Başımdan Geçen Bi Olay
-
yassun bunu yazdı:
-----------------------------
DrKill bunu yazdı:
yassun bunu yazdı:
türk telekom özelleştirildi diyosun iyi oldu ne kadar kurum varsa özelleşsin önceden giderdin telekoma adamların şeyinde deil a.k telefonu 5 aya açıyolar interneti sallıyolar şimdi hemen herşey hallediliyo
Telekom özelleşmeden önce işler ağır aksak yürüyordu,
Telekom özelleştirkten sonra ne oldu?
+işler daha hızlı yürüyor
+Kalite bir daha arttiŞimdi gel seninle birde - lerine bakalım
-Türkiye'nin en büyük kitlesel iletişim ağı yabancıların elinde, Hergün telefon dinleme kasetleri internette boy gösteriyor.
-Kullanmadığın telefona bile en az 19 milyon sabit ücret ödemek zorundasın
-%55 hissesi 6.55 milyar dolara oger telekom aldi (2005). Ve Oger telekom şimdiden ödediği parayı kurtardi. Artik paran dolar'a çevriliyo ve yabancıya gidiyor yani $ anlaminda bir yerden daha zarar ediyorsun
-Ve en önemlisi ki senin elinde 30 milyarlik bir araba var ve sen onu bu kadar stratejik önemi olmasına rağmen 6.5 milyara düşmanına satıyorsun.
-Ve ne ilginçtir ki ihaleden birkaç ay sonra kurumlar vergisi yüzde 30’dan yüzde 20’ye indirildi. tt’nin yeni sahibine senede 400 milyon dolar avantaj sağlayan bu indirim ihale öncesinde yapılsa veya açıklansa belki de şirkete 6.5 milyar dolar yerine 8.5 milyar dolar fiyat alınabilirdi.Telekom olayında hala ısrar ediyorsan senin 19 yaşında olduğuna inanmıyorum. Özelleştirme doğru şirketlere yapıldığı sürece doğrudur. Stratejik önemi olan bir şirket için olamaz.
Diğer konulardada konuşmak istemiyorum zira konuşma tarzınla çoğu şeyde basit düşündüğüne inanıyorum
-------------------------
inandıgın şeylere bakılacak olursa yaşıma inanmamanda normal ..
ihtilal geldi geçti büyük bi kriz atlattık geçn sene çıktı başbakan hamd olsun kriz bize teget geçti dedi hpiniz ayaklandınız. hamd olsunla dalga geçmeye başladınız dedigi gibi bu ülkede kriz falan olmadı hrks kendi derdinde işsizlik var diyolar ne kadar sigortasız işçi çalıştılıyo babamı bildim bileli eleman arıyo olanlarda çıkıyo zaten bu durumda işsizlik diye bişe yok hadi onu geçtim verilere bakılacak olursa almanya gibi ülkeler bizden daha geride işsizlik bakımından bu bi gerçek
krizde dünya geriye giderken sen büyüyosan buda bi başarıdır vs vs saymakla bitmez ama sen bunları görmeyip üstüne bie basit düşünüyo diyosan bişe demem demekki akp kimsenin yapamadıgı basit şeyleri yapmış
-----------------------------Sen benim sorduklarima boyle cevap veriyorsan tmm güzel kardeşim büyük hata ettik. Tek bir örnekte kendini haklı çıkarmak için daldan dala atlıyorsan (ki; 100 tane örnek sayarım) zaten 2 önceki mesajımda da yazdığım gibi ne yazsam boş.
Telekom konusundada %100 haklısın dediklerimin hepsi akp yi karalamak amaçlıydı. Benimkiler somut değil seninkiler somut örneklerdi. Takım tutar gibi parti tutmaya devam. Bi sen varsın birde "siz" dediklerin var bu ülkede başka kimse yok.
Allah yardım etsin bu vatana bu millete. Başkada sözüm yok.
-
bırıncısı her chp lıye veya akp karsıtı ınsana sorsan "akp ı neden sevmıyorsun" yarıdan cogu "akp ozelleştiriyor veya akp toprakları çatır çatır satıyor" dıye saunmaya gecıyorlar...
Ey guzel kardesım...bu adam ozelleştiriyor dıyosunda özelleştirmenın ne oldugunu bılıyo musun?
özelleştirmeden once adamlar yatıyordu resmen! cunku devlete bı defa kapak at sonra yat..adamlar artık bunu yapıyordu,ozellestı ıyı oldu...artık calısan karsılıgını alıyor,yatan ıse s.olup ısten gıdıyor! Bosa devletın parasını yememek lazım degıl mı? Daha dogrusu bızım paralarımızı calısmayan ınsanlar,hekketmeyen ınsanlar neden yesın kı? o zaman gıdelım sokaktakı bos bos gezen ınsana maas baglasınlar...ıyı mı olur?
ıkıncısı toprak satıyormusta bılmem neymıs...haha...gulesım yoktu walla...bu adam bırıncısı bu ıslerın hepsını tek basına yapmıyor...altında kı ımza tek bu ınsana aıt degıl...topragı satıyorda toprak sınırlarımızın dısına mı cıkıyor? bole sacmalık olmaz walla...adam ıstanbulu araplara sattı dıyelım,Harıtalarda ıstanbul Arap yarımadasında mı gosterılecek Allah askına...satma degıldır bunun adı...HErseye kanmayın artık...sıyasetcılerın eskıden dedıklerının yarısı yalan ıken sımdı yuzde 90 ı yalan oldu...Yazık wlla...
-
crafty bunu yazdı:
@apokontek hocam gözle görülür ii bişi yaptı diyorsunuz ne yaptı ya söylesenize biz size bunu soruyoruz sizin görüp de bizim göremediğimiz şey ne? size vahiy mi iniyo napıyo anlamıyorum ki :S
tayyip evet düzgün konuşuyo buna kesinlikle katılıyorum peki adamın mesleği ne? imam! adama bunu okulda öğretiyorlar caktın;) benim için nasıl konuştuğu önemli değil ne yaptığı önemli isterse küfürlü konuşsun ama bu devletin çıkarlarını gözetsin... yabancıya yalanmasın kıbleye doğru domalmasın! köprü altında hem kendini hem ülkeyi pazarlamasın!
tayyip türkiyenin dünya çapında yerini belli etti demişsin o yer neresiymiş? kimse seni sallamıyo! israil senin gemine operasyon yaptı herkes kınadı geçti kim hatırlıyo? nato genel sekreteri ile olan durum aynı keza herif tamam dedi seçildikten sonra siklemedi! yine israille büyük elçi krizi vs. ne yerinden bahsediyorsun hoca...
@yassun telekom özelleşti ii oldu işler hızlandı diyorsun... yani bir nevi biz gerizekalıyız adamların yaptığını yapacak kapasite yok bizde özelleştirelim bizim gibi gerizekalı olmayan biri gelip yönetsin demeye getirmişsin... telekomun senelik ödediği para 1.3 milyar dolar senelik kazancı 2 milyar dolar :D sen nie yapamadın bu işi? ee her koltuğa işi bilmeyen akrabanı sokmaya calışırsan olacağı bu... ayrıca stratejik yerler vardır özelleştirilmesi teklif bile edilmemesi gereken ama sen ve senin gibiler gayet normal bakıyo bu işe... şimdi türk telekomu calıştıranların bizden fazlası ne? o adamlar yapabiliyo da biz niye yapamıyoruz? işte sizin zihniyet yüzünden bir adım ilerlemiyoruz hoca! senin bu iş neye benzer biliyomusun vakti zamanında ismet inönünün ucak fabrikasını kapatıp ucuza ucak almasına... şimdi adamların eline bakıyosun...
evet başbakan cıktı hamd olsun teğet bizi teğet geçti dedi direk içimizden girdi cıktı sen neden bahsediyon çıkar artık şu at gözlüklerini hoca dünyaya daha geniş bak! senin bi defa etkilenmemen mümkün değil! çünkü dışarıya herşeyinle bağımlısın! hammadde alıyosun her türlü boku dışarıdan alıyorsun! nasıl teğet geçer akıl var mantık var kullanın şunu azıcık amele gibi taşımayın boşuna...
hocam almanya ile niye kıyaslıyosun sen işsizliği bende bu işi anlamıyorum siz bu kadar mı düşünceden yoksunsunuz? bırak hoca almanyayı geç orayı burayı sen kendi ülkene bak! biz almanyada yaşamıyoruz o almanların sorunu! ben türkiye cumhuriyetinde yaşıyorum ve işsizlik oranını geç 1 kişi bile işsiz ise bu devlet için sıkıntı olmalıyken bunlar normaldir ayağına yatıyosunuz yuh diyorum başka bişey demiyorum!
chp için atıp tutmuşsun hoca da devleti karış karış satmasındansa böle yok olmaya yuz tutmuş hali daha ii... ama sen hiç merak etme hoca gün gelir akpde gider başımızdan bakalım o zaman götü nasıl toparlayacaklar davalardan :D
-----------------------------kardesım basbakanının ne yaptıgını bıle bılmıyorsun? bu derece mı sıyasetle ugrasıpda,burda bu kadar kesın konusuyorsun?
yazık olan ınsnlar varsa onlarda bıseyı bılmeden kafadan soyut seylere ınanan ınsanlardır...gır google a yaz bakalım adm ne yapmıs bu zamanda kadar? karsına emınım kı soyut bıseyler cıkacaktır...buraya ısrarla yazmamı ıstemezsın umarım...akp ıcın deılde benım ıcın yaz ara bakalım,resmı seyler karsına cıkacaktır...
yazık etmeyın,dusunmeden konusmayın,yıgıdı oldurun ama hakkınıda verın...
-
badem bıyıklı şakirt kravat takmayıp gömleğini son düğmesine kadar ilikleyen birisi olduğunu ıspatladın. tebrikler
-
DrKill bunu yazdı:
yassun bunu yazdı:
DrKill bunu yazdı:
yassun bunu yazdı:
türk telekom özelleştirildi diyosun iyi oldu ne kadar kurum varsa özelleşsin önceden giderdin telekoma adamların şeyinde deil a.k telefonu 5 aya açıyolar interneti sallıyolar şimdi hemen herşey hallediliyo
Telekom özelleşmeden önce işler ağır aksak yürüyordu,
Telekom özelleştirkten sonra ne oldu?
+işler daha hızlı yürüyor
+Kalite bir daha arttiŞimdi gel seninle birde - lerine bakalım
-Türkiye'nin en büyük kitlesel iletişim ağı yabancıların elinde, Hergün telefon dinleme kasetleri internette boy gösteriyor.
-Kullanmadığın telefona bile en az 19 milyon sabit ücret ödemek zorundasın
-%55 hissesi 6.55 milyar dolara oger telekom aldi (2005). Ve Oger telekom şimdiden ödediği parayı kurtardi. Artik paran dolar'a çevriliyo ve yabancıya gidiyor yani $ anlaminda bir yerden daha zarar ediyorsun
-Ve en önemlisi ki senin elinde 30 milyarlik bir araba var ve sen onu bu kadar stratejik önemi olmasına rağmen 6.5 milyara düşmanına satıyorsun.
-Ve ne ilginçtir ki ihaleden birkaç ay sonra kurumlar vergisi yüzde 30’dan yüzde 20’ye indirildi. tt’nin yeni sahibine senede 400 milyon dolar avantaj sağlayan bu indirim ihale öncesinde yapılsa veya açıklansa belki de şirkete 6.5 milyar dolar yerine 8.5 milyar dolar fiyat alınabilirdi.Telekom olayında hala ısrar ediyorsan senin 19 yaşında olduğuna inanmıyorum. Özelleştirme doğru şirketlere yapıldığı sürece doğrudur. Stratejik önemi olan bir şirket için olamaz.
Diğer konulardada konuşmak istemiyorum zira konuşma tarzınla çoğu şeyde basit düşündüğüne inanıyorum
-------------------------
inandıgın şeylere bakılacak olursa yaşıma inanmamanda normal ..
ihtilal geldi geçti büyük bi kriz atlattık geçn sene çıktı başbakan hamd olsun kriz bize teget geçti dedi hpiniz ayaklandınız. hamd olsunla dalga geçmeye başladınız dedigi gibi bu ülkede kriz falan olmadı hrks kendi derdinde işsizlik var diyolar ne kadar sigortasız işçi çalıştılıyo babamı bildim bileli eleman arıyo olanlarda çıkıyo zaten bu durumda işsizlik diye bişe yok hadi onu geçtim verilere bakılacak olursa almanya gibi ülkeler bizden daha geride işsizlik bakımından bu bi gerçek
krizde dünya geriye giderken sen büyüyosan buda bi başarıdır vs vs saymakla bitmez ama sen bunları görmeyip üstüne bie basit düşünüyo diyosan bişe demem demekki akp kimsenin yapamadıgı basit şeyleri yapmış
-----------------------------Sen benim sorduklarima boyle cevap veriyorsan tmm güzel kardeşim büyük hata ettik. Tek bir örnekte kendini haklı çıkarmak için daldan dala atlıyorsan (ki; 100 tane örnek sayarım) zaten 2 önceki mesajımda da yazdığım gibi ne yazsam boş.
Telekom konusundada %100 haklısın dediklerimin hepsi akp yi karalamak amaçlıydı. Benimkiler somut değil seninkiler somut örneklerdi. Takım tutar gibi parti tutmaya devam. Bi sen varsın birde "siz" dediklerin var bu ülkede başka kimse yok.
Allah yardım etsin bu vatana bu millete. Başkada sözüm yok.
hacı ben orda olayımı anlattım siz hemen muhalefet kavgasına dönüştürdünüz benim akp ile bi propagandam yoktuki siz çektiniz buraya sonrada eleştiriyosunuz .. ki benim akp li oldugumu bile bilmiyordunuz -
sen keşke ben konuşurken karşıma çıksaydın da ağzının payını verseydim :D
-
XpertVision bunu yazdı:
kimin kime vercegi belli olmaz :D recep ivedigin nenesi aklıma geldi -
yassun bunu yazdı:
XpertVision bunu yazdı:
kimin kime vercegi belli olmaz :D recep ivedigin nenesi aklıma geldi
-----------------------------akp li seçmen zeka seviyesi belirlendi kaçın -.-
-
Sarper bunu yazdı:
yassun bunu yazdı:
XpertVision bunu yazdı:
kimin kime vercegi belli olmaz :D recep ivedigin nenesi aklıma geldi
-----------------------------akp li seçmen zeka seviyesi belirlendi kaçın -.-
espriyi anlayamayacak kadar şeysen ben napim -
apokontek bunu yazdı:
kardesım basbakanının ne yaptıgını bıle bılmıyorsun? bu derece mı sıyasetle ugrasıpda,burda bu kadar kesın konusuyorsun?
yazık olan ınsnlar varsa onlarda bıseyı bılmeden kafadan soyut seylere ınanan ınsanlardır...gır google a yaz bakalım adm ne yapmıs bu zamanda kadar? karsına emınım kı soyut bıseyler cıkacaktır...buraya ısrarla yazmamı ıstemezsın umarım...akp ıcın deılde benım ıcın yaz ara bakalım,resmı seyler karsına cıkacaktır...
yazık etmeyın,dusunmeden konusmayın,yıgıdı oldurun ama hakkınıda verın...
hoca başbakanın ne yapıp ne yapmadığının farkındayım emin ol... sana okkalı bir cevap verirdim ancak yukarıdaki postunda "satlılıyorda sınırımızdan mı cıkıyo" lafından sonra benim için bitmiştir... tayyibe bile oturur laf anlatmaya calışırım da sizin gibi kafasının içinden beyni alınmış zombi kılıklılara bulaşmam...