folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Servis; Aracımın Arızasını Bulamadı, Ne Yapmalıyım

Servis; Aracımın Arızasını Bulamadı, Ne Yapmalıyım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

2004 senesinde almıştık aracı, birkaç yıl çok iyi kullandık, ancak son birkaç aydır çok garip bir arıza baş gösteriyor,

2004 yılında Ford Fiesta marka araç aldık, direk konuya geçiyorum arkadaşlar..

Dururken aracı kaldıramıyorum, gaza basıyorum basıyorum araç o gazını almıyor, on onbeş saniye sonra birden gazı alıyor ve araba yerinden fırlıyor.. Aynı durum seyir halindeyken de geçerli, 90 - 100 de mesela seyir halindeyken gaz kilitlenmiş gibi oluyor ve ne kadar basarsanız basın araç hızlanmıyor, birkaç kez araç sollarken oldu Allah'tan buna göre tedbirli çıkmıştım.. Bu esnada da aynı durum söz konusu, aracın gazı köküne kadar basmışım, pompalıyorum birden gazı almaya başlıyor ve hızlanıyor araç..  

Aracın göstergede motor arıza ışığı bazen yanıyor, bazen yanmıyor.. Sanayide Ford Extra bayisine götürmüş babam, yakıtı değiştir demiş düzelmese bile yolda bırakmaz seni demiş.. Neyse dedik belki doğrudur bir süre bekledik ancak sonuç değişmedi, tekrar aynı yere gittik dedik böyle böyle, diyanostik cihaza baktı, orada arıza görünmedi, arıza ışığı sönünce ben de zaten böyle oluyor bazen sönüyor dedim ama arıza var yine dedim.. Ford'un Otosan Servis Bakımına götürdüm, onlar da yaptık bişey yok dediler, halbuki binip bikaç tur attılar geldiler, aynı şekilde söyledim onlara da pek oralı olmadılar..

Şimdi bizim bu aracı satma durumumuz söz konusu ve ne yapacağımı bilmiyorum, Ford'a dava mı açmalıyım ne yapmalıyım dersiniz, arıza basit bir arıza da değil ki zaten bu şekilde araç satılmaz da..

Araç 2004 model Ford Fiesta 1.4 tiptronik şanzımanlı, ve henüz 85 bin km de.. aracın hiçbir parça değişimi de olmadı aldığımızdan beri, hani parça değişmiştir ondan dolayıdır deriz öyle birşey de yok, siz olsanız ne yapardınız ?

yıkılma sakın !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

enjeksiyon problemi olabilir yakıt zamanlama sistemide arıza yapmış olabilir...

l enfer c est les autres Sartre ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

scuderia bunu yazdı:
    -----------------------------

enjeksiyon problemi olabilir yakıt zamanlama sistemide arıza yapmış olabilir...

baktılar, birşey çıkmadı onlardan

yıkılma sakın !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shuqufe
    Shuqufe's avatar
    Erkek

Oto Şanzıman Her Zaman Problemdır hacım ama sen dıosun kı gaz almıyor... kesınlıkle enjeksiyonlrda pompada ateşlemede bir yerde..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

otomatik oldunu görmedim ben belkide şanzumanında yağ kalmamış olabilir frene sol ayağınla basıyosan yanmışta olabilir yada tamamen elektironik bir problemde olabilir...

l enfer c est les autres Sartre ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek

Faklı bi servise götürün baksınlar hoca yada sanayiye götürün ömrünü bu işte harcamış çok iyi ustalar olur sorup soruşturmak lazım.

İl söylersen yardımcı olabilecek çıkacaktır.

Solak Cerrah
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

enjektorlerde pislik olabilir

ateşleme bujileri olabilir

motor tesisatı (elektrik) olabilir

oksijen emülatörü olabilir

eksoz olabilir 

ama buyuk ihtimal sensorlerden biri arızalı

delimiyim ben?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uz-i
    uz-i's avatar
    Erkek

söyle söyleyim aracın beyini ile oynandımı  yanı ayar yapacaz diye kurcalandımı ben enjektör üretiminde calışuyorum yıllık egitimlerde görmüştük bu nu arac beyni kucuk hatalar sorun cıkartıyor bana göre betinde ve enjektörlerde 

cnc prog. ugs nx solid autocad [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/3489/adslnahalirsin5ry6in5ci4md.gif[/IMG]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

ford araçlarda diğerlerinden farklı olarak enjektörler tek tek kodlanıyor. senin aracında parça problemi tesbit edemedilerse sağlam bi elektronikci bulacaksın. diagnostik cihazlarında arıza gözükmeyebilir. sen yetkili servise değilde sağlam bi fordcuya götür aracını. ama bazı bölgelerde durumlardan haberdar değiller. geçen gün kazalı bi araç için sordular benzer bi durumu araştırdım bi tek fordlarda enjektörler tek tek ayarlanıyor. belki sizin sorunda bundan olabilir. hele hele araç elektronik işlem görmüşse bu işlem yapılmalı :)

edit: daha doğrusu ben ilk bunu fordda gördüm şimdi bilip bilmeden konuşmuş gibi olmayayım ama aradığım kaynakların hiç birinde ford haricindeki otomobillerde böyle birşeyden bahsetmemişler. elektronik işlem görmüşse bu işlemi yaptırmazsan verim alamaman normal gibime geliyor. bana sordukları araç hiç çalışmıyordu. bu işlemden sonra saat gibi çalışmaya başladı.

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uz-i
    uz-i's avatar
    Erkek

tarzan bunu yazdı:

ford araçlarda diğerlerinden farklı olarak enjektörler tek tek kodlanıyor. senin aracında parça problemi tesbit edemedilerse sağlam bi elektronikci bulacaksın. diagnostik cihazlarında arıza gözükmeyebilir. sen yetkili servise değilde sağlam bi fordcuya götür aracını. ama bazı bölgelerde durumlardan haberdar değiller. geçen gün kazalı bi araç için sordular benzer bi durumu araştırdım bi tek fordlarda enjektörler tek tek ayarlanıyor. belki sizin sorunda bundan olabilir. hele hele araç elektronik işlem görmüşse bu işlem yapılmalı :)

edit: daha doğrusu ben ilk bunu fordda gördüm şimdi bilip bilmeden konuşmuş gibi olmayayım ama aradığım kaynakların hiç birinde ford haricindeki otomobillerde böyle birşeyden bahsetmemişler. elektronik işlem görmüşse bu işlemi yaptırmazsan verim alamaman normal gibime geliyor. bana sordukları araç hiç çalışmıyordu. bu işlemden sonra saat gibi çalışmaya başladı.

kodlama tum firmalar için gecereli enjektörün delik capı ne kadar sn basınc tum firmalar enjöktöre göre kodlar sadece ford göre deyil

cunku yakıtta tasaruf olmaz arac asırı yakar 

cnc prog. ugs nx solid autocad [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/3489/adslnahalirsin5ry6in5ci4md.gif[/IMG]
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

@uz-i 

editde belirttim zaten hocam :) ben ilk defa duydum, zaten uygulamayı yapanlarda ilk defa yaptılar :) olur olur belki bu aracın sorunuda bundandır.

ben araştırdım obd2 cihazlarda sadece ford için ayrıca belirtmişler o yüzden o şekilde yazdım. hani x araçda farklı şekilde bi işlemden bahsedilmediği bi tek fordda ön yargısı oluştu kafamda :) eyvallah uyarın için.

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
Toplam Hit: 4712 Toplam Mesaj: 30