Windows 11 Iot Enterprise LTSC
-
tnctrdeki çocuklar genelde güvenilirdir.Aksine rast gelmedim daha.
LTSC ile iot LTSC aynı arkadaşlar :=)
WinXP pro ile Pro VL arasındaki fark gibi düşünün birisi normal lisans diğer çoklu yada dijital lisansa sahip :)
Ben kendim script yardımı ile pro sürümünündeki tüm gereksizleri kaldırıp LTSC gibi hızlı hale getiriyorum. LTSC kullanacak arkadaşlar mutlaka iot ltsc sürümünü kullansınlar bu sürümler atm banka vs için kullanılan sürümlerdir ama iot kullnırsanız PRO sürümüne ait lisansınız var ise otomatik lisansınız aktif olur.
Uzun zaman Win8.1 embedded Pro kullandığımdan biliyorum en hafifleri genelde LTSB/LTSC sürümleridir.,
Mesela en performanslı Win10 sürümleri LTSB 1507/1607 ve 1709 ve 21h1 sürümleridir.
-
yamtartunga bunu yazdı
Features Enterprise LTSC IoT Enterprise LTSC / IoT Enterprise Subscription LTSC TPM / Secure boot / UEFI / 4GB RAM All required Not Required 🎉
Also not required by IoT Enterprise 24H2 (Non-LTSC)Automatic Device Encryption Enabled Disabled Update Support 5 Years 10 Years Reserved Storage Feature Enabled Disabled Digital License (HWID) Not supported Supported Uninstallable Edge outside of EEA Yes No 2 Simultaneous RDP Sessions No Yes ufak tefekte olsa farklar var
-
KAAMOS bunu yazdıyamtartunga bunu yazdı
Features Enterprise LTSC IoT Enterprise LTSC / IoT Enterprise Subscription LTSC TPM / Secure boot / UEFI / 4GB RAM All required Not Required 🎉
Also not required by IoT Enterprise 24H2 (Non-LTSC)Automatic Device Encryption Enabled Disabled Update Support 5 Years 10 Years Reserved Storage Feature Enabled Disabled Digital License (HWID) Not supported Supported Uninstallable Edge outside of EEA Yes No 2 Simultaneous RDP Sessions No Yes ufak tefekte olsa farklar var
Haklısın doğru tabi,
Temel uygulamalar aynı. Fakat lisanslama ve ömür çizgilerinde farklılıklar var. Kullanan insanlar arasındaki farklı kolayca göremez
-
yamtartunga bunu yazdı
WinXP pro ile Pro VL arasındaki fark gibi düşünün birisi normal lisans diğer çoklu yada dijital lisansa sahip :)
Ben kendim script yardımı ile pro sürümünündeki tüm gereksizleri kaldırıp LTSC gibi hızlı hale getiriyorum. LTSC kullanacak arkadaşlar mutlaka iot ltsc sürümünü kullansınlar bu sürümler atm banka vs için kullanılan sürümlerdir ama iot kullnırsanız PRO sürümüne ait lisansınız var ise otomatik lisansınız aktif olur.
Uzun zaman Win8.1 embedded Pro kullandığımdan biliyorum en hafifleri genelde LTSB/LTSC sürümleridir.,
Mesela en performanslı Win10 sürümleri LTSB 1507/1607 ve 1709 ve 21h1 sürümleridir.
Scripti paylaşman mümkün mü?
-
arkadaşın bahsettiği şey bu galiba
https://github.com/DrEmpiricism/Optimize-Offline
artık geliştirilmiyor
3-4 sene önce denemiştim ltsc varken luzumsüz diyorum
-
Söyle bişeyde var
https://github.com/ChrisTitusTech/winutil?tab=readme-ov-file
-
Bekleyelim bakalım LTSC'yi.
Umarım beklentilerin de üstünde bir sadelik sunar.
-
amg bunu yazdıyamtartunga bunu yazdı
Tabi ki.
Ben İso kalıbını biraz düzenledim açıkcası. İlk olarak Poeriso yada Ultraiso gibi uygulama ile Win10/11 Kalıbını aç.
Daha sonra aşağıda indirdiğim dosyaları içine atacaksın.
Autounntend dosyasını ilk dizine %oem% yazan klasörü Sourecs klasörüne bırak.
Daha son kalıbı kaydet. Rufus yada benzeri uygulama ile flaşa yazabilirsin.
Bu arada özelleştirme ince ayarları içerir mesela Win Güncellemesini 2099a aldım çünkü ben güncelleme sevmiyorum hantallaştırdığından. Sen istersen devam et diyebilirsin.
Arka planda fazladan uygulama çalşmaz ıvır zıvır şeyler.
+Win11 Ram gereksinimlerini ve kurulumdaki saçma yerleri otomatik atlar internetsiz kuruluma da izin verir.
https://s6.dosya.tc/server21/8uy7xk/winno.rar.html
-
yamtartunga bunu yazdıamg bunu yazdıyamtartunga bunu yazdı
Tabi ki.
Ben İso kalıbını biraz düzenledim açıkcası. İlk olarak Poeriso yada Ultraiso gibi uygulama ile Win10/11 Kalıbını aç.
Daha sonra aşağıda indirdiğim dosyaları içine atacaksın.
Autounntend dosyasını ilk dizine %oem% yazan klasörü Sourecs klasörüne bırak.
Daha son kalıbı kaydet. Rufus yada benzeri uygulama ile flaşa yazabilirsin.
Bu arada özelleştirme ince ayarları içerir mesela Win Güncellemesini 2099a aldım çünkü ben güncelleme sevmiyorum hantallaştırdığından. Sen istersen devam et diyebilirsin.
Arka planda fazladan uygulama çalşmaz ıvır zıvır şeyler.
+Win11 Ram gereksinimlerini ve kurulumdaki saçma yerleri otomatik atlar internetsiz kuruluma da izin verir.
https://s6.dosya.tc/server21/8uy7xk/winno.rar.html
Teşekkür ederim.
-
Bu yeni gelecek LTSC sürüme baktım da Eylülde gelecek tahmini dışında hiç haber yok. Var mı bir gelişme?