Bir Türk Olarak Kürtlere Soruyorum...
-
Mardin Mazidagi ilcesi zangirt ( Bilge ) köyünde 44 kisinin katledilmesi olayini tv de izledikleri 2 ser dakikalik klip tadinda hedef sasirtma amacli bilgilere gore degerlendiren arkadaslara olayi daha iyi anlayabilmeleri ve devletin kendi eli ile yarattigi canavari gormeleri icin bir iki bilgi aktarayim degerlendirmeyi oyle yapalim
1-Bilge köyünde 1993 de 6 kisinin öldürüldüğünü, o dönemde katliamı gören yaslı bir kadının daha sonra öldürüldüğünü, iddiaların bu yönde olduğunu, 44 kisinin ölümü ile sonuçlanan bu katliamın bir anlamda ikinci olduğunu
2-Bilge köyünün asıl sahiplerinin göç ettiklerini su anda yasayan ailelerin köyün asıl sahipleri olmadığını
3-Aslında karakolla, katliamın gerçeklestiği yerin arasının 5-6 dakikalık bir mesafenin olduğunu,
4-olayın PKK’ye mal edilmek için planlandığını
5-90 km hızla giden bir aracın 5-6 dakikada köye ulasması mümkünken karakolun iki saat sonra olaya müdahil oldugunu
6-vurulanlardan birinin o gece nöbetçi olduğunu
7-Kerkük-Yumurtalık boru hattı bu köyden geçtigini, çete talancılık rant savası oldugunu,
8-esrar, eroin,alabalık tesisleri ve petrol rantinin bu isin bir parçası oldugunu
9-köyde öğretmenlik yapan kadın öğretmenin Karakolda görev yapan uzman çavusun esi olduğunu ve olaydan 2 gün
önce ayağı burkulduğu gerekçesiyle il dısında olduğunu10-1 Haziran 2009 tarihine kadar çatısmasızlık kararı alinmisdi, aynı günün aksamı bu katliamın oldugunu
11--Köyden geçtiği iddia edilen Botas Petrol Boru Hattının korucular ve güvenlik görevlileri arasında ranta dönüstüğü, bu durumun bölge halkında genel bir kanaat olusturduğunu
biliyormusunuz?
En basindan beri korktugum ve insallah olmaz dedigim bela simdilerde ortaya cikmaktadir. Terorun bitmesi veya bitme noktasina geldiginde elinden silahi ve maasi alinacak olan cevreyi harac ve rant meydanina ceviren Koruculuk sistemi umarim ikinci bir teror orgutu olarak karsina cikmaz devletimizin cunki tarih tekerrurden ibarettir bilirsiniz osmanlida bu koruculuk sisteminden faydalanmis sonunda koruculukla gecinenler isyanlarla osmanlinin basina ne dertler acmisdi.
ayrica en onemli sorulardan biri de
Olayın yasandığı tarihin hemen sonrası Dis Isleri Bakanının neden bu olayı “töre ve namus” cinayeti olarak değerlendirildiğinin açıklanması gerekmektedir.
dipnot:yukarida sorguladigim bilgileri iskemde-i kubradan atmadim hepsi arastirma raporlarinda mevcut.
-
Demekki, Neymiş Pkk Yı, Salt Kürtler Desteklemiyormuş, Ancak Pkk Bitirilebilir bir Örgüt iken, Bir Türlü Sonlandırılamaması Ayrıca Düşündürücüdür. Memlekette Halka Devlet emri olmaksızın Zulüm eden, Heleki Hem Tüm Millete Özellikle Kürtlere Zulüm Eden Devlet Görevlileri, İftira atan Devlet Görevlileri, Yoktur Diyenler ya Kafasını Kuma Gömmüş Deve Kuşudurlar, Yada Bizzat Bu İhanetin Uşaklarıdırlar. Yaşı Ufak Olduğu için burada işkembeden Konuşan Kardeşlerimizede şunu diyecem, Siyaseti Bırakın Büyükler Konuşsun, Siz Takip edin, Öğrenin. Heyecanlı Dürtülerinizle Ciddi bir Siyasi Tartışmayı Bloke etmektesiniz.
Özsar Kardeşime Elle Tutulur Bilgiler Verdiği için Teşekkür ediyorum....
Ayrıca buradaki, Faşistim diye ironi yapan yada Direk Faşist Olan Milliyetçi Kardeşlerimizin Tezat diye Saydığı bişeyi ifade edecem, Aslında ifade edilmediği için Tezat sayılıyor. Evet Kürtlerin Büyük bir Kısmında Pkk Sempati kaynağıdır, Doğruları Konuşalım Diyen birisi Yalan ile Söylem ederse İnandırıcılığı kalmaz. Doğrudur Büyük oranda Kürtler Tarafından Sempati Duyulan bir Örgüttür. Ancak bu Sempati Ülkenin Bölünmesini istmelerinden değil, Kendileri hakkında Düşmanca Düşünen ve Düşmanca İfadeler Kullanan Çevrelerin Sayesindedir. Buradan da Bölücülüğün Her İki Taraftada Varolduğu Sonucunu Çıkarıyoruz. Pkk Yı Yoketmek Aslında Çok Kolay ama Sahiplenilmelidir, Halkın Tümüyle. Kaynaşmış Bu halkı İtilmişliğe Teslim etmemelidir.
Sen Kötü Gözle Bakmazsan, Oda Kötüye Meyl etmez. Pekde Güzel Yaşanır Kardeşçe. Toplumsal Düzenide Bireyden başlayarak Düzenlemeye Çaba Sarfeden Bireyler oldukmu, Hırsızıdır, Kap Kaççısıdır, Türlü Mafyasıdır, Bitmese bile Büyük Oranda Kontrol Altına Alınacaktır.
DipNot... : Şu Anki Yazımın Başı ile Ortalarında Çelişki Var diyen Düşünmeden Tartışan Bir Bireyimiz Çıkar diye Hemen Belirtiyorum. Pkk ya Destek Vermiyorlar derken Tamamen Kürtler Tarafından Desteklenmediklerini izah ettim. Eleman Sevki Hususundadır.
Sempati dedim, Sempatik Görüyorlar dedim, Eleman Yollamıyorlar ama Kendilerine Düşmanlık Besleyenlere Karşı Alternatif Korunma Gücü Olarak Görenlerin sayısı Az değil..... Ve Olası Bir İç Savaşta Potansiyel Güçtürler. İç Savaşta Faşist Çevrenin İnsiyatifine Kalmış, İster Çıkarırlar, Tırmandırırlar, İsterde Sahiplenirler, Ve Kapımız Tüm Kardeşlerimize Açık der, Kucaklar lar. ------------>Benden Bu kadar, Artık Seyirci olarak Takip edecem. Ha Yok Adam Akıllı Tartışacaksanız, Devam ederim.
-
Shockman kardesim
her zaman ki guzel ve anlamli katkin ile son nokayi koymussun tesekkurler
Aslinda ogrenmek isteyen ogrenir ama bizim genclerin bildigi bilgi en fazla ya arkadas arasinda kulaktan dolma bilgiler veya goggle hazretlerinin ilk sirasinda yer alan magazin boyutu yuksek bilgiler
Empati ve karsi tarafin gozunden bakabilmek tek bakis acisindansa meseleyi enine boyuna arastirip arti ve eksileri tartmak sanirim zor geliyor bu hizli tuketim toplumunda
Daha bu ulke gerceklerinden bir haber omur tuketmis koca adamlari saymiyorum onlar ki sadece okullarda verilen anli sanli savaslarimizin hikayelerini ezberleyip eeeeee kardesim bunca savas kazanmisiz bir tek Almanlar yenildigi icin bizde yenik sayildigimizdan mi gitti 3 kitaya yayilmis toprak diye sormak akillarina gelmeyen
kurt, alevi ve pkk yi ayni kefeye koyup sanki bolucubasi apo ile ortaya ciktigini sanan Kurt ve Alevi meselesinin Kanuni Sultan Sulayman zamanina kadar ulastigindan 1815 leri 1921-25, 1927, 1937-38 olaylarini (aslinda olay degilde resmi rakamlar ile 80.000 kisinin katledilmesini) 1942 leri, 78-79 lari 16 martlari, Yozgat, Corum ve 93 de Sivaslari, bir Kurt kizina tecavuzle baslayan ve binlerce insanin katline neden olaylari, Maraslari, Adiyamanlari, Bahcelievleri, 45.000 koyun bosaltilmasini halkin surgun edilmesini sonrada neden geliyor bunlar Istanbula diye sizlanmasini
offf icim daraldi vallahi ne cok kan dokuldugunu hala gormemesini ve maalesef daha kan aksin diye kendi cocuklarinin beyinlerinin yikanmasina destek olmalari sessiz kalmalarinini
basit siradan bir hayati televizyonlarda BBG lerle gelin kaynanalarla futbolla o sarkici parcasi bu mankenle gecistirip at gozlukleri yasam bicimi olmus kisiliklere donusmelerini
BOP denince ancak RTE nin esbaskanlik yaptigini ama neye baskanlik yaptigini arastirmamasi
daha cok var bilinmesi ve ogrenilmemesi istenen
Bunca kana gozyasina ve asagilamaya ragmen hala ben ve benim gibi milyonlarca Kurt kokenli vatandasin
Ayiptir, zulumdur, gunahtir, cinayettir demesini duymamak ve akli selim davranamamak seninde dedigin gibi birilerinin ekmegine cokella surdugunu gorememek iste en cok bu acitiyor yuregimi
Kurt ve Alevi halk yasadiklarina daima sunger cekmis inanc ve terbiyeleri geregi biat etmistir bunu gormemek ve bu topraklarda ayrilik gayrilik olamayacagini kardes oldugumuzu soylerken * BiRiLERi* tarafindan ozellikle nifak sokuldugunun ve PKK nin en buyuk nifak oldugunun ve desteklerinin aslinda kim oldugunu bilipde Turk halkinin susmasi ve yalanlara inanmasi ve Sadece Atanin soylemleri ile Buyuk onderi somurmelerini
vallahi karnima agrilar giriyor bazen gercekleri bilmesem bu aci ve uzuntu daha az olur yada zamane genclerinin bazilari gibi umursamaz olurdum diyorum
-
ben mardınlıyım o olayın oldugu koyu ıı bılırım ozsar aarkadasın dedıgı her sey dogruu onu canı gonulden kutluyorum yazıların tumunu okumak ısterdım ama o kadarr sabredemedım arastıran merak eden olayın sebebını arastıran bılıo bunu ..sorun onu bunu yapmakk laf atmak degıl konu nun ılk yorumu cok ırkcı cok rencıde edıcı olmuss merak edıyorum boyle dusunen arkadasları hıc bır kürtle oturup konustularmı neden oldugunu ne eksıklıklerı oldugunu ne ıstedıklerını sordularmıı hıc analamaya, arastırmaya calıstılarmıı bunu merak edıyorum...
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------SpoofU bunu yazdı:
-----------------------------
Konuyla pek alakası yok ama, böyle bir dünyada nasıl çocuk yapmayı düşünüyorsunuz yav?
-----------------------------İnsani Dürtü Diyelim. Evlendiğiniz zaman, Evin Sessiz oluşunu istemezsiniz, içinizdeki o yavrumu Kucaklamak istiyorum Hissi Daima Ağır Basar. Dünya Hiç Bir Zaman İstenen Standartları yakalamadıki, Sırf Standartlar Uygun gelmedi diye İnsan Çocuk yapmasa idi, İnsan Nesli Tehlikeye Girerdi.
Ayrıca Konuyla Alakası Olmayan Daha Neler neler Geri Postlarda Söylendi bi bilsen. Kürtlerin Dünyaya Gelen Her Çocuğuna Düşmanlık Besleyenler Var. O Yüzden Tavşanlar Gibi Ürüyorlar Diyorlar. Sende Üre Sana Üreme Engelimi Koyan var, Desen Kalbini Kırmak istemediğin için Demek istemezsin. Velhasılı Kelam Densizlik Aşılamışlar Çocuklarımıza, Gençlik Bu Densizlikle Büyüyor.
Toplum Önce Bireyden Başlar Düzelmeye, Biz İse Hep Toplumu tartışa duruyoruz, Önce Buradaki Her keste Topralanma Olacak, Sonra Buradakiler Etraflarındakileri Toparlamak için Söylemlerde Bulunacak, Derken Tüm Toplum Düzelmiş olacak. Ama Düşünen kim. Karma Düzeni Tartışıyoruz. Pkk Yı Destekliyoruz Hep Beraber. Çünkü o Olmazsa Askere Gidince Savaşçılık oynayacak kimse olmayacak. Garip bir durum.
-----------------------------
İyide hocam dünya kaynakları hızla tükeniyor, işsizlik hat safhada, vb. bir çok sebep var çocuk yapmamak için. Bana kalırsa Türkiye genelinde Çin gibi çocuk yapma sınırı getirilmeli. Misal, en fazla 3 çocuk gibi. -
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------bayzin bunu yazdı:
-----------------------------Bazı arkadaşlar faşizm bilmem ne diye yine nutuk atmaya başlamış,ben şahsen Almanyada yaşayıp Almanca bilmeyen Türklerede kızarım gerçi bunlar ayrı durumlar ama yani ben objektif bakıyorum olaya.
-----------------------------Orada ki kardeşlerimiz gurbetçi. Objektif bakmak için karşılaştırdığın şeylerin aynı nitelikte olması lazım.
Ayrıca Ayıntab'lı güzel kardeşim; Anteb'in, Urfa'nın ya da Maraş'ın demografik yapısı bir yana, MÜSLÜMAN-TÜRK kimliğini korumak gibi bir şeyden bahsetmişsin. Meşhur Ayıntab direnişinin liderlerinden Karayılan Kürt değil miydi? Bunu Kürt milliyetçisi bir söylem olarak algılama; ama hazır laf objektiflikten açılmışken bunu da anektod olarak geçeyim dedim.
Ayrıca 40 küsür kişinin öldürüldüğü olayı da buna bağladınız ya "bu kadar olur" demeden edemiyorum artık. Cigerim Bilge Köyü katliamnın ne Kürt kültürüyle, ne Kürt töresiyle, ne de geleneğiyle zerre kadar alakası yok. Aksine sistemin ellerine verdiği gücü, sisteme de ihanet ederek menfaat meselelerinde kullanan çapulcuların yaptığı bir vahşettir o olay ve bölgede Kürt, Arap, Süryani herkes tarafından şiddetle kınanmıştır.
Son olarak kimse kimsenin uçkurunun bekçiliğini yapmaya kalkmasın. 19-20 yaşındayım, Allah izin verirse de 2 yıla kadar evlenirim. Sıhhatim ve maddiyatım yeterse bende 7'den aşağı çocuk düşünmüyorum. Kısa ve öz; "kime ne?".
-----------------------------Çok Doğru bir Noktaya değindin. Bu Kişilerin Arzuladığı Bir Hususu ilgilendirir, Örneğin Ben 4 Çocukta Yeter Kıldım. Dahasını İstemiyorum. Ama Sen 7 İstiyorsan, Pek Tabiki Buna Saygı Duymak Gerekir, Nihayetinde Memlekete Sağlıklı 7 Çocuk Yetiştirebilmen Hayırlı bir Vaziyettir. Allah Önce Sağlık Ve Sıhhat Versin.
-----------------------------Abicim düz mantık düşünüyorsunuz kime ne diyon kimseyi ilgilendirmez demişin ki maddiyatım yeterse e maddiyatın yeterse yap ama mantıklı düşündüğün zaman senin o 7 cocugunun kac tanesi iş bulabilecek ? Kac tanesi iyi bir yaşam sürecek ? Bunları da düşünmek lazım.
Kimse üzerine alınmasında bu 10 cocuk yapanlar 15 cocuk yapanlar sırf zevk için yapıyorlar sevabı günahı umursayan Alllaha inanan adam 350 ytl aylıkla Allah rızkını verir diyip 10 tane çocuğu süründürmez !
-
Valla memleketin hali hicte iyiye gitmiyo.sunun surasinda 1923 te kurulmus cumhuriyet.ama 50-60 senedir temcit pilavi gibi basit meslelelerle yerimizde sayarken geri gitmisiz sagcisi solcusu iktidar olmus memleket kargasadan kurtulamamis.yok din yok islam yok vs devlet devlet olmamis bedevi mantigiyla yonetilir hale gelmis.gercekten durum hic iyi degil.ucurumun kenarinda dolasip duruyo memleket.
-
Hadisi Şerif Diyorki ( Peygamber Efendimiz ( s.a.v. );
" BEN ÜMMETİMİN ÇOKLUĞU İLE İFTİHAR EDERİM "
Peygamber Efendimiz ( s.a.v. ) kalkıpta afedersiniz ama bilmem ne gibi çoğalın mı demiş acaba ?
O meydana getirdiğiniz çocukların herşeyinden, veliler olarak sorumlusunuz.
Elinizden geldiği kadar en iyi eğitimden, yemesinden - içmesinden,
Sen kalkacaksın 9-10 çocuk meydana getireceksin. Sonra sokağa salacaksın. Ondan sonrasını hak getire.
Devlet kalkar KORUNMA YÖNTEMİ uygular, kürt kökenli kardeşlerimiz derki;
" DEVLET BİZE SOYKIRIM UYGULUYOR, BİZE BİLMEM NAPIYOR "
Hadiyin lan ordan...
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------Hadisi Şerif Diyorki ( Peygamber Efendimiz ( s.a.v. );
Peygamber Efendimiz ( s.a.v. ) kalkıpta afedersiniz ama bilmem ne gibi çoğalın mı demiş acaba ?
Sen kalkacaksın 9-10 çocuk meydana getireceksin. Sonra sokağa salacaksın. Ondan sonrasını hak getire.
Hadiyin lan ordan...
-----------------------------konuyu takip etmedimde
15 çocuk dağa çıkınca hiçbiri Peygamberimizin ümmetine dahil olmuyo zaten :S
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------Hadisi Şerif Diyorki ( Peygamber Efendimiz ( s.a.v. );
Hadiyin lan ordan...
-----------------------------Yahu Hocam Allah aşkına biraz Gelin Güney Doğuyu Gezin bari. Böyle Eskilerden Duyma Bilgiler le Nedir Söylemler yapıyorsunuz. Bakınız Zaten İstensede Günümüz Hayat Pahalılığında Kimse o kadar Çocuk yapamıyor, Kaldıki Kalmadı Zaten Öyle Takım Kuracak Gibi Çocuk Yapan Aileler.
Bide Rica edecem Bilmem ne Gibi Demezsen Çok Daha İyi olur. Ney Gibi Gayet Sen Ben Gibi Çoğalıyo Bu İnsanlarda.
Gel gelelim Sirpence Hocamıza, Yahu Gözünü Sevdiğim Çocukları Dağa Yollamak için Doğruyorlar Gibi Bir Söylem yapmışsın, Vallahi Yazıktır yahu, Yok Konuşun, Fikrinizi Dile Getirin Ama Lütfen İşkembeden Sallama Şeyler olmasın be yahu. Bide Tartışamıyor iseniz Aktif bir Fikir beyan edemiyor iseniz Lütfen Sırf Konuşmuş olmak için Özellikle Hassas Özellikli Konularda yazmayalım arkadaşlar.
Yada Adminler Tümden Siyaset Tartışmalı Konuları Yasaklasınlar siteden, Hep Birlikte Kurtulalım.
Ayrıca Türkiyedeki Kaynaklar Rahatlıkla 250 Milyon insana Yetecek Düzeydedir. Zaten o Düzeyde olmasaydı Bu Kadar Oyun Ve Pervasızlıklar Dönmezdi Türkiyede, Nüfus Hususunda Düzenlemeye gitmek için Vakit henüz erken.
YaSevYaTerket Hocam Bak, Devlet Soykırım Uyguluyor diyen Kimseyi ben henüz Görmedim, Sadece Çok Fena Düşmansı Gözler le Bakanlar var. Bu Müthiş Düzeyde Rahatsızlık vericidir. Ayrıca, Devlet Soykırmamışsada Pek Çok İnsanın Ölümünden Sorumlu NeoFaşist Devlet Görevlileri Saman Altından Yürüttüğü Operasyonlar ile Çok Miktarda Kürdün Canını Almştır. Netekim Bu Yaşanan Samanaltı Operasyonlarının Neticesidir Pkk.