Gökbilge Hüseyin Nihal ATSIZ'ın Ölüm Yıldönümü
-
crystalmeth bunu yazdıliteratur bunu yazdı
Şimdi beni linç edeceksiniz ama gene de yazayım.
1) Türk Irkı kimdir, kime denir?
2) Ölmüş adama var olsun dileklerini sunmanın tutarlı tarafı nedir?
3) Konuyu açan arkadaşın imla hataları Türkçülüğün ilkesel duruşunun bir yansıması mıdır?
4) Irkçılığın kendi anti tezi olarak karşı ırkçılıkları tetiklemesine dair yaklaşımınız nedir? Göze göze dişe diş mi? Böyle bir dış politika siyasanız mı var? Varsa ne kadar gerçekçi ve sürdürülebilir?
Daha sorarım ama linç için bu kadar soru yeter. Atsız'ın eserlerini ve çalışmalarını okumuş ve bilen birisi olarak soruyorum bu arada.
1-) türk,ırkı değil,milleti tanımlayan bir sözcüktür. senin kafayla cevap verirsek şöyle söyleye bilirim.ALEME nizam sağlamak için yaratılmış ırktır.
2-) bedenler ölür,fikirler yaşar.. Ruhu şad olsun!
3-) yazan kişinin yaptığı imla hatası ile türkçülük arasın da ki ilişkiyi anlayamadım be dostum.
4-)atsız , yahudileri gaz odalarına göndermemiştir.
atsız , ermenilerden intikam almak için hamile kadınların karnını yarmamıştır.
atsız , boşnak milletini ortadan kaldırmak için boşnak erkeklerini öldürüp, boşnak kadınlarına tecavüz de etmemiştir. edin de dememiştir.
atsız , ustaşe veya çetnik adıyla birlikler kurup sivilleri katletmemiştir.
onun ırkçılığı yalnızca kendi milletini yükseltmek için idi. türk ırkını türklerin yönetmesi gerektiğini. hem kan hem de mefkure itibariyle türk olmayan yöneticilerin bu ülkenin zararına olduğunu söylemesi suç muydu?
kimse seni linç etmez hoca rahat ol , soru sormak için sormuşsun sadece.
@crystalmeth hocam yanlış anlama da, senin türkçe hocanı sikeyim :)
-
atakartal bunu yazdı
Benimde bir sorum olucak. Turkculer neden kominizme karsidir? Hani sol sag olayi eyv ama bu catisma komunizmle milliyetciligin catismasi degildi bana gore cunku biri oldu mu digeri olamaz diye bir kaide yok alanlari farkli.
Hocam bir çok Turani kavim Rus komünizminden çok çekmiştir. Sürgünler, aç bırakılma, katliamlar ve diğer insanlık dışı davranışlar yüzünden Türkçülerde genel olarak komünizme karşı gelme refleksi doğmuş olabilir.
kut tarafından 11/Ara/17 14:17 tarihinde düzenlenmiştir -
bende birşey sorayım , adolf hitlerin fikirleriyle benzerlikleri varmı
-
literatur bunu yazdıcrystalmeth bunu yazdıliteratur bunu yazdı
Şimdi beni linç edeceksiniz ama gene de yazayım.
1) Türk Irkı kimdir, kime denir?
2) Ölmüş adama var olsun dileklerini sunmanın tutarlı tarafı nedir?
3) Konuyu açan arkadaşın imla hataları Türkçülüğün ilkesel duruşunun bir yansıması mıdır?
4) Irkçılığın kendi anti tezi olarak karşı ırkçılıkları tetiklemesine dair yaklaşımınız nedir? Göze göze dişe diş mi? Böyle bir dış politika siyasanız mı var? Varsa ne kadar gerçekçi ve sürdürülebilir?
Daha sorarım ama linç için bu kadar soru yeter. Atsız'ın eserlerini ve çalışmalarını okumuş ve bilen birisi olarak soruyorum bu arada.
1-) türk,ırkı değil,milleti tanımlayan bir sözcüktür. senin kafayla cevap verirsek şöyle söyleye bilirim.ALEME nizam sağlamak için yaratılmış ırktır.
2-) bedenler ölür,fikirler yaşar.. Ruhu şad olsun!
3-) yazan kişinin yaptığı imla hatası ile türkçülük arasın da ki ilişkiyi anlayamadım be dostum.
4-)atsız , yahudileri gaz odalarına göndermemiştir.
atsız , ermenilerden intikam almak için hamile kadınların karnını yarmamıştır.
atsız , boşnak milletini ortadan kaldırmak için boşnak erkeklerini öldürüp, boşnak kadınlarına tecavüz de etmemiştir. edin de dememiştir.
atsız , ustaşe veya çetnik adıyla birlikler kurup sivilleri katletmemiştir.
onun ırkçılığı yalnızca kendi milletini yükseltmek için idi. türk ırkını türklerin yönetmesi gerektiğini. hem kan hem de mefkure itibariyle türk olmayan yöneticilerin bu ülkenin zararına olduğunu söylemesi suç muydu?
kimse seni linç etmez hoca rahat ol , soru sormak için sormuşsun sadece.
Hocam lütfen kızma ve üzülme ama cidden şu yazdıklarına üzüldüm. Ne Atsız'dan, ne görüşlerinden, ne cevap verirken kullandığın kavramlardan ne de sorduklarımın ne anlama geldiğinden hiç haberin yok. Biraz Siyaset Felsefesi, Siyasi Düşünceler Tarihi,Siyasi Tarih okumanı ve bunların bir sonraki aşamasında da başlarına Türk eklenmiş sürümlerini çalışmanı tavsiye ederim. İster ırkçı olun, ister komünist, ister dinci, ister anarşist, ister liberal. Ama lütfen bilgisiz olmayın. Memleketimin insanının her çeşidi ekseriyetle böyle malesef. Bu düzeyde cevap verecekler lütfen hiçbir şey yazmasın, yazınca da cevap beklemesin. Düzeyli bir tartışma istiyorum sadece.
Hocam problem yapmam bu tarz şeyleri istediğini yazabilirsin tabiki , ancak atsızla ilgili daha önce araştırma yapmış ve kitaplar okumuş olarak sorduğun sorular ve verdiğim cevapları hala alakalı ve eş düzey de görüyorum. Özellikle bu konu da sorduğun soruların gülünç olduğunu bilmen yeter :)
@dbcooper acele ve hızlı davrandığım için öyle oldu hocam. Sen de kusura bakma da , bu konu da gelip imla ile alakalı yorum atan beynini sikeyim.
-
Bir zamanlar Nihal Atsız var mış, Varolsun... ruhu şad olsun.
-
Unutmadık
Bir gün buluşur ruhlarımız tanrı dağlarında
-
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
-
Var Olsun!.
-
krypt bunu yazdı
Allah rahmet eğlesin. Mekanı cennet olsun.
Ciddi konuda geyik sebebi ile şikayet ettim.
-
Türk olmak kadar gurur verici bir şey yok!