folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Gökbilge Hüseyin Nihal ATSIZ'ın Ölüm Yıldönümü

Gökbilge Hüseyin Nihal ATSIZ'ın Ölüm Yıldönümü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    beyaban bunu yazdı
    literatur bunu yazdı
    RimPalace bunu yazdı

.......

....

Zeki çocuk :)Biz cahiliz, Türkçe dahi yazmasını bilmeyip Türkçülük bayrağının ardında koşuyoruz.Aydınlat bizi yüce insan :)

Mürit sana tavsiyem üzerine vazife olmayan konulara burnunu sokma.Defol git ilgi alakan hangi din/siyaset/ırk Vs. İse o konulara müdahil ol.Sayfalar dolusu anlatabilirim ama karşımda senin gibi çok bilmiş, alaycı tavır takınan birisine Türkçülüğün esaslarını anlatmam.

Eğer bilmiyorsan,öğrenmek istiyorsan Ziya Gökalp'in Türkçülüğün Esasları kitabından başla.Gerçi sen bu üstün zeka ile o kitabı bile tiye alırsın

Ekleme :Bir araştırma yapmaya karar verdim. İdeolojin ve etnik kökenini öğrenebilir miyim? Türkçülüğe bu kadar takan üstün zekalı varlığın düşünce yapısını anlamak istiyorum :)

Hocam öncelikle uzun alıntılardan kaçındığın ve beni yormadığın için teşekkür ederim. (Teşekkür Türkçe mi Arapça mı?)

İkinci cümlende anlatım bozukluğu var. "Türkçe dahi yazmasını bilmeyip" demişsin ama "Türkçe yazmasını dahi bilmeyip" olacaktı orası. Burdan ilk notunu kırdım. Türkçe bilmeyen ve kullanamayan Türkçü olmaz.

Din, siyaset, ırk... Hmmm. Böyle bir tasnif ilk defa duyuyorum. Din, ok. Siyaset, ok. Ama ırk? İlginç. Antropoloji mi demek istedin?

Türkçülüğün esaslarını sormadım. Benim sorularıma bilimsel olarak ve akıl mantık çerçevesinde, o engin bilgilerinizle cevap verin. Yok biz bilime akla karşıyız derseniz bir şey diyemem tabi.

Kaynak tavsiyesine ihtiyacım yok. Sadece sorularımı cevaplayın yeter :)

Herhangi bir ideolojiye mensup değilim. Cenahı farketmeksizin her ideolojiyi tiye de alırım ciddiye de alırım. Türkçülük de yeri gelir ciddi mesele olur benim için. Ama burda sorun Türkçü geçinen yurttaşlarımız. Komikler yani :) Tek kişiden hareketle nasıl bir araştırma yapacaksın o da ayrı komedi.

Daha önce başka bir konuda da yazmıştım. Gözüpek, cesur yurttaşlarsınız. Ama cehalete hayır. Irkçı olacaksanız donanımlı olun. Teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    literatur bunu yazdı

Hocam sana son yazım. Aptallık çözülemeyecek bir mesele değil. Okuduğunu anlamakta zorlanabilirsin. Herkes okuduğunu anlayamayabilir. Yani demek istiyorum ki insanlar yazıları okur ve bunu anlayamazlar. Aslına bakarsan şundan bahsediyorum:yazı denilen bir şey var. Yazılır ve okunur. Okuyan insan yazan insanın ne demek istediğini anlayamayabilir.

Fevkalade ifade ettiniz azizim. Ufkum yıldızlarla donandı. Mersi.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Erkek
    literatur bunu yazdı
    beyaban bunu yazdı
    literatur bunu yazdı
    RimPalace bunu yazdı

.......

....

.....

Hocam öncelikle uzun alıntılardan kaçındığın.......

:) Türkçülüğü savunan birinin İstanbul Türkçesini gramer kurallarına uygun konuşma ve yazma zorunluluğu olduğunu bilmiyordum :) Ben edebiyatçı değilim, siyasetçi hiç değilim.Biz Türkçülüğü siyaset yapmak için kullanmıyoruz.Türkçülük atalarımızdan kalan bir miras,yaşam tarzı. Elbette eksiklerim var okuyorum,araştırıyorum,yüksekten bakmayan herkesle saygı çerçevesinde tartışırım.Bilime ve akla karşı olan Türkçü olmaz zaten.Mustafa Kemal Atatürk'ün bile bu konuda bize tavsiyeleri var.Sen ciddi bir şekilde olaya yaklaşmış olsan sorularına cevap verebilirdim ama sen cevap almak için gelmemişsin.Bu kadar bile cevap vermem gerekirdi aslında.Tavsiyelerini kendine sakla.Cehalet ve gericilik bizim içimizde olmaz, olamaz!

Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    atakartal bunu yazdı

Benimde bir sorum olucak. Turkculer neden kominizme karsidir? Hani sol sag olayi eyv ama bu catisma komunizmle milliyetciligin catismasi degildi bana gore cunku biri oldu mu digeri olamaz diye bir kaide yok alanlari farkli.

Almanya 1.Dünya Savaşında niye Enver Paşayı destekledi ? 
    Almanya 2.Dünya Savaşında niye Türkcüleri kullanmaya calıştı ? 
    Devlet bu Türkcüleri (Alparslan Türkeş ve Nihal Atsız ve dahası) Irkcılık-Turancılık davasında neden yargıladı ?
    Ve Son soru Alman istihbaratcıları kadrosuna alan Amerika-CIA , Alparslan Türkeş'e neden KontrGerilla eğitimi verdi ? 

-0-

Türkcüler ne yazık ki Amerika , Komünizme karşı olduğu icin Komünizme karşıydılar.

Kemalizmin kazanımı olan Koy Enstitüleri ve nicesi işte sırtını boyle dış güclere dayayan , miting meydanlarında halka seslenirken yerli, gonulde Amerikancı , Arapcı , Ruscular tarafından yok edildi.

italyan tarafından 11/Ara/17 22:14 tarihinde düzenlenmiştir

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    beyaban bunu yazdı
    literatur bunu yazdı
    beyaban bunu yazdı
    literatur bunu yazdı
    RimPalace bunu yazdı

.......

....

.....

Hocam öncelikle uzun alıntılardan kaçındığın.......

:) Türkçülüğü savunan birinin İstanbul Türkçesini gramer kurallarına uygun konuşma ve yazma zorunluluğu olduğunu bilmiyordum :) Ben edebiyatçı değilim, siyasetçi hiç değilim.Biz Türkçülüğü siyaset yapmak için kullanmıyoruz.Türkçülük atalarımızdan kalan bir miras,yaşam tarzı. Elbette eksiklerim var okuyorum,araştırıyorum,yüksekten bakmayan herkesle saygı çerçevesinde tartışırım.Bilime ve akla karşı olan Türkçü olmaz zaten.Mustafa Kemal Atatürk'ün bile bu konuda bize tavsiyeleri var.Sen ciddi bir şekilde olaya yaklaşmış olsan sorularına cevap verebilirdim ama sen cevap almak için gelmemişsin.Bu kadar bile cevap vermem gerekirdi aslında.Tavsiyelerini kendine sakla.Cehalet ve gericilik bizim içimizde olmaz, olamaz!

Kim hocam bu atalarınız? Mete Han'ın soyundan geliyorsun da biz mi bilmiyoruz? Kaldı ki o bile Türkçü değildi. 565. kuşaktan Tonyukuk'un torunu musun yoksa? Bilge Kağan babanın amcasının büyük dedesi falan mı nedir yani?

Cehalet olamaz diyorsun amma var işte :/  Neyse hocam. Uzatmayalım. Benim maksadım sorgulamalara yol açmak, kör inancı engellemekti. Onu da bu mesajları yazarak ve yazdırarak başardığımı düşünüyorum. Tahribat'a üye olduğum ilk yıllarda buralarda yazanlar çok etkilerdi beni. Heyecan verirdi ama bilgi pek olmazdı. Buraları okuyacak gençlerin işin başında bu sorgulamaları yapmalarını ümit ediyorum. Siz bağnaz olmuşsunuz olmaya, bari yeni gelenleri kurtaralım :D

Kırdıysak, üzdüysek kusura bakmayın. Yobaz olmayın, bağnaz olmayın.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Bir de ciddi konuda geyik yapan ben oluyorum.

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek
    literatur bunu yazdı

Şimdi beni linç edeceksiniz ama gene de yazayım.

1) Türk Irkı kimdir, kime denir?

2) Ölmüş adama var olsun dileklerini sunmanın tutarlı tarafı nedir?

3) Konuyu açan arkadaşın imla hataları Türkçülüğün ilkesel duruşunun bir yansıması mıdır?

4) Irkçılığın kendi anti tezi olarak karşı ırkçılıkları tetiklemesine dair yaklaşımınız nedir? Göze göze dişe diş mi? Böyle bir dış politika siyasanız mı var? Varsa ne kadar gerçekçi ve sürdürülebilir?

Daha sorarım ama linç için bu kadar soru yeter. Atsız'ın eserlerini ve çalışmalarını okumuş ve bilen birisi olarak soruyorum bu arada.

1 - Irk donemin terminolojisi, Ataturk'te kullanmistir. Herkes farkli bir sey anlayabilir. Cok uzerinde durmaya gerek yok.

Turkler anadolu'ya gelmeden once de anadolu'da donemin ortalamasinin cok ustunde bir nufus yogunlugu vardi. Turkler yerlesmeden once nufus 12-14 milyon civarindaydi. 1923 yilinde ise Turkiye nufusu 13 milyondu. Sanirim Turk irkinin ya da milletinin genetik olarak ne kadar safkan oldugu konusunda bir fikir verir.

Anadolu'ya gelen Turkler anadolu'nun dilini, dinini ve kulturunu degistirdiler. Ancak anadolu'nun kadim halklari buharlasmadi. Anadolu Turklerinin genetik yapisi kadim anadolu halklarina cok yakindir. Tabii ki bir Asya etkisi var ancak cok fazla degil. 

Asya'daki Turkler de anadolu'dakilerden daha safkan degildir, onlar da mogollar ile cok fazla karismislardir. Neticede bir kac izole Turk kabilesi disinda safkan Turk aramak hayalciliktir.

Turklerin haplogroup larina baktiginiz zaman yunanistan ile nerdeyse ayni oldugunu goruyorsunuz. Yunanlilar biraz daha fazla kuzey afrika'ya ozgu e3b haplogroup u iceriyor. Turkler de kafkaslara ozel G haplogroup unu biraz daha fazla iceriyor. Bunlar disinda J, I, R1a, R1b gibi haplogrouplarin tamamen ayni oldugunu goruyoruz.

kaynak: http://www.scs.illinois.edu/~mcdonald/WorldHaplogroupsMaps.pdf

Sonuc olarak bana sorarsan ben Turk milletinden Turk dilini konusan, Turk oldugunu kabul eden, Turk kulturune ve karakterine sahip insanlari anliyorum. Turk kulturu derken baklavayi kastetmiyorum. Turkler militarist bir topluluktur tarih boyunca, cok hizli orgutlenme becerisine sahiptir. Samanist iken bile irz konusunda mogollarin aksine tutucuydular, bunlar cogaltilabilir. 

Bu konuda Faruk Sumer'in Oguzlar kitabi cok guzel bir kaynaktir.

Turkcu arkadaslara; Arkadaslar ben de Turkcuyum, bizim genetik yapimizin %100 orta asyali oldugunu savunmak yersiz ve yanlistir. Bize anlatildigi gibi dunya Bilge Kagan'i Bumin Kagan'i Istemi Kagan'i fazla sallamiyor. Iskender, Hannibal gibi kumandanlar var, Cengiz Han var. Bizim yapmamiz gereken, hem orta asya kokumuzu hem de kadim anadolu kokumuzu savunmaktir. Bu bize zayiflik degil guc katar. Anadolunun kadim halklari, orta asya Turkleri ile karsilastirilamayacak kadar buyuk katkilar yapmislardir medeniyete. Ikisine de esit derecede sahip cikmamiz gerekir.

2 -

3 -

4 - Bu sacma bir arguman (teoride). Irkcilar diger irklara dusman olmak zorunda degildir. Hitler bile cin ve japonlarin tarihteki ustunlugunu kabul edip herkesin kendi irki ile gurur duymasi gerektigini belirtmistir.

https://goo.gl/HG9Ntm

Hitler Japan China seklinde aratip farkli pek cok kaynaktan dogrulayabilirsiniz. Bence irkcilarla ilgili en buyuk yanlis anlasilma bu. Bir insan kendi irkini seviyorsa ve ustun goruyorsa diger irklari asagi gormek zorunda degildir. Nihal Atsiz'in su sozlerini okuyun.

Bu müspet hususiyetler ancak aşağı ırklarla karışma neticesinde bozulur. Yüksek ırk pek çabuk bozulur. İki müsavi ırk olan Norveçliler ile İtalyanlardan yüzer çift evlense doğacak çocukların aşağı yukarı yarısı Norveçliye yarısı İtalyan’a benzer. Fakat yüz Türk’le yüz zenci evlense doğacak çocukların hepsi zenciye benzer. Çünkü zenci aşağı ırktır. 

Dis politika ve diplomasi oyle kolay konusulacak seyler degildir. Tek bir parametreye bagli hic degildir. Ancak dis politika'daki gucunuzu belirleyen en onemli husus her zaman ekonomik ve askeri guc olmustur. Ekonominiz iyiyse adam yerine koyulursunuz.

Yahudilerden daha irkci bir millet dusunulemez. Kendilerini diger irklardan ustun gormeleri dinlerinin bile bir parcasi. Ancak bu hicbir sekilde yahudilerin elini zayiflatmiyor, cunku %3 luk Amerikan yahudisi azinlik, Amerika'yi yonetiyor, ancak bunun sebebi yahudilerin gizli orgutleri, illimunati, ufolar filan degil. Cunku adamlar cok zengin.

Gelelim neden teori'de dedigime. Cunku pratikte bir milletin irkci ve kapali olmasi antipati yaratir. Anti-seminizm* bunun en guzel ornegi.

-- Burda biraz kisisel giriyorum --

Benim icin dogru olan sudur. Her millet kendisiyle gurur duymalidir. Annem babam Turk diye Turkum iste yeaa so what .s.s.s diyen zibidileri hic sevmem.

Hele bati yalakcisi olup Avrupa ya da Amerika'da yasayip Turk oldugunu bile soylemek istemeyen sikiklerden nefret ederim. Turksen Turksundur, ve tarihinle gurur duyarsin. Duymuyorsan asagilik kompleksli lalenin tekisindir. Cunku tarihimizde pek cok milletin gotunu yakmisiz ve gurur duyacagimiz pek cok sey var. Sadece askeri zafer olarak da dusunmeyin, bkz: https://en.wikipedia.org/wiki/Pax_Ottomana

yanlis yazmisim ama komik oldugu icin duzeltmeyecegim, cenk erdem yuzunden :) https://www.youtube.com/watch?v=r6Hw8Ti-9sc

edit: unuttum sunlari eklemeyi,.

http://www.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/222174-ideolojisinden-kime-ne-nihal-atsiz-cok-onemli-bir-tarihcidir

https://www.youtube.com/watch?v=2Ursbi_7kSI&feature=youtu.be&t=3427

AMpul tarafından 11/Ara/17 22:41 tarihinde düzenlenmiştir

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Erkek

'Türklüğün düşmanı çoktur ama, Türklüğü savunanın düşmanı daha çoktur.'

Ne kadar doğru bir söz olduğunu birkere daha kanıtlandı. :)

Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Amk konu nerden nereye gelmiş. Bilen de yazıyor, bilmeyen de. Ülkede herkes her konuda profesör. Üzücü bir durum. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    Pikacu bunu yazdı

Amk konu nerden nereye gelmiş. Bilen de yazıyor, bilmeyen de. Ülkede herkes her konuda profesör. Üzücü bir durum. 

Reis sen bir Türkolog adayı olarak yazmazsan böyle olur.

@AMpul emeğin için teşekkürler. Yazdıklarını okuyacağım. Ekleyeceğim bir şey olursa bu mesajı editlerim.

Edit1: Yazdıklarımdan bazılarına karşı argüman sunmuşsun, üstünkörü göz atarken gördüm. Onlara da değineceğim. Tekrardan teşekkürler.

literatur tarafından 11/Ara/17 23:12 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 9015 Toplam Mesaj: 91
türkçülük hüseyin nihal atsız 11 aralık