Ulkede Ki Memur Zihniyetinin
-
HolyOne bunu yazdı
Çok süründürürlerse yazılı cevap istediğini söyle. Öbür tarafa da elinde yazılı cevapla git. Veremem deme hakkı yok yani. Dilekçeni yazılı ver, alındığına dair kağıt al fln sözle olmuyor bazı işler.
seyh muhattap bulsam karsimda zaten bisiler isticez noluor dicezde telefonu bile kaldirmior adamlar istanbuldan kalkip da ankaraya gitme durumum suanda yok kadinin birisi yeniden dilekce yolla 1- 1 bucuk ay bekle yenisini gondersinler gibi absurt cvplar verior delirmeme az kaldi
-
Ankara Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde bugün işim vardı. A blokta en üst katta (oda numarasına bakmayı akıl edemedim) bir odada abartısız 10-12 civarı kadın galiba kısır partisi yapıyorlardı. Ben kapının önünden 2 kere geçince biri kalkıp kapıyı kapattı. Şube müdürü ile görüştüm. Adam tam bir dikbaşlının teki. Allah'tan yanına yardımcı birisi geldi ve bir memurdan beklemediğim şekilde tüm sistemi anlattı. Genç olduğundan olsa gerek. Ancak yine de sorunuma somut bir çözüm bulamadım. Bence ülkedeki memurluk sistemi en ivedi şekilde kaldırılmalı. İşi bilmeyen ne kadar adam varsa memur olmuş. İş garantisi olduğundan bir Allah'ın kulu da bunlara bir şey yapamıyor.
-
Çifte vatandaş olabilmek için zamanında bende koşturmuştum isim denklik kağıdını.
Ozaman İstanbul Beşiktaşta bayındırlıktaydı. 1 hafta hergün git gel git gel yapmıştım kağıdı alabilmek için.
Sen telefonla işi halletmeye çalışıyorsun. Allah kolaylık versin.
Memurlar içinde şöyle birşey söylemek istiyorum. %80'i ağır yavşak ki bunu herkes biliyor herkes aynı düşüncede ama içlerinde işini düzgün yapan millete sonuna kadar yardımcı olmaya çalışanlarda var.
Arada denk geliyor. Böyle adamlar çoğalması gerekirken hep azalıyor amk.
-
Branxian bunu yazdı
Çifte vatandaş olabilmek için zamanında bende koşturmuştum isim denklik kağıdını.
Ozaman İstanbul Beşiktaşta bayındırlıktaydı. 1 hafta hergün git gel git gel yapmıştım kağıdı alabilmek için.
Sen telefonla işi halletmeye çalışıyorsun. Allah kolaylık versin.
Memurlar içinde şöyle birşey söylemek istiyorum. %80'i ağır yavşak ki bunu herkes biliyor herkes aynı düşüncede ama içlerinde işini düzgün yapan millete sonuna kadar yardımcı olmaya çalışanlarda var.
Arada denk geliyor. Böyle adamlar çoğalması gerekirken hep azalıyor amk.
hocam telden halletmeye calismiyorum dilekce falan yolladim adamlara o sekilde aliniormus artik adamlarda hanima yolladilar kagidi benimki hala gelmedi haniminkide zaten yalnis yollamislar valla bisi demiyorum allahindan bulsnlar bulgaristana gidince direk ordan alip konsolosa onaylaticam artik
en buyuk hata bende gotume rahat batti geldim turkiyeye simdi it kopekle ugras dur omur boyu
-
aslında kpss ile işe alırken bu tür durumların önüne geçmek için bazı atamalara bilgisayar sertifikası cart sertifikası curt sertfikası isteniyor .
... ama sağolsun halk eğtim merkezinden bi top kağıt karşılığında süpermenlik sertifikasına ( T ) kadar herşey temin edilebiliyor .
-
Resmi işlemlerde söz uçar yazı kalır.
Resmi bir dilekçe veriyorsanız Mutlaka evrak kayıt yaptırın ve kayıt numarasını alın.
Resmi bir dilekçeye maksimum başvuru süresi 15 gündür.
Kayıt numarası ve dilekçe tarihi mutlaka elinizde olması greken bilgiler.
Bunlar olduktan sonra kimse savsaklayamaz.
Kurumun amirine çıkın durumu anlatın numarayı ve tarihi verin.
Hatta şikayeti de dilekçeyle verin.
Şikayet dilekçesinin kayıt numarasını da alın mutlaka.(Bu tavsiye edilmez. Son seçenek olsun. Çünkü resmi şikayet baya sıkıntı çıkarır. )
Yazın bimere şu sayılı şu tarihli dilekçeme hala cevap verilmedi diye.
Ondan sonra onlar uğraşsın dursun.
-
Ya ben üniversite öğrecisiyim askerliğimi tecil etmiyorlar, geçen ceza geldi 2000 lira, gittim mahkemeye verdim, uğraştım ettim eyledim sildirdim, sonra yine gittim yine etmiyorlar, 2006'da neredeydin diyor, 2006'da sınıfta kalınca o yıl silinmiş ama 15 yaşındayım amk. Neticede bi sikim olmaz bunlardan.
-
gerçekten işini savsaklayanda var işini adam gibi yapanda
ama adamların karşısında kimbilir akşama kadar ne hödükler geliyor insalarla özellikle bizizm insanımızla uğraşılmaz hoca
ayrımı iyi yapmak önemli olan
öyle insalar var ki a.k bunlar denge durarak yolda nasıl yürüyebiliyorlar acaba diyorsun bunu becerebildiklerine şaşaırıyorsun :)
iyi niyeti kötüye kullanan şerefsiz de çok
Ama ülkedeki bürokraside işler gerçekten kağnı arabası hızında özellikle emniyette yolunuz düşmesin emniyet adliye vs gibi yerlere
DEvlet dairesinde telefonla işler hayatta dönmez hoca illa gidecen illa dilekçe verecen vs ben bir kere askerliğimin nereye düştüğünü öğrenmek için aramıştım cevap verdiler çok şaşaırmıştım -
Aslında memurlara laf söylerken biraz da çuvaldızı kendimize batırmamız lazım.
İşleri kapı çalınca yapmayı çok seviyoruz. Eksik gedik oldu mu da benim işim olmuyor diye ağlaşıyoruz.
Memur adam senin benim gibi yüzlerce insanla konuşuyor. Sana ne söz verdiği ya da söylerim dediğini nasıl hatırlamasını bekliyorsun? Çok önemli bir problemse bizzat gidip başvurmak lazım. Ya da arkadaşların da dediği gibi yazılı başvuru yapacaksın ki ciddiye alınasın. Telefonla aradım ulaşamadım ya da bana öyle dedi diyip kenara çekiliveriyoruz.
Hastanelerde de aynı. Bana bu doktor bunu dedi, bu teşhisi koydu tamam her şey çözüldü. Bu güne kadar genelde bir tanı konduğunda ikinci doktora görünmeye çalışıyorum. Genelde de ilk doktorun savsaklaması ya da eksik bakması ikinci doktorda ortaya çıkıyor. İlk sonuçları, filmleri de görebiliyorlar. Böylece her şey kesinleşiyor. Devlet dairesinde de vaziyet aynı. Gereksinimleri takip edip her şey hazırken başvurunca bu güne kadar en ters memur dahi denk gelse işim hızlıca halloldu. Ama hiçbir şeyden haberdar olmadan işi danışarak adamlara bıraktınız mı adam işi uzatır da uzatır. Biraz bilinçli olmak lazım.
Askerlik şubesindeki işlem için illa Ankara'ya ya da nüfusa kayıtlı olduğunuz yere başvurmanız gerekmez. Şehrinizde yabancı şubeler vardır. Oralara başvurursunuz doğrudan sizinle ilgilenirler, eğer aktarılacak bir şey varsa oradan ilk elden bilgilendirilirsiniz. Askerlik gibi bir konuda da işi şansa bırakmak sonrasında başkasına sövmek biraz vurdumduymazlık.
Neresi olursa olsun devlet dairesinde işleri siz takip edeceksiniz. Hata da olsa kimse üzerine alınmaz, yanlışlıkla borç ta çıkarılsa kimse onu sen ödemeden silmez. Çoğu zaman ispatta edemezsiniz. Şikayette işe yaramaz. Bu sebeple kendi işimizin takipçisi olmak lazım ki sıkıntıya girmeyelim. Biraz da hakları okumak lazım. Sora sora Bağdat bulunur da 1 saatlik yolu 10 saatte gidersin.
Austen tarafından 12/Haz/15 22:48 tarihinde düzenlenmiştir -
SeRDaR bunu yazdı
gerçekten işini savsaklayanda var işini adam gibi yapanda
ama adamların karşısında kimbilir akşama kadar ne hödükler geliyor insalarla özellikle bizizm insanımızla uğraşılmaz hoca
ayrımı iyi yapmak önemli olan
öyle insalar var ki a.k bunlar denge durarak yolda nasıl yürüyebiliyorlar acaba diyorsun bunu becerebildiklerine şaşaırıyorsun :)
iyi niyeti kötüye kullanan şerefsiz de çok
Ama ülkedeki bürokraside işler gerçekten kağnı arabası hızında özellikle emniyette yolunuz düşmesin emniyet adliye vs gibi yerlerehocam ben zaten bu tarz dairelere gittigimde olabildigince kibar ve empati kurarak konusan birisiyimdir butun gun 50 cesit tiple karsilasiolar heleki Turkiyedeki tipler hayatdan sogutur o yuzden cok ustelemeden akisina birakirim yuz yuze gorusmelerde
ama 10 gun boyunca bir telefon kaldirilmior nasil oluor aklim ermez o adam demekki isinin basinda durmuor bir dilekce 1 bucuk ayda isleme alinmiyor ise sokarlar ole memura