Sigara Ve Esrar Kullananlara Yada Hiç Kullanmamışlara Öneriler
-
Bu iki konu ile alakalı gözlemlerim ve tecrübelerimi paylaşacağım,umarım 1 kişi olsa bile faydalı olabilirim bu konuda.Malum bilgi paylaşılınca değerli olur.Bu bağlamda değer vererek okuyacağınızı ve sizinde bir başkasıyla paylaşacağınızı ümid ediyorum.
Sigara ;
Sigarayla alakalı uzun bir geçmişiniz yoksa,yaşayabileceklerinizi uzun uzun anlatmaya bırakmanızı öneririm.Bende sigara kullanan bir insanım ve sigara içen birinin sigara içmeyen birine sigara içme diye öneriler yapması mantıken ters olarak algılanabilir.Fakat zihninizde sigaraya şuanki düşüncelerinizi bir nebzede ollsa aksine çevirecek ümidiyle bunları sizinle paylaşmak istiyorum.
*İlk her zaman cezbedicidir,bu herşey için geçerlidir.Yaşadığın her ilk vucudunda ve beyninde daha önceden yaşamadığın hisler yaşatacağı için nefisin ve egoların bunun tekrarına ihtiyaç duyacaktır.
*Sigara içmeyi hak edinmiş beynin nikotinin de doğurduğu bağımlılık halleri nedeniyle bunu küçümseyecek fikirler oluşturacaktır.''Herkes içiyor,aman sigarada ne varki,büyüdün sen artık v.s" Bu fikirlere kapıldığın andan sonra yeni bir sen'e merhaba diyeceksin ve sen farkında bile olmadan hayatının orjin merkezinde yer alacak.Gittiğin her yerde seninle olacak,sabah uyandığında aklına gelen ilk şey,gün içerisinde sürekli zihninin bir yerini tırmalayan sağlıklı düşünceler üretmene birazcıkta olsa engel olacak yeni arkadaşın olacak,sigara içemediğin yerlere gitmek istemeyeceksin (akraba ziyaretleri,ailenle herhangi uzun bir birliktelik,sigara içtiğini bilmeyen herhangi bir insanın yanı.
*Maddi açıdan artık rütin ve değişmez olarak alacak bütcendeki yerini,onun parası hep ayrı olacak ve maddi sıkıntıların varsa sana ciddi problemler doğuracak,ulaşamadığın durumlarda nefret ettiğin bir insandan bile isteyecek hale geleceksin,oysa önceleri bu düşüncelerin çok farklı olabilir sevmediğin bir insanın yanı sana hiç cazip gelmeyebilir işte tam olarak sigarayla bundan vazgeçeceksin.
*Pırıl pırıl dişlere,komprosör gibi bir akciğere,tertemiz bir cilde an itibariyle sahip olabilirsin,sigaraya hayatında öncelik vermeye başladığından sonra sana verilen bu güzelliklerede veda edebilirsin.Özetle sağlık açısından sana bir sürü aksilik yaşatabilir.Ayrıca, eğer koku konusunda hassas bir insansan yada cevrende hassas olan insanlar varsa üzerindeki kokuyla direkt - not alacaksın kendinden ve cevrendekilerden.
*Son olarak ; Avakado yememiş bir insanın canı asla avakado istemez sadece merak bunu tetikleyebilir.Bir meraktan, görerek uyguladığın,istemeden bir anda maruz kaldığın bu illetti avakado mantığıyla silebilir daha önce hiç tatmamıs gibi bundan sonraki hayatına böyle olumsuzluklara maruz kalmadan devam edebilirsin.
Belkide bunlardan ziyada şuan ailenle yaşadığın olumsuzluğu göz önünde bulundurarak buna neden olan şey için böyle birşey yaşamanın ne kadar yaşanılabilir olduğuna iyi karar vermelisin.
Bunları nasihattan ziyade,sadece yaşanmışlıkların aktarımı olarak algılamanızı isterim.Umarım bu vesileyle, bu illete "merhaba" yerine "elveda" dersiniz...
Esrar :
Esrar'ı güzel gibi gösteren ve farkında bile olmadan esrar bilmeyenleri teşvik edenleri anlayamıyorum.
Size güzel gibi görünen o insanı santim santim hayattaki bütün değerlerinden soyutlayan yeşil zehir,bir başkasının hayatını fevkalade felaketlere sürükleyebilir.Bunca bilimsel,ortamsal bilgileri biliyor iseniz bu felaketlerin yaşanmıslığına ve yaşanabilirliğine tanık olmussunuzdur.
Bunların neler olduğunu bilmeyen,özenen arkadaşlarıma sıralamak istiyorum ;
*Hiç beklemediğiniz biranda,hayır diyemeyeceğiniz durumda karşınıza çıkar size küçük ve zararsız olduğu empoze edilir (doğal olarak ortam bunu gerektirir) denersiniz ilk anda inanılmaz bir mutluluk kaplar bedeninizi.İhtiyacınızın mutluluk olduğunu düşünür,ve bu maddeyi hayatınıza oturtunuz.Bir müddet sürekli aklınızın bi yerinde olur (çünkü bedeniniz o yapay mutluluğu birkez hak edinmistir ve tekrar arzulayacaktır) Mutluluk seranomileri bir süre sonra yerini sinire ve agresifliğe bırakır, ve artık bu sizin vazgeçilmeziniz,olmazsa olmazınız olur.Heryerde her ortamda,her mutluluğunuzda sizinle olur hep ona ulasmayı hedefler beyniniz.Ulaşabildinizde bir an huzuru sakinliği ulasamadığınızda koskaco bir sinir kitlesini bütün hücrelerinizde hissedersiniz.
*Toplumun zararlı, Kanunlarında yasak olarak gördüğünü bilmeyenimiz yoktur.Bu madde her yanınızda olduğunuda toplumdan ve kanunlardan soyutlamaya çalısırsınız kendinizi,geçmiş tarihlerde cıvıl cıvıl ve sosyal olan kişiliğiniz yerini kendini çözümleyemis,abuk sabuk hareketler yapan (istem dışı,sinirsel bozukluklarla) ve asosyal bir kişiliğe bırakır.Kendinizden iğrendiğiniz anlarınız olur.
*Sizi seven bir aileniz,sevgiliniz,dostlarınız illaki vardır.Bu insanlar sizin hak edindiğiniz maddeyi kabullemez ve karsı çıkmaya çalısırlarsa ailenizden ve sevdiklerinizden soğumaya sadece bu vesile olur.Bir anda kendiniz yalnız ve çaresiz görürsünüz.Nedenini sorgular herşeyi onlara yorarsınız,kendinizde asla yanlıs yoktur.(bunun aksini düşünemeziniz,cünkü beyin hücrelerinizin çoğu ölmüş ve fonksiyonel olan beyniniz tek yönlü olmustur buda sağlıksız düşünceler olusturur.)Öyle anlar olurki,herşey çok alakasız çok mantıksız olur bu dönemlerinizde hayatınızda yeniye dair alımlar yoktur.Yeni ancak bu maddeyle olusur gibi olur.
*Eskiden rütin olan isleriniz (okulunuz,çalıstığınız iş,özel hayatınızda yapmanız gerekenler aileniz,sevgiliniz v.s) bir anda yapılması güç işler olarak size görünür,bedeniniz uyustucunun uyusukluğuna her defasında maruz kaldığı için sahip olduğunuz güç ve irade bu uyusukluğun kurbanı olur.Hiç birşey yapmak istemezsiniz,ne çalısmak ne okumak ne sinemaya gitmekne gezmek dolasmak.Sürekli yorgun ve bitkin hissedersiniz kendinizi.Sosyal olmanızı gerektirecek durumlarda ise eskiden inanılmaz haz aldığınız aktiviteler size gereksiz gelecek ve yapmak istemeyeceksiniz.
*Uyku bozuklukları,gece gündüz kavramı değişikliği,baş ağrıları hayatınıza biranda büyük bir hızla girecek.Bu anlarda hep pişmanlık hisleri sizinle olacak.Sorgulama süreci yaşayacaksınız,her defasında kendinizden soyutlamak isteyeceksiniz ama o sizi bırakmayacak cünkü buna dair bi yaşamıslığınız,bi cevreniz olacak.Kesin kararlar vermis dahi olsanız, onunla alakalı küçük bir muhabbet bile ilgi alanınıza girecek.Bir arkadaşınız,yada bu ortamı paylastığınız kişi vasıtasıyla hep sizi bulacak.Ve kesin olarak verdiğiz kararları hep başka baharlara erteleyeceksiniz.
Özetle hayatınıza küçük olarak ve girecek HAYATINIZIN HATASI olacak.
Bunlar içmemis,denememis arkadaşlarıma olacaklar konusunda küçük bir bilgilendirmeydi,bu olumsuzluklar zinciri çok daha fazla uzatılabilir...
İçen ve hayatına oturtmus arkadaşlarıma tavsiyelerim ise ;
Ailenizle yada sevdiklerinizle bir akşam yemeğinden sonra içtiğiniz çay kadar güzel birşey yoktur.Mutluluk kavramlarınızı sorgulayın ve bu doğrultuda azda olsa sizi siz yapan güzel kişiliğize geri dönün.
Beyninizi,geçici ve sonu kötü olan mutluluğun esiri etmeyin.
Bu maddedenden dolayı maruz kaldığınız itamları ve yaşamıslıkları gözden geçirin,size yakısıp yakısmayacağına karar verin.
Bu maddeye ulasma uğrunda muhattap olduğunuz kanı 5 kurus etmez satıcıları düşünün.Sizin seviyenizde muhattap olunacak insanlar olup olmadıklarına karar verin.
Bu maddeden dolayı girebileceğiniz nezaretleri,mahkemeleri,hatta ceza evlerini düşünün.
Bu maddeye verdiğiniz paraların sizlere yani mehmetciğe kursun olarak,bomba olarak döndüğünü düşünün.Vatan hainleriyle aynı safta olmayın,cennet ülkemizi bölmek isteyen Pkk şerefsizlerinin para kaynağı olmayın.Zira sizin onlardan hiç farkınız olmaz,cünkü sizde kaynak sağlayarak o sistemin istemeseniz dahi bir parçası olursunuz...
-
sigara ve tutunlu mamulerı kulanmayı denedım hiç hosuma gıtmedı gitseydi halen kulanıyo olurdum bi yararını gormedım zaten genelde artislik olsun dıye başlanır, kımsede neden içtiğini bılmez sonrdan kendını kandırr bagımlısı oldum bırakamıyorum dıye alayı göt ayaga :D
-
Boyle bir yazı yazdıgın icin cok tesekkur ederim hocam... Insallah kullanan ve kullanmayan arkadaslara faydası olur.
-
Yapacağım en saçma iş, bir ot parçasıyla avunmak olacak..
-
Her 2 sini dememis biri olarak Sigara neyse esrar kadar lanet olasica bir madde hayatima hicbir zaman girmemisti..Esrar icmeye baslayan biri ilk 2 hafta kendini kral gibi sanar..Hatta yaninda ickide kullanir..Kullandiktan 1 ay sonra artik tam bir bagimli olursun..Artik durduralamayan bir canavar olursun.Eger anlayisli ve seninle ilgilenen bir ailen varsa Bu zehirden kisa bir sure icinde kurtulursun...Yada birgun bir kosede esrar icerken ölüp gidersin..
-
bi zamanlar müpelası oldugum bi gazeldi şimdi aklıma geldikçe içim bulanıyor.
-
mosquit0 bunu yazdı:
-----------------------------
sigara ve tutunlu mamulerı kulanmayı denedım hiç hosuma gıtmedı gitseydi halen kulanıyo olurdum bi yararını gormedım zaten genelde artislik olsun dıye başlanır, kımsede neden içtiğini bılmez sonrdan kendını kandırr bagımlısı oldum bırakamıyorum dıye alayı göt ayaga :D
-----------------------------emin ol öyle değil.. sigaraya hiç başlamamış olmak için neler vermezdim.
gecenin köründe, karanlıkta evin içinde sigara içmenin nasıl bir artizliği, havası olabilirki? ama içiyosun işte..
He başlarken dediğin doğru özenti olarak başlanıyor, içine bile çekmez yeni başlayanlar bilmez çünkü.. ama bağımlısı olunca işler değişiyor
bırakınca sanki vücudun bi uzvunu koparıp atıcakmışsın gibi oluyor ve ya bir daha hiç yemek yememek gibi.. başlamadan önce lan nolcak o bırakamayanlarda irade yok, ezik insanlar onlar ben istediğim an bırakırım diyodum ama yanılmışım maalesef :) sadete geliyim yaşamadan bilinmez, kimsenin yaşamasınıda istemem.. başlamaya hevesi olan vs. birini gördüğümde resmen yalvarıyorum yapmaması için..
onun haricinde yazı çok güzel olmuş.. ihtiyacı olan arkadaşlara göndericem bu sayfayı. bu tip şeyler tv de falan yayınlansa başlamayı düşünenleri vazgeçirebilir belki.. sigarayı bırakma belgeselleri falan.. sigarayı bıraktırtmasada başlanmamasını sağlayabilir belki
-
derdim vardı ondan başladım diyen yalan söyler, hepimiz özenerek başladık (sigara için konuşuyorum)..başlamayın olm ben 3 senede vücudumdaki değişimleri farkettim yani, 3 senede belki 6-7 sene yaşlandım.mide rahatsızlığımdan dolayı doktorum mecburi bırakmam gerektiğini söyledi bırakmaya uğraşıyorum şu an ..
"ben istesem şu an bırakırım" ile "bırakamıyorum şu laneti" arasında ince bi eşik var içen arkadaşlara da burayı geçirmemelerini öneriyorum :) -
vukuat bunu yazdı:
bi zamanlar müpelası oldugum bi gazeldi şimdi aklıma geldikçe içim bulanıyor.
aynen hocam -
Esrar malesef sandığınızdan daha "yaygın" ve "gerçek" tir.
Hatta tanıştığım, yeteneklerine saygı duyduğum ama esrar kullanmayan çok az yazılımcı var diyebilirim...
Matbaa sahipleri, rakı ile.
Gençler, kola ile.
DJ'ler her daim.
Yazılımcılar, kuru kuru, bilgisayar başında, hayal edebilmek için...
Tasarımcılar, zaten yorumsuz.
.
.
.
-
Yaşım 15 Sigara kuLLanmaya 1,5 sene önce başLadım iLk başta özentiLik irade meseLesi bırakırım hesabı sonra
dışarda içmeLer müpteLası oLduk fatX ın dediği gibi gece evde heLe bide aiLen biLmiosa gece herkesin yatmasını
bekLeyip soğuk havaLarda baLkonda içmeLerde mi özentiLik .. 4 defa bıraktım aynı tas aynı hamam aLLah sonumuzu
hayır etsin!