Ulkede Ki Memur Zihniyetinin
-
Bakın bir vatandaş olarak haklarınızı sıralayayım.
Devletin her kademesinde işler sözle değil yazıyla yürür.
Bu yüzden bir kuruma her zaman dilekçe ile başvurun.
Dilekçenize numara(sayı) aldırın. Verdiğiniz dilekçenin üzerine de teslim aldım diyerek bir de sicil yazdırın.
Bunları yaparken de mesai saatleri içerisinde yaptırabilirsiniz.
Maliye haricinde hiçbir devlet memuru mesai almıyor.
Kimse mesai saatleri dışarısında sizin işinizi kolay kolay yapmaz.
Sizin işiniz hallolacak diye memur neden mağdur olsun ?
Baktınız yine dilekçenizin gereği yapılmıyor.
Yapmanız gereken tek şey Bimer'den şikayette bulunmak.
Memur hakkında disiplin yönünden soruşturma yapılır şikayet olursa.
Memurun yasal haklarını öğrenmek için de 657 sayılı kanunu okuyabilirsiniz.
-
Olgunisik bunu yazdı
Bakıyorum da kpss de atanamamış sonrada hırsından memur düşmanı olanlar yazdıkça yazıyor.
BitiBiri demiş mv bulaydın. Bul ee ne olacak? Yıllar önce mv nin biri "yatırımı niye engelliyorsun diye" telefonda bana talimat vermeye kalkmıştı. Dinledim dinledim sonra yine doğru bildiğimi yaptım. Evet mv arayınca eli ayağı tutuşan memurlar da vardır ama sayıları sandığınız kadar çok değil. Özellikle sh,av ve ths sınıfı memur içinde mv den direktifle çalışacak oranı %5 i geçmez.
Başka birmemur düşmanı acil işim var memur dikkate almadı gibi birşeyler yazmış. Bana gelen işim acil diyenlerin çoğunda böyle birşey yok. Sadece sıra beklemek istemiyorlar ve kurunun yanında yaş ta yanıyor. Ayrıca acil iş tanımı ölümcül yada telafi edilemez olay demektir. Bir iş yerinin kapasitesinden fazla iş yükü varsa fazlalık kısmı sonraya sarkar. Bu özel de de aynıdır devlette de. Senin tekrar gelmen yada sıra bekşemenin neyi acil? Beyin ameliyatına mı gireceksin?
Özel sektör de işler çokmu düzgün? Rüşvet deyince aklına ilk memurlar gelenler özelde ki rüşvetin haddi hesabı yok. Memur olmadan önce özelde çalıştım, firmalar da iş yapabilmek için rüşvet vermemek neredeyse imkansız dı. Özellikle kobilerin büyük olanlarında rüşvetsiz çivi satamassın.
Kpss ile atanamamış :D Hırsından memur düşmanı olmuş :D Çoğu insanın son çaresidir kpss hiç bişey olamadım bari memur olayımdır memuriyet.
Adam hatasını anlamıyor gidiyorum şikayet ediyorum. Mv kulağını çekiyor çekecek tabi.
İşi acil kısmını bende sevmiyorum sırada ben vasam o sıra benimdir benim de acil işim var. Belkide yalan söylüyor, bizim halktan da haysiyetsziz insan çok.
Ama totoyu yaya yaya gevşek ağızlı memurların hepsiyle mücadele edeceğim. Hepsi adam gibi çalışacak. Çalışmıyorsa da hesabını verecek.
Özel sektör de rüşvet vardır o doğru. Diyelim iş ilerlemiyor hemen adamın amirine müdürüne şikayet et, senin rüşvet alman şirkete para kaybettirsin adamın aklını alırlar.,
Ama memurda öyle değil adam en kötü sürgün yerim diye hem adama hem devlete herkese zarar veriyor.
Bu herkesi elbette kapsamaz, bir tanıdığım memur gidiyorum 2 metre dosyalarla dolu masası çan hıraş çalışıyor.
Kısaca bu sistem değişmeli. Devletin bütün kurumları özelleşmeli.
-
Bizim enişte ile zabıtanın arasında geçen olay:
Kendisi muhasebeci olur ve belediyede işi çıkıyor gidiyor ve oradaki işini yapmayan bir zabıta ile feci şekilde atışıyor. İşler yarım kalıyor, adam hususi olarak enişteyi görünce ibnelik yapıyor vs. neyse. Müşterisine faturaları filan almaya gidiyor bizim enişte ve müşteri de güvenlik kamerasına geçen rüşvet alan bir zabıtanın takıldığını anlatıyor (samimi oldukları için anlatıyor tabi ki) neyse izliyorlar ve enişte bakıyor ki bizim belediyedeki manyak zabıta! :D Sen misin benim işimi yapmayan deyip ikinci sefer yolu belediyeye düştüğü vakit yine bu ibnenin olduğu yerde bulunuyor ve bu sefer adama gidip ulu orta söylüyor utanmıyor musun rüşvet almaya diye tabi ki o da ne rüşveti ben namuslu bir memurum laflarını söylüyor işte bizimki de ali tekstil perde vs. önünde kameraya takılmışsın seni şikayet edeyim de gör, cd kayıtları da var kanıt olarak sunacağım deyince bunun g*tü tutuşuyor ve çıkışta bizimkini kıstırıp abi yapma etme çoluk çocuğum var diye yalvarıyor. Bizimki de ulan madem çoluğun çocuğun var niye rüşvet alıyorsun diyor bu da ertesi gün aldığı parayı getirip malum tekstil tükanına bırakıyor (çok akıllı ya :)) İstisnasız her ay da abi napıyosun ya bi ara görüşelim yemek yiyelim filan diyormuş ibne. :D
Sözün özü, bizim manyak zabıta enişte ile delirmelerde imiş. :D Bu ve bunun gibi niceleri var ki özellikle işleri devlet dairelerinde sıklıkla olan kişiler için bu durum ayrıca bir zulüm. İşini elbette layıkıyla yapanları da var yok değil ama geneli afedersini ibnenin önde gideni. Özellikle üniversitelerin öğrenci işlerini hepimiz biliriz ve orada genellikle bir tane yalnızca bir tane ideal sahibi aklı başında üst bulunur ve sırf o yüzden asgari düzeyde işler yürür. Yani o da olmasa kimbilir neler olacak. Sonuç olarak özellike günümüzde de abi memur ol ya rahat mis gibi masa başı, ay başını beklersin zihniyetine sahip insanların da devlet dairelerinde görev aldığı düşünülünce neden bütün o*ospu çocuklarının buralarda toplandığı ortada.
-
zeybekustasi bunu yazdıOlgunisik bunu yazdı
Bakıyorum da kpss de atanamamış sonrada hırsından memur düşmanı olanlar yazdıkça yazıyor.
BitiBiri demiş mv bulaydın. Bul ee ne olacak? Yıllar önce mv nin biri "yatırımı niye engelliyorsun diye" telefonda bana talimat vermeye kalkmıştı. Dinledim dinledim sonra yine doğru bildiğimi yaptım. Evet mv arayınca eli ayağı tutuşan memurlar da vardır ama sayıları sandığınız kadar çok değil. Özellikle sh,av ve ths sınıfı memur içinde mv den direktifle çalışacak oranı %5 i geçmez.
Başka birmemur düşmanı acil işim var memur dikkate almadı gibi birşeyler yazmış. Bana gelen işim acil diyenlerin çoğunda böyle birşey yok. Sadece sıra beklemek istemiyorlar ve kurunun yanında yaş ta yanıyor. Ayrıca acil iş tanımı ölümcül yada telafi edilemez olay demektir. Bir iş yerinin kapasitesinden fazla iş yükü varsa fazlalık kısmı sonraya sarkar. Bu özel de de aynıdır devlette de. Senin tekrar gelmen yada sıra bekşemenin neyi acil? Beyin ameliyatına mı gireceksin?
Özel sektör de işler çokmu düzgün? Rüşvet deyince aklına ilk memurlar gelenler özelde ki rüşvetin haddi hesabı yok. Memur olmadan önce özelde çalıştım, firmalar da iş yapabilmek için rüşvet vermemek neredeyse imkansız dı. Özellikle kobilerin büyük olanlarında rüşvetsiz çivi satamassın.
Kpss ile atanamamış :D Hırsından memur düşmanı olmuş :D Çoğu insanın son çaresidir kpss hiç bişey olamadım bari memur olayımdır memuriyet.
Adam hatasını anlamıyor gidiyorum şikayet ediyorum. Mv kulağını çekiyor çekecek tabi.
İşi acil kısmını bende sevmiyorum sırada ben vasam o sıra benimdir benim de acil işim var. Belkide yalan söylüyor, bizim halktan da haysiyetsziz insan çok.
Ama totoyu yaya yaya gevşek ağızlı memurların hepsiyle mücadele edeceğim. Hepsi adam gibi çalışacak. Çalışmıyorsa da hesabını verecek.
Özel sektör de rüşvet vardır o doğru. Diyelim iş ilerlemiyor hemen adamın amirine müdürüne şikayet et, senin rüşvet alman şirkete para kaybettirsin adamın aklını alırlar.,
Ama memurda öyle değil adam en kötü sürgün yerim diye hem adama hem devlete herkese zarar veriyor.
Bu herkesi elbette kapsamaz, bir tanıdığım memur gidiyorum 2 metre dosyalarla dolu masası çan hıraş çalışıyor.
Kısaca bu sistem değişmeli. Devletin bütün kurumları özelleşmeli.
Adliyeleri, kriminali falan da özel yapalım istersen. :-))))