Yurtdışından Gelirken Bu Elektronikler Sorun Çıkarır Mı ?
-
Hocalar selamlar,
DJI Osmo Action 5 Pro Adventure Combo (Aksiyon Kamerası Seti)
DJI Osmo Action Multi-Function Charging Handle (Aksiyon Kamerası Tutacağı)
DJI Mini 4 Pro (Drone)
Hepsini kendi kişisel kullanımım için alacağım, zaten daha gavurun memleketini dolaşırken aksiyon kamerasını kullanıp oraları falan çekicem.
Bunları ülkeye girişte gümrükten geçirirken bir sorun çıkarırlar mı ? Algı vergi vs ya da gümrük el koyar mı ? Hepsi faturalı kendi paramla satın alacağım ürünler olacak.
15481 sayılı gümrük kanununu okudum ve internette araştırdım ama karman çorman geldi. Sizlere sorayım istedim.
-
Sorun olmaz. Hele ki paketi açılmışsa hiç sorun olmaz.
-
Kaan bunu yazdı
Sorun olmaz. Hele ki paketi açılmışsa hiç sorun olmaz.
Aynen hocam, kullanıcam zaten oraların resmini videosunu falan çekerken. Drone korkutuyor beni sadece. Kendi orjinal kutularını peki katlayıp valize mi koymalıyım yoksa atayım mı ?
-
insta360 ve tum aksesuarlarini kutulari acilmamis olarak getirdim bir problem yasamadim.
drone icin bir sey diyemiyorum daha once hic drone getirmedim.
duzenleme: sabiha gokcenden giris yaptim.
blackhammer tarafından 04/Oca/25 07:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Drone problem olur sanki
-
şöyle birşey var ama hiç yapmadım
teknik uygunluk vs birşey diyor ama muhtemelen custom dronelar için vs
sen gayet türkiyede hali hazırda satılan bir modeli getirmek istiyorsun
gene 250-500 gr / amatör - sportif - ticari olayları var sanırım
https://iha.shgm.gov.tr/public/sss
11 - Yurt dışından İnsansız Hava Aracı (İHA) getireceğim, gümrükten nasıl geçerim ve nasıl kayıt ederim ?
Yurt dışından bireysel olarak insansız hava aracı getirmek isteyen şahıslar, gümrükten geçerken gümrük memurları getirilen insansız hava aracını teslim alıp kişiden ithal edilen insansız hava aracını gümrükten sokabilmesi için Teknik Uygunluk Belgesi getirmesi gerektiğini belirtirler. İnsansız hava aracını getiren şahıs bu belgeyi Genel Müdürlüğümüze resmi başvuru yolu ile başvuru yaparak alırlar, başvuruları kontrol edilir ve Teknik Uygunluk Belgesi başvuru sahibine posta yolu ile gönderilir.Başvuru sahibinin başvuru şekli ve detaylara https://iha.shgm.gov.tr/public/formlar linkinden ilgili formlara erişilebilmektedir.
İnsansız hava aracı yurt içine sokulduktan sonra yine Genel Müdürlüğümüz İHA Kayıt Sistemi'nde bireysel kayıt oluşturulduktan sonra araç hesaba eklenir. Detaylar için lütfen İHA Kayıt Sistemi web sitemizi inceleyiniz.
Teknik Uygunluk Belgesi Başvuru evraklarının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü,Uçuşa Elverişlilik Dairesi Başkanlığı'na gönderilmesi gerekmektedir.
İHA2 SINIFINDA Yurt dışından kati ithali gerçekleştirilmesi planlanan hava araçlarının Türk Sivil Hava Aracı Sicili’ne kaydettirilmeden önce aşağıda yer alan kurallar çerçevesinde TESCİL İŞARETİ rezervinin yaptırılması gerekmektedir:
Hava aracının satın alma yoluyla yurda getirilmesi sürecinde satış sözleşmesi aslı, Apostilli yetki belgesi ile Noter onaylı Türkçe çevirileri ve sözleşmeden doğan damga vergisinin söz konusu hava aracının ithal uygunluk aşamasından önce HAVA ARACI SİCİL KOORDİNATÖRLÜĞÜ'NE eksiksiz olarak gönderilmesi gerekmektedir. Satış sözleşmesinin Apostilli olması durumu da yapılacak işlemlerde geçerlilik arz edecektir.
-
duble post olmuş
wert tarafından 04/Oca/25 13:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Drone konusunu bilmiyorum ama ben bol bol elektronik geçirdim.
Geçen ay 4 tane dashcam geçirdim, xrayden de geçti açmadılar bile.
Geçen aylarda dyson'un büyük oda temizleyicisini geçirdim. Kocaman bir kutu. Baktılar, ikinci el dedim bu dedim. Evimi taşıyorum dedim. Ikinci el olmasaydı vergisi üzerdi dediler gülüştük geçtik.
Oradaki rahat tavirlar önemli, niye beni seçtiniz kontrol için amk tarzında hareket etmemek lazım. Kolay gelsinle birlikte pat valizi koyup geçin, valizin de çıkışında alıp da gidecek gibi çıkışı bekleyin. Valizin içindekinden çok hal ve hareketler önemli.
-
https://www.mfa.gov.tr/turkiye_ye-ait-gumruk-bilgileri.tr.mfa
kurallara göre 1 adet getirebilirsin, ancak şansın yaver gider çantana bakmazlarda istediğin kadar geçirebilirsin.
-
Koy bavula getir bi de bu osmo lar en ucuz nerede ben de bakınıyorum bu aralar. Go pro mu osmo mu hangisi daha iyi oluyor?
-
nerden gidiyorsun tr'ye hocam