Sıfır Araç İlk Muayene Tarihi? (Ceza Yedim)
-
Aracı eylül ayında aldım. Ama tescil tarihi mayısmış. Dolayısıyla ilgili yılın tescil tarihi olan mayısta muayeneye gittim.
Bunu ruhsatta görebilirsin.
-
LynXMaSTeR bunu yazdıMacidor bunu yazdı
ruhsatın sol yaprağında sağ üstte ilk tescil tarihi yazar. oradan hesaplanıyor hocam.
hocam o tarih aracın trafiğe ilk çıkış tarihini gösteriyor, ancak muayene için baz alınan tarih o değil.
Bu tarihin üzerinden 3. sene sayılıyor diye biliyorum. Ben ilk muayeneyi bu tarihe göre yaptırmıştım bir kaç gün kala şeklinde. Herhangi bir gecikme cezası falan da oluşmamıştı. (polis çevirmese de muayene tarihi geçerse tüvtürk üzerinden bir gecikme cezası ödeniyor her ay %5 olacak şekilde).
-
yuh aynısı başıma geldi 1-2 ay önce..sıfır araç ,nasıl olsa daha vakti vardır diye rahat rahat takılıyorum ,çevirmede polis "bilader muayenesi yok" deyince abi dedim araç yeni ya
daha 1 yılı daha olması lazım, sonra ruhsatta gösterdi kabak gibi yazıyormuş,yıllllar yıllar sonra ilk cezamı yedim.
-
ya arkadaş ne ilk tescil tarihi üç yılı beş yılı cartı curtu
niye okumuyorsunuz niye bukadar inatlaşıyorsunuz
ruhsatta yazıyor geçerlilik tarihi o tarihe kadar yaptıracan muayeni
ben aracı almaya gittiğim de
ruhsatta bütün bilgileri kontrol ettim hatta araçtaki ve ruhsatta yazan şase no gibi bilgileri bile bayiden çıkmadan kontrol ettim.
buna rahmen mallar yanlış plaka takıyordu az daha
gerçi ona pek kızamadım diğer plaka sahibiyle aynı marka model araç almışız aynı gün teslim istemişiz birimizinki 34 ABC 123 diğerininki 34 ABC 132 gibiydi. bişey demedim bende