Yurtdışından Gelirken Bu Elektronikler Sorun Çıkarır Mı ?
-
yurt dışından geldiğimizde iniyoruz ve bavulları alıyoruz ya. bu bavullar uçaktan indikten sonra bize gelmeden önce XRAY den geçiyor mu ?
geçmiyorsa eğer her şeyi sokarsın diye düşünüyorum lakin sabiha gökçende nerdeyse hiç kontrol ettiklerini görmedim.
ettikleri zamanlarda da hep büyük bavullu turist teyzeleri çekip bavullarına bakıyolardı.
-
Atabildigin kadar karton kutu at, gule gule gir hoca. Kapali ve cokli mala ses ediyorlar genelde.
-
yolbulucu bunu yazdı
yurt dışından geldiğimizde iniyoruz ve bavulları alıyoruz ya. bu bavullar uçaktan indikten sonra bize gelmeden önce XRAY den geçiyor mu ?
geçmiyorsa eğer her şeyi sokarsın diye düşünüyorum lakin sabiha gökçende nerdeyse hiç kontrol ettiklerini görmedim.
ettikleri zamanlarda da hep büyük bavullu turist teyzeleri çekip bavullarına bakıyolardı.
Geçiyor, zaman zaman köpek de hattın başıda kokluyor. Orada bir şey görürlerse telsizle bildiriyorlar, çıkarken sizi durduruyorlar.
Çantayı aldıktan sonra tuvalete giderseniz muhtemelen sizi durduracaklardır. Kameralarla ciddi seviyede izlenip her olasılık değerlendiriliyor.
-
bu arada en ufak katakulle, uyanıklık vs yok, bayağı parasını verip üstte belirttiğim 3 elektronik üründen birer adet alıp kendi hayatımda kullanacağım.
Hani kurallara, kanunlara uyan TC vatandaşı vardır ya, sigara içilmez yazan yerde içmez, koltuklara birer boşlukla oturur, ben oyum :D
gösterilen yoldan gideyim başım ağrımasın çünkü ters durumda çok çoook ters tepkiler verip kendi başımı daha da çok ağrıtıyorum :D
-
Kaan bunu yazdı
Sorun olmaz. Hele ki paketi açılmışsa hiç sorun olmaz.
Peki cep telefonunda sıkıntı oluyor mu hocam?
Arkadaşım Almanya'ya gidecek , onunla beraber bir telefon getirtmek istiyorum , kendi telefonunun yaninda , benim içinde paketini açıp giriş yaptırabilir mi? 🤔
Xiaomi yada Vivo olabilir , Kayıt kuyut olayıni burda çözdüruruz , eşim için alicam ...
-
JiggSaw bunu yazdıKaan bunu yazdı
Sorun olmaz. Hele ki paketi açılmışsa hiç sorun olmaz.
Peki cep telefonunda sıkıntı oluyor mu hocam?
Arkadaşım Almanya'ya gidecek , onunla beraber bir telefon getirtmek istiyorum , kendi telefonunun yaninda , benim içinde paketini açıp giriş yaptırabilir mi? 🤔
Xiaomi yada Vivo olabilir , Kayıt kuyut olayıni burda çözdüruruz , eşim için alicam ...
Kapalı kutu 1 tane getirebilir, kutusunu açıp 2-3 tane sokabilir. Kendim kullanıyorum der, sorun olacağını zannetmiyorum. Zaten cebindeyse kimse durdurup üzerini aramıyor. Avrupada insanlara güveniyorlar, çünkü vatandaşlar kurallara uyuyor genellikle.
-
Selamlar tekrardan,
6 Şubat - 21 Şubar arası İstanbuldan Japonyaya bir tatilim oldu.
Hızlıca merak eden varsa deneyimimi paylaşayım, Elektronik ve ürün getirme konusunu merak edenler aşağıdaki ilgili başlığa atlayabilirler.
Japonya Deneyimim
Dediğim gibi 6 şubatta uçağa bindik, 11 saatlik bir uçuşun ardında Tokyo'da bulunan Narita havaalanına indik, Bavullarımızı aldık ve ülkeye giriş için gerekli olan barkod ve paraport kontrolü için ilgili birimle görüştük ama ilk izlenimim insanlarının çok soğuk olduğu ve ingilizce bilmediklerinden dolayı "iletişim kuramayacağız" yönündeydi.
Dil bilmeyen yaşlı teyzeme bir resim vermişler. "Heloo, turiiist ?" diyor, sen de "Yes" diyorsun ve eliyle bir masayı işaret ediyor oraya gitmeni istiyor :D Neyse havalimanının "Arrival" kısmı çok berbattı, Koskoca Tokyonun Narita havaalanı bizdeki Balıkesir Merkez havalimanı gibi bir yerdi :DHer işimizi hallettik ve Tokyo'dan Osaka'ya gitmek için "Shinkansen" denen hızlı trene bindik, bilet yaklaşık 2700tl civarı kişi başı. 500km yolu 1.5 saat gibi bir sürede gidiyor, 4-5 durakta duruyor sadece, gerisi full 250-300km/h ile yara yara gidiyor :D
Osaka'ya 4 gece kaldık, Tapınaklarını dolaştık, Pazar günü bir budist ayinine denk geldik orada Budist abi kutsadı bizi, Allah kabul etsin :D
Osaka Kulesi "Tsutenkaku"'ya girmenizi öneririm, güzel manzarası var ancak giriş yanlış hatırlamıyorsam 1000yen ~250tl falan ama çok sıra var, 1 saat kadar bekleyebiliyorsunuz. Etrafınıza çarşısı var, oraları dolaşabilirsiniz, Helal gıda hassasiyetiniz yoksa tempuraları çok güzel görünüyordu.Osaka'da bulunan "Universal Studios" kesinlikle gidilmesi gereken bir yer ANCAK BURASINI KALIN YAZIYORUM Kesinlikle ve kesinlikle Express Ticket ALIN ALIN A L I N !!!!!
Eğer Express Ticket almazsanız, 30 saniye süren bir eğlence için abartmıyorum 2 (iki) saat ayakta sıra bekliyorsunuz. Ama Express Ticket alırsanız 10dakikada sıra geliyor, beğendiyseniz tekrar Express Ticket'lara özel sıraya giriyorsunuz, 10dk sonra tekrar binebiliyorsunuz makinalara.
İçeride yine onlarca yemek yemek için özel alanlar var, büfeler var çok farklı değişik ürünler var. Ortam çok güzel kısaca. Universal Studios'a gidin bence, biletin fiyatına bakmayın :D
Ayrıca yine bir çok temple, shrine, özel alan vb yerleri gezdik. Değişik kültür, değişik insanlar ama Türkiye ile kıyaslandırılınca "cennet" diyorsunuz. toplamda 14 gün geçirdik orada, 1 kez korna sesi duydum, 2 tanede ağlayan bebek vardı sadece. Gürültü patırtı yok, istanbulun hengamesi yok, karmaşıklığı yok.
Osaka'dan sonra Kyoto'ya geçtik, burada da 4 gece kaldık ve yine benzer senaryolar, Temple gez, Shrine gez, ayin tapın vs vs ama burada gidenlerin bayılacağo "Fushimi Inari" tapınağı var, 100lerde kırmızı "kapı" var, güzel otantik bir yer.
Kyoto tam balıkesir gibi bir yer, sessiz sakin, köylerine falan gittik tık ses yok, insanları kibar vs vs, Eskilerden kalma otantik binalarını hala korumuşlar, onların içerisinde yaşıyorlar çok güzel bence. Bambu ormanlarına da gitmenizi öneririm ama "Arashiyama" daki ormana değil, onun ilerisinde "Otagi Nenbutsu-ji Temple" var, otobüse binip 20dk gibi bir sürede gidin oraya, hiç insan yok, bir mezarlığın içerisinden geçip üst kısımda bulunan bambu ormanına ve 2. mezarlığa ulaşıyorsunuz, hiç insan olmadığı için amuda kalkıp bile resim çekebilirsiniz, kime bilmiyor burasını.
Kyoto'dan sonra son durak olan Tokyo'ya geçtik. Buraya geçerken yine en başta bahsettiğim "Shinkansen" ile geri döndük. Burada 6 gün kaldık ve Shrine Temple yerine şehri gezdik, ara sokaklara daldık, çarşılarını gezdik, esnafla muhabbet ettik vs vs. Son şehir olduğu için hediyelik eşyalarımızı ve alışverişlerimizi burada yaptık. Shibuya, Sengaku-ji, Akihabara vb bir çok bölgeyi köpppeek gibi gezdik :D
Ekstra sorusu olan varsa cevaplayabilirim (:
Elektronik Ürün getirme Konusu
Şimdiiii,
Ben bilmiyordum orada öğrendim, 5500yen 1350₺ falan üzeri alışverişlerinizde Tax Free yaptırabiliyorsunuz ANCAK bu özellik her mağazada yok, Apple'ın kendi mağazasında yokken aynı ürünü BIC Camera'dan %10 Tax Free ile alabiliyosunuz mesela.
Ayrıca bazı ürünleri Tax Free satın aldığınız halde direkt kullanabiliyorken "Aksiyon kamerası, kıyafet, yiyecek içecek, oyuncak, takı" bazılarını kullanamıyormuşsunuz, mesela "parfüm, kozmetik ürünler, drone, xbox, playstation ve nintendo vb cihazlar" gibi.
Bu konuya dikkat etmeniz gerekebilir çünkü ülkeye girişte gümrük sizi kontrol ederse "kardeş tax free almışsın ama kullanmışsın yasak olduğu halde, ver bakalım vergisini" diyebilir ve Evet DİYEBİLİR. ama gümrüğe takılmayacağınızı biliyorsanız, Japonyada çıkarken Tax Free ürünleri hiç kontrol dahi etmediler.
Standart "lityum bataryaları kabine al, kesici deliciyi check-in valizine at ve devam et" kafasındalardı. Sigara ve alkol kullanmadığım için hiç satın falan almadım o yüzden o konularda bilgim yok.
Sonrasında bindik uçağa 13 saatte geldik istanbula indik bavulları aldık ve çıkış kapısından çıkadan önde bir koridor var, Yeşil ve Kırmızı olarak renklendirilmiş.
Yeşil : Benim yanımda VERGİYE TABİİ ÜRÜN VAR, vergisini ödemeye hazırım
Kırmızı : Benim yanımda vergilendirilecek herhangi bir ürün yok, kurala kitaba uygun her şey, gidiyorum ben
Yeşile girerseniz zaten bir sorun yok, vergisini vs ödeyip çıkıp gidiyorsunuz.
Kırmızıdan ilerlerseniz bir gümrükçü memur var, size tip tip bakıyor :D Eğer siz de tip tip bakarsanız ona "şiişt sen ordaki, gel bakalım" diyip çekiyor yanına ve kontrol ediyor sizi.
Allaha şükür bizde zaten kuralına ayrıkı bir şey yoktu ve içim rahat şekilde gümrük memurunun yanından geçip kapıdan çıkıp evime geldim.
Bu sırada bir TGS çalışanıyla karşılaştım, bana dediği şuydu özetle "eşeğin kulağına su kaçırmadığın sürece sorun olmaz" Kendisi kayıp eşyada çalışıyormuş, hakimmiş biraz konuya, limit 5 ve sen 6 getirirsen kontrolde çıkarsa sorn etmiyorlarmış ama limit 5ken sen 10 getirdiğinde o zaman işlemleri düzgünce yapıyorlarmış.
Ben ilk mesajda belirttiğim ürünleri, yaklaşık 100.000yen değerinde katanayı, 2 çift ayakkabı, giyecek, aburcubur ve hediyelik eşyaların bulunduğu valizleri normal şekilde geçirdim,
Kontrol etseler de fişim faturam herşeyim vardı yanımda. yine bir sorun çıkmazdı.
Durumlar böyle arkadaşlar, benim başımdan bir Japonya seyahati ve gümrük olayı geçti, merak ettikleriniz olursa severek cevaplarım (:
-
Mis gibi bir gezi yapmışsın hocam.
-
benim de yakın bir arkadaş japonyaya gidecek nintendo switch aldırayım diyorum. evde 2 kisi oynucaz televizyona bağlamalık mario falan
hangisini nereden aldırayım?
-
posetleri ac bataryasini falan tak benim zaten tatili cektim falan dersin kutulari at. artik gumruk memurlari bakiyor urunun fiyatina falan bakiyor ona gore eksiyor kafana bilgin olsun. normalde getirebilecegin limit uzerine ancak tatile gittim vs inandirirsan ve trden goturdum dersen falan cok birsey cikmaz