folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilim Ve Din Mantığı Arasındaki Farklar!

Bilim Ve Din Mantığı Arasındaki Farklar!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

İslam için böyle düşünmen yanlış.

Neden diyorsan Kuran'ın şu ayetine bak:

Kasas Süresi'nin 77'inci ayetinde:

"Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu ara. Ama dünyadan da nasibini unutma. Allah'ın sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et..."

Ve islam peygamberinin hadisi:

“Sizin hayırlınız, ne dünyasını ahiretine, ne de ahiretini dünyasına tercih edendir. Her ikisi için de çalışandır.

Gerçi sen cevap almana rağmen bildiğini okursun :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mirliva
    mirliva's avatar
    Erkek

z-chan kardeş ali tuncay diye bi adamın videosu var töbekar bi adam internette ara hemen bulursun orda adamın anlattıklarını dinle bi düşün mantıksız gelirse bunları düşünmeye devam et  görüşünüde bana pm at beklyorum ama citten 1 saatini ayırıp dinlersen sevinirim

Bir insanın sana neler verebileceği değil, senin için nelerden vazgeçebileceği önemlidir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    utu
    utu's avatar
    Başarı Madalyası
    Erkek

Bir insanın ahlaki davranışları insan olduğunu anlamasına, eğitimine ve sosyal ilişkilerine bağlıdır. İyiyi ve kötüyü ayırt etmek için dini dayatmalara gerek yoktur. Şu kesindir ki; ölümden sonra cezalandırılmaktan korkan veya ödül iştahıyla yaşayan insan boş, anlamsız ve zavallıdır.

http://i45.tinypic.com/1zbte0j.jpg
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

Ateistsen kendine sakla... Ateist olup karşındakiyle tartışacağın zaman kullanırsın bu bilgilerini. Şimdi Yazarsan ateiste yöneltmeye girer ki haklılar.

Merhabaaaaa
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    utu
    utu's avatar
    Başarı Madalyası
    Erkek

PyramiD bunu yazdı:
    -----------------------------

Ateistsen kendine sakla... Ateist olup karşındakiyle tartışacağın zaman kullanırsın bu bilgilerini. Şimdi Yazarsan ateiste yöneltmeye girer ki haklılar.

Kimeydi bu söz?

Her dinsiz ateist zındık mıdır? 16 yaşında lise öğrencisi misin bilinmez ama.. fakat bu senin suçun değil eğitim sisteminin aptallığı.. Kurucusunu sansürleyen, yakın tarihinden kaçan güzel ülkem..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Nerden çekip çıkardınız bu konuyu ya alemsiniz :)

---

Bu görseli hazırladığım tarih (18 Aralık 2008) ile günümüz (8 Aralık 2009) arasında neredeyse bir sene var. Bu zaman aralığında da fikirlerimde değişmeler, ufkumda gelişmeler oldu.

Grafiğin bilim ile alakalı olan kısmı benim için hala geçerliliğini koruyor.

Din için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. O zamanlar dindar olduğunu söyleyen bazı insanların içine düştüğü ikilemi vurgulamak istemiştim.

Fakat arada geçen zamanda tüm dindarların bu ikileme düşmediklerine şahid oldum. Yani bu grafiğin din boyutu dindarları anlatmakta yetersiz kalmış.

Darılan, kırılan, öfkelenen arkadaşlardan geçmişte yaptığım bu hata için özür dilerim.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    utu
    utu's avatar
    Başarı Madalyası
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:

Nerden çekip çıkardınız bu konuyu ya alemsiniz :)

---

Bu görseli hazırladığım tarih (18 Aralık 2008) ile günümüz (8 Aralık 2009) arasında neredeyse bir sene var. Bu zaman aralığında da fikirlerimde değişmeler, ufkumda gelişmeler oldu.

Grafiğin bilim ile alakalı olan kısmı benim için hala geçerliliğini koruyor.

Din için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. O zamanlar dindar olduğunu söyleyen bazı insanların içine düştüğü ikilemi vurgulamak istemiştim.

Fakat arada geçen zamanda tüm dindarların bu ikileme düşmediklerine şahid oldum. Yani bu grafiğin din boyutu dindarları anlatmakta yetersiz kalmış.

Darılan, kırılan, öfkelenen arkadaşlardan geçmişte yaptığım bu hata için özür dilerim.

İnsanlara dinsiz olmaları için her ay 1.000 papel dağıtırsan senin bir numaralı savunucun olurlar :) Seninkisi sistemin dışına çıktığı için o kadar tepki almış. Bir sistemi yok etmek için gerçeği anlatmak yetmez. Sistemin dışına çıkarsan öldürülür, vatan haini gibi şeyler olursun fakat sistem içinde daha iyi bir sistem oluşturarak varolan sistemi yok edebilirsin.Ama bu sistemler insanların doğası gereği binlerce yıl sürsede kusursuz değildir.. Yinede bu sistem döner durur parasal sistem olur..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

arkadaşlar konuyla ilgili herkes birşeyler söylemiş herkes kendine göre haklıdır ancak ben tarihteki iki basit örnekten bahsederek durumu daha iyi izah edebileceğimize inanıyorum...

bakınız birinci vaka batınilik ve haşhaşiler olayıdır...

Hasan Sabbah yani o dönemdeki Batıni hükümdarı kendisine seyduna demiş ve peygamber ilan etmiştir... dönem içersinde sahip olduğu bilgi ilim ve zekayı dini çarpıtmakta ve insanları kendi sapkınlıklarına alet etmekte kullanmıştır... merak edenler yaptıklarını ve hasan sabbah ın kendisinin sahip olduğu anlayışı inceleyebilir yada bana pm ile sorabilir daha detaylı açıklarım....

ikinci vaka okuyanlar bilir Emre Kongar Hoca efendinin sandukası isimli kitapta bahsedilendir ki buyrun size göre ateist sayılabilecek bir şahsın kitabıdır...

kısaca özetleyim fatih'in döneminde osmanlı medresesinde müdderislik yapan çakma bir müslüman olan vatikan casusunun papa ile olan mektuplaşmalarını konu alır... mektupta derki türkleri yıkmanın tek yolu islam ile olan bağlarını çürütmek ve millet olarak birbirlerine olan bağlarını zayıflatmaktır... ki bunun en iyi örneği tam zamanını hatırlamıyorum geçtiğimiz yıllarda camide ölen imamın koynundan çıkan haçtır... şahıs aslen hristiyan olmasına rağmen müslüman bir din adamı gibi davranacak ve insanları kandıracak kadar islami bilgisi vardır ve bu şahıs insanları yanıltarak sizin deyişinizle yobazlığa teşvik etmiştir. Nitekim bu durum yüz yıllardır süre gelen bir olaydır...

İnsanlığın var olduğu yazılı ve yazısız tarihte bir çok defa, kimi zaman din adamları kimi zaman politikacılar  kendi çıkarları için dini kullanmıştır.

bakınız orta çağ avrupası klise bağış karşılığı cennetten arsa satmıştır. yine Hassan sabbah olayını örnek vermek istiyorum... fedailerin hayatlarını feda etmesi karşılığı cennet vaad edilmiştir. oysa gerçek bu mudur?

demek istediğim şey insanların dini algılayış biçimi ile ilgilidir. Nitekim budizm vb tanrısız dinlerde amaç belirli birşeye yada ilaha inanmaktan ziyade iyi de doğru yaşama çabasıdır. Bunun için bir çok gereksinim vardır.

Tanrılı dinlerde ise durum daha farklıdır...

kısaca eleştiren arkadaşlar için islamı irdelemek ve mantıklı olduğunu göstermek istiyorum... basit bir konu zina neden yasaktır?

islamın ilk ortaya çıktığı döneme arap yarım adası için cahiliye devri denir. ki o dönemde araplar arasında erkek çocuk sahibi olmak çok önemlidir... bazen bu çocukların araplar arasında önde gelenlerden olması istenir.. bu gibi durumlarda bazı erkekler kadınlarını çocuk istedikleri zengin ve itibar sahibi kişilere gönderir ve o kişiden gebe olduğu kesinleşene kadar orada kalmasını sağlarlardı... durum zinadır. ayrıca kız evlat sahibi olmak utançtır... şimdin bunlardan bahsettikten sonra birazda bilimsel nedenler sıralayalım...

bakınız cinsel yollarla bulaşan hastalıklar...

bakınız cinsel isteklerine yenilip hayvandan farksız bir hale gelip tecavüz edenler...

bakınız babasının kim olduğu belli olmayan çocuklar...

tabi şimdi bazı arkadaşlar madem öyle neden kadınlar 4 erkekle evlenemiyorda erkekler 4 kadnla evlenebiliyor gibi bir soru sormak isteyen arkadaşlar olabilir.

kısaca

kadın tek bir erkekle evlenmelidir nitekim doğacak çocukların kimden olduğu bilinmelidir.

ayrıca bir erkek illaki 4 kadnla evlenecek diye bir kaide yoktur sadece buna verilen bir izin vardır ki bu izinde bir takım şartlara bağlıdır... en başta erkeğin eşinin veya eşlerinin bir sonraki evliliğe izin vermesi gerekir... yani kadın kesinlikle hor görülmemektedir.

nitekim Peygamber efendimizde bu durumu destekler biçimde Cennet Annelerin ayakları altındadır demiştir...

gelelim bilimselliğe konunun önceki postlarında bir arkadaş islami bilim adamları ve yaptıkları konusunda son derece detaylı sayılabilecek bilgiler vermiş... sanırım yeterli olmuştur... Ayrıca Bakınız Erzurum Hasan Kaleli İbrahim Hakkı Marifetname isimli kitap...

Kitabın amacı Allah'ı övmek maksadıyla yazılmıştır ve kitap içersinde Dünyanın yaratılışından tutunda tıp astronomi matematik ve fizik gibi bilimlerin yer aldığı 3 kısım vardır...

Bunun haricinde aynı kitapta birde insanların görünüşlerine göre karakterlerini analiz eden bir şiir vardırki... bu şiirin okunması bazı arkadaşlarda insanlara karşı ön yargıya yol açacağı nedeniyle tarafımdan tavsiye olunmaz...

okuma zahmetinde bulunan arkadaşlarıma teşekkür ederim... ve konunun tatsızlaşmadan sürmesini yada kapanmasını dilerim...

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Niflheim
    Niflheim's avatar
    Erkek

Tartışmak için ideal bi konu fakat sonu yok bence konuyu hortlatmaya gerek yoktu. :/

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Hiçbir mantıksal tutarlıığı yok. İnanmak için sorgulamak gerkeli , eleştirmek gerekli. Bilimde de bu böyle. Sonuçlara ulaşırken bazı metodolojik farklılıklar olabilir. Ama bu ikisi birbirine denk mi ki sen karşılaştırma yapıyosun z-chan ?  Din ve Bilim in birbirinin tersi olduğu yorumu basit , indirgemeci pozitivist yöntem. Hatta ben buna pozitivistlik bile demem indirgemeci ideolojik yaklaşım seninki. Yani tam bir efsane.. 

Gösterdiğin veya alıntı yaptığın bu mantığı artık Viyana Okulu ndan aşırı pozitivistler bile yapmıyor. En azından geçmiş efsaneler ve dinle alakalı bulguların şimdi bilimde kullanıldığını senin gibi araştırmacı birinin bilmesi gerekir. Bu kadar basit ve düz mantıklı olmamalaısın.

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
Toplam Hit: 14946 Toplam Mesaj: 87