folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilim Ve Din Mantığı Arasındaki Farklar!

Bilim Ve Din Mantığı Arasındaki Farklar!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    Z-CHAN bunu yazdı:
    -----------------------------

Cihat

Haçlı seferleri

Pan#$½#$

Şeriat

Terör

Kadınları toplum hayatından dışlayıp erkeğin malı yapan bir anlayış

Geri kalmış toplumlar

Bağnazlık

En ufak bir eleştiriyle karşılaşınca öfkesinden kuduran doli insan sürüleri

-------------

Din bize bunları miras bıraktı. Dünyanın hali ortada. Karanlıkmış peh...

ne alaka hocam ya ? osmanlı 700 yıla yakın dünyaya hüküm sürdü geridemi kalmıştı sence ?

bizim ülkemizde müslüman çoğunluk bizdemi teröristiz ? Ayrcıca bizim başımız terörle belada abd ve ab nin oyunu değilmi bu ?

şeriat geri kalmışlık diyorsun iranı biraz araştır bakalım ne kadar gerideler.

mesela silah yaparkende bilimden yararlanıyorsun ama o silahla insanları öldürüyorsun ? atom bombası yapıyorsun onbinlerce insanı öldürüyorsun :) biliminde zararları var dininde fakat bir noktada ikiside gereklidir.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Durqrimast
    Durqrimast's avatar
    Erkek

.. ne alaka ateistlikle

cogu bilim adami su an ateist dir ... bilim le din beraber yurutulemez ... 

Yobaz kesim ( ustune alınmasin .. )  insalari korlestirmekle mesgul oldugundan dolayi dunya bu hale gelio 

uyuyun siz uyuyun 

Nerede o eski günler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    Durqrimast bunu yazdı:

.. ne alaka ateistlikle

cogu bilim adami su an ateist dir ... bilim le din beraber yurutulemez ... 

Yobaz kesim ( ustune alınmasin .. )  insalari korlestirmekle mesgul oldugundan dolayi dunya bu hale gelio 

uyuyun siz uyuyun 

niye yürütülmesin hoca ? parapsikloji bir bilim değilmidir araştırma alanı nedir parapsikolojinin ?

sözde dini kötüye kullananlar ile dini karıştırmayın din size kötü bişeyi asla önermez din yozlaştırılmışsa bu dediğin gibi yobaz kesimin suçu dinin değil tam anlamıyla dini yaşayanda çok az zaten.

fakat şu dünyayı çözmek istersen hocam işin dinden geçiyor... İç huzur denilen bişey var bu hayatta ve buda din ile mümkün oluyor... tabi bunu yaşayanlarda o dediğin yobaz kesim değil.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

:) yine z-chan a yüklenmişler.

Doaldır çünkü bu iki olaya söyleyecek sözleri yok.Buda bu olayın doğruluğunu gösterir nitelikte.Eee içlerindede dine laf geldiğini düşünüp hareket etme arzusu var.Bunuda z-chan a yöneltiyorlar.

edit:

din kötü müdür ?? Hayır salaklar için çok iyidir demek istiyorum körü körne inansınlar..

Fakat ülkemde körü körüne inanıp nerdeyse bilimi yok sayanlarıda görüyoruz.Saat 12 lerde camilerde toplantılara gidenlerinden tut imamlara paralar verip aynı kişileri tvde jet ski ile seyredenleride..

dine gerçek anlamıyla bağlı kalırlarsa çok iyi.Maalesef..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek
    yani şimdi bilimle din kıyaslanmaya mı başlıyo anlamadım. bunlar aynı türden şeyler değildir ki. mukayese, ancak aynı türden şeyler için yapılır. neden aynı anda yürümesin din ile bilim? birbirinin karşıtı şeyler değiller ki. eğer insanlar kendi salaklıkları yüzünden bu ikisi arasında tercih yapmış ve malesef dini seçen insanlar bilimde ilerlemeyi gerekli görmemişse, bu onların hatasıdır. yani bu insanlar öyle yaptı diye tanrı yok mu :/

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

hacktorx bunu yazdı:
    yani şimdi bilimle din kıyaslanmaya mı başlıyo anlamadım. bunlar aynı türden şeyler değildir ki. mukayese, ancak aynı türden şeyler için yapılır. neden aynı anda yürümesin din ile bilim? birbirinin karşıtı şeyler değiller ki. eğer insanlar kendi salaklıkları yüzünden bu ikisi arasında tercih yapmış ve malesef dini seçen insanlar bilimde ilerlemeyi gerekli görmemişse, bu onların hatasıdır. yani bu insanlar öyle yaptı diye tanrı yok mu :/
    evet katılıyorum hocam sana kalkıpta elma ile tahtayı kıyaslayamazsınki dini seçen bilimi seçmez diye bir kaidemi var ???

veya din ile bilim birbirinin tersimi ? o zaman parapsikoloji,ezoterizm vs. bunlar ne ? bunlar bilimse din ne din değilse bilim ne ?

resimde sadece mantığı arasında farklar diyorki oda tam olarak doğru değildir. Abartılmıştır.

hadi onu geçtim size bir sürü din ile haşır neşir olupta bilim adamı sayarım ben...

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=din+bilim+adamlar%C4%B1&meta=

dinde gerçekleşen olayların büyük bir kısmını bilim ile açıklamak şuan mümkün değil çünkü bilim somut bişeyi ispatlar bilimin kuralları vardır ve bilime göre bunlar ispatlanırsa bilim oluyor zaten ruhsal bir dünyanın varlığını bilim ispatlayamıyor ve yetersiz kalıyorsa bu bilimin sorunu dinin değilki ? kaldıki artık çoğu şey ispatlanmaya başlanıldı bile...

bilim ile dini karıştırmayın birbirine aynı şeyler değil..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

din kötü müdür ?? Hayır salaklar için çok iyidir demek istiyorum körü körne inansınlar..

ne alaka zumsuk ? ben dinleri araştırarak hayatıma öyle görüş açıları getirdimki heryerde yarar sağlıyor bana şimdi ben salakmı oluyorum ???

dünya nüfusunun kaçta kaçı bir dine inanıyor bir bak bakalım akıllı kalmaz elimizde sen böyle dersen :)

Ayrcıca çok dindar insanların bu dünyada bıraktığı bir sürü eser vardır... eser derken risale nur falan anlamayın sakın olay boka sarmasın...

kısaca diyeceğim odurki isteyen inanır isteyen inanmaz burda bize düşen saygı duymaktır karalamak değil.ne yaparsanız yapın sonuçta tanrının bir parçasısınız :)ister ateist olun ister dindar hiçbir farkınız yok.iki şeyinde birbirine üstünlükleri var fakat benim kişisel düşüncem ve görüşüm dinin savunduğu şey olarak bilimi algılarsan bilim dinin alt dalı olarak kalır.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek
    bu bilimle varlığı ispat edilemeyenin yokluğunu ispat edebiliyomusun.

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

bilim çoğu şeyi binlerce yıl sonra açıklamış ama hala açıklayamadığı binlerce konu var bir kere bilim neyi ne kadar açıklıyor ki onu referans alıp Allahın varlığını yok sayalım ?

bir yaratıcı olduğu yaratılanlardan dolayı açık ve nettir aynı zamanda kutsal kitap kuran-ı kerimin varlığı bile Allahın varlığının açık bir delilidir.

işte öyle
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

:) yine z-chan a yüklenmişler.

Doaldır çünkü bu iki olaya söyleyecek sözleri yok.Buda bu olayın doğruluğunu gösterir nitelikte.Eee içlerindede dine laf geldiğini düşünüp hareket etme arzusu var.Bunuda z-chan a yöneltiyorlar.

edit:

Fakat ülkemde körü körüne inanıp nerdeyse bilimi yok sayanlarıda görüyoruz.Saat 12 lerde camilerde toplantılara gidenlerinden tut imamlara paralar verip aynı kişileri tvde jet ski ile seyredenleride..

dine gerçek anlamıyla bağlı kalırlarsa çok iyi.Maalesef..

Ne güzel çelişiyosun sen kendinle..

Dine laf geldiğini düşünen insanlar içinde olan hakaret etme arzusunu z-chan e yöneltiyorlar...

Senin din ile alakan yok anlaşıldığı üzere..

Ama sen de din'in iyi olduğunu düşünen insanlara hakaret ediyosun...

Ne güzel efendim ne güzel...

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 14944 Toplam Mesaj: 87