folder Tahribat.com Forumları
linefolder Ulaşım Araçları ve Seyahat
linefolder Sıfır Araç İlk Muayene Tarihi? (Ceza Yedim)

Sıfır Araç İlk Muayene Tarihi? (Ceza Yedim)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Muayene için randevu şartı yok ki.

Ankara'da araç muayenesi için randevu aldım gittim numaratorden sıra aldım meğer randevu evrakları vereceğim işte ödeme yapacağım saate ait randevu imiş. Millet sıradan numaratorden sıra aldı kafasına göre sırası neyse ona göre aracı tünele verdi. Ben de mal gibi beklediğimle kaldım bilsem sabah erkenden gider sıramı alır yapardım.

Caliber tarafından 03/Kas/24 19:26 tarihinde düzenlenmiştir

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı

Ankara'da araç muayenesi için randevu aldım gittim numaratorden sıra aldım meğer randevu evrakları vereceğim işte ödeme yapacağım saate ait randevu imiş. Millet sıradan numaratorden sıra aldı kafasına göre sırası neyse ona göre aracı tünele verdi. Ben de mal gibi beklediğimle kaldım bilsem sabah erkenden gider sıramı alır yapardım.

Bunu ne zaman yaptın hocam, bu yıl randevu almadan kabul edilmiyor diye duymuştum.

Blue Screen of Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek
    MaviEkran bunu yazdı
    Caliber bunu yazdı

Bunu ne zaman yaptın hocam, bu yıl randevu almadan kabul edilmiyor diye duymuştum.

2-3 hafta oluyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Sonuç ne oldu

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı
    MaviEkran bunu yazdı
    Caliber bunu yazdı

2-3 hafta oluyor.

bende bu hafta muayeneye verdim. Randevu aldım saatimde gittim ve numaratörden yeni bekleme (sıra) numarası aldım. Randevu saati yakın olanlara önce veriyordu bir garip sıralama vardı. verilen numaraya bakınca önünde 200 kişi var gibi ama gişedeki personele soruyorsun 9 kişi var diyor mesela. bi 2000'lerde birde 4000lerde birde 1000'lerde numara oluyor. ben kendim harici olanları egzoz muayenesi olmayanlar diye düşünmüştüm ama aklıma  müridin bahsettiği mevzu gelmedi. Neyse sonra muayene bitti geçtim veya geçmediğimi öğrenmeyi beklerken daha önceki geldiğimde tanıştığım bir sigortacı (namı diğer bu işleri insanlar için takip ediveren aracı kişi) dedi ki eğer geçmez ise 4:30'a kadar sıra alabilirsin. ben olayı anlamadım tabi, çünkü internetten baktım abi sıra yok ( başka randevu saati) yok dedim. O da sen bugün gelirsen 4:30'a kadar alırsın dedi. Ama yarın olmaz çünkü yeni gün oluyor dedi. Tabi anlamamıştım ama şimdi Müridin bahsettiğiyle birleştirince mevzuyu çaktım gibi.. Keşke ilkinde geçmeyince yaptırdıktan sonra o gün tekrar gidip numaratörden sıra alsaymışım..

benimkisi tamamen randevusuz değil tabi ama o gün randevun varsa numaratörden 2.sıra almak üzerine bir deneyim sanırım. (Şimdi bu TÜVTÜRKler özel ya, acaba yerden yere değişiyor mudur? o da muamma..) 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Emisyon ölümünü önceden yaptırıp gittim tecrübem vardı çok sıra oluyor beklemeyeyim diye muayene ücreti öderken emisyon varsa onun parasını doğal olarak almıyorlar, yoksa işte ücret bu bunun şu kadarı emisyon diyor ordan çıkıp emisyona giriyorsun orası kara düzendi öyle numaratör vs yoktu. Tavsiyem de sanayide filan hemen 2 dakkada yaptırmanız.

Bundan önceki muayenemi Trakya'da yatırmıştım ki orada tır, traktör motosiklet karışıktı lanet bir yerdi ya. 12.30'da olan randevuma ancak 16.00 civarı girebildim. Zaten tır tünele bir giriyor Allah o tünel iptal aga. Mesele orada da aynısı olmuştu ama o zamanlar corona zamanıydı randevusuz almıyorlardı. Evrakları vs verdik yine kara düzen olarak tünel başı sıraya geçtik. Adam beni çağırmıştı mesela şuraya diye oraya geçiyordum önden araya başkası giriyordu arkadan başkası geliyordu iki üç laf ettim baktım laftan anlayan tipler değil tartışma çıkarmamak için üstelemedim.

Dediğim gibi yaşadığım tecrübem bu, Ankara için konuşuyorum tabi muridin dediği gibi bazen 1000li numara yanıyor bazen 4000li onu anlamadım ama bildiğim şu ki randevu saatimde veznede numaram yandı, sonra numaratör sırama göre tünelde numaramın yanmasını bekledim girdim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Hepinize teşekkürler. 

Hiç bir şey doğru işlemiyor malesef coğrafyamızda. Kanunda 3 yaşını doldurunca demiş ama buna sadık kalarak yazmamış geçerlilik tarihini. Ruhsatta yazıyormuş. Eşeklik bizde. 

Ceza henüz yansımadı. Muayeneye kadar yansımazsa yaptırıp geçeceğim ilk randevuya. İzmirden kalkıp aydına gideceğim, her yer dolu çünkü. 

Önce bugün yarın bir iki istasyonda denerim randevusuz. 

Sonra da enflasyon vs %25 erken ödeme indirimini kıyaslayıp bakarım kaç ay geciktirince kâra geçiyorum cezada. Beceremezsem de özgür demirtaşa danışacağım. Hadi hayırlısı  :)

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

Hepinize teşekkürler. 

Hiç bir şey doğru işlemiyor malesef coğrafyamızda. Kanunda 3 yaşını doldurunca demiş ama buna sadık kalarak yazmamış geçerlilik tarihini. Ruhsatta yazıyormuş. Eşeklik bizde. 

Ceza henüz yansımadı. Muayeneye kadar yansımazsa yaptırıp geçeceğim ilk randevuya. İzmirden kalkıp aydına gideceğim, her yer dolu çünkü. 

Önce bugün yarın bir iki istasyonda denerim randevusuz. 

Sonra da enflasyon vs %25 erken ödeme indirimini kıyaslayıp bakarım kaç ay geciktirince kâra geçiyorum cezada. Beceremezsem de özgür demirtaşa danışacağım. Hadi hayırlısı  :)

borcu hemen ödeyebilirsin dijital vergi dairesinden sana verilen tutanak ile sorgulatıp.

bende geçen ay ceza yedim 

1250 TL idi galiba 1 hafta içinde muayeneye sokman gerekiyor hemen randvu aldım sonra dijital vergi dairesinden borcu ödeyip muayeneyi yaptırdım

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Macidor
    Macidor's avatar
    Erkek

ruhsatın sol yaprağında sağ üstte ilk tescil tarihi yazar. oradan hesaplanıyor hocam.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    Macidor bunu yazdı

ruhsatın sol yaprağında sağ üstte ilk tescil tarihi yazar. oradan hesaplanıyor hocam.

hocam o tarih aracın trafiğe ilk çıkış tarihini gösteriyor, ancak muayene için baz alınan tarih o değil.

goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 1836 Toplam Mesaj: 25
tüvtürk araç muayene