Telsiz Lisansı Alıp Eve Telsiz İstasyonu Kurdum+Amatör Meteoroloji İstasyonu+Çanak Anten+Kamera Sistemi
-
Hocalar nereden girdim bu işe bilmiyorum şuan evde telsiz istasyonu kurdum resmen çatıma antenlerimi falan kurdum tüm dünya ile iletişim kuruyorum. herşey yasal devlet nezninde bir sıkıntı yaratacak birşey yok, mors anahtarı falan aldım kendime mors ile geçen antartikada biriyle sohbet ettim.
sonra çanak anten aldım tüm dünya tv lerini izlemek için bir sürü para verdim kurdurttum, 12 tane lnb takılı bir sürü uyduyu izleyebiliyorum.birde çidnen meteoroloji istasyonu getirtttim rüzgar hızına kadar herşeyi görüyorum monitöre yansıtıyor
son olarak evin kapı girişi ve tüm terasa apartmanın 360 derece herşeyini gözlemleyebildiğim kameralar taktım.
ofisimdede zaten heryerde kamera vardı. onlarıda bağladım.
kar yağıyor eve kapandım bugün tatil verdim kendime oturdum kış ayazında loş evimde ekranlardan verielri izliyorum.
ben kafayı mı yiyorum bilmiyorum ama çok eğlenceli geliyor şuan :D
bu tarz fetişi olan insanlar var mı nerede bulurum?
-
Bayiliyom buna, yapacagim bir gün ben de
Faceten tum gruplarinda varim HAM RADIO , WEATHER STATIONS falan
-
1) Antarktika tarafında devletler toprak yada buzulların paylaşımını nasıl yapmışlar?
2) Penguenlerin durumu nasılmış?
3) O taraflarda nesli tehlike altında olan canlı var mıymış?
Benim için bunları sorar mısın?
Şimdiden teşekkür ederim.
-
x ExpirE bunu yazdı
Hocalar nereden girdim bu işe bilmiyorum şuan evde telsiz istasyonu kurdum resmen çatıma antenlerimi falan kurdum tüm dünya ile iletişim kuruyorum. herşey yasal devlet nezninde bir sıkıntı yaratacak birşey yok, mors anahtarı falan aldım kendime mors ile geçen antartikada biriyle sohbet ettim.
sonra çanak anten aldım tüm dünya tv lerini izlemek için bir sürü para verdim kurdurttum, 12 tane lnb takılı bir sürü uyduyu izleyebiliyorum.birde çidnen meteoroloji istasyonu getirtttim rüzgar hızına kadar herşeyi görüyorum monitöre yansıtıyor
son olarak evin kapı girişi ve tüm terasa apartmanın 360 derece herşeyini gözlemleyebildiğim kameralar taktım.
ofisimdede zaten heryerde kamera vardı. onlarıda bağladım.
kar yağıyor eve kapandım bugün tatil verdim kendime oturdum kış ayazında loş evimde ekranlardan verielri izliyorum.
Allah başka dert vermesin ne diyim :)) Kimse kimsenin popisine karısamaz sadece bana uygun işler değil.Bu tarz işler ile ilgilenen kişiler genel olarak asosyal olarak görüyorum..İnsanlar ile uğraşmak yerine bu tarz sistemler ile uğraşmak daha keyifli geliyor.Normalde gelir kaynağın yada mesleğin neydi hocam ?
-
techizat ve tesisatın resmini atar mısın merak ettim özendim :)
-
https://www.tahribat.com/forum/kisa-mesafe-telsiz-vs-amator-telsizcilik--242708
TBT yi telsizci yapan o konu
-
x ExpirE bunu yazdı
hava durumu izlemyi bende seviyorumda okadar cihazlı felan değil windy-ventusky-rainviewer üzerinden takip ediyorum bazen
birde lightningmaps ten oturup yıldırımlara-şimşeklere bakıyorum. olsada sabahtan akşama kadar yıldırım-şimşek izlesem :)
-
böyle fetişim var da yapacak parak yok.
-
Toplam maliyetin ne oldu hocam, belki niyetlenen olur veya niyetlenen varsa fiyatlardan dolayı hiç düşünmez :)
-
x Atlas bunu yazdı
Toplam maliyetin ne oldu hocam, belki niyetlenen olur veya niyetlenen varsa fiyatlardan dolayı hiç düşünmez :)
en pahalısı telsiz ekipmanları oldu, diğerleri yine bir nebze daha ucuz, anten falan filan meteoroloji ıvır zıvırları ucuda asıl iş telsiz ekipmanının pahalı olmasında hocam. telsiz vs dahil 150 falan harcamışımdır
çanak anteni yurt dışından getirttim normalde 1 lnb takıp tek uydu yada aynı enlemdeki uydular için yaparken ben çoklu farklı enlemlerdeki uydular için özel bir çanak getirttim 10k sadece oydu diseq elemanları falan derken 15 e geldi toplamda sadece çanak olayı ama tüm dünyayı yüksek görüntü kalitesi ile izliyorum
ExpirE tarafından 12/Şub/25 23:26 tarihinde düzenlenmiştir -
telsizleri gümrükten geçirirken nasıl bir prosedürl karşılaştın ?
amatör telsizcilik belgesini mi sundun ?