Gökbilge Hüseyin Nihal ATSIZ'ın Ölüm Yıldönümü
-
italyan bunu yazdı
Yağmur Oğlum!
Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol.
Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.
Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır.
Japonlar, Afganlılar ve Amerikalılar yarın ki düşmanlarımızdır.
Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içer(de)ki düşmanlarımızdır.
Bu kadar çok düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı.
ALLAH yardımcın olsun!
“TANRI yardımcın olsun” ile biter bu yazı.
-
"nihal atsız dehşetli bir kafatasçıydı. yakın çevresi, konu-komşu bir yana, hemen hiç tanımadığı insanların bile kafataslarını ölçer, kılı kırk yararak kesabını yapar ve o şahıslara mesela yüzde 37 onda dokuz mu yoksa ne bileyim yüzde 69 virgül dört oranında mı ‘türk’ olup olmadıklarını tebliğ eder, oranı düşük çıkanlar için de dudaklarında daima birkaç ‘teselli-bahş’ kelime bulunurdu. farz-ı muhal ‘fakat fevkalade bir iradi cehid ve uyanık bir milli şuurla bu fıtri noksanınızı kısmen de olsa giderebilirsiniz’ gibilerden...’
tabii kafatası ölçümüne göre türklük oranı düşük çıkanlar son derece müteessir olarak ayrılırlar, fakat bilimin katı ve acımasız gerçekleri karşısında mukadderata boyun eğmek zorunda kaldıkları için mutluluğu belki de başka alanlarda arama imkánı üzerinde dururlardı. ancak bu rizikolarına rağmen yine de hakikati öğrenmek isteyenlerin sayısı pek eksik olmazdı. sırf bu meraklarını tatmin için istanbul’un ta bir ucundan kalkıp maltepe’deki evimizde atsız’ı ziyarete gelenler nadirattan değildi."Yağmur Atsız'ın kaleminden...
-0-
Allahtan artık genetik olcümler ile % kac hangi ırka dahil olduğun bulunabiliyor. 100 dolara bi kit alıyorsun. numuneyi kendin alıp ,postayla lab.'a yolluyorsun. 6-7 hafta icerisinde sonuclar eline ulaşıyor. Koyu ırkcı bir arkadaşımın %3,4 Türk olduğunu ogrenmiştik %60 Yunan cıkmıştı.
Irkcılık fantazilerinde kurtulup Milliyet olma şuuru bu kafatascılara zannediyorum ancak boyle testlerle aşılanabilir. -
Florenzi bunu yazdıitalyan bunu yazdı
...
ALLAH yardımcın olsun!
“TANRI yardımcın olsun” ile biter bu yazı.
Bu yazının orijinalini , kendi oğlu bile gormemiş. Fantaziden ibaret bir yazının sonu nasıl biter bilemiyorum.
-
Türkiyede bu Irkcılar Tanrıya Allah demekte ayak direrler. İslam anlayışından kendilerini sıyırmaya calışırlar.
Ama Çindeki Zulüm goren IRKDAŞLarının , Kokune kadar Şeriatci olduğunu ve Canlı bomba saldırıları yaparak kendilerini havaya ucurduklarını bilmez.
Bilin bakalım kendilerini havaya ucururken Irkdaşlarınız ne diyor ?
"Allahu Ekber" -
Var Olsun!
-
Konu resmen kırmızı kazaklı, gözlüklü, hayatında bir davaya başkoymayı bırak karısına kızına laf atıldığı için bile kavga etmemiş, her sikime duyar kasan, karaktersiz, humanist ekşi yazarı turnusolü :) Alıntı yapan ilk 3 kişiye benden dar ağacında 3 fidan :)
-
italyan bunu yazdıPikacu bunu yazdı
Bu konuyu burada konuşmak hoş olmaz. Seminer, toplantı, kongre, konferans olur, orada konuşmak daha iyi. Burada yazacaksın, karşı tarafın işine gelmeyecek. Bu seferde seni tahrik etmeye çalışacak. En iyisi izlemek. Kaynak soran olursa da tabiki öneririz.
Kaynak ?
Türkçülüğün Esasları, Türkleşmek, İslâmlaşmak, Muasırlaşmak, Türk-İslâm Ülküsü (3 Cilt), Türklerin Tarihi, Anadolu'nun Bozkırlarından Avrupa'nın İçlerine,
-
literatur bunu yazdı
@AMpul emeğin için teşekkürler. Yazdıklarını okuyacağım. Ekleyeceğim bir şey olursa bu mesajı editlerim.
Edit1: Yazdıklarımdan bazılarına karşı argüman sunmuşsun, üstünkörü göz atarken gördüm. Onlara da değineceğim. Tekrardan teşekkürler.
Aslinda sana cevap olarak yazmadim Turkcu arkadaslar okusun diye yazdim ama, boyle osuruktan bir tartisma cikinca diger mesajlar karambole gidiyor, sana cevap gibi yazinca okuma ihtimalleri daha fazla :D
Kisacasi kafatasi ya da genetik irkciligin arkasi bilimsel olarak bos, soylemleri biraz degistirmesi lazim Turkcu kardeslerimin.
-
AMpul bunu yazdıliteratur bunu yazdı
@AMpul emeğin için teşekkürler. Yazdıklarını okuyacağım. Ekleyeceğim bir şey olursa bu mesajı editlerim.
Edit1: Yazdıklarımdan bazılarına karşı argüman sunmuşsun, üstünkörü göz atarken gördüm. Onlara da değineceğim. Tekrardan teşekkürler.
Aslinda sana cevap olarak yazmadim Turkcu arkadaslar okusun diye yazdim ama, boyle osuruktan bir tartisma cikinca diger mesajlar karambole gidiyor, sana cevap gibi yazinca okuma ihtimalleri daha fazla :D
Kisacasi kafatasi ya da genetik irkciligin arkasi bilimsel olarak bos, soylemleri biraz degistirmesi lazim Turkcu kardeslerimin.
Yahu hocam benim de sorularımın amacı onlara bunu göstermekti zaten. Bilmediğim, kaynak tavsiyesi istediğimden falan değil. Ama arkadaşlar hep Orta Asya bozkırlarında at üstündeki Hun savaşçısının efkârı ile yaşadıkları için "sen bizi anlayamazsın" kaprisindeler sürekli. Yemek söyledim, gelsin karnımı doyurayım son birkaç şey yazacağım.
-
AMpul bunu yazdıliteratur bunu yazdı
Şimdi beni linç edeceksiniz ama gene de yazayım.
1 - Irk donemin terminolojisi, Ataturk'te kullanmistir. Herkes farkli bir sey anlayabilir. Cok uzerinde durmaya gerek yok.
Benim takıldığım nokta Irk kavramının ne olduğu, neye karşılık geldiği değil hocam. Aksine bu kavramın tanımlanmasının zorluğunun yanında, Türk Irkı'nın neye ve kimlere karşılık geldiğinin bugün için kesin çizgilerle belirlenemez olduğu gerçeğiydi. Arkadaşların bu soruya verecek somut ve ortak bir yanıtlarının olmadığını görmelerini istedim.
Turkler anadolu'ya gelmeden once de anadolu'da donemin ortalamasinin cok ustunde bir nufus yogunlugu vardi. Turkler yerlesmeden once nufus 12-14 milyon civarindaydi. 1923 yilinde ise Turkiye nufusu 13 milyondu. Sanirim Turk irkinin ya da milletinin genetik olarak ne kadar safkan oldugu konusunda bir fikir verir.
Anadolu'ya gelen Turkler anadolu'nun dilini, dinini ve kulturunu degistirdiler. Ancak anadolu'nun kadim halklari buharlasmadi. Anadolu Turklerinin genetik yapisi kadim anadolu halklarina cok yakindir. Tabii ki bir Asya etkisi var ancak cok fazla degil.
Asya'daki Turkler de anadolu'dakilerden daha safkan degildir, onlar da mogollar ile cok fazla karismislardir. Neticede bir kac izole Turk kabilesi disinda safkan Turk aramak hayalciliktir.
Turklerin haplogroup larina baktiginiz zaman yunanistan ile nerdeyse ayni oldugunu goruyorsunuz. Yunanlilar biraz daha fazla kuzey afrika'ya ozgu e3b haplogroup u iceriyor. Turkler de kafkaslara ozel G haplogroup unu biraz daha fazla iceriyor. Bunlar disinda J, I, R1a, R1b gibi haplogrouplarin tamamen ayni oldugunu goruyoruz.
kaynak: http://www.scs.illinois.edu/~mcdonald/WorldHaplogroupsMaps.pdf
Sonuc olarak bana sorarsan ben Turk milletinden Turk dilini konusan, Turk oldugunu kabul eden, Turk kulturune ve karakterine sahip insanlari anliyorum. Turk kulturu derken baklavayi kastetmiyorum. Turkler militarist bir topluluktur tarih boyunca, cok hizli orgutlenme becerisine sahiptir. Samanist iken bile irz konusunda mogollarin aksine tutucuydular, bunlar cogaltilabilir.
Antropoloji ya da genetik bilimi vs. bilmem hocam. Bilmediğim konuda konuşmam da aptallık olur. izzmarit gelir de bir şeyler yazarsa bu konuda biraz aydınlanırız. Ancak Türk milletinin dünya üzerindeki birçok diğer milletler gibi saf bir ırk yahut etnisiteden müteşekkil olmadığı senin de yazdığın gibi su götürmez bir gerçek. Böyle tarihi ve coğrafi hakikatler varken kafatasçılık ile kandaşlık ile fikir üretmeye çalışmak tek kelime ile abesle iştigal. Yine Türkçü balalara göstermek istediğim esas nokta buydu. Avrupa'da uzunca yıllar Türk kelimesi ile Müslümanların kastedilmesini, Kur'an için de Türklerin Kitabı denilmesini bu kafadan bakarak nereye koyacağız mesela? Tarihi bir hakikattir bu. Daha böyle nice örnekler var. Ülkü Ocakları'nda başkanlık yapan Kürtler var bu memlekette. Bunları nereye koyacağız?
Bu konuda Faruk Sumer'in Oguzlar kitabi cok guzel bir kaynaktir.
Turkcu arkadaslara; Arkadaslar ben de Turkcuyum, bizim genetik yapimizin %100 orta asyali oldugunu savunmak yersiz ve yanlistir. Bize anlatildigi gibi dunya Bilge Kagan'i Bumin Kagan'i Istemi Kagan'i fazla sallamiyor. Iskender, Hannibal gibi kumandanlar var, Cengiz Han var. Bizim yapmamiz gereken, hem orta asya kokumuzu hem de kadim anadolu kokumuzu savunmaktir. Bu bize zayiflik degil guc katar. Anadolunun kadim halklari, orta asya Turkleri ile karsilastirilamayacak kadar buyuk katkilar yapmislardir medeniyete. Ikisine de esit derecede sahip cikmamiz gerekir.
2 -
3 -
4 - Bu sacma bir arguman (teoride). Irkcilar diger irklara dusman olmak zorunda degildir. Hitler bile cin ve japonlarin tarihteki ustunlugunu kabul edip herkesin kendi irki ile gurur duymasi gerektigini belirtmistir.
Hitler Japan China seklinde aratip farkli pek cok kaynaktan dogrulayabilirsiniz. Bence irkcilarla ilgili en buyuk yanlis anlasilma bu. Bir insan kendi irkini seviyorsa ve ustun goruyorsa diger irklari asagi gormek zorunda degildir. Nihal Atsiz'in su sozlerini okuyun.
Bu müspet hususiyetler ancak aşağı ırklarla karışma neticesinde bozulur. Yüksek ırk pek çabuk bozulur. İki müsavi ırk olan Norveçliler ile İtalyanlardan yüzer çift evlense doğacak çocukların aşağı yukarı yarısı Norveçliye yarısı İtalyan’a benzer. Fakat yüz Türk’le yüz zenci evlense doğacak çocukların hepsi zenciye benzer. Çünkü zenci aşağı ırktır.
Dis politika ve diplomasi oyle kolay konusulacak seyler degildir. Tek bir parametreye bagli hic degildir. Ancak dis politika'daki gucunuzu belirleyen en onemli husus her zaman ekonomik ve askeri guc olmustur. Ekonominiz iyiyse adam yerine koyulursunuz.
Yahudilerden daha irkci bir millet dusunulemez. Kendilerini diger irklardan ustun gormeleri dinlerinin bile bir parcasi. Ancak bu hicbir sekilde yahudilerin elini zayiflatmiyor, cunku %3 luk Amerikan yahudisi azinlik, Amerika'yi yonetiyor, ancak bunun sebebi yahudilerin gizli orgutleri, illimunati, ufolar filan degil. Cunku adamlar cok zengin.
Gelelim neden teori'de dedigime. Cunku pratikte bir milletin irkci ve kapali olmasi antipati yaratir. Anti-seminizm* bunun en guzel ornegi.
-- Burda biraz kisisel giriyorum --
Benim icin dogru olan sudur. Her millet kendisiyle gurur duymalidir. Annem babam Turk diye Turkum iste yeaa so what .s.s.s diyen zibidileri hic sevmem.
Hele bati yalakcisi olup Avrupa ya da Amerika'da yasayip Turk oldugunu bile soylemek istemeyen sikiklerden nefret ederim. Turksen Turksundur, ve tarihinle gurur duyarsin. Duymuyorsan asagilik kompleksli lalenin tekisindir. Cunku tarihimizde pek cok milletin gotunu yakmisiz ve gurur duyacagimiz pek cok sey var. Sadece askeri zafer olarak da dusunmeyin, bkz: https://en.wikipedia.org/wiki/Pax_Ottomana
* yanlis yazmisim ama komik oldugu icin duzeltmeyecegim, cenk erdem yuzunden :) https://www.youtube.com/watch?v=r6Hw8Ti-9sc
edit: unuttum sunlari eklemeyi,.
https://www.youtube.com/watch?v=2Ursbi_7kSI&feature=youtu.be&t=3427
Karşı ırkçılıklardan kastım kendi bünyemizdeki farklı etnik toplulukların vereceği reaksiyonlar idi. Bugün Türkiye'de Türk ırkçılığı yapmaya çalışan birinin yönetici olduğunu düşünün. Ya da daha ötesi böyle biri Türkiye'de iktidara gelebilir mi bunu tartışalım. Cevabınız "elbette gelemez" olacaktır. O zaman sizin(Tengrici hevaller) argümanlarınıza göre Türkiye'deki insan toplulukları Türk değildir, zira Türkçü'ye ve Türk ırkçılığına iktidara getirecek desteği vermemektedir. Bu mudur yani?
Senin yazdıklarına kendi alıntından cevap verdim. Netice olarak ben olaya baktığım noktayı şöyle ifade edeyim:
İnsan toplulukları tarih boyunca birçok farklı alt ve üst aidiyetler taşımışlardır. Bu aidiyetlerin siyasi formda en son noktası bugünkü uluslar-milletler ve ulus devletlerdir. Fakat hal böyleyken bugün milletin ne olduğu, nelerden müteşekkil olduğu, dünyanın çeşitli bölgelerindeki insan topluluklarının millet olma formuna nasıl ve hangi süreçlerden geçerek ulaştığı hâlâ tartışılan ve teorik düzeyden pek öteye geçemeyen bir konudur. Yani tam anlamıyla aydınlatılabilmiş değildir. Avrupa'daki ulus devletlerin ortaya çıkışı ile Asya'dakiler aynı koşulların ürünü değillerdir. Japonya ve Çin'deki etnik dağılımın millet olma bilinci ve iddiası ile ilişkisiyle Türkiye'de Türklüğün ne anlama geldiği, kimlere Türk denileceği, Türk olmanın kriterlerinin neler olduğu, etnisite ve kültür gibi değişkenlerin bu tanımdaki yerinin ne olacağı, kendini Türk olarak ifade etmedikleri halde vatandaşlık sahibi olan ve yüzyıllardır Anadolu'da yaşamakta olan insanların hangi sınıflandırma ve kavramsallaştırmaya tabi tutulacağı gibi konular birbirinden çok farklı konular.
Bunun en bariz örneği bir dönem anayasa tartışmaları çerçevesinde Türk vatandaşlığı ve Türk kelimesinin anayasada yer alıp almamasına dair tartışmalarda görebiliriz. Buyrun ufuk açıcı bir yazı: https://www.turkocaklari.org.tr/yazar/mehmet-akif-okur/tarih-ve-gelecek-arasinda--959 . Bu coğrafya ve Türk Uygarlığı üç beş tane gencin ergenlik ateşi ile savurduğu goygoy sloganlar ile anlaşılacak ve idare edilecek kadar basit değildir. Ön Türk Tarihi her Türk gencinin bilmesi okuması ve anlaması gereken eşsiz dönemleri ihtiva eder. Türklerin tarihi serüveni ve karakteristik özelliklerinin anlaşılması ve bugüne değin nasıl şekillendiğinin, tarih sahnesinde ne gibi başarılara dayanak olduğunun anlaşılması için oldukça gereklidir. Ama böyle osuruktan tayyare bir kafatasçının hezeyanları ile bu iş olmaz. İyi bir tarihçidir, inandığı şeyler uğruna sebatla çaba sarfeden bir insandır, romanları ve kalemi oldukça güçlüdür, çok iyi şairdir. Ama gerizekalıdır. Daha önceki bir Türkçülük konusunda da aynısını yazmıştım.
Son olarak şunu söyleyeyim, bu meseleler üzerine geçtiğimiz birkaç ay ufak çaplı araştırmalar yürüttüm ve bir makale hazırladım yüksek lisans dersim için. Ciddi manada içinden çıkılması oldukça güç konular. Kaynak isteyenler olursa diye bir iki kitap eklemek istiyorum:
http://www.kitapyurdu.com/kitap/milli-kimlik/2476.html&filter_name=milli%20kimlik
http://www.kitapyurdu.com/kitap/uluslarin-etnik-kokeni/50310.html&manufacturer_id=9864