelenek .yada takanlarda müslüman ayrıca bi yorum gördüm güneş ten korunmak için takıyolardır diye rusya da güneşmi var derler adama.
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------TR-SCOPJE bunu yazdı:
-----------------------------obie bunu yazdı:
-----------------------------Ortodoksların bazıları dini gereği takıyor.Yaşını almış kimseler de takıyor,eurovision da vardı.Ya da cagatay ın dediği gibi olabilir.
-----------------------------Sosyalist-Komünist gelenekten gelen tüm milletler takmışlar zamanında... İşçi sınıfı olduğunu belirten bir sebmol. Ayrıca güney avrupada Ortodox inancında da mevcut birşey. Hristiyanlıkta da dindar olanlar komple kapalı geziniyorlar. Mesela burda hiç sevmediğim bir ortodox geleneği var kadınlar eğer kocası ölmüşse bildiğin sakal veya bıyık bırakıyor diğer erkekler onu sevmesin diye.. Iyyyy...
-----------------------------:D hocam sakal ve bıyıktan kasıt nasıl bir şey, konuyu biraz açar mısın?
-----------------------------Dostum bildiğin sakal bıyık işte... Türkiyedeki bizim ergen kardeşlerimizin bıyıkları gibi bıyıkla veya bir tutam sakalla dolaşıyorler... Yemin ediyorum beterin beteri var, şöyle ki; Sokakta yürüyorsun ergen bıyıklı 40lı 50li yaşlarda bir teyze gördün töbe töbe deyip başını çevirdin, sonra köşeyi bir dönersin süpriiiizz bıyıkları daha kararmış ve kan kırmızı ruj sürmüş orta yaşlı alımlı bir kadın arz-ı endam ediyor... Nayıııırrrr... O güzelliğe böyle bir ihanet yapılır mı? Neyse ki bu söylediğim örnekler %2-3 kadar... Geri kalanı bildiğin manken tipli maşallahı olan dar-ı dünyayı bir pordyum bilen fevkalade güzel hatunlar... ;)
-
salihcan38 bunu yazdı:
-----------------------------yok yok hepiniz dediği yanlış ... rusyada birçok özerk cumhuriyet var . onların çoğuda müslüman buda orada kalan bi gelenek .yada takanlarda müslüman ayrıca bi yorum gördüm güneş ten korunmak için takıyolardır diye rusya da güneşmi var derler adama.
-----------------------------hocam çekler, polaklar neden takıyorlar, ve takanlar da ya hristiyan ya ateist, bunun müslümanlıkla bir alakası yok. ayrıca rusyada da güneş var neden olmasın,
sadece çok sıcak olmuyor o kadar :) sanrım kastın aşırı sıcaktan dolayı örtünme.. Bu afişler sovyet rusya zamanında ki, rusların gerek orta-doğu avrupada dinler
için yaptıklarına şahidim. Çok kişiyle konuştum o zamanki devri yaşayanlardan. O yüzden o bölgelerdeki halkta dini inanç pek yok, hep rusların telkiniyle olmuş
şeylerdir. Türki cumhuriyetlerinde yaşayan arkadaşlarda o tarafta sovyet rusyanın yaptıklarını anlatırlarsa biz de bir şeyler öğrenebiliriz
-
Yahu bize ne :)
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------warderpipi bunu yazdı:
-----------------------------acaba başındaki şapka olsaydı bu konu açılırmıydı?
-----------------------------hoca şu nikini değiştirme imkanın yokmu senin? ts anıl gibi isim yapmışsın postlarını okurken iğreniyoruz.
-----------------------------
bu iyi mi? -
buiyimi bunu yazdı:
bence acılmazdı çünkü başörtümüz müslümanlığın bi simgesi tesettür diyelim daha doğrusu.. Şapka ise kendi laik olanların taktıgı genel bişe -
fatihari41 bunu yazdı:
-----------------------------buiyimi bunu yazdı:
bence acılmazdı çünkü başörtümüz müslümanlığın bi simgesi tesettür diyelim daha doğrusu.. Şapka ise kendi laik olanların taktıgı genel bişe
Hocam sen laik misin müslüman mı :D"Hem laik hem müslüman olunmaaaaaaaaz" -rte
-
buiyimi bunu yazdı:
-----------------------------warderpipi bunu yazdı:
-----------------------------hoca şu nikini değiştirme imkanın yokmu senin? ts anıl gibi isim yapmışsın postlarını okurken iğreniyoruz.
bu iyi mi?
-----------------------------içinde tenasül uzvu barındırmıyor, gayet iyi.