Sigara Ve Esrar Kullananlara Yada Hiç Kullanmamışlara Öneriler
-
kalemlik bunu yazdı:
-----------------------------
Conquer bunu yazdı:
hmm.
sigara ilgi alanima girmiyor,cünkü zaten iciyorum.
sen böyle zararli söyle zararli desende icerim :D
ot konusuna gelirsek,7 yildir iciciyim :) fakat ne hikmetse,2 ay icer 4 ay icmem.daha sonra 2 hafta icer 5 ay icmem.
sürekli kullandigimi hatirlamiyorum.en fazla 4 ay araliksiz hergün ictim ve daha sonrasinda 7 ay agzima sürmedim.
bu 7 sene hep böyle geccti.bi bagimlisi olamadim meretin :D
bunun disinda,Lsd ,kok ve ex kullandim..kesinlikle söylemeliyim ki Lsd'ye bulasmayin,ne yaparsaniz yapin :) tabi en güzeli hic bir boka bulasmamak,sigarada dahil.
Sadece bir kere içip garip hayaller gördüren var mı deneyim için :D
-----------------------------bulunmasi gercekten cok zordur fakat bir defa deneyecem ve gercekleri görecem diyorsan,LSD al ve dene hocam..kesinlikle yalniz olma ve yaninda gercekten güvenebilecegin bir akdasin olsun.
tam olarak 13-15 saat etkisi kaliyor ve hangi alemde yasadiginin farkinda olmuyorsun.
o zaten kücük bir kagit parcasi olarak satilir,onu tamamen al :D yarisini bölme yani :D
-
Üniversitede devlet yurdunda 6 kişilik odada 5 kişi sigara kullanıyordu.Toplumun halini oradan anlayın.Maddiyat ve sağlık sorunu olan ülkemizde kimbilir kaç kişi daha duman olacak.
-
işin kötü yanı daha hayatın ne olduğunu bilmeyen ufacıcık boklar kullanıyor..gecen gün liseye gideyim dedim 15 yaşındaki velet o türşeylerden bahsedıyor sigaradanda değil yani ; amma özenti oldu şu genclik :o
-
Soru : kullanıyormusun
Cevap : Evet
Soru memnun musun ?
Cevap : İçen hiç kimse memnun değildir.
Soru : neden ?
Cevap : Özentiler hariç harbi içicisi bir an kendini soyutlamak için içer, ve arkadaşın yazdığı her cümle kelimesi kelimesine doğru
Soru : Pişmanmısın ?
Cevap : Köpekler gibi !
-
karakutu bunu yazdı:
Soru : kullanıyormusun
Cevap : Evet
Soru memnun musun ?
Cevap : İçen hiç kimse memnun değildir.
Soru : neden ?
Cevap : Özentiler hariç harbi içicisi bir an kendini soyutlamak için içer, ve arkadaşın yazdığı her cümle kelimesi kelimesine doğru
Soru : Pişmanmısın ?
Cevap : Köpekler gibi !
-----------------------------ne kullaniyon hoca ?
hangisinden pismansin :D
-
blue_dream bunu yazdı:
Boyle bir yazı yazdıgın icin cok tesekkur ederim hocam... Insallah kullanan ve kullanmayan arkadaslara faydası olur.
Ben teşekkür ederim blue_dream kardeşim,aynı temennideyiz.İnşallah... -
Forumun toplu halde uyuşturucu, alkol vb... gibi konularda rehabilite edilmesi lazım maşallah kullanmayan yok gibi, :) ben şükür zemzem suyundan başka bir şey içmem :D
-
iMPaLa bunu yazdı:
*Son olarak ; Avakado yememiş bir insanın canı asla avakado istemez sadece merak bunu tetikleyebilir.Bir meraktan, görerek uyguladığın,istemeden bir anda maruz kaldığın bu illetti avakado mantığıyla silebilir daha önce hiç tatmamıs gibi bundan sonraki hayatına böyle olumsuzluklara maruz kalmadan devam edebilirsin.
güzel örnekleme
Teşekkür ederim. Aslında birşeyi arzulamak için birtek yasanmışlık olması gerekmez.Bazen özenmek,bazen merak ve düşünceden arınmış insani refleksler getitir bu kerteye.Tam tersinini düşünüyor olmakta yanlışın yanlış olduğu sonucuna çıkarıyor çünkü birçok şey vardır hayatımızda birkez tadıp sonra hiç tadmadığımız.Sonuç itibariyle temennim tadanın nefret etmesi tadmayanın hiç tatmamasıdır. -
buruksu bunu yazdı:
çok uzunca bi süre geciş maddelerinin içinde esrar kullandım, çokta sinsidir asla baımlısı olduunuzu kabullenmezsiniz onun için adına esrar diyorlar ya... her zaman haklısınızdır o sosyal zararsız bir içecektir :p ister bi üçtü sarıp arkadaşlarınızla aranızda kovala gelsin diyin ister tekli yapıp tek başınıza takılın, bunun kovası nargilesi, şaşalı bong u derken bi de bakmıssınız istanbulda karabayır, sarıgöl dolapdere taksimdeki torbacıların arasında en guzel deli goncayı kimin sattıgını bulmak için pararlık etmenin aslında bir jargonu oldugu gibi adrenalin dolu salakca fikirlere kapılırsınız, uyuşukluk yaptıgı için hiç bi işi bitiremezsiniz, yaptıgınız iş her neyse elinize yüzünüze bulaştırırsınız araba kullanıyorsanız kaza yapmaya meyillisinizdir (eninde sonunda yapıyorsunuz)halbuki konsntrasyon kaybına sebep oldugunu bilir ama kabullenmezsiniz, artık torbacıya gidip alışveriş yapmaya başlamıssanız sizinde başkalarına bu maddeyi tanıştırma vaktiniz gelmiş demektir, sözde arkadaşlarınıza aldıgınız malın içinden kendinize satır koyarsınız, kronik içicilikte kalp sikişmeye başlar arkadaşlarınızla kavga etmemek için bir nedeniniz yoktur artık, klasik paranoya yaşamaya başlamıssınızdır ama siz hep haklısınızdır, duyguları insan suratlarından okuyamaz kendi duygularınızı dısarıya yansıtamazsınız, sizi büyüten emek veren size deger veren kişileri kırmak artık çocuk oyuncagıdır, size akıl verenlere çokta fifi yaparsınız nedenmi çünkü siz haklısınızdır, ama millet size götüyle güler arkanızdan deli muhabbeti yapar farkına varamazsınız, nasıl farkına varabilirsinizki beyniniz sadece içtiginde mutlu olan başka hiçbir sosyal faliyeti kalmamış ruh adamsınızdır, kendinizi kandırdıgınız kelimeler vardır --- yok aga arada bi takılıyom--- 5 senedir içiyom bagımlılık yapmadı--- sinirimi alıyo beni üretken ve yaratıcı yapıo(:
sigara, ucucular, ot, eczane, ex,taş, mantar, meth ,eroin, bunların hepsi aynı boktur kısaca diyecegim en iyi kafa, çalışan ayık kafa hiç bulaşmayın
Üstadım muhteşem özetlemişsin.Sonuna bir cümle eklemek istiyorum.Herkes kafası güzel eğlenebilir,cesur olabilir ama önemli olan bunları ayık yapabilmektir. -
ultrAsker bunu yazdı:
hocam helal olsun mükemmel bir yazı. başlamayıpta merak edenlere çok güzel tavsiyeler vermişsin. cigarayla hiç bir alakam yok umarım hayatım boyuncada olmaz. sigara kullanıyorum. 1,5 sene önce başladım. seninde anlattığın gibi bende biraz süreci anlatıyım.
Başta bağımlı olduğuna asla inanmazsın. 'Bırakırım lan ama yapçak bişey yok napıyım' 'Sıkıntımı alıyo' vs vs laflar edersin... Sonra anlarsınki kazın ayağı öyle değil :) Nikotin bir uyuşturucudur arkadaşlar öncelikle bunu kabullenin. Özellikle başlamayanlara lafım. yasal olması ulaşılabilir olması sizi kandırmasın... her zaman vücut ister. ve öyle bir çelişki oluyorki bi yerden sonra sen istemediğin halde içiyosun. nefret ederek. çok aç olduğn sırada hiç sevmediğin bi yemeği mecburen yemek gibi. bunu günde 10 15 20 kere yaptıgınızı düşünün ve acınacak durumu düşünün. zevkle içtigim yerlerde oluyor. daha dogrusu zevkle içiyorum diyerek kendimi kandırıyorum. sırf yanında sigara içmek için alkol aldıgım oluyordu. artık buna son verdim çok şükür. umarım bu yazının bana verdiği şevkle sigaradan da kurtulurum.
Tekrar tekrar söylüyorum kendinizi bu ufak tefek meret için gaza getirmeyin, bırakırım ederim diye. Bunca adam çile çekiyorsa bir bildiği var. sigara içeceğine güzel bir yemek ye, güzel birşeyler iç.
Yazının sonunda aklıma geldi onuda ekliyim. Bu meret insanın kendine güvenini yükseltiyor gibi görünsede, bırakamadığınızı anladığınızda kendinize saygınız yerlere iniyor. Aşağılık hissi, yetersizlik hissi yaratıyor.Artık uyuşuk,güvensiz,beceriksiz kimliğinizle tanışıyorsunuz.
Şu an kararımı verdim bende. Bırakıyorum ulan :)
Çok ince bir nuansa deyinmişsiniz,hayattaki en önemli vasıf insanın kendisine saygısı değil midir? O da gidince geriye ne kalıyorki.