Üniversite Tercihi - [Tıp] Mı [Bilgisayar Mühendisliği] Mi?
-
zeki adamsin sen
tıpa gir, sarmazsa bitirince bide bilg müh okursun
-
Yazdıklarına bakarak diyorum ki doktor olacak adam değilsin.
Mühendis ol derim.
Hiçbir doktor para durumu hariç hayatından memnun değil. Mutsuz insanlar. Kendi aile ve iş arkadaşı hariç kimseyle görüşmüyorlar. Ne yapayım böyle hayatı.
Mühendisler neşeli insanlar. Hatalarının telafisi doktora göre daha kolay. Çok kazanamazsin önce ama kendini kanıtlarsan doktoru sollarsin para olarak.
Diyelim ki yurt dışında yaşamaya karar verdin. Orada doktorluk yapamazsin diploma denkliği falan ama mühendis olarak yapabilirsiniz. Dünyaya açılmayı isteyen adam mühendis mimar gibi bölüm seçer.
Doktor daha havalıdır. Ama psikolojin hep yerinde olacaktır, her daim dikkatli, soğuk kanlı, vicdanlı olmak adama ne büyük yük haberin var mı.
Yani mühendislik :))
-
0x656e bunu yazdı
Tıp oku eğer beğenmez isen bilgisayar mühendisi olman için diplomaya ihtiyacın yok.Ama diplomasız bir ameliyata giremezsin :)
Alkışlıyorum...
-
Hocam ODTÜ ye git adam gibi bi mühendislik oku paso kas zaten para derdin olmaz. TIP < Mühendislikten (Bilgili , adam gibi bir mühendis) her zaman böyledir bu benim kafamda. Ha yatan mühendis ile ilgili kıyaslamam da 2 Yıllık okuyan hatta Lise okuyan > Mühendis. Mühendis kişiden kişiye değişiyor. Ne olacağın sana bağlı oluyor yani :)
-
tıp okumak göt ister öğrencilikde ineklersin 6 yıl son 4 yılda uzmanlık için kıın açılır yani hayatının 10 yılı çöp olur yaşını üzerine koy değer mi 10 yılı eziyet ile geçirmeye diye, sana tavsiyem öğretmen ol
-
@ibrahimeren hocam böyle bakmak gerekmez ki olaya benim bildiğim tıp okuyanlar zaten 3. sınıftan sonra hastanede çalışıyorlar . Zaten çalışıp okuyorlar . Diyorsun ki 4 sene de uzmanlık hocam her yerde var istersen Master yap bilmem ne yap mühendislikte onda da uzuyor yani uzatmak isteyince mühendislik de uzuyor , ama gerek yok bi bakıma. Bütün doktorlar bu kadar da kötü bakmıyorlardır olaya bence . Doktor olmadığım için bilemeyeceğim sadece arkadaşlarım var TIP okuyan onlarla muhabbetim sonucu bu görüşüm.
-
Kafan sikilmesin istiyorsan doktor olarak saglik ocaginda oturup cay icmekten baska pek secenegin yok, gelene minoset yazip gondermek seni tatmin edecek mi peki?
-
Tabi ki tıp geçen komşum 330 bin liraya sıfır araç aldı, şimdi de yata bakıyor, bu adam şehre ilk geldiğinde ev almak için kendisine 7 bin lira destek olmuştum, ama adam iyi cerrah sende onu yapmam diyorsun bence bu mesajı iyi oku yeniden düşün ardından 15 yıl sonra beni hatırladığın da iyiki seni dinlemişin Robinson abi dersin,
-
Kendini iyi tani. Seni en cok mutlu eden sey ne ise onu sec yoksa iki meslek de cekilmez.
Doktorlugu sevmesen bile parasi icin katlanirsin; toplumdan, muhendise gore daha cok saygi gorursun.
Muhendislikte ise iyi bir muhendis olursan bir doktorun itibar ve yasam standardina ulasirsin. Tip kazanabilecek puani aldiysan ve muhendislikte gonlun varsa vasat bir muhendis olacagini hic sanmam en kotu ihtimalle doktora yakinsarsin.
Ben ytu'de elektronik okuyorum, pek cok arkadasim mezun olmadan ise girdi. Baslangic maaslari 2500-3500 tl arasinda degisiyor, turkcell'de calisanlar biraz tecrubeli muhendislerin 7000-9000 tl aldiklarini duydum. Yurtdisina gitmek istersen kapilar tip'a gore daha fazla acik yani daha fazla ozgursun. Doktora gore daha fazla bos vaktin olur, butun gun 100 farkli kisi, cesit cesit hastaliklarla kafani sisirmez(insanlarla ugrasmak gercekten dunyanin en zor isidir.), en iyi dostun makineler, cihazlar, kodlar olur ustelik hatalarini da cok kolay tolere ederler. Beklenmedik durumlarla nadir karsilasirsin, sikinti stres seviyen daha dusuk olur.
-
TIP
tıp bilgisayar mühendisliği mühendislik tıp mı mühendislik mi tıp okunur mu mühendislik okunur mu 2016 lys