Başımdan Geçen Bi Olay
-
Bazen kendi kendime "Acaba Akp'nin gerçekten oluru varda bir tek benmi göremiyorum, Değişik benim göremediğim bir plan mı var ortada?" diyorum. Yok abicim. Bir olur yok. Göz göre göre yalan söylüyorlar. Kimilerinin işine geliyor yalanlara inanmak, kimileri gerçekten inanıyor.
Çocukken bir yalan söylerdim, sonra o yalana herkesi inandırabilmek için kendim içimde yaşar, herkesten çok inanırdım. Aynı mevzu. İnsanlar aynı yalanları yüzlerce kez yaşadıklarından artık gerçek zannediyorlar.
Kılıçdaroğlunun cümleleri :
Cumhurbaşkanlığı denetleme kurulu, Başbakanlık teftiş kurulu, Çalışma bakanlığı teftiş kurulu, Başbakanlık yüksek denetleme kurulu incelemeler yaptı. bir tek rapor göstersinler, şu ihalede şu kadar yolsuzluk oldu diye. kendime güveniyorum. kim ne söylüyorsa kuruşuna kadar hesabını vermeye hazırım. ben şunu da söylüyorum. olabilir, bir yerde yolsuzluk oldu. bana şikâyet gelip de işleme koymadığım bir yolsuzluk dosyası varsa, söz veriyorum bu yarışı hemen bırakacağım.
Akp anasını sikti ortamın. Artık insancıkların sesi çıkmıyorsa, "ortaklar kardeşim bunlar" derim. Yolsuzluğa dair tek bir somut belge olmadan yaşı başı almış adamlara ukalalık yaparsan kaile almazlar. Bir laf var. Akıldan fukara olan, fikirde ukala olurmuş...
-
nirvana1912 bunu yazdı:
-----------------------------
yassun bunu yazdı:
bugün fatura yatırmak için igdaşa gittim bi kaç yaşlı amca referandumdan bahsediyodu bende kulak misafiri oldum.biri dediki ne varsa kılıçdaroglunda var onu deniyecez bi oyular ona bende döndüm skk olayını biliyosunuzdur umarım dedim denemek de dedim adam kazandı bozuk çıktı hesabını kim vericek adam baktım sen ne anlarsın yaşın kaç senin 19 dedim. sen dedi bişe bilmiyosun ne konuşuyosun.. bende şunu düşündüm 19 yaşındayım devlet oy kullanma hakkı vermiş. demekki bişeyleri biliyorum bu yaşlı amcanın böyle yapmasındna dolayı ne kadar cahil bi milletiz dedim illa bişeyi bilmek için yaşlımı olmak gerek o zaaman ATATÜRK gençlere niye emanet etti bu devleti ?
19 yaşında olman ve devletin sana oy kullanma hakkını vermiş olması,bişeyleri bilip bilmediğini düşünmeni mi sağladı?Amca öyle yapınca cahil oldu,sen herşey ibilen übergenç mi olmuş oldun?ben mantığını çözemedim.
haklısın hacı bu mantıkla yola cıkarak o zaman şunu söyleyebiliriz madem adam gibi düşünebiliyoruz o zaman neden başbakan olamıyoruz 18 yaşımıza geldiğimizde? -
zumsuk bunu yazdı:
ToR5 bunu yazdı:
-----------------------------yahu ilk sen kendin bana bir kimlik uydurmuşsun sonra konuşuyorsun kafana göre. Ben CHP veya AKP mevzusuna dayalı mı olarak söyledim bunları sen sordun mu bana bunu? Ben üstteki tartışmayı görmedim bile. Akpli de değilim Chpli de değilim. Kafana göre kimlik değerlendirmesi yapıyorsun.
Ben gençlere söz vermeyen, ne dediklerini umursamayan herkese karşıyım. Yaşlılarda bunu sık yapar. Tamam?
Senin gibi geç algılayanlar yüzünden biz her söylediğimiz postun altına böyle ne dediğimizi açıklayamayız ki?
Sen beni eleştirmedin birader. Kafana göre sen şöyle counter oynarsın , rock dinlerken onlar şöyle yapıyordu falan. Sende geçici hafıza var galiba söylediklerini unutuyorsun. Buna eleştirme denmez yaftalama denir.
Eğer sen beni yaftalarsan bende seni yaftalarım. Şimdi de ''kültüründen kopuk'' demişsin. Çılgınmısın sen be adam? mağdem öyle bende sana ''yaşlı yalakası'' derim. Buna da eleştiri denmez saygısızlık denir.
-----------------------------yaşlıya saygı bizim kültürümüzde vardır..Eğer bunu bilemiyorsan kültürünü bilmiyorsun demektir.
Yaşlılar biraz cinsleşebiir.Beyin hücre ölümü, farklılaşma gözükebilir.işte bu yüzden daha iyi niyetle davranmamız gerekir.Unutmaki sende yaşlanacaksın.Sen yaşlılara saygı göstermezsen, sen yaşlandıında hiç saygı göremezsin.
Neyse hayat bunu güzelde gösterecek zaten.İş işten geçmiş olacak ama olsun...
-----------------------------Böyle konuş canımı ye. Sen benim bir kelamıma bütün karakterimi betimledin. Ben buna kızdım arkadaş, tek bir cümleyle insanı tanıyamazsın. 30 yıldır evli insanlar bile birbirlerini tanımyorlar..
Yoksa benim senle bir derdim yok.
Ancak, her yaşlıya saygı göstermenin elzem olduğunu düşünmüyorum. Yukarıda belirttim bir adam ailesini terketmiş gitmiş, veya başka bir adam ömrünü gazinolarda harcamış batakhanlerde gezmiş, ne bileyim gençken kıza tecavüz etmiş evlenmiş, 4 tane karı almış.. vs. Ben bu adama neden saygı göstereyim.
Veya gençleri sen bilmezsin arkadaş ben bilirim diye susturan adamları da sevmem. O adamın benden yaşlı oluşu benden daha tecrübeli olduğu anlamına gelmez.
Kişi ektiğini biçer lafına da inanam ben. Görüyoruz çevremizdeki hortumcuların çocuklarını. Hepsi villalarda yaşıyor. Güzel düşünüyorsun ama fanatik düşünüyorsun.
-
ToR5 bunu yazdı:
Böyle konuş canımı ye. Sen benim bir kelamıma bütün karakterimi betimledin. Ben buna kızdım arkadaş, tek bir cümleyle insanı tanıyamazsın. 30 yıldır evli insanlar bile birbirlerini tanımyorlar..
Yoksa benim senle bir derdim yok.
Ancak, her yaşlıya saygı göstermenin elzem olduğunu düşünmüyorum. Yukarıda belirttim bir adam ailesini terketmiş gitmiş, veya başka bir adam ömrünü gazinolarda harcamış batakhanlerde gezmiş, ne bileyim gençken kıza tecavüz etmiş evlenmiş, 4 tane karı almış.. vs. Ben bu adama neden saygı göstereyim.
Veya gençleri sen bilmezsin arkadaş ben bilirim diye susturan adamları da sevmem. O adamın benden yaşlı oluşu benden daha tecrübeli olduğu anlamına gelmez.
Kişi ektiğini biçer lafına da inanam ben. Görüyoruz çevremizdeki hortumcuların çocuklarını. Hepsi villalarda yaşıyor. Güzel düşünüyorsun ama fanatik düşünüyorsun.
-----------------------------hoca sadece onlara bakma.Tutucu halindeki dindar, dinine bağlı, dinsiz, vatan seven, sevmeyen bir sürü yaşlı var.Şerefsize saygı göster demiyorum fakat yaşlılara yer yok, yaşlılara hayır, defolsunlar gibi bir cümle gençliğe yakışmıyor.
Neyse...
-
zumsuk
hoca sadece onlara bakma.Tutucu halindeki dindar, dinine bağlı, dinsiz, vatan seven, sevmeyen bir sürü yaşlı var.Şerefsize saygı göster demiyorum fakat yaşlılara yer yok, yaşlılara hayır, defolsunlar gibi bir cümle gençliğe yakışmıyor.
Neyse...
-----------------------------haklısında bazen böyle sertleşiyor insan. Onlarda akıllı olsun gençlere saygı duysun. Neyse çok uzattık. Eyvallah.
-
:Diyide adamdoğru demişyani sskolayıpalavrasına inandıysan asılcahil sensin yani helal olsun amcaya
-
bi de dikkat ettim akp hakkında karşıt fikir savunanlara hani belgen var mı dediklerinde öyle ya da böyle catır catır belge vs. sunuyorlar peki akpyi savunmak için diğer partilere bok atanlar neden belge vs. gösterin dediğimizde konuyu değiştiriyorlar :s
-
necroshine bunu yazdı:
Bazen kendi kendime "Acaba Akp'nin gerçekten oluru varda bir tek benmi göremiyorum, Değişik benim göremediğim bir plan mı var ortada?" diyorum. Yok abicim. Bir olur yok. Göz göre göre yalan söylüyorlar. Kimilerinin işine geliyor yalanlara inanmak, kimileri gerçekten inanıyor.
Çocukken bir yalan söylerdim, sonra o yalana herkesi inandırabilmek için kendim içimde yaşar, herkesten çok inanırdım. Aynı mevzu. İnsanlar aynı yalanları yüzlerce kez yaşadıklarından artık gerçek zannediyorlar.
Kılıçdaroğlunun cümleleri :
Cumhurbaşkanlığı denetleme kurulu, Başbakanlık teftiş kurulu, Çalışma bakanlığı teftiş kurulu, Başbakanlık yüksek denetleme kurulu incelemeler yaptı. bir tek rapor göstersinler, şu ihalede şu kadar yolsuzluk oldu diye. kendime güveniyorum. kim ne söylüyorsa kuruşuna kadar hesabını vermeye hazırım. ben şunu da söylüyorum. olabilir, bir yerde yolsuzluk oldu. bana şikâyet gelip de işleme koymadığım bir yolsuzluk dosyası varsa, söz veriyorum bu yarışı hemen bırakacağım.
Akp anasını sikti ortamın. Artık insancıkların sesi çıkmıyorsa, "ortaklar kardeşim bunlar" derim. Yolsuzluğa dair tek bir somut belge olmadan yaşı başı almış adamlara ukalalık yaparsan kaile almazlar. Bir laf var. Akıldan fukara olan, fikirde ukala olurmuş...
-----------------------------hocam duygularıma tercüman olmuşsun :) gerçekten bazen bende oturuyorum düşünüyorum. nedir yani olay diye?
halkın cebine fazla para mı girdi? hayır
fabrikalar mı kuruldu? hayır
istikrar istikrar diye bağırdılar ülkenin gidişatında istikrar var mı? evet kaosa doğru güzel bi istikrar ile ilerliyoruz.
terör ile ilgili olumlu bir gelişme oldu mu? hayır. en çok azıttıkları en çok tavizin verildiği dönem.
dış işlerde ne gibi şeyler başarabildik? askerimizin çuval hesabını mı sorduk. hala aklıma geldikçe utanıyorum böyle bir siyasi iktidardan. gazzeye giden gemide öldürülen türk vatandaşları için ne yaptık.
herşeyi geç onlarca şehidimiz için ne yaptık?
birlik ve kararlılık mesajlarından öteye mi gittik?
mazlumu oynayanlar ırak işgali sırasında mazlumun yanında mı yer aldı?
vs
vs
vs
bazen bunların cevaplarını arıyorum. çok iyimser bir düşünceyle. diyorumki hadi lan bu sefer bi çözüm ürettiklerini gör. yok hacı. elde var sıfır.
-
Yav eleman ssk ya takmış anlaşılanda türk telekoma takmamış. Şimdi der Türk telekom zarar ediyordu yok böyleydi şöyleydi. Senin kitlesel iletişim ağın yabancı ülkelerde sen ne diyorsun? Artık zararı kendi içinde yapmıyorsun (TL zararı devletin kapatabileceği birşey ama ülke dışına çıkan dolar...)
Daha binlerce şey yazarımda boş.
Olayı hala chp mi iyi akp mi mantığı görenlerede idoloji peşinde koşanlarada hayranım. Türkiye'de en önce gelmesi gereken mesele ekonomi.
Ve şunuda unutmayın terazinin ağır tarafı daima baskın çıkar ve istediğini yapabilir. Bize düşen teraziyi dengelemek. Çalsınlar ama çalışıyorlar mantığı bitmeli artık bu ülkede. Bu mantaliteyle bir zikim ilerleyemeyiz.
"Millet" "vekilleri" neden orada olduklarını bilmeliler. Ailelerini, yabancı sermayeleri veya şirketlerini zengin etmek için değil vekillik için oradalar!!!
-
BEN NE AKEPE YE NE CHP YE NEDE MHP YE GÜVENİYORUM. Ulan 30 yıla bakıyorum özelleştirilmek üzere yabancılara satılan kurumları hepsindede olmuş bunlar. 30 yıldır ülkenin Auna goymuşlar ben nasıl bunlara oy vereyim?
Kime vereyim onada karar vermiş değilim. Allah sonumuzu hayır etsin. Bütün partiler BATI nın güdümünde.....