Bilim Ve Din Mantığı Arasındaki Farklar!
-
ne yani hepimiz ataist mi olalım onumu demeye çalışıyon. x@ Üç kuruşluk beyninle dini resmen kötü bişey olarak göstermeye çalışıyon bu ne lan.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
:) yine z-chan a yüklenmişler.
Doaldır çünkü bu iki olaya söyleyecek sözleri yok.Buda bu olayın doğruluğunu gösterir nitelikte.Eee içlerindede dine laf geldiğini düşünüp hareket etme arzusu var.Bunuda z-chan a yöneltiyorlar.
edit:
din kötü müdür ?? Hayır salaklar için çok iyidir demek istiyorum körü körne inansınlar..
Fakat ülkemde körü körüne inanıp nerdeyse bilimi yok sayanlarıda görüyoruz.Saat 12 lerde camilerde toplantılara gidenlerinden tut imamlara paralar verip aynı kişileri tvde jet ski ile seyredenleride..
dine gerçek anlamıyla bağlı kalırlarsa çok iyi.Maalesef..
-----------------------------kusura bakmada o jetskiye biniyo dediğin adam şu anda islamiyet hakkında en çok bilgi sahibi insanlardan biri. Uygular yada uygulamaz o seni ilgilendirmez. Sen şimdi biyoloji hocanı bi b*k bilmiyo diye suçlayabilirmisin ameliyat yapmıyo diye. Sonuçta o da biliyo fakat uygulamıyo. Uygulayıp uygulamamasına karışamazsın insanlara. Doğruları öğretiyosa sorun yok bence söylediklerini uygulasın yada uygulamasın.
-
sican yinemi hortladi.. bunun tek amaci ortaligi karistirmak..
forumda neden böyle konular yasak deil anlamiyom, 1 2 3. sayfa normal tartismalarla gider, son 4 5 6. sayfa küfürden gecilmiyo..
olacagi budur, ya biri gelir sicana kufuru basar, baskasida onu savunmak icin ordan girer, oda ordan, al sana bi kaos..
olmadi 2 kisi tartismaya girer, fikirleri uyusmaz, bu sefer onlar birbirlerine girer, 3. kiside ordan girer.. al sana baska kaos..
:D
-
Bu forum niye var?
Her şey güzel herşey hoş dünya boş....
Aman beyniniz zorlanmasın...
Hiç başka fikir konuşulmasın
Her kes senin gibi düşünsün
HAdi ordan yaa...
-
bir gün ateistin biri ormanda dolanmaktaymış...bu eleman ormanda takılırken arkasından bir ayı kovalamaya başlamış...aradaki mesafe gittikçe kısalmış kısalmış kısalmış...son çare olarak eleman allah diye bağırmış...zaman donmuş ve gökyüzünden bir melek inmiş...elemana "noldu tutuştun dimi şimdi allah diyorsun, gel dön bu yoldan imanlı ol seni kurtarayım demiş"...elemanda "bana değilde arkamdaki ayıya biraz iman ver, şimdi döneklik yapmayayım ben, hem millet ne der" demiş..."iyi veririm" "benden günah gitti sen istedin bunu" demiş melek...melek ortadan kaybolmuş...ve zaman tekrar akmaya başlamış...ve olan olmuş ayı pençesiyle elemanı devirmiş vee "allahım senin rızanla orucumu tuttum senin rızanla bozuyorum demiş"
nie yazdım bilmiorum ama senin bu din takıntın bana pek bi inandırıcı gelmiyor. sıradan şeyler yazmıyorsun bazen amayazdıklarında pek tatmin edici değil. bagnaz degilsin fakat misyonerlğide beceremiyorsun
-
İlla ki double post yaptırtacaksınız
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------
Nerden çekip çıkardınız bu konuyu ya alemsiniz :)
---
Bu görseli hazırladığım tarih (18 Aralık 2008) ile günümüz (8 Aralık 2009) arasında neredeyse bir sene var. Bu zaman aralığında da fikirlerimde değişmeler, ufkumda gelişmeler oldu.
Grafiğin bilim ile alakalı olan kısmı benim için hala geçerliliğini koruyor.
Din için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. O zamanlar dindar olduğunu söyleyen bazı insanların içine düştüğü ikilemi vurgulamak istemiştim.
Fakat arada geçen zamanda tüm dindarların bu ikileme düşmediklerine şahid oldum. Yani bu grafiğin din boyutu dindarları anlatmakta yetersiz kalmış.
Darılan, kırılan, öfkelenen arkadaşlardan geçmişte yaptığım bu hata için özür dilerim.
----------------------------- -
isteyen istedini düşünmekte özgür
ister inanır ister inanmaz kişiseldir bence bunlar.
bana saçma gelen nokta şu :" inananların inanmayanlara nie inanmıyonuz lan kafirler tanrı war şundan bundan öle böle
inanmayanlarında inanlara nie inanıyonuz lan malmısınız tanrı yok şöle böle felan fıstık demesi"
tamam fikirleriniz dile getirmek istiyorsunuz güzel hoş. ama nie bunu samimiyetle yapmıyorsunuz?
bence tanrıya inanmamış birinin tanrı hakkında yada hep tanrıya inanmış birinin inanmayana anlatabilceği hiç bişi yok.çünkü asla birbirlerini anlıcanı sanmıyorum.çünkü her iki kesimde asla taraf deiştirmicek diğer tarafı anlamak için :)
cümlelerim düşük olmuş olabili pek sevmiyom cümle kurmayı :) umarım derdimi anlatabilmişimdir.
bu arada zcihan arkdaşımın bi provakatör oldunu düşüyorum.
-
din konusunda bişi demicem ama ;Halinden memnun olanın sesi cıkmaz. Olmayanda değiştirir dinini.
Şimdi burda konu acıp neyi ispatlamaya calısıosunuz
-
SerDar ın boyle bi konusu vardı, insanların atılan postları okumadıgına dair, buna yeniden sahit olduk, ozellikle @CEO olmak uzere ondan sora benzer post atanlar; hocam siz sakamısınız, yoksa salatalık mısınız? Gecen yılın konusu hortlayıvermis, tarihelre de mi bakmıyonuz, hadi onu gectim tarihi gormesi zor oldu belki, adam yazmıs mesajını goruslerim degisti, bazı yanlıslarım var, bu diyagramda hatalı noktalar var diye.. Bu mesajdan sonra gelen hede hödö mesajlarınız gosterir ki, forumda asıl dusmanlık yapıp kavga cıkartmak isteyen sizsiniz, din kisvessinin altına sıgınmayın hic de, gercekten inananları ya da tartısabilmeyi bilenleri golgede bırakıyorsunuz ve daha bi kufur edesim geliyo, kurunun yanında yas da yanınca uzuluyorum sonra..
-
Eskiden birilerine Allahsız ! diye küfür ederdik artık bu laf küfür ve hakaret olmakdan cıktı demek :) Bide bunun reklamı yapılır oldu ya neyse.