folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Türk Olarak Kürtlere Soruyorum...

Bir Türk Olarak Kürtlere Soruyorum...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:
    -----------------------------

YaSevYaTerkEt bunu yazdı:

ReaL_KurD bunu yazdı:

Peki Ayıntab'lı güzel insan; Devlet-millet kavramı hakkında bilgim, birikimim ve düşüncelerimin seviyesinin kimseyi ilgilendirmediğiyle birlikte, senin ilk mesajından yola çıkarsak bu devlet yaptıklarını-yapacaklarını minnet için mi yaptı?

DipNot: Bir önceki mesajımın 2. satırında bir yerde "minnet" yazacağım yerde yanlışlıkla "millet" yazmışım. Düzelttim.

Türkiye Cumhuriyetinin güzide ili olan mardinli kardeşim, kusuruma bakma ne demek istediğini anlamadım,

Benim bildiğim, bize öğretilen devlet = ben / sen /o / biz / siz / onlar / halk / toplum / millet

Ama Senin Bildiğinde Çarpıcı olan Hep Bölmüşsün be hocam. Benim Bildiğimde.

devlet = ben + sen + o + biz + siz + onlar + halk + toplum + millet  Olmalıdır. :)

Ya idare et, art niyetli bir işaretleme değildi gerçekten.

Her ne kadar faşizan, ırkçı olarak etiketlensemde, banlamsamda ben bu ülkeyi ve insanlarını seviyorum...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

ReaL_KurD bunu yazdı:

Peki Ayıntab'lı güzel insan; Devlet-millet kavramı hakkında bilgim, birikimim ve düşüncelerimin seviyesinin kimseyi ilgilendirmediğiyle birlikte, senin ilk mesajından yola çıkarsak bu devlet yaptıklarını-yapacaklarını minnet için mi yaptı?

DipNot: Bir önceki mesajımın 2. satırında bir yerde "minnet" yazacağım yerde yanlışlıkla "millet" yazmışım. Düzelttim.

Türkiye Cumhuriyetinin güzide ili olan mardinli kardeşim, kusuruma bakma ne demek istediğini anlamadım,

Benim bildiğim, bize öğretilen devlet = ben / sen /o / biz / siz / onlar / halk / toplum / millet

Ama Senin Bildiğinde Çarpıcı olan Hep Bölmüşsün be hocam. Benim Bildiğimde.

devlet = ben + sen + o + biz + siz + onlar + halk + toplum + millet  Olmalıdır. :)

Ya idare et, art niyetli bir işaretleme değildi gerçekten.

Her ne kadar faşizan, ırkçı olarak etiketlensemde, banlamsamda ben bu ülkeyi ve insanlarını seviyorum...

Biliyorum Hocam, Canımsın yahu biz burada bazan şaka karışıkta tartışabiliyorsak ne mutlu bize. Niyetin biliyorumki benim yazdığımla aynıdır. (+) ;) 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

Ben batıda yaşarken devlet bize farklı anlatıldı, davrandı; doğuda yaşarken farklı anlatıldı ve davrandı.

Anlatmak istediğim şeyi biraz daha açayım ben. 

Sen ilk mesajında "devlete minnet borcu olduğunu düşünen kürtler" diye bir kesimden bahsetmişsin. Bende buna binaen; ne bu ülkede yaşayan kürtlerin, ne türklerin, ne de diğerlerinin devlete borçlu olmadığını, asıl devletin hepimize borçlu olduğunu söyledim. daha açık konuşmak gerekirse senin tabirinle biz devlete muhtaç değiliz (olmamalıyız), devlet bize muhtaç (olmalı). Derin kutsiyetler atfetmekle dönmüyor dünya.

kendinize ayığ olunuz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

ReaL_KurD bunu yazdı:
    Yazının %70-80 'lik bir kısmı kale alınmaya bile değmez. Ayrıca aklı başında hiç bir Kürt, kalkıpta ben ve ya atalarım bu topraklara şu bu katkıları yaptım diye minnet yapmaz.

Sana göre; " O zaman bu devlete minnet borcu olduğunu düşünen, gönülden bağlı olan kürtler aklı başında olmayan kürtler mi " ?

Yada ben anlamadım, az açsana birader ?

+

Adam son derece objektif yazmış. Ama siz kalkıpta delikanlı gibi özeleştiri yapmaktan aciz insanlarsınız, işinize gelmeyeni kaale almazsınız :S

Sen burada demişsin ki " aklı başında hiçbir kürt, bu topraklara herhangi bir nedenden dolayı minnet yapmaz "

Bende dedimki senin fikrine göre "  O zaman bu devlete minnet borcu olduğunu düşünen, gönülden bağlı olan kürtler aklı başında olmayan kürtler mi " ?

+

Sen hala beni anlamamakta ısrar ediyorsun.

Şimdi şöyle düşün,

2 ortaklı bir şirket kurdun. Ortaklardan birisi sensin, biriside formalite olarak eşin. Allah çok versin işler tıkırında, az çok bişeyler kazanıyorsun. Ama ter döküyorsun, kendi emeğini katıyorsun işine. Eve geç gidiyorsun, tatil yapmıyorsun, bazen makineye elini kolunu kaptırıyorsun. Ama bir şekilde hayatını ikame ettiriyorsun. Eşinin çocuklarının rızklarını kazanıyorsun.

Sen şimid kalkıpta;

" Ulan ben eşşek gibi çalışıyorum, emek veriyorum, ter akıtıyorum, Kendime minnet duymalıyım, kendime borçluyum, kendime biraz para tırtıklayayım deyip, sağ cebinden alıp sol cebine kormusun ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caves
    caves's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Guzel Yazı eminim Guzel Cevaplar olucaktır.. Böle yazarlar sayesinde bizler burda Fazla Vakit kaybedip hatta ve hatta birbirimizi kırıp istemedigimiz davranıslar olucak Mod lardan birisi 3 5 kişiye ban aticak konu silinicek Hayat yine Devam edicek.. Konu açıp yada bi konuya post atıp F5 basmaya devam edicegiz.. Bu Vatan Ugruna Kim Kan dokmuşse Mutlaka Bu topraklarda hakkı vardır.. ister kürt ister Türk olsun ister ermeni isterse cerkez olsun..

www.tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

ReaL_KurD bunu yazdı:

Ben batıda yaşarken devlet bize farklı anlatıldı, davrandı; doğuda yaşarken farklı anlatıldı ve davrandı.

Anlatmak istediğim şeyi biraz daha açayım ben. 

Sen ilk mesajında "devlete minnet borcu olduğunu düşünen kürtler" diye bir kesimden bahsetmişsin. Bende buna binaen; ne bu ülkede yaşayan kürtlerin, ne türklerin, ne de diğerlerinin devlete borçlu olmadığını, asıl devletin hepimize borçlu olduğunu söyledim. daha açık konuşmak gerekirse senin tabirinle biz devlete muhtaç değiliz (olmamalıyız), devlet bize muhtaç (olmalı). Derin kutsiyetler atfetmekle dönmüyor dünya.

Kısacası Devletin Vatandaşları Zihniyeti değil. Vatandaşların Devleti. Zihniyeti Doğru olandır.

Tam Sosyal Bir Devlet Olursa Ancak o zaman Gerçek Anlamda Cumhuriyeti Birlikte yaşayabiliriz. Gladyoymuş Bilmem İsrailmiş Kimse Bizi Bize Kırdıramaz artık. Açıklarımız Bunlardır. 

Oysa Her Bireyimiz Pırıl Pırıldır. Bizim Onları Nasıl Görmek istediğimizle Eşitlenen Tümceyle Sadece Farklı Yollara Sapanlarımız vardır. Bu Tür Söylemler Dağa Çıkışları Destekleyen Söylemlerdir. Dış Güçlerin istedikleride budur. Kardeşi Kardeşe Nefret ettirmek, Ve Kırdırarak Emellerine Ulaşmak.

Emelleri Büyük Ortadoğu Projesi, Ve Yıldızı Türkiye Kalesini Ele Geçirmek.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yazının %90 ı doğru amma velakin kürdüm ama asker olup pkk yı s..cem diyen sakir kürdüm diyip dtpyi s...icem diyen tahsin kürdüm diyen ama götü güzel olan merve ne olucak

merveyi karıştırdığım için kusra bakmayın ama isimleri sallamadım tanıdığım adamları yazdım merveyi esgeçemezdim budurumda

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nazmanya
    nazmanya's avatar
    Erkek
    aşırı derecede faşizan ve kışkırtıcı bir yazı. bu yazıyı tecrübeli bir gazetecenin bu kadar pervasızca yazabileceğine inanmıyorum. forumdaki milliyetçiler(atatürk milliyetçiliğinden bahsetmiyorum türk ve kürt ırkı milliyetçilerini ayrım yapmadan kasdediyorum) hemen atlayacaklar. çünkü bu yazı onlar için birebir artık milleti internetten kutuplaştırıyorlar artık. sütü bozuk insan yoktur insanı adileştiren çevre ve eğitimdir. yazıdan çıkarılacak olan kürtler adidir gibi bir yaklaşımı kabul etmek yanlıştır aynı şekilde kürtlerin türkler için sarfettikleri bu söylemlerde yanlıştır. büyük şehirlerde bu tür pis işleri yapan kürtler aslında terörden kaçıp oralara yerleşen, çevreye uyum sağlayamadıkları ve aç kaldıkları için bu işleri yapan insanlardır sayılarıda cidden fazladır. yazıda bir hata var kürtler sosyal bilimsel cart curt konularda bu ülkeye ne verdiler diye inanınki gözle görülmesede bir şeyler vermişlerdir dua edinki bir şeyler vermemiş olsunlar çünkü bu iş terör boyutunu aşmadan çözülmeli yoksa iki ucu boklu değneğe gitmeye başlıyor. kürt burjuva sınıfı yarartılmaya çalışıyolur.       

http://www.speedtest.net/result/926625321.png
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek
    eah, yine bu berbat mevzular. Yazı güzel, hepsini okumadım, göz gezdirdim. İyi yazmış.

...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Çok Önemli Bir Açıklama yapma Gereği duydum, Tekrar Pos Kasıyorum. Gladyo Büyük Ortadoğu Projesinin Mimarı, Türk ve Kürtlerin Birleşmesini İstememektedir, Şayet Kelimenin tam anlamı ile Kaynaşırsa bu iki millet, Dünyada Yıkılması İmkansız Bir Süper Güç olacaktır Türkiye.

Bunu Gladyo Biliyor, Düşmanlık Besleyen Pek Çok Ülkede Biliyor ama Bizim Bilmiyor olmamız Ne Acıdır. Biribirimizi Kötülemekle Nereye Kadar Gideceğiz. Senin Dilin Benim Dilim Senin Var Benim Yok Söylemleri Bize Ne Kazandırabilirki.

İlelebet Payidar Kalması Gereken Ülkemizi Kendi Yanlış Düşüncelerimizle Yıktığımızın Farkına Ancak Gladyonun Emelleri Gerçekleştiği Zamanmı Varacağız....

Toplam Hit: 23521 Toplam Mesaj: 167