Sanal Gerçeklikle Emlak Sektörüne Nasıl Girebilirim
-
candemirhalil bunu yazdıNmC bunu yazdı
Girme hocam :)
Ben bu sene teknogirisim projesi yazarak girdim bu ise, kabul aldim. Destek parasi yatana kadar yurtdisindaki en buyuk firma turkiye piyasasina girdi. Matterport isminde bi firma googledan bakarsin. Cihazi yazilimi herseyiyle birlikte yapiyolar bu isi. Turkiye piyasasinda da milliyet emlak ile anlastilar.
http://www.milliyetemlak.com/dergi/vr-gozlukle-gayrimenkul-gezme-devri-basladi/
360 derece fotograf ile yapacaksan (ki bu firma oyle yapiyor) baya zahmetli bir is.
Ben 3 boyutlu tarama ile yapacaktim bu isi fakat matterport gelip bir de en buyuk emlak sirketlerinden biri ile anlasinca durum biraz yalan oldu gibi. Farkli bir sektore yonelecegim gibi duruyor.
Eğer 3D max çalışıyorsan, hangi sektör için yapmak gerekliliğini sana fikir verebilirim.
Mevcutta var olan birşeyi müşteriye 360 göstermeniz birşey ifade etmez.düşünmen gereken, mevcutta olmayan, bir kaç ay,yıl sonraki görseli göstermen gerekir. Sektör istersen mesaj atabilirsin.
3d max le yapamam hocam.mevcut evi 3d kamera ile çekip göstermek planim
-
Ev bakarken önce zemine iniyorum kolonlara bakıyorum üşenmeden aşağıdan yukarı tık tık vura vura kontrol ediyorum, bazıları kovuyor beni.
Daha sonra su tesisatına, elektrik tesisatına bakıyorum, asansörüne bakıyorum, ses yalıtımına bakıyorum, pencerelerin malzeme kalitesine bakıyorum, binanın yaşına bakıyorum, son deprem raporuna bakıyorum, bakıyorum bakıyorum bakıyorum.
Benim gibi pis müşterilerde 3d olayı olmaz, normal müşteriler için ideal.
-
RETRET bunu yazdı
Ev bakarken önce zemine iniyorum kolonlara bakıyorum üşenmeden aşağıdan yukarı tık tık vura vura kontrol ediyorum, bazıları kovuyor beni.
Daha sonra su tesisatına, elektrik tesisatına bakıyorum, asansörüne bakıyorum, ses yalıtımına bakıyorum, pencerelerin malzeme kalitesine bakıyorum, binanın yaşına bakıyorum, son deprem raporuna bakıyorum, bakıyorum bakıyorum bakıyorum.
Benim gibi pis müşterilerde 3d olayı olmaz, normal müşteriler için ideal.
Bir deneme yapıp emlakçı ile goruscem
-
Hocam o işi yapacaksan ve büyük şehirdeysen Remax ve Realty word tarzı kurumsal firmaalara git derim.DÜz mantık bkan firmalar ilgilenmez emeğine zamanına şevkine yazık.