folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Servis; Aracımın Arızasını Bulamadı, Ne Yapmalıyım

Servis; Aracımın Arızasını Bulamadı, Ne Yapmalıyım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek

Bende de 2004 alfa 147 selespeed var. yarı otomatik şanzıman diye geçiyor. bende uzun süre boyunca viteslerde saçmalama olmuştu. 3-4 le giderken N ye atıyordu kendiliğinden, bazende düşük viteslerde gaz veriyorum yemiyor, 3-4 saniye sonrasında ise düzensiz gaz veriyordu ve araba sallanıyordu. yetkili servise ve bir özel servise baktırdım. pcye bağladılar hiç bişey görünmüyor. sonra tavsiye üzerine bi özel servise gittim. pcde problemi görmüşler. debrijay switch'i diye bişey varmış, onu değiştirdiler ve sorun çözüldü.

senin problem buna benzer bir parçdan olabilir. ama tavsiyem servisleri iyice bir araştır. bana alfistiturkey.com'dan çok yardımcı oldular bu konuda. ford içinde direk ford sahiplerine sorarsan sana iyi tavsiyelerde bulunurlar.

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:
    -----------------------------

arkadaşım ilk yapman gereken şey adam gibi bir servis bulmak, ford otosanı arayıp durumu bildirdin mi? senin aracının yazılımında bir sıkıntı olabilir, daha doğrusu chipte bir problem olabilir, aracı ikinci el aldıysanız yazılım ile (beyin) donanımın tam olarak uyuşup uyuşmadığına bakın, hırsızlar bazen araç beyinlerini çalabiliyor ve aracının beyni çalınan vatandaş da çıkma bulup araca çakıyor, şimdi senin aracın beyni manuel vitese uygunsa aracın sıçması normaldir, aynı sıçış klimasız beyin klimalı araç da (ford fiesta 1.4) aracın motor fanını 94 derecede açmasıyla haliyle hararet yapmasıyla son bulur... dediğim gibi donanımsal sıkıntı yoksa olay böyle bir şeydir. şimdi gelelim klasik arızalara, aracın ateşleme yapmıyorsa ki kızdırma bujisi vardır dizellerde kızdırma yapmıyor demektir motor bakım görecek, senin motorda kurum olabilir, aracın motor kompresyonuna bir baktır, daha sonra aracı bilgisayara bağlatıp her viteste test ettir problemi bu şekilde tespit ettir binerek bulamazlar, olmadı sen servislerden problem yoktur raporu al, yanına bir noter oturt, bir de kamera al, bir kaç kayıt yap, forda davayı bas, canını teslim edip biniyorsun yapacak bir şey yok.

-----------------------------
    eyvallah hocam sağolasın, noter kısmını anlayamadım hocam tam olarak açabilir misin

yıkılma sakın !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

aynı durumu 2000 model ford focusla yaşadım hem de 150'yle falan giderken   gaz kesiyodu araba :-)

ama 1. vitese alınca araç gidiyodu :-) motoru makineye bağladılar tık çıkmadı :-) satarak kurtulduk araçtan :-)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Brkkbn
    Brkkbn's avatar
    Erkek

Hocam muhtemelen basit bişydir sen büyük düşündüğün için bu arızayı bulamıyorsundur. Belkide gaz pedal aksamında bi sorun vardır boşta kalmıştır. Normal sanayide isim yapmış bi ustaya götür inan servislerden kat kat iyiler. Tecrübeyle sabit bu söylediğim.

Brk.Kbn
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek

yalova sanayideki ford extra daki 2 cihazla ve vurdum duymaz ustalarının bu duruma yapacak bişeylerinin olmamasına şaşırmadım. bursaya bi git derim ford ranger vardı bizde de gidip geldim 1 kaç kere ford extraya fakat fordun hiç bir extra servisinden yararlanamadım doğrusu.

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

benzin ile ilgili sorunu vardır aracını bilgisayara baglat serviste dostum

aynısı benim pejo 206 da oluyordu araba kalkarken titriyordu kalkmıyordu benzin pompası ve 4 enjectör 1000 tl idi bana faturası ondan sonra mermi gibi oldu şimdi satıldı ford pejo reno alınmaz paraya yazık WV Hundai Honda Akar

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

senin aracın ASM şanzımana sahip.sürekli problem çıkaran şanzumanlardan. Ford Yetkili Servisine götür. Aracın İncelenmesini talep et.

Ayrıca Aracı IDS 'e  Bağladıklarında Nasıl Bir Hata Kodu alıyorlar. Onuda Görmek Lazım.

Yanlız Düşündüğüm Gibi İse. Sana Biraz Külfetli Olacaktır.

Hangi İL desin.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    anlamam ama depoda bir pislik vardır boruyu tıkıyordur felan :|

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek

aracın dizelmi dizelse kesınlıkle turbo tekleme yapıyordur eger o degılse bıle sanzımanda yada egzoz emılımınde dısarı atmasında bır sorun vardır aracının yakıtı arttımı peki?

olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
Toplam Hit: 4713 Toplam Mesaj: 30